PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ezrun-xerun-sp

diabolik871
08-01-2012, 22:05
bilgisi olanlardan rica ediyorum açıklayabilirlermi ^^ezrun - xerun - sp^^ ne demek ne artıları var

MSenturk
08-01-2012, 22:20
Speed passion urunleri ile Ezrun`in yapildiklari yer aynidir. Speed passion pahali olurken Ezrun hobbyking tarafindan satilan ucuz versiyonudur.

Xerun ise Ezrun`nin sensorlu modelidir. ;) Ve ilginctir Xerun`in disburutorlugunu Speed passion`a aittir.

diabolik871
08-01-2012, 22:24
Speed passion urunleri ile Ezrun`in yapildiklari yer aynidir. Speed passion pahali olurken Ezrun hobbyking tarafindan satilan ucuz versiyonudur.

Xerun ise Ezrun`nin sensorlu modelidir. ;) Ve ilginctir Xerun`in disburutorlugunu Speed passion`a aittir.

sensörlü model orada bi soru işareti oldu açıklayabilirmisiniz

MSenturk
08-01-2012, 22:58
Sensorlu modellerde ESC rotarin konumunu motordaki sensorler yardimi ile bilir. Ileri yada geri yaptinizda bunu direkman motora iletir ve ve motor aksatmadan istediginiz tarafa doner.

Sensorsuz sistemlerde ESC rotarin konumunu sensorleri olmadigi icin sadece tahmin eder. ESC`nin rotarin konumunu anlamasi icin motor rotarininda donmeside gerekir, arac oldugu yerde dururken ESC rotarin nerde oldugunu bilemez.
Ileri yada geri yaptiginizda sensorlu sistemlerdeki gibi kesin emir yerine oraya donsende olur buraya donsende olur yaparlar. :) Aracin kalkista titremesi (cogging) denen olayda budur.

Drift icin hangisi iyidir sorusunun cevabi Sensorlu sistemlerdir..

diabolik871
08-01-2012, 23:02
Sensorlu modellerde ESC rotarin konumunu motordaki sensorler yardimi ile bilir. Ileri yada geri yaptinizda bunu direkman motora iletir ve ve motor aksatmadan istediginiz tarafa doner.

Sensorsuz sistemlerde ESC rotarin konumunu sensorleri olmadigi icin sadece tahmin eder. ESC`nin rotarin konumunu anlamasi icin motor rotarininda donmeside gerekir, arac oldugu yerde dururken ESC rotarin nerde oldugunu bilemez.
Ileri yada geri yaptiginizda sensorlu sistemlerdeki gibi kesin emir yerine oraya donsende olur buraya donsende olur yaparlar. :) Aracin kalkista titremesi (cogging) denen olayda budur.

teşekkür ederim gayet iyi anladım

diabolik871
08-01-2012, 23:45

peki gözle görülebilinir mi bu fark :?

demirci
09-01-2012, 00:20
Aracin kalkista titremesi (cogging) denen olayda budur.

Bu gözle görülebilir bir fark değilmidir sizce.?

MSenturk
09-01-2012, 00:26
peki gözle görülebilinir mi bu fark :?

Bu videonun 40inci saniyeden sonrasina dikkat et. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=ysZkwnkq0Ek

http://www.youtube.com/watch?v=GLmCek1RNF0

diabolik871
09-01-2012, 01:10
Aracin kalkista titremesi (cogging) denen olayda budur.

Bu gözle görülebilir bir fark değilmidir sizce.?

anlıyorum ama sürüşü kastedmiştim

diabolik871
09-01-2012, 01:13
Bu videonun 40inci saniyeden sonrasina dikkat et. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=ysZkwnkq0Ek

http://www.youtube.com/watch?v=GLmCek1RNF0

teşekkürler sagolun yeni şeyler öğrenmek güzel :)

Aşık Memo
09-01-2012, 01:20

Sp sensorlu be abi ezrun ile karsilastirma lutfen :) tamam uretildikleri fabrika ayni olabilir ama urun ayni degil. Ama ezrun'da 35 amper esc nasil 3s destekliyor da sp max 2s izin veriyor hic anlamadim :)

MSenturk
09-01-2012, 01:51
Sp sensorlu be abi ezrun ile karsilastirma lutfen :) tamam uretildikleri fabrika ayni olabilir ama urun ayni degil. Ama ezrun'da 35 amper esc nasil 3s destekliyor da sp max 2s izin veriyor hic anlamadim :)

Alinti yaptigini bir daha oku. ;)

Aşık Memo
09-01-2012, 02:00
Ups pardon pardon sevgili moderatorum ben karsilastirma yaptin sandim da :) yinede ayni degiller :D

tukey_46
09-01-2012, 13:01
hazır konusu açılmışken sorayım dedim. Bu çin malları biraz şans işi haklısınız daha kutudan bile bozuk olarak çıkabiliyo, aynı zamanda aylarcada tık demeden kullananlar var :) sizce drifte başlamak için hobbyking in sensörlü 8.5turn 4000kv motorumu yoksa turnıgy nin 4800kv motorumu bi süreliğine işimi görür(en azından yaza kadar iş yapsa yeticek) ? 35A turnigy esc de kullanıcam.

cnkfb
09-01-2012, 16:44
ben 8,5t almanı tavsiye ederim. bende 9T kullanıyorum drift için.