PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HPI Vites

RoCCo
25-06-2004, 12:33
Arkadaşlar arabanın vites ayarlarını yapamıyorum bi turlu . Vitesi ayarladıgımız vidadan 2 tane var . Bi tanesini hiç ellemememiz gerekiyormus galiba . Sadece diğeriyle yapmamız gerekiyormus vites ayarını . Ben 2 vidayıda oynadım . Tabi daha sonra kitapcıkta gordukten sonra fark ettim . 2 vidayıda eski haline geitrdim ama simdi ne yapsam vites gecis sesini duyamıyorum . Viteste gecmiyor galiba . Ayarı nasıl yapabileceğimi anlatabilir misiniz? Bi de o iki vida olmasının anlamı ne ?? Benim TG-10'da tek ayarlama vidası bulunuyordu .

Orientt
25-06-2004, 13:33
rocco, evet bi tanesi ile oynamaman gerek. oynaman gereken vidanın altında yay ve küçük bir bilye olması gerek. elimde şuanda type ss in manuel i var ve orda vidayı tam sıkın ve sonra 2.5 tur ile 3 tur arasında açın yazıyo. ben şahsen öle yaptım oldu.

fahreddinfatih
25-06-2004, 18:48
eğer t-maxx lere benzer bi sistemi varsa 2 vites parçasını dağıtman gerekebilir
bu konuyla ilgili mehmet bi yazı yazmıştı
2. vites ayar vidasını fazla sıkarsanız yayın ucundaki bilya sıkışıyor
ve ayar vidasını söküp çıkarsanız bile 2. vites kavraması çalışmıyor

RoCCo
26-06-2004, 00:14
ben iki vidayıda oynadıgım icin sonuna kadar sıkmıstım daha sonra . simdi vites gecme sesini duyamıyorum ondan mı calısmıyor yani?? ne olacak yeni vites setimi takacagız??

WOLF
26-06-2004, 00:28
baştan ayarlaman gerkecek
istanbulda isen bu hafta sonu hezarfene gel
Yok ankaradaysan haftaya göl başına
yardımcı olacak birileri bulunur

fahreddinfatih
26-06-2004, 01:43
yeni vites seti demedim ki
en fazlası vites setini sökeceksin
(kavramaları falan)
yeniden toplayacaksın

RoCCo
26-06-2004, 02:29
anladım arkadaşlar cok tesekkur ederim gecenin bu saati ilgilendiğiniz için . soktum yeniden toparladım bilya falan cıktı icinden tekrar yerine koydum kapadım sonra sıktım insallah olmustur..

Hassank
28-06-2004, 10:58
ya valla benim arabanında herşeyi tamam bir tek vites olayını çözemedik pazar günü hazerfende ozan abiylede uğraştık ama olmadı sanırım benimkinide sökmek gerekiyor nasıl yapıcaz dur bakalım :)

RoCCo
28-06-2004, 13:53
en ufak parcasına kadar sokup tekrar toplarsan sorun cozuluyor ayrıca ayarlarını da hazır sokmusken yap . ayar vidasını 3-3.5 tur arası acıyorsun . diger vidayı cok iyi bicimde sıkıyorsun . bi daha da oynamana gerek yok

unalsel
28-06-2004, 16:14
Sökmeden de iki vidayı ayarlayabilirsiniz arabayı ters çevirerek,vites kavraması üzeinde alyanın gireceği bir delik var dişlileri sabit tutup vites kavramasını çevirince ayar yerleri de gelmiş oluyor karşımıza...Manuelde de belirtmiş ve altında yay olmayanın tamamen sıkılması gerek.

RoCCo
28-06-2004, 16:15
eger vites gecmiyorsa mecburen sokmek zorunda kalıyoruz arkadasların dedigi gibi bilya icine sıkısıyor sokmeden de yerinden cıkmıyor..

unalsel
28-06-2004, 16:22
Pardon. Tamam bendeki tamamen sıkıp açmam rağmen sıkısmadıgı için bunu bilemedim.