Orijinalini görmek için tıklayınız : Gümrükle İlgili Önemli!!!
SirWilliam
25-06-2004, 10:55
Arkadaşlar biz çeşitli yerlerden alış-veriş yapıyoruz fakat ürün geldiğinde gümrüğünü ödüyormuyuz?
Gümrüğünü ödüyorsak herhangi bir sorun yok, ama eğer ödemiyorsak bu yasal olmamakla birlikte yüklü bir para cezası ve hapis cezası uygulanacak.Bu gümrük yasasına görede aykırı ama bizim gümrükçüler bilmiyor.Ha 50 kg eroin getirtmissin ya da rc getirtmissin.İkiside gümrük yasasına göre kacakcılığa girermis.Ayrıca ürün size geldi (gümrük ödemeden) sizin yinede gidip gümrük ödemeniz gerekir.
Bana bunları Babam anlattı kendisi avukat olduğu icin yasaları ii biliyor.
Bu konuya dikkat ederseniz daha iyi olacağını düşünüyorum.
saygılar...
ilkerkirmizi
25-06-2004, 11:10
sirwilliam billi miktarlar var gumruk te o miktarları aşmadıgın zaman herhangi birr gumruk odemene gerek yok. bu işin yasal boyutu zaten...
Ayrıca bu konunun burda olmaması gerekiyordu. Sanırım yanlış yerde konu açmışsın....
SirWilliam
25-06-2004, 11:16
Ok ilker abi prdn ben Rc araba alırken dikkat edersiniz diye dusunmustum ozaman siliyorum...
SirWilliam
25-06-2004, 11:19
Bu arada İlker abi sileceğimde edite girdiğimde msj ı sil veya silme yazmıyor msj ı nsl sileceğim.
SirWilliam istersen eroin getirtmeyi dene bi gorursun RC araba getirmekle arasındaki farkı :)
Takma çok kafanı bu gümrük ödeme ödememe olaylarına. Malı alıyosan eline iş bitmiştir. Türkiyede yaşıyoruz..
SirWilliam
25-06-2004, 21:51
SirWilliam istersen eroin getirtmeyi dene bi gorursun RC araba getirmekle arasındaki farkı :)Her ikiside yasal değil ki...
Her ikiside yasal değil ki...
Öyle ama eroin i getirtmeyi bırak elinde görsünler hayatın kayabilir.
Sen onun öle pudra şekeri gibi durduğuna bakma. :D :D
Değişik bir örnek olmuş.
baskalari yanlis anlamasin diye yaziyorm :)
Arkadaslar Gumruk memurlari ilkokul mezunu tipler diiller hepsi en az 1 yabanci dil bilen okumus tipler, onlerinde cilt cilt kitap var ve bu konunun uzmani onlar ve gumruk odememek kacakcilik degildir :)
Durumun asli soyle, siparis ettiginiz urun eger 100 eroyu gecmiyorsa, ya da quantity bazinda (adet olarak) cok fazla degilse bunun kisisel bir alisveris olduguna karar veriyor ve vergiden muaf diye kase basiyor gumruk giris belgesine, eger adrese teslim kutunuz olursa onun ustundede gumrukten muaf gibi bir damga gorursunuz. Ve bunun gibi onlarca kutu geciyor gumrukten her gun, adamlarin yasal olmiyan bir seyi bu kadar belgelendirerek uzun sure yapmalari imkansiz yani yasal olmiyan bir durum yok.
Ben senin baban yanlis soylemis demiyorum ama bizim siparislerle ilgili bir yanlis anlama olmus diyorum. Yani gumruk odemezseniz bir sorun yok, "ben gumruk odiyeyim filan demeyin" Sizin gumruk odeyip odemiyecegine karar veren tek yetkili kisi gumruk muhafaza mudurleridir :)
of o gümrük muhafaza müdürleri yok mu offfff
:)
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.