PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dragon Link veya EzUHF LRS

bukalemun
01-01-2012, 22:55
Arkadaşlar merhaba,

İsmim Özgür Şar. 34 yaşındayım. Birkaç yıldır RC heli hobisiyle uğraşmama rağmen FPV konusuna oldukça yeniyim. BEVRC den aldığım 1.3 MHz alıcı verici sistemi, Skywalker V5 uçak ve EZ OSD kullanıyorum. Henüz herhangi bir stabilizasyon veya otopilot elektroniğim bulunmuyor.

Kumandam JR PCM10X ve kullandığım alıcı Spektrum AR7000. Bu standart donanımla sanırım 1.5 km'ye güvenli olarak gidebilirim. Tabii ki bulunduğum alana ve çevredeki manyetik gürültüye bağlı olarak güvenli kumanda menzili değişir ancak şu durumda 1.5 km'yi geçmeyi düşünmüyorum.

Yabancı forumlarda yaptığım incelemede en çok kullanılan 4 UHF sistemi gördüm.

1- EzUHF
2- DragonLink
3- Thomas LRS
4- RangeLink (Eski adıyla Chainlink)

Bir de BEVRC nin satışa sunduğu ChainLink Dare var yalnız bu sistem eski ChainLink ile tamamen farklı sistemlermiş ve henüz yeni olduğundan ürünün güvenilirliği bilinmiyor.

Bu UHF sistemlerden birini kullananınız oldu mu? 1.5 km lik alanda biraz daha FPV uçuşlara alıştıktan sonra daha uzağa gitmek için bu UHF sistemlerden birini almayı düşünüyorum. Açıkçası DragonLink ile EZUHF arasında kararsız kaldım.

MutluTEKIR
01-01-2012, 23:35
1.5 km başlangıçta yetiyor, 2.4 mü kumandanız, öyleyse ar7000 ile 3.5 km civarı gidebilirsiniz.
daha gelişmiş bir alıcı ile (ar9000 gibi) daha da uzak mesafelere gidebilirsiniz.

bukalemun
02-01-2012, 09:25
Evet kumandam 2.4
Şükrü abi de rahatlıkla 2 km'ye gidebilirsin demişti. Henüz sadece 2 fpv uçuşu yapabildiğim için mesafe testi yapamadım ama UHF sistem alana kadar 1.5 - 2 km maksimum güvenli menzilde kalırım. Zaten şu an için önemli olan FPV deki oryantasyona alışmak. OSD değerlerini uçuş sırasında okuyup ona göre tepki vermek gibi konularda kendimi geliştirmem gerekiyor.

Yalnız forumda UHF sistem kullanan varsa bizzat görüşlerini merak ediyorum...

ubay
16-05-2012, 10:21
Merhaba,

Ben EZUHF kullanıyorum ve memnunum.Fakat UHF sistemlerin kumandalarınızla uyumlu olması şart.PPM çıkış sinyal gücü çok önemli. Kumandanız JR olduğu için modifikasyon yapmanız gerekebilir. Sırf bu sorun yüzünden Spektrum Dx8 kumandamı satıp futaba 10C ye geçiş yaptım bende. Bir sürü modifikasyon gerekiyordu. Kumandamın içini açarım yaparım derseniz sizin için sorun oluşturmaz. EZUHF futaba için özel kablosuyla geliyor ve takıp çalıştırıyorsunuz.

Marka konusunda UHF sistemlerinin en iyisi Thomas Sherrer (Thomas LRS) dır yalnız diğerlerine göre çok daha pahalıdır.Hatta bir yerlerde Dragonlink, EzUHF, Rangevideo Sherrer'in sistemini kullandığını okumuştum. Sherrer geliştiriyorlar diğer firmalar ondan satın alıyor.