PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Özür dileyerek yeni konu açıyorum, yardımlarınızı bekliyorum

ertu k.
17-01-2012, 01:28
Herkese merhaba. Adım Ertuğrul, 22 yaşındayım ve forumda yeniyim. Başlıkta da dediğim gibi özür dileyerek yeni konu açıyorum çünkü takip ettiğim kadarıyla alışılmış konularda yeni konu açılması biraz ters karşılanıyor :)

Asıl konuma geçecek olursam, yeniyim ve bir ep off-road araç almayı planlıyorum. Aslında bayadır takip etmeye, araştırmaya çalışıyorum ama çok mesafe almış sayılmam :) sizlerin yardımlarıyla öğreneceğim inş.

Araştırıp, bakınıp, vidyolarını izleyip karar verdiğim bir araç var.
Traxxas Rustler VXL. Bu araçtan almak istiyorum sizce nasıl bir araç, almaya değer mi?

Araçtan ne beklediğimi de şöyle anlatayım :)
1-Öyle atlatıp, zıplatmak gibi bir isteğim yok.
2-Çok hızlı gitsin 50-60 yapayım gibi bir isteğimde yok :)
3- Hafif off-road şartlarında kullanabileyim. Yani çok dağ taş değilde toprak ve hafif engebeli zeminde kullanabileyim.
4- Ve nedense 4x4 istemiyorum, 2 çeker daha cazip geliyor :) 2çeker aracı kontrol etmek daha zevkli gibi geliyor :) (vidyolardan izlediğim kadarıyla 2 çekerler daha gerçekçi geliyor bana :))

Ve fiyat olarak da çok vermek istemiyorum şimdilik. 500-600 civarı benim için ideal. Bu dediğim aracı da o fiyatlara buldum. Bu şartlarda bu aracı bana önerir misiniz?

Şimdiden teşekkür ederim.

ertu k.
17-01-2012, 01:32
Söylemeyi unutmuşum, forum da baktığım kadarıyla bu araçla ilgili konu bulamadım (belki gözden kaçırdım). Bazı konuların içerisinde bu aracın adı geçiyor ama istediğim bilgilere ulaşamadım ve bazı konularda çok eski tarihli. Bu sebeplerden dolayı yeni konu açtım :)

Nobran
17-01-2012, 04:16
Herkese merhaba. Adım Ertuğrul, 22 yaşındayım ve forumda yeniyim. Başlıkta da dediğim gibi özür dileyerek yeni konu açıyorum çünkü takip ettiğim kadarıyla alışılmış konularda yeni konu açılması biraz ters karşılanıyor :)

Asıl konuma geçecek olursam, yeniyim ve bir ep off-road araç almayı planlıyorum. Aslında bayadır takip etmeye, araştırmaya çalışıyorum ama çok mesafe almış sayılmam :) sizlerin yardımlarıyla öğreneceğim inş.

Araştırıp, bakınıp, vidyolarını izleyip karar verdiğim bir araç var.
Traxxas Rustler VXL. Bu araçtan almak istiyorum sizce nasıl bir araç, almaya değer mi?

Araçtan ne beklediğimi de şöyle anlatayım :)
1-Öyle atlatıp, zıplatmak gibi bir isteğim yok.
2-Çok hızlı gitsin 50-60 yapayım gibi bir isteğimde yok :)
3- Hafif off-road şartlarında kullanabileyim. Yani çok dağ taş değilde toprak ve hafif engebeli zeminde kullanabileyim.
4- Ve nedense 4x4 istemiyorum, 2 çeker daha cazip geliyor :) 2çeker aracı kontrol etmek daha zevkli gibi geliyor :) (vidyolardan izlediğim kadarıyla 2 çekerler daha gerçekçi geliyor bana :))

Ve fiyat olarak da çok vermek istemiyorum şimdilik. 500-600 civarı benim için ideal. Bu dediğim aracı da o fiyatlara buldum. Bu şartlarda bu aracı bana önerir misiniz?

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba Ertuğrul HobbyRC' ye hoşgeldin, kendini tanışma başlığında da kısca tanıtırsan çok güzel olur:)

Bizim hoşumuza gitmeyen şeyleri açıklayayım kısaca :)

1-) Nitrolu mu alayım elektrikli mi alayım ?

Defalarca cevabı verildi bunun en basit örnek; patlar motorlar gürültülü çalışır kullanılacak yerin yakınında yerleşim yeri varsa her an şikayet gelebilir, sokak aralarında kullanılacaksa elektrikli sessiz olacağı için problem olmaz. Yani tamamen kişisel tercihlere ve kullanılacak yerlere bağlı. Biraz düşünerek ve araştırma yapılarak bu sorunun cevabını kişi kendisi bulabilir

2-) 500tl bütçem var ne almalıyım ?

Google denen bir nimet var birazcık araştırmayla Türkiye' deki tüm shoplar bulunabilir ve fiyatlarına bakılarak kişi kendisi karar verebilir

3-) Onroad mı alayım offroad mı alayım ?

Kullanılacak yere göre değişir. Biz adama onroad al deriz ama adamın evinin etrafı dağ taş tepe ise onroad almasındaki mantık nedir? Yani onroad ve offroad terimlerinin anlamlarını biliyorsa birazcık düşünerek kişi kendisi karar verebilir.

vs.. diyerek örnekler çoğaltılabilir.

Yani anlatmak istediğim şey herkesin zevki farklıdır herkesin görüşü farklıdır. Kimisine patlar motor çekici gelmez temizliğiyle bakımıyla uğraşamam elektrikli alırım şarj eder eder kullanırım der. Kimisine de elektrikli çekici gelmez motorlara merakı vardır nitrolu araba alır. Kimisi her ikisiylede uğraşmak istemez daha gerçekci olsun diyerek benzinli alır. Bu gibi konularda kişinin kendisinin karar vermesi gerekir diye düşünüyorum haksız mıyım.

Sen ne istediğini bildiğin için yazmışsın (aşağıya tekrar ekliyorum) ve araştırıp en azından bu istediklerini karşılayabileceğini düşündüğün bir araç bulmuşsun. Sonuçta doğru yada yanlış sonuç olsada vakit ayırıp araştırmışsın ve hazır bilgiye erişmek istememişsin. Öyle olsaydı direk yazmazmıydın 500-600 arası bana araç önerin diye? Biz böyle yazanlara genede ters davranmıyoruz, davranmamalıyız. Bizim burda olmamızın amacı insanlara doğru olanı göstermeye çalışmak, sonuçta bu bir hobi, bu işi yaparken zevk alamayacaksak neden yapalım :)

1-) Aracı atlatıp zıplatmak istemiyorsun.
2-) Ekstra bir sürrat isteğinde yok.
3-) Hafif offroad şartlarından alnının akıyla çıksın.
4-) 4wd istemiyorsun 2wd istiyorsun (keyfi olarak.))

Başlangıç olarak da çok fazla para vermek istemiyorsun anladığım kadarıyla fakat acemiliği atlattıktan sonra kesenin ağzını açarım diyorsun sanırım:P

Rustler, stadium truck kategorisinde bir araç buggy ile monster truck karışımı fakat 2 çeker. 2 çeker kötüdür 4 çeker iyidir diye bir olgu yok öncelikle onu belirteyim:) Rustler işin doğrusu Türkiye' de çok yaygın değil o yüzden çok fazla bilgiye ulaşamamışsındır fakat yedek parça sıkıntısı çekeceğini düşünmüyorum birkaç parça hariç genel olarak Traxxas parçaları birbirine benziyor ve ciddi kazalar da yapmadığın sürece parça kıracak bir araba da değil fakat bu iş birazda şans işi bunu unutmamak lazım. Ayrıca yurt dışından kredi kartı ve paypal güvencesi ile çok rahat bu aracın parçalarını alabilirsin. Alınabilir mi sorusuna gelirsek, ayrılan bütçeye ve istenilen özelliklere göre doğru bir seçim olduğunu düşünüyorum :)

ertu k.
17-01-2012, 12:50
Çok saol Muzaffer cevabın için. Senin de dediğin gibi şimdilik acemiliği atlatana kadar çok para vermek istemiyorum açıkçası :)
Bu araç Türkiye'de çok yaygın değil dedin, sebebi nedir sence. Mesela Slash ı çok duyuyorum, çok konuşuluyor ama ben tipini sevmiyorum :) bir de daha önemlisi tekerler biraz içte gibi sanki ondan dolayı pek yanaşasım gelmiyor :) Bir de fiyatı tabi.

500-650 arası bir fiyat olarak buldum bir sitede, sizce fiyat uygun mudur? Bir de almayı planladığım site güvenli midir acaba. (Burada site ismi vermiyorduk yanılmıyorsam?)

Sizlerin tecrübesinden biraz faydalandıktan sonra sipariş vereyim diyorum :)

(Bu arada Muzaffer dediklerinde haklısın cidden, bende bir zamanlar Forumculuk :) yapmış biri olarak, o dediğin olayların forumu çöplüğe çevirdiğini biliyorum. Aynı kalıplarla bir çok gereksiz konu açılabiliyor.)

alport
17-01-2012, 13:54
Rustler'ın çok tutulmamasının sebebini bulmak biraz zor açıkçası:) iki çeker olması olabilir. Bir de bizim rc'ye yeni bağlayan kullanıcılarımız genelde monster truck görünümlerini beğenip onlara yöneliyor.
Fiyat uygun gibi duruyor. Sitenin sadece internetten satış yapan bir firma olmamasında bir hobbyshop's ait olmasında fayda var. İletişim bilgileri mutlaka vardır. Bence sipariş vermeden önce arayıp bir konuşun, yaklaşımlarına göre daha kolay karar verirsiniz.
Rustler'ı ben beğenirim, oldukça güzel ve agresif karakterli bir araçtır...

ertu k.
17-01-2012, 14:17
Anladım aslında ben kendimi off-road a yakın olarak görüyorum, yani off-road bana daha çok zevk veriyor ama dediğim gibi hafif off-road :) Bu yüzden Rustler bana yeterli olur inş. Gerçi daha ilk defa böyle güçlü bir RC araca sahip olacağım için baya bir güzel gelecektir bana :)

Dediğiniz gibi alacağım sitenin Ankara'da bir mağazası varmış ama ben yinede arayıp konuşacağım mutlaka.

Bir de 3000mah 8.4v batarya ve şarj aleti de kutunun içerisinde olacakmış. Ben bir ya da 2 pil daha alayım diyorum, çünkü kullanım sürem az olmasın diye düşünüyorum. Yani en az 40-45 dakika kullanabileyim istiyorum. Çok hızlı gitmesini sağlayacak pilden ziyade kullanım süremi uzatacak pil olsun istiyorum (tabi böyle bir ayrım var mı tam emin değilim ama bir kaç yerde buna benzeyen bir şeyler okumuştum galiba :) )

İkincisi araçla birlikte gelen şarj aleti bana yeterli olacak mıdır acaba. Yani piller ucuz şeyler sayılmaz, kötü bir şarj aletinin pilleri mahvetmesi hiç de iyi olmaz :) Bu şartlara uyacak pil ve işime yarayacak bir şarj aleti önerebilir misiniz?

Bu konularda da yardım edebilirseniz sevinirim. Biliyorum çok sordum ama daha çok eksiğim var bu konularda :) Araştırıyorum okuyorum ama elimde somut bir şey olmadığından öğrenmekte zorluk çekiyorum. esc, pili deşarj etme, bilmem kaç amperle şarj etme falan... Yani öğrenmem gereken çok şey var :)

haribo21
17-01-2012, 15:15
şarj aletini imax prof larından alman daha iyi olur.2. cisi bence 4x2 almanız sizi zorlayacaktır.sonuçta çok büyük bir araç değil 1/10 dur bu.4x2 aldıktan sonra pişman olursunuz.4x4 çok zevklidir.4x2 de arazide zorlanabilirsin.ama ben düz zemin de düz toprakta kullanıcam dersen alabilirsin 4x2.ama dağ taş çıkamassın.saygılar.sadece benim görüşümdür :)

ertu k.
17-01-2012, 16:07
Ben vidyolardan falan izlediğim kadarıyla 2 çekişliler daha çok hoşuma gidiyor (gerçekte nasıl onu bilemem tabi ki :) ). Dediğiniz gibi off-road için 4x4 daha iyi olacaktır ama 4x4 ler şimdilik pahalı benim için :) Ucuz olarak revo 1/16 var onun da boyutu küçük olduğundan almak istemiyorum.

Biraz daha yorum bekleyeyim bakalım :)

Pil ve şarj aleti konusunda da çok az bilgim var inş yorumlara ve tavsiyelere göre bir pil ve bir şarj aleti alırım.

iloveyourc
17-01-2012, 18:59
Aslinda 1/10 maverickler var onlara bakabilirsiniz. 4x4 turler ve de 650 tl ye falan brushlessleri mevcuttur. Tabiki sizin seciminiz benim aklima o fiyata onlar geldi (XT, MT, XB, SC hatirladiklarim bunlar :)) kullanmadim pek bilgim yok ama bir ara ben de bakmistim tepkiler genelde olumluydu ( MT adina konusayim) :) saygilar.

ertu k.
17-01-2012, 19:21
Hmm anladım. Aslında nedenini bilmiyorum ama araştırmaya başlarken direkt olarak Traxxas'a yöneldim :) nedenini bilmiyorum ama sanki Traxxas daha iyi bir markaymış gibi hep traxxas araştırdım :) ama hemen dediğiniz ürünleri araştırayım :) Rustler a bir yorumunuz yok mu? :)

alport
17-01-2012, 19:52
Aradığınız fiyat aralığında , aynı ölçekte daha iyi bir araç bulmak pek mümkün değil. Strada marka araçlar evet 4 çekerdir ama hiç biri (zaten hepsi temelde aynı) traxxas kalitesinin yanından geçmez. Bence 2 çeker olsa da rustler 4 çeker stradalardan çok daha iyi bir seçenektir.

ertu k.
17-01-2012, 20:10
Aradığınız fiyat aralığında , aynı ölçekte daha iyi bir araç bulmak pek mümkün değil. Strada marka araçlar evet 4 çekerdir ama hiç biri (zaten hepsi temelde aynı) traxxas kalitesinin yanından geçmez. Bence 2 çeker olsa da rustler 4 çeker stradalardan çok daha iyi bir seçenektir.

Bende şimdi araştırdım satan siteleri ama dediğiniz gibi benim istediğim fiyat aralığında değiller sanki. Vidyoları izlerken de 2 çekerler daha hoş geliyor bana :) tabi zor olur deniliyor doğrudur ama uğraşıp öğrenmek de keyifli olacaktır inş.

Tolga abi piller konusunda uzman olan sendin galiba değil mi? Sana bir soru sorsam müsaitsen, bu araçla birlikte 3000mah 8.4v batarya ve şarj aleti gelecekmiş. Ben de kullanım süremi uzatacak bir ya da 2 tane daha pil almayı düşünüyorum. Önerebileceğin bir pil var mı? Bir de o gelecek olan şarj aleti o alacağım piller için kullanılabilir mi? Kullanılmazsa hangi şarj aletini önerebilirsin. (pil konusunda da çok hız yaptıracak bir pil olması önemli değil kullanma süresi uzun olan bir pil olması önemli benim için.) Teşekkürler tekrar yorumlarınız için

alport
17-01-2012, 20:20
Pil olarak kullanım süresini ön planda tutuyorsanız 2s lipo alabilirsiniz. Performans olarak yaklaşık araçla birlikte gelecek pil ile aynı olacak ama pil bitene kadar aynı performansı sürdürecektir. Araç ile birlikte gelen şarj aletini lipo pil için kullanamazsınız. Lipo şarj etmek için ayrı bir şarj aleti almanız gerekiyor. Şarj aleti ve pil seçimi ayrı bir derya:) bütçeye bağlı olarak seçim şansları değişiyor. Forumu biraz dolaşın. piller hakkında biraz daha fikir edinip yaklaşık bir bütçe belirleyin. Ondan sonra sipariş aşamasına gelince tekrar yadımcı olurum. Hem sizin için de böylesi daha sağlıklı olur.

ertu k.
17-01-2012, 20:30
Pil olarak kullanım süresini ön planda tutuyorsanız 2s lipo alabilirsiniz. Performans olarak yaklaşık araçla birlikte gelecek pil ile aynı olacak ama pil bitene kadar aynı performansı sürdürecektir. Araç ile birlikte gelen şarj aletini lipo pil için kullanamazsınız. Lipo şarj etmek için ayrı bir şarj aleti almanız gerekiyor. Şarj aleti ve pil seçimi ayrı bir derya:) bütçeye bağlı olarak seçim şansları değişiyor. Forumu biraz dolaşın. piller hakkında biraz daha fikir edinip yaklaşık bir bütçe belirleyin. Ondan sonra sipariş aşamasına gelince tekrar yadımcı olurum. Hem sizin için de böylesi daha sağlıklı olur.

:) Çok teşekkür ederim ben araştırayım o zaman, hatta sizin yorumlarınızı araştırsam yeter galiba :) Teşekkürler tekrar

yuayar
17-01-2012, 21:17
Eğer rustler "vxl" modelini diyorsanız bu araç 500-600 civarı bulmak biraz zor olur, fırçasız sistem çünkü. XL-5 ler var onlarda fırçalı sisteme sahip onlar 500-600 civarı bulunabilir. 50-60 km hız yapar. Ancak "VXL" olan ile 110 km yi görebilirsiniz.

Bende neredeyse rustler ile aynı özelliklere sahip olan losi nin aracı var 2wd fırçasız sistem. asfaltda çok iyi onroad gibi hızlı gidiyor, arazi ye gelirsek, çim ekili alanda sürmek imkansız gibi bir şey sürekli spinde kalıyor, toz toprak çamurda da uygun lastik alınırsa kafa yoldurcak kadar kötü değil idare eder. Ama ilerde birde 4wd araç almayı düşünürseniz. Rustler doğru kara olur.

ertu k.
17-01-2012, 21:30
Eğer rustler "vxl" modelini diyorsanız bu araç 500-600 civarı bulmak biraz zor olur, fırçasız sistem çünkü. XL-5 ler var onlarda fırçalı sisteme sahip onlar 500-600 civarı bulunabilir. 50-60 km hız yapar. Ancak "VXL" olan ile 110 km yi görebilirsiniz.

Bende neredeyse rustler ile aynı özelliklere sahip olan losi nin aracı var 2wd fırçasız sistem. asfaltda çok iyi onroad gibi hızlı gidiyor, arazi ye gelirsek, çim ekili alanda sürmek imkansız gibi bir şey sürekli spinde kalıyor, toz toprak çamurda da uygun lastik alınırsa kafa yoldurcak kadar kötü değil idare eder. Ama ilerde birde 4wd araç almayı düşünürseniz. Rustler doğru kara olur.

Yok kardeş bende ona dikkat ettim baya ama dediğim fiyata. Peşin olarak 600 taksitli olarak 650. xl-5 de 540 lira peşin. Diğer sitelere göre ucuz aslında ama neden bilmiyorum. Üst mesajlarımda bu yüzden sormuştum alacağım site güvenilir midir acaba diye.

bbayram
17-01-2012, 21:49
Yok kardeş bende ona dikkat ettim baya ama dediğim fiyata. Peşin olarak 600 taksitli olarak 650. xl-5 de 540 lira peşin. Diğer sitelere göre ucuz aslında ama neden bilmiyorum. Üst mesajlarımda bu yüzden sormuştum alacağım site güvenilir midir acaba diye.

Anladıgım kadarıyla vlx ile xl-5 arasında 60tl fark mı var? Bu işte bir yanlış anlama var galiba...

ertu k.
17-01-2012, 21:55
Hocam size o sitenin adresini özel mesajla atayım o zaman bende şüphelendim :) benim baktıklarım doğru ama acaba site mi düzgün bir yer değil :) düzgün gibi de duruyor ama :)

alport
17-01-2012, 22:00
Özel mesaja gerek yok. Site forumumuzun sponsorlarından olduğundan burada yazabilirsiniz. Hilalhoby traxxas ürünlerinde çok ciddi kampanya yaptı. Olay sadece rustler'a özel değil. Buradan araç alan bir çok arkadaşımız var ve sorun yaşamadılar. Zeytiburnu'nda dükkanları var ve güvenilir bir mağazadır. Güvenilir olmasa zaten bu foruma reklam veremez merak etmeyin;)

ertu k.
17-01-2012, 22:07
Özel mesaja gerek yok. Site forumumuzun sponsorlarından olduğundan burada yazabilirsiniz. Hilalhoby traxxas ürünlerinde çok ciddi kampanya yaptı. Olay sadece rustler'a özel değil. Buradan araç alan bir çok arkadaşımız var ve sorun yaşamadılar. Zeytiburnu'nda dükkanları var ve güvenilir bir mağazadır. Güvenilir olmasa zaten bu foruma reklam veremez merak etmeyin;)

Tolga abi site hilalhobbyland değil aslında başka bir site, fiyatta hilalhobbydeb düşük. Ankarada mağazası var olarak görünüyor. Bende şüpheleniyordum aslında çünkü diğer sitelere göre baya ucuz.

yuayar
17-01-2012, 22:18
hee tamam anladım, ya o site her zaman ucuz satıyor, hiç şikayet görmedim internette, güvenilir diye düşünüyorum. önceden sahibinden de satış yapıyorlardı.

ertu k.
17-01-2012, 22:36
hee tamam anladım, ya o site her zaman ucuz satıyor, hiç şikayet görmedim internette, güvenilir diye düşünüyorum. önceden sahibinden de satış yapıyorlardı.

:) evet hala sahibinden de varlar inş güvenilir bir yerdir çünkü fiyat diğer sitelere göre ucuz. Neyse sipariş vermeden önce arayacağım konuşacağım bakalım iyi bir izlenim oluşmazsa başka bir çaresine bakarım artık.

ertu k.
17-01-2012, 23:27
Yine aynı sitede şu şarj aleti ve batarya yazdığım fiyat gibi, uygun mudur acaba fiyatlar. Ve de şarj aleti ve pil benim işime yarar mı? (aracın çok hızlı gitmesini değilde kullanma süresinin uzun olmasını istiyorum, alacağım pilin bu özellikte olmasını istiyorum) Çok şey soruyorum biliyorum ama araştırdığım halde yinede bu konularda daha önce bilgim olmadığından bir sonuca pek varamıyorum.

Turnigy Accucel-6 50W 6A Balancer/Charger w/ accessories - 88,50tl

Turnigy 2200mAh 2S 20C Lipo Pack - 47,20 tl

Başka yerde de pil bulamıyorum bende mi sorun var anlamadım, yabancı siteden de almak istemiyorum, ne zor işmiş arkadaş bu iş:)

alport
18-01-2012, 00:14
Şarj aletinin fiyatı fena değil ama pil işinizi görmez. Daha yüksek mah değerli piller bakın 5000mah ve üzeri;) Yurtiçinde bulunuyor, ikinci el rc sitelerine ya da sahibindene bakabilirsiniz.

ertu k.
18-01-2012, 00:28
Tamam abi eyvallah hobbyking de buldum ama ordan da siparişler gümrüktü, kargoydu, hatalı çıkma olasılığı falan aklımı kurcalıyor. 2 saattir araştırıyorum allak bullak oldum :) 2p olursa şöyle olur 2s olursa böyle olur 2S1P böyle olur falan :) en çok da bu pil işi yordu beni :)

Nobran
18-01-2012, 00:57
Çok saol Muzaffer cevabın için. Senin de dediğin gibi şimdilik acemiliği atlatana kadar çok para vermek istemiyorum açıkçası :)
Bu araç Türkiye'de çok yaygın değil dedin, sebebi nedir sence. Mesela Slash ı çok duyuyorum, çok konuşuluyor ama ben tipini sevmiyorum :) bir de daha önemlisi tekerler biraz içte gibi sanki ondan dolayı pek yanaşasım gelmiyor :) Bir de fiyatı tabi.

500-650 arası bir fiyat olarak buldum bir sitede, sizce fiyat uygun mudur? Bir de almayı planladığım site güvenli midir acaba. (Burada site ismi vermiyorduk yanılmıyorsam?)

Sizlerin tecrübesinden biraz faydalandıktan sonra sipariş vereyim diyorum :)

(Bu arada Muzaffer dediklerinde haklısın cidden, bende bir zamanlar Forumculuk :) yapmış biri olarak, o dediğin olayların forumu çöplüğe çevirdiğini biliyorum. Aynı kalıplarla bir çok gereksiz konu açılabiliyor.)

Tekrar merhaba geç geliyor cevaplar kusura bakma final haftasındayız :)

2 çeker araçlar için genel bir önyargı var. 2 çeker araçların kötü ve kontrolünün zor, 4 çeker araçların iyi ve kontrolünün kolay olduğunu düşünenler var tabiki bunlar kulaktan dolma bilgiler o yüzden Nitro Rustler ve Jato' nunda çok kullanıcısı yoktur. Çoğu insan aracını kutusundan çıkarttıktan sonra setuplarını kontrol etmeden kullanıyor ve setuplar düzgün olmasa bile araç 4 çeker olduğundan dolayı bu yanlışlığı tölere edebiliyor sonuçta tölere edilen bu kusuru kullanıcı görmekte zorlanıyor yada gözardı ediyor. 2 çeker araçlarda ise setup hayati önem taşıyor yanlış setup yapılmış bir 2 çeker aracı gerçekten kontrol etmek sıkıntı verir dolayısıyla 2 çeker araca düzgün setup yapamayan kişi kendi beceriksizliği hakkında konuşmak yerine ağzı dili olmayan araca çamur atma yolunu seçer:) Setupları düzgün yapılmış 2 çeker bir araç gerçekten ip gibi uzar gider ve tecrübe sahibi olan kişiler için kontrolü zor değildir sadece biraz dikkat ister. Zaten video izlediğin için bunun sende farkındasındır. Fakat 2 çeker araçların kötü olduğunu savunanlar 1/5 araç olarak Baja' yı tercih ettiklerinde öve öve bitiremezler çünkü gene kulaktan dolma bilgilerle hareket ederler. Buradan 2wd yi yada 4wd yi savunduğum anlamı çıkmamalı 4wd araç kullanmak için fazla bir tecrübeye gerek yok gaza bas direksiyonu çevir hatta direksiyonu tutmasan bile düz gider :) viraja fren yapmadan girdiğin hızda çıkarsın ani ivmelenmelerde spin atıp etrafında dönmez belki fakat 2wd araç kullanma konusunda tecrübe sahibi biriside nerede yavaşlayıp nerede hızlanacağını bileceği için oda 2wd den memnundur. Uzun lafın kısası 2wd-4wd olayı tamamen tercih meselesi:)

İsim veremiyoruz ama o firmanın sahibi burayı biliyor ve güvenle alışveriş yapabilirsin ;)

Nobran
18-01-2012, 01:11
Tamam abi eyvallah hobbyking de buldum ama ordan da siparişler gümrüktü, kargoydu, hatalı çıkma olasılığı falan aklımı kurcalıyor. 2 saattir araştırıyorum allak bullak oldum :) 2p olursa şöyle olur 2s olursa böyle olur 2S1P böyle olur falan :) en çok da bu pil işi yordu beni :)

Kısaca bu konudada bilgi vereyim :)

1 yıl içinde 5 kereye kadar 75 euro altında alışveriş yaparsan gümrük vergisinden muaf kalıyorsun ve bu 75 euronun içinde kargo ücreti yok yani istersen kargo masrafı 500 euro olsun ama aldığın ürün 10 euro ise gümrüğe takılmaz :) Ama bu demek değilki 75 euro altındaki hiçbir şey gümrüğe takılmıyor. Büyük bir koli ise büyük ihtimalle takılır, aynı üründen 1 den fazla varsa büyük ihtimalle takılır, (sadece modelcilik konusunda değil genel olarak çin gibi ucuz yerlerden siparişle ürün alıp Türkiye' de satış yapan arkadaşlarımız sayesinde bugün 75 euro olan limit eskiden 150 euro idi keşke herkes kendi ihtiyacı kadar alışveriş yapsaydı herkes için karlı olurdu ek olarak belirtmek istedim:)) gümrük memuru geceden hanımla kavga ettiyse büyük ihtimal takılır gibi olasılıklar var:) Fakar takılırsa her halükarda %20 gümrük vergisini verip paketini alabiliyorsun bugüne kadar model araçlarla ilgili yurt dışından alışveriş yapıp da paketi alamama durumu yaşayan olmadı (Ankara Gümrüğünden kumanda geçmiyor kolay kolay çünkü kumanda ile ilgili çok ayrıntılı bilgiler isteyip adamı bıktırıyorlar). Ayrıca paketten yanlış yada hatalı ürün çıkarsa (düşük bir ihtimal ama olabilir) hobbyking doğru yada sağlam ürünü ücretsiz olarak gönderiyor diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam. Tercih edilme nedeni fiyat/performans olarak çok iyi ürünler yapmaları fakat çin malı oldukları için genede herşeye hazırlıklı olmakta fayda var mesela geçmiş zamanda led siparişi vermiştim ledlerin yarısı bozuk çıkmıştı led olduğu için fazla kafaya takmadım:)

Ek: Geçtiğimiz yaz çıkan yeni gümrük mevzuatını okursan gümrükle ilgili kafandaki tüm soru işaretlerinin cevabını bulabilirsin :)

ertu k.
18-01-2012, 01:12
Eyvallah kardeş dediğin gibi tercih meselesi :) Finallerde de Allah yardımcın olsun, benim öğrencilik bitti şükür ama dertler bitmedi, atanmaydı falan hala sürünüyoruz :)

Karar verdim gibi Rustler a :) ama biraz daha bekleyeyim bakalım :) Şimdi de pil mevzu başımı ağrıtıyor onu da bir hal ederim inş :)

ertu k.
18-01-2012, 01:23

1 yıl içinde 5 kereye kadar 75 euro altında alışveriş yaparsan gümrük vergisinden muaf kalıyorsun ve bu 75 euronun içinde kargo ücreti yok yani istersen kargo masrafı 500 euro olsun ama aldığın ürün 10 euro ise gümrüğe takılmaz :) Ama bu demek değilki 75 euro altındaki hiçbir şey gümrüğe takılmıyor. Büyük bir koli ise büyük ihtimalle takılır, aynı üründen 1 den fazla varsa büyük ihtimalle takılır, (sadece modelcilik konusunda değil genel olarak çin gibi ucuz yerlerden siparişle ürün alıp Türkiye' de satış yapan arkadaşlarımız sayesinde bugün 75 euro olan limit eskiden 150 euro idi keşke herkes kendi ihtiyacı kadar alışveriş yapsaydı herkes için karlı olurdu ek olarak belirtmek istedim:)) gümrük memuru geceden hanımla kavga ettiyse büyük ihtimal takılır gibi olasılıklar var:) Fakar takılırsa her halükarda %20 gümrük vergisini verip paketini alabiliyorsun bugüne kadar model araçlarla ilgili yurt dışından alışveriş yapıp da paketi alamama durumu yaşayan olmadı (Ankara Gümrüğünden kumanda geçmiyor kolay kolay çünkü kumanda ile ilgili çok ayrıntılı bilgiler isteyip adamı bıktırıyorlar). Ayrıca paketten yanlış yada hatalı ürün çıkarsa (düşük bir ihtimal ama olabilir) hobbyking doğru yada sağlam ürünü ücretsiz olarak gönderiyor diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam. Tercih edilme nedeni fiyat/performans olarak çok iyi ürünler yapmaları fakat çin malı oldukları için genede herşeye hazırlıklı olmakta fayda var mesela geçmiş zamanda led siparişi vermiştim ledlerin yarısı bozuk çıkmıştı led olduğu için fazla kafaya takmadım:)

Ek: Geçtiğimiz yaz çıkan yeni gümrük mevzuatını okursan gümrükle ilgili kafandaki tüm soru işaretlerinin cevabını bulabilirsin :)

Vay be iyiymiş o zaman :) hobbyking i araştırdım da pilleri Türk sitelerine göre çok ucuz neredeyse yarı yarıya gibi o yüzden cazip geliyor bana ama işte ne bileyim yinede bir arıza falan çıksa geri gönder geri gelsin falan bir sürü iş olacak diye aklıma takılıyor ama olmadı deneyeceğim :) Hangi pili alcağıma da karar verirsem inş. Tolga abinin tavsiyelerine göre araştırıyorum bakalım. Bu lipoların hepsi olur mu Rustlera acaba.

iloveyourc
18-01-2012, 07:47
Ben de zaten ilk Rustlera bakmistim severim yani bir senpati duyuyorum araca ama 4 ceker solemek istedim

ertu k.
18-01-2012, 11:15
Aracı bugün 1-2 saate sipariş edeceğim galiba son sözü olan var mı? :)

iloveyourc
18-01-2012, 11:26
Iyi bak araca :)

ertu k.
18-01-2012, 11:29
İyi bak derken :) aldıktan sonra mı iyi bakayım almadan önce mi :)

Nobran
18-01-2012, 12:27
İyi bak derken :) aldıktan sonra mı iyi bakayım almadan önce mi :)

Yarın elinde olur cuma günü sağını solunu incelersin cumartesi pilini şarj edersin pazar gazlarsın demek istiyor :P

ertu k.
18-01-2012, 12:43
:) ah keşke ama yarın sipariş vereceğim galiba, cuma ya da cumartesi gelsin istiyorum. Mecbur bekleyeceğim bir gün daha :)

alport
18-01-2012, 13:40
Hayırlı olsun;)

iloveyourc
18-01-2012, 14:00
Nobran tesekkurler tercumen icin aynen oyle demek istiyorum ben de offroad alirsam rustler ya da hpi blitz alirim bana da anlatirsin iyi incele

Drifters
18-01-2012, 14:04
Hilal Hobbylandaki Rustler VXL 1/10 aracı 650 tlye satıyorlar fakat 4 çekermi 2 çekermi bilmiyorum ama büyük ihtimalle 4 çeker.

http://www.hilalhobbyland.com.tr/default.asp?git=9&urun=696#.

Peşin Fiyat ile 650

ertu k.
18-01-2012, 14:14
Rustlerin 4wd olani var miki? Ben yok diye biliyorum ama. Araci alinca baya bi inceler yorumlari yazarim :) telden yaziyorum tam yazamadim yazacaklarimi :)

iloveyourc
18-01-2012, 14:19
Ben de teldednim ama olsun rustler 2 wd kullandim cok begendim su gecirmez karda sov yapiyo :)

Mutlutürk
18-01-2012, 15:09

Bu yilda 5 kere olayi dogrumudur?

Nobran
18-01-2012, 15:22
Bu yilda 5 kere olayi dogrumudur? Ben hobby parcasi olsun veya baska urunler olsun 75 euro altinda cok kez alisveris yaptim sorunsuz geldi...

Evet doğru ;) Google' de gümrük mevzuatı 2011 diyerek araştırırsanız detaylı olarak öğrenebilirsiniz ;)

Mutlutürk
18-01-2012, 15:32
Evet doğru ;) Google' de gümrük mevzuatı 2011 diyerek araştırırsanız detaylı olarak öğrenebilirsiniz ;)

Simdi okudumda sinir koymamislar :hımm: cok dikkat ceken isim olursa islem uyguluyorlar ;)

20 Ağustos 2011 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28031
BAKANLAR KURULU KARARI Karar Sayısı : 2011/2087

Yeni uygulama ile yurt dışından posta ya da hızlı kargo yoluyla gelen eşyadaki muafiyet sınırı, 150 Euro'dan 75 Euroya düşürüldü. Bakanlar Kurulu, 4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda değişiklik yaptı. Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe yeni düzenlemede, posta veya hızlı kargo yoluyla gelen eşya ile ilgili önemli değişikliklere gidildi.

2011 Nisan ayında yapılan bir düzenlemeyle, kargo ve posta yoluyla yurt dışından getirilen eşyalarda vergi muafiyeti hükümleri sadece gerçek kişilerin yararlanacağı hale getirilmiş ve 150 avro muafiyetinin ticari amaçla kullanılmasının önlenmesine yönelik bir tedbir alınmıştı. Söz konusu muafiyetten, sürekli aynı kişinin yararlandığının tespit edilmesi halinde, muafiyetin kullanımına da sınırlama getirileceği bildirilmişti.

Yeni uygulama ile yurt dışından posta ya da hızlı kargo yoluyla gelen eşyadaki muafiyet sınırı, 150 Euro'dan 75 Euroya düşürüldü. Bakanlar Kurulu, 4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda değişiklik yaptı. Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe yeni düzenlemede, posta veya hızlı kargo yoluyla gelen eşya ile ilgili önemli değişikliklere gidildi.

Buna göre, Türkiye gümrük bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, bedeli gönderi başına toplam 75 Euroyu geçmeyen eşyaya muafiyet uygulanacak. Yeni düzenlemede, ''ticari miktar ve mahiyet'' ayrımı ortadan kaldırılırken, gerçek kişilerin yanı sıra tüzel kişilere gelen eşya da, muafiyet kapsamına alındı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri, PTT ve kargo işletmeleri nezdinde yaptıkları bir araştırmaya göre, yurt dışından posta ya da hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın yüzde 95'inin 75 Euro'nun altında olduğunun belirlendiğini bildirdi.

NOT : Bilgi alintidir...

Nobran
18-01-2012, 15:42
Simdi okudumda sinir koymamislar :hımm: cok dikkat ceken isim olursa islem uyguluyorlar ;)

Kararın 45 inci maddesi kapsamında uygulanan muafiyet, bir takvim yılında en fazla beş kere
kullanılabilir. Bu sınırlamanın aşılması halinde, Gümrük Yönetmeliği'nin 169 uncu
maddesine göre sözlü beyan usulü çerçevesinde işlem yapılarak, Kararın 62 inci maddesi
kapsamında maktu vergi tahsil edilmesi kaydıyla eşya teslim edilir.

http://www.gumruk.gov.tr/tr-TR/emevzuat/Genelgeler/2011-39.pdf

E-revo_1997
18-01-2012, 16:07
Biraz garip gelebilir ama 4x4 düşünürseniz size e-revo vxl önerebilirim 4x4 lük bir araç karda sürünce çok zevkli ve rustlerdan daha fazla offroada gelecektir. :)

Mutlutürk
18-01-2012, 16:10
Kararın 45 inci maddesi kapsamında uygulanan muafiyet, bir takvim yılında en fazla beş kere
kullanılabilir. Bu sınırlamanın aşılması halinde, Gümrük Yönetmeliği'nin 169 uncu
maddesine göre sözlü beyan usulü çerçevesinde işlem yapılarak, Kararın 62 inci maddesi
kapsamında maktu vergi tahsil edilmesi kaydıyla eşya teslim edilir.

http://www.gumruk.gov.tr/tr-TR/emevzuat/Genelgeler/2011-39.pdf

"bir takvim yilinda en fazla bes kere" cumlesini gozden kacirmisim :ahhahyt:

Nobran
18-01-2012, 16:24
Biraz garip gelebilir ama 4x4 düşünürseniz size e-revo vxl önerebilirim 4x4 lük bir araç karda sürünce çok zevkli ve rustlerdan daha fazla offroada gelecektir. :)

Bunu 1. mesajı okuduktan sonra yazdığını düşünüyorum :)

"bir takvim yilinda en fazla bes kere" cumlesini gozden kacirmisim :ahhahyt:

Süleyman usta dediğin gibi olsaydı keşke ama durum ortada malesef :)

Maniak
18-01-2012, 17:06
Peki 500 $'lık bir sipariş verdik diyelim . Kumandasız .

1-%20 vergi dışında ödememiz gereken herhangi bir gümrük ücreti söz konusu oluyor mu ?

2-%20 vergiyi verdiğimiz sürece istediğimiz kadar alışveriş yapabilir miyiz ?

3- 75 Euro'yu 5-10 Euro gibi az bir miktar aşmamız takdirde,yani 75Euro üzeri hertürlü eşyada sıkıntı çıkıyor mu ?

4- En rahat şekilde hangi sitelerden alışveriş yapılıyor ? En hızlı kargo ile kaç günde geliyor ?

Biliyorum bunlar yazıldı , çizildi fakat en güncel bilgileri almak istiyorum .

İyi günler . =)

ertu k.
18-01-2012, 17:12

Hocam e-revo suanki butceme uygun degil. 1/16 revo da cok kucuk boyutlrda.

Bu gumruk meselesinde de bu bilgiler dogrultusunda 2 adet lipo ve bi tane turningy accuel 6 sarj aletini hobbykingden alayim o zaman. Gerci taksit olmuyordur ordan degil mi? :)

Nobran
18-01-2012, 18:06
Peki 500 $'lık bir sipariş verdik diyelim . Kumandasız .

1-%20 vergi dışında ödememiz gereken herhangi bir gümrük ücreti söz konusu oluyor mu ?

2-%20 vergiyi verdiğimiz sürece istediğimiz kadar alışveriş yapabilir miyiz ?

3- 75 Euro'yu 5-10 Euro gibi az bir miktar aşmamız takdirde,yani 75Euro üzeri hertürlü eşyada sıkıntı çıkıyor mu ?

4- En rahat şekilde hangi sitelerden alışveriş yapılıyor ? En hızlı kargo ile kaç günde geliyor ?

Biliyorum bunlar yazıldı , çizildi fakat en güncel bilgileri almak istiyorum .

İyi günler . =)

Konu içerikten sapmaya başladı arkadaşlar burada konumuz gümrük yada yurt dışı alışverişleri değil, Ertuğrul arkadaşımıza yurt dışı alışverişler için kısaca bilgi verdim (konu ile alakalı olarak) ardından Süleyman arkadaşımızda ufak bir soru sordu bende ona cevaben mevzuatı gösterdim. Şimdi bu sorulara cevap verirsem başka arkadaşlardan sorularda gelecektir sonuçta Ertuğrul' un konusu hiç olacak ve bunun ona karşı saygısızlık olacağını düşünüyorum.

Gümrük mevzuatını tekrar aşağıda link olarak veriyorum ve yurt dışı alışverişler hakkında öğrenmek istediğiniz herşeyi Yurt Dışı Satış Firmaları başlığı altında bulabileceğinize inanıyorum, direk konu açıp sormak yerine önce araştırmanızı rica ediyorum, kolay gelsin :)

Ertuğrul malesef taksit olmuyor:) Alışveriş yaparken paypal kullanmanı şiddetle tavsiye ediyorum. Paranın güvence altında olması için paypal şart.

Gümrük Mevzuatı: http://www.gumruk.gov.tr/tr-TR/emevzuat/Genelgeler/2011-39.pdf

benis
18-01-2012, 18:34
ne alıyorsunuz

yuayar
18-01-2012, 19:01
ne alıyorsunuz

Konuyu okudun mu ? yoksa geçerken uğradın mı?

bbayram
18-01-2012, 20:06
Konuyu okudun mu ? yoksa geçerken uğradın mı?
+1

Gecerken ugramış :D

ertu k.
18-01-2012, 20:40
Konu içerikten sapmaya başladı arkadaşlar burada konumuz gümrük yada yurt dışı alışverişleri değil, Ertuğrul arkadaşımıza yurt dışı alışverişler için kısaca bilgi verdim (konu ile alakalı olarak) ardından Süleyman arkadaşımızda ufak bir soru sordu bende ona cevaben mevzuatı gösterdim. Şimdi bu sorulara cevap verirsem başka arkadaşlardan sorularda gelecektir sonuçta Ertuğrul' un konusu hiç olacak ve bunun ona karşı saygısızlık olacağını düşünüyorum.

Gümrük mevzuatını tekrar aşağıda link olarak veriyorum ve yurt dışı alışverişler hakkında öğrenmek istediğiniz herşeyi Yurt Dışı Satış Firmaları başlığı altında bulabileceğinize inanıyorum, direk konu açıp sormak yerine önce araştırmanızı rica ediyorum, kolay gelsin :)

Ertuğrul malesef taksit olmuyor:) Alışveriş yaparken paypal kullanmanı şiddetle tavsiye ediyorum. Paranın güvence altında olması için paypal şart.

Gümrük Mevzuatı: http://www.gumruk.gov.tr/tr-TR/emevzuat/Genelgeler/2011-39.pdf

Saolasın Muzaffer ben de bilgilendim bu gümrük konusunda ama dediğin gibi konu sapıyor biraz, bu gümrük işini de başka bir zaman konuşuruz inş. Araç işi tamam sayılır. Şimdi pil ve şarj aleti işi kaldı. Gerçi şarj aletinde de ismi çok geçen ve çok kullanılan Turningy accuel 6 gibi, ben de ondan alırım galiba. Aslında bir de aynı bu alete benzeyen eco6 var ama o işime yarar mı acaba. Pilleri de araç geldikten sonra alayım diyorum, okuduğum kadarıyla pillerin aracın pil yatağına sığmaması durumu falan varmış ben de daha almadan tedirgin oldum :)

ertu k.
18-01-2012, 21:46
Traxxas'ın kendi sitesinde her araç için çok ayrıntılı bilgiler varmış şimdi keşfettim. Araçları hakkında bir şey merak eden ve nereden bakacağını bilmeyen varsa oradan bakabilir arkadaşlar. Mesela ben Rustler VXL pil yatağının 139mm x 47.5mm x 28mm bu boyutlarda olduğunu öğrendim :) Bulduğum pillerin en küçüğü de 144mm ne yapacağım bilmiyorum :) Pil haznesini kesen duymuştum ama daha küçük pil bulunmaz mı acaba, kesmeye gerek de kalmazdı.

ertu k.
19-01-2012, 01:40
Bu lipo konusu beni bitirdi arkadaş :) forumda lipolar hakkında bir sürü başlık okudum, evini yakanlarlar, yatağını yakanlar, bir daha Zippy ve Turningy almam diyen Tolga abiler :) neler neler. Valla daha lipo işine girmeden soğudum bunlardan :) ama el mahkum, mecbur kullanacağım. Bir de şarj ederken çok dikkatli olmak, hatta mümkünse başında beklemek hayati önem taşıyor galiba. Yani bu demek oluyor ki lipo ve şarj aleti aldığımda daha çok başınızı ağrıtacağım gibi :) (inş çabucak öğrenirim de başınızı ağrıtmaya gerek kalmaz:) )

ertu k.
19-01-2012, 10:08
Aracı biraz sonra sipariş edeceğim hadi hayırlısı :) Teşekkürler herkese yardımlarınız için, zaman ayırdığınız için

Nobran
19-01-2012, 10:51
Aracı biraz sonra sipariş edeceğim hadi hayırlısı :) Teşekkürler herkese yardımlarınız için, zaman ayırdığınız için

Hayırlı olsun şimdiden :)

Lipo bataryalar tehlikelidir hava ile temas anında hızlı bir şekilde alev alıyorlar ayrıca şarj ederken dediğin gibi başında beklemekte yarar var fakat önlemler alınırsa hiçbir problem çıkmaz çin malı olduğu için tabiki belli bir kalitenin altındalar fakat verilen fiyat ve alınan performans oranı olarak şuanda en iyi piller onlar diyebiliriz (gönül ister thunder power gibi kaliteli olsun) Ayrıca kutulu pil almakta fayda var (hardcase deniyor) Hem aracın pil yatağının ebatlarında olur hemde araç takla attığında pil zarar görmez.

Ben elektrikli araç donanımlarından henüz hiç anlamıyorum (motor, esc, pil) fakat şu pil iyi birşeye benziyor:)

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__19692__Turnigy_nano_tech_4200mah_2S2P_40_80C_Har dcase_Lipo_Pack.html

iloveyourc
19-01-2012, 11:01
Hayirli olsun ;)

ertu k.
19-01-2012, 11:01
Evet baya herkes dert yanmış ama yine de kullanmaya mecbur gibiyiz. :) Bende şu pili gözüme kestirmiştim ama bunun bağlantıları bir farklı buruyor gibi Rustler a bağlanabilir mi acaba bu?

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__18606__ZIPPY_Flightmax_5400mah_2S2P_50C_Hardcase _Car_Lipoly.html

ertu k.
19-01-2012, 11:03
Hayirli olsun ;)

Saolasın kardeş elime geçince hayırlı olacak inş :)

Nobran
19-01-2012, 11:34
Evet baya herkes dert yanmış ama yine de kullanmaya mecbur gibiyiz. :) Bende şu pili gözüme kestirmiştim ama bunun bağlantıları bir farklı buruyor gibi Rustler a bağlanabilir mi acaba bu?

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__18606__ZIPPY_Flightmax_5400mah_2S2P_50C_Hardcase _Car_Lipoly.html

Bu işini görür mü ? :P

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__10267__Traxxas_plug_Harness_for_2S_Hardcase_Lipo _1pc_.html

ertu k.
19-01-2012, 11:38
:D Al işte görüyor musun bir şey daha öğrendim, gün geçtikçe daha bilgili hale geliyorum :P Aracın siparişini de verdim çok şükür bugün kargoya verilecek inş. Kepi istemediğim bir renk, kampanyalı ürün olduğundan renk seçenekleri mevcut değilmiş ama sorun değil o kadar kusur kadı kızında bile olur :)

Nobran
19-01-2012, 11:53
:D Al işte görüyor musun bir şey daha öğrendim, gün geçtikçe daha bilgili hale geliyorum :P Aracın siparişini de verdim çok şükür bugün kargoya verilecek inş. Kepi istemediğim bir renk, kampanyalı ürün olduğundan renk seçenekleri mevcut değilmiş ama sorun değil o kadar kusur kadı kızında bile olur :)

Hobbyking böyle ıvır zıvırlarla dolu ben olsam kerpetenle kesip oraya bişey uydururdum ama adamlar yapıyor gayette temiz iş oluyor:D

Ufak tefek şeyler için ilk önce Hobbyking e bakmakta yarar var :D

ertu k.
19-01-2012, 12:27
Hobbyking böyle ıvır zıvırlarla dolu ben olsam kerpetenle kesip oraya bişey uydururdum ama adamlar yapıyor gayette temiz iş oluyor:D

Ufak tefek şeyler için ilk önce Hobbyking e bakmakta yarar var :D

Valla o 2-3 lira bir şey gibi görünüyor fiyatı, kerpetenle tehlikeye girmeye hiç değmez :). Araç elime geçsin, şu pil işini de karara bağlarsam bir Hobbyking macerasına girişeceğim bakim :)

ertu k.
19-01-2012, 22:12
Kumanda için şarzlı pil almayı düşünüyorum da Duracell 2450 mah ve GP 2700 mah arasında kaldım fikri olan var mı arkadaşlar?

iloveyourc
20-01-2012, 00:34
Gp ucuz pildir cabuk biter en kalitelisi duracell 2 si arasindan ama varta da oneririm

ertu k.
20-01-2012, 00:50
Saol kardeş araştırıyorum bakalım ama dediğin gibi GP ucuz ama Varta ve Duracell kaliteli :) bakalım

E-revo_1997
20-01-2012, 08:30
Hocam e-revo suanki butceme uygun degil. 1/16 revo da cok kucuk boyutlrda.

Bu gumruk meselesinde de bu bilgiler dogrultusunda 2 adet lipo ve bi tane turningy accuel 6 sarj aletini hobbykingden alayim o zaman. Gerci taksit olmuyordur ordan degil mi? :)
İşine karışmak gibi olmasında rustler ve e-revo aynı boyutlarda ama bütçen el vermiyorsa seçim senin :)

E-revo_1997
20-01-2012, 08:39

O pil 1/16 aracın pil yerine uyarmı ya ? Galiba rustlerda pil haznesi bulunmuyor biraz şaşırdım açıkçası :D:hımm:

iloveyourc
20-01-2012, 09:30
Rustler, E-Revo dan buyuktur. ;) Cunku Rustler 1/10 dur. Youtube dan unboxing ini izleyebilirsin ben izledim.

E-revo_1997
20-01-2012, 09:58
Rustler, E-Revo dan buyuktur. ;) Cunku Rustler 1/10 dur. Youtube dan unboxing ini izleyebilirsin ben izledim.
Büyüktür ama arkadaşın alacağı vxl değilmiydi ?

Edit: Şimdi baktım rustler vxl 1/10 muş bnde e-revo gibi 1/16 sandım pardon.

ertu k.
20-01-2012, 10:33

evet hocam 1/10 rustler :)

Nobran
20-01-2012, 15:22

VXL ismi kullanılan motordan geliyor VXL demek 1/16 demek değil ;)

ertu k.
20-01-2012, 20:11
Bu nasil is arkadas yarim gunde getiremedi kargo rustleri :) Saat 12.00 da Kahramanmaras subesine geldi ama eve getirmediler, aradim 15.00 gibi bugun yetismez yarin gelir dediler. Ben de gicikligina gidip almadim :) Elime gecse simdi bir suru incelerdim yav neyse saglik olsun :)

Nobran
20-01-2012, 20:48
Bu nasil is arkadas yarim gunde getiremedi kargo rustleri :) Saat 12.00 da Kahramanmaras subesine geldi ama eve getirmediler, aradim 15.00 gibi bugun yetismez yarin gelir dediler. Ben de gicikligina gidip almadim :) Elime gecse simdi bir suru incelerdim yav neyse saglik olsun :)

Yakınsa keşke gidip alsaydın:) Isparta' daki bütün kargo firmaları aynı şekilde çalışıyor ben çözdüm artık, sabah 10 gibi ana kamyon gelip kargolar indiriliyor kargolar tek tek kayıt ediliyor ve dükkana istifleniyor 2 saat falan sürüyor bu iş. Ondan sonra öğle tatili var öğle tatilide 1.5 saat sürüyor. Yemekten sonra kargolar teslimatı yapacak arabalara yükleniyor yemeğin verdiği rehavetten dolayı arkadaşlar daha yavaş çalışıyor. Şansın varsa öğle tatilinden 1-2 saat sonra falan teslim ediliyor normalde teslimatın saat 7 ye kadar sürmesi gerekiyor fakat bu arkadaşlar devlet memuru edasıyla saat 5 de paydos ediyorlar:)

ertu k.
20-01-2012, 20:55
:) bende ogrenirim artik, kargolarla baya bir isim olacak gibi :) simdi pisman oldum gidip almadigima ama neyse bir gun daha sabredeyim :)

ertu k.
20-01-2012, 21:29
Arkadaşlar bir de şey sorsam, ben araç geldiğinde bir ayar falan yapacak mıyım? Yoksa direkt olarak kullanmaya başlayacak mıyım? Bir de Rustler VXL de 'Low Voltage Detection' var okuduğum kadarıyla. Bunu benim açmam falan mı gerekir yoksa açık mıdır? Teşekkürler şimdiden.

Nobran
20-01-2012, 21:57
Arkadaşlar bir de şey sorsam, ben araç geldiğinde bir ayar falan yapacak mıyım? Yoksa direkt olarak kullanmaya başlayacak mıyım? Bir de Rustler VXL de 'Low Voltage Detection' var okuduğum kadarıyla. Bunu benim açmam falan mı gerekir yoksa açık mıdır? Teşekkürler şimdiden.

Bu soru beni aştı şimdi. Elektrikli araçlardaki bu tarz şeyler hakkında bilgim yok ama (alport) Tolga abi biliyordur ve görürse mutlaka cevaplayacaktır fakat benim çıkardığım anlam şu. Lipo bataryaların belli bir gerilim değerinin altına inmemesi gerekiyor aksi halde pil zarar görüyor. Bu özellik lipo bataryaları korumaya yönelik bir özellik sanırım :)

ertu k.
20-01-2012, 22:10
Evet Tolga abi inş görür de aydınlatır bizi :) valla hocam bu özellik var diye okudum ama işte tam bilmiyorum. Hatta o şeyin üstünde bir tuş varmış ona basınca led yeşile dönerse ve bir ses gelirse açık oluyormuş, kırmızı ışık yanıyorsa açık değil oluyormuş :) böyle bir şey okudum ama sadece lipo pil için mi önemli o low voltage detection üstünde gelen pil için sorun değil mi belli bir gerilimin altına düşmesi acaba.

Nobran
20-01-2012, 22:31
Evet Tolga abi inş görür de aydınlatır bizi :) valla hocam bu özellik var diye okudum ama işte tam bilmiyorum. Hatta o şeyin üstünde bir tuş varmış ona basınca led yeşile dönerse ve bir ses gelirse açık oluyormuş, kırmızı ışık yanıyorsa açık değil oluyormuş :) böyle bir şey okudum ama sadece lipo pil için mi önemli o low voltage detection üstünde gelen pil için sorun değil mi belli bir gerilimin altına düşmesi acaba.

Üzerinde gelen piller nimh olduğu için tamamen deşarj olması gerektiğini düşünüyorum, nicd piller kadar hafıza etkisi olmadığı söylensede o pilleri tamamen boşaltmanın bir zararı yok :) Ama lipo pillerin deşarj ederken belli bir değerin altına inmemesi gerekiyor yoksa hücreler ölüyor. Evet üzerinde yeşil ışık, kırmızı ışık yanan aletin adına ESC deniyor pilden gelen voltajı ve akımı o ayarlıyor :)

ertu k.
20-01-2012, 22:35
Heh evet, esc electronic speed controller olması lazım hatta :D

Anladım o zaman üzerinde gelen pil tamamen boşalsa da bir şey olmaz hatta iyi de olur ama lipoya dikkat :)

Nobran
20-01-2012, 23:06
Aynen öyle arabanın beyni diyebiliriz herşeyi o ayarlıyor elektrikli arabalarda, kumandadan gelen sinyali yorumluyor ve lipo bataryayı koruyor :D

Hatta ilerde lipo şarj aleti alacaksın ya onda otomatik deşarj-şarj özelliği var yani araç üzerinde bitirmene gerek yok pili alete bağla önce bitirecek sonra şarj edicek :D

ertu k.
20-01-2012, 23:15
Aynen öyle arabanın beyni diyebiliriz herşeyi o ayarlıyor elektrikli arabalarda, kumandadan gelen sinyali yorumluyor ve lipo bataryayı koruyor :D

Hatta ilerde lipo şarj aleti alacaksın ya onda otomatik deşarj-şarj özelliği var yani araç üzerinde bitirmene gerek yok pili alete bağla önce bitirecek sonra şarj edicek :D

:) anladım yani benim lipo pili low voltage yapmam mümkün değil gibi dimi, esc low voltage da kendini kaptıyor, şarj aletide kritik seviyenin altına düşürmüyor, böyle olunca bana bir şey kalmıyor gibi :)

Bir de şu fail safe i araştırayım bakalım. Araç da hayırlısıyla elime geçseydi :)

Nobran
21-01-2012, 00:46
:) anladım yani benim lipo pili low voltage yapmam mümkün değil gibi dimi, esc low voltage da kendini kaptıyor, şarj aletide kritik seviyenin altına düşürmüyor, böyle olunca bana bir şey kalmıyor gibi :)

Bir de şu fail safe i araştırayım bakalım. Araç da hayırlısıyla elime geçseydi :)

Emin olamadığım için net konuşamıyorum ve göbekten de sallamak istemiyorum ve bilenler yanlışım varsa düzeltsin:) O esc de lipo modu olması lazım o moda aldığın zaman liponun voltajı düşünce kendisini kapatıyor, yani o modda nihm pilde kullansan o değerin altına düşünce kapatıyor kendisini (sanırım) Aynen şar aleti kritik seviyenin altına düşmeden deşarj ve şarj eder, tabi kullanım klavuzunu mutlaka incelemekte fayda var.

Bu şarj aletlerinin menüleri birbirine çok benzer bunu incelersen hiç birinde zorlanmazsın :)

http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=47458&d=1262572342

Failsafe işi kolay :)

ertu k.
21-01-2012, 00:56
Eyvallah Muzaffer valla hızır gibi yetişiyor cevapların :)

Nobran
21-01-2012, 01:32
Eyvallah Muzaffer valla hızır gibi yetişiyor cevapların :)

Estağfurullah önemli değil ne demek, amacım araç eline gelmeden mümkün olduğu kadar yabancılık çekmemeni sağlamak :) Ama bazı konular bana şuan için yabancı geliyor ve yorum yaparken açıkcası çekiniyorum onları Tolga abi cevaplayacaktır :D

ertu k.
21-01-2012, 01:38
Estağfurullah önemli değil ne demek, amacım araç eline gelmeden mümkün olduğu kadar yabancılık çekmemeni sağlamak :) Ama bazı konular bana şuan için yabancı geliyor ve yorum yaparken açıkcası çekiniyorum onları Tolga abi cevaplayacaktır :D

Tolga abiyi dört gözle bekliyorum zaten ama saolasın her soruma senden hemen cevap geliyor hiç değilse o yöne doğru yapıyorum araştırmaları :) Çalışkan moderatöre alkış :)

Nobran
21-01-2012, 02:57
Teşekkürler güzel yorumun için:) Bende hesaplı bir elektrikli araç alacağım (bütçe uygunum dediği zaman:)) hem benzinli aracı her yerde kullanamıyorum hemde taşıması problem oluyor hemde evde kullanmak için ayrıca da elektrikli araçlar hakkında biraz bilgim olsun diye, elektriklide bilgim olmadığı için yorumları rahat rahat yapamıyorum, yanlış söylediğim birşey sonucu istenmeyen şeylerin ortaya çıkmasından çok endişelenirim:(

Bu yazıyı "sametyilmaz" arkadaşımızın mesajından kopyalıyorum belirtmek isterim:)
http://www.hobbyrc.com/forum/threads/49029-Esc-Sorunu?p=963896&viewfull=1#post963896

Ertuğrul umarım işine yarar bu bilgiler bende öğrenmiş oldum:)

ESC SIFIRLAMA

1-ESC ile motor arasındaki bağlantı kablolarını çıkar.
2-Kumandayı aç
3-ESC ye 3 saniye basılı tut bırak.(İlk yeşil ardından kırmızı yanacak)
4-Hemen sonra ESC üzerindeki led sönecek ve bir defa daha kırmızı yanacak.Bunu göründe hemen kumandadan tam gaz ileri yap.
5-ESC üzerindeki ledin iki defa kırmızı yanıp söndüğünü göreceksin.Hemen geri tam gaz yap.
6-ESC üzerindeki ledin yeşil yanıp söndüğünü görünce kumandayı serbest bırak ve ESC sıfırlandı.

ESC DÜŞÜK AKIM-GERİLİM AYARI YAPMA

1-Kumanda kapalı şekilde ESC başlatma tuşuna 2 saniye bas bırak.
2-ESC nin yeşil yandığını gördün.ESC normal şekilde çalıştı.
3-ESC tuşuna 10-13 saniye kadar basılı tut.Araç hoparlöründen ses çıktığını duyacaksın.
4-Aynı işlemi baştan tekrarlarsan hoparlöründen yine ses çıktığını duyacaksın ama ses bu sefer farklı olacak.
EĞER Nİ-Mh pil kullanıyorsan hoparlörden yüksekten alçağa azalan bir ses çıktığında bu ayar doğru ayar olacak.
EĞER Li-Po pil kullanıyorsan hoparlörden alçaktan yükseye yükselen bir ses çıktığında bu ayar doğru ayar olacak.

ARAÇ SÜRÜŞ MODU AYARLAMA

Kumandayı açtıktan sonra ESC tuşuna basılı tut.İlk önce yeşil ardından kırmızı yanacak.
1-Normal Mod:Kırmızı yandıktan sonra sönüp bir defa daha kırmızı yandığında parmağını butondan çek ve mod hazır.
2-Yarış Modu(Geri vites yok):Kırmızı yandıktan sonra sönüp bir defa daha kırmızı yanıp söner ve sonra iki defa daha kırmızı yandığında parmağını butondan çek ve mod hazır.
3-Tırmanma modu:Kırmızı yandıktan sonra sönüp bir defa daha kırmızı yanar sonra iki defa yanıp söner ve en son üç defa yanıp söndüğünde parmağını butondan çek ve mod hazır.

E-revo_1997
21-01-2012, 10:14
O benim arabadada vardı eğer biraz ing. varsa kullanma kulavuzundan okur anlarsın basit birşey anlamazsan anlatırım burda o konuyu.

ertu k.
21-01-2012, 13:31
Eyvallah saolun araç elime ulaştı, açtım anlamaya çalışıyorum. Muzaffer o esc sıfırlama falan işime yarayacak gibi ilk başta heyecandan öyle açtım esc yi kumandayı açtım falan karıştırdım mı bir şeyler bilmiyorum :) hallederiz ama. Bu arada revo_1997 saolasın yardımın için, ingilizce bölümü mezunuyum ingilizceden biraz anlarım :) Saolasın ama ihtiyacım olan yerleri sorarım.

Ya bu pil şarjlı olarak gelmiyor mu? Taktım esc üstündeki tuşa bastım ışıklar bir süre yanıyor sonra kapanıyor kendiliğinden.

Nobran
21-01-2012, 13:43
Eyvallah saolun araç elime ulaştı, açtım anlamaya çalışıyorum. Muzaffer o esc sıfırlama falan işime yarayacak gibi ilk başta heyecandan öyle açtım esc yi kumandayı açtım falan karıştırdım mı bir şeyler bilmiyorum :) hallederiz ama. Bu arada revo_1997 saolasın yardımın için, ingilizce bölümü mezunuyum ingilizceden biraz anlarım :) Saolasın ama ihtiyacım olan yerleri sorarım.

Ya bu pil şarjlı olarak gelmiyor mu? Taktım esc üstündeki tuşa bastım ışıklar bir süre yanıyor sonra kapanıyor kendiliğinden.

Hayırlı olsun Ertuğrul hocam güle güle kırımsız günlerde kullanın :)
Hemen Nimh pillerin amperini ve şarj aletinin amperini yazarmısın ?

ertu k.
21-01-2012, 13:54
Hayırlı olsun Ertuğrul hocam güle güle kırımsız günlerde kullanın :)
Hemen Nimh pillerin amperini ve şarj aletinin amperini yazarmısın ?

Saol hocam teşekkür ettim :). Kutunun içinde gelen pil 3000 mah 8.4v Kutunun içinde gelen şarj aleti de dandik bir şey gibi Input: 100-240V AC 50/60 Hz Output: 10.5 V DC350mA (hangisini yazacağımı bilemedim ne gördüysem yazdım :) )

Nobran
21-01-2012, 14:21
Saol hocam teşekkür ettim :). Kutunun içinde gelen pil 3000 mah 8.4v Kutunun içinde gelen şarj aleti de dandik bir şey gibi Input: 100-240V AC 50/60 Hz Output: 10.5 V DC350mA (hangisini yazacağımı bilemedim ne gördüysem yazdım :) )

Bu şarj aleti muhtemelen adaptör tipindedir:) 3000/350=8,5 senin şarj süren olacak yuvarlarsan 9 saat olursa daha iyi olur. 3-4 defa tam deşarj yapıp tam doldurursan tam performans almaya başlarsın. Lipoya ve lipo şarj aletine geçene kadar seni idare eder sonuçta 8.5-9saat teorik süreler sen şarj aleti aldığın zaman nimh pilleri, pil kapasitesinin 1/10u kadar akımla (3000/10=300mah) şarj edeceksin buda nimh piller için en ideal şarj şeklidir zaten pil dolunca o şarj aleti otomatikman şarjı kesecektir;) Uzun lafın kısası 9 saat şarja takıcaksın pilleri şimdi :)

ertu k.
21-01-2012, 14:26
Eyvallah kardeş hemen takayım o zaman, zaten misafir geldi yav. Şimdilik çıkıyorum teşekkürler valla çok saol :)

ertu k.
21-01-2012, 22:25
Şükür gelebildim :) Pil 8 saat 55 dakikadır şarjda :) yeşil ışığı yandığında çekeceğim bakalım, ondan sonra araca takıp ayarları yapacağım. Bu arada hani aracın arkasında bir ufak teker oluyor, aracın önü kalktığında o teker takla atmasını falan önlüyor galiba, o teker çıkmıyor mu aracın içinden, onu sonradan mı almamız gerekiyor acaba.

benis
21-01-2012, 22:39
o ekstra ayrıca o teker kepide koruyor yani takla attırmadığı için kepinde güzel kalıyor :D

ertu k.
21-01-2012, 22:42
o ekstra ayrıca o teker kepide koruyor yani takla attırmadığı için kepinde güzel kalıyor :D

Anladım mecbur alacağım o zaman :) Doğru tabi ya kepi de korur neyse bir yerden temin edeyim artık. Saolasın

iloveyourc
22-01-2012, 01:08
Hayirli olsun video ve fotograf bekliyorum en cok merak edenlerdenim nah boyle bakiyom O_O :D

Nobran
22-01-2012, 01:17
Şükür gelebildim :) Pil 8 saat 55 dakikadır şarjda :) yeşil ışığı yandığında çekeceğim bakalım, ondan sonra araca takıp ayarları yapacağım. Bu arada hani aracın arkasında bir ufak teker oluyor, aracın önü kalktığında o teker takla atmasını falan önlüyor galiba, o teker çıkmıyor mu aracın içinden, onu sonradan mı almamız gerekiyor acaba.

Şu aralar pilin dolmuş olması lazım sanki :) O tekeri sonradan alıp takıyorsun ama aniden dip gaz vermezsen arabanın önü kalkmaz tekeri takmayı düşünüyorsan ileriki zamanlarda kepi korumak için, ani gaz vermelerden kaçın :)

ertu k.
22-01-2012, 01:33
En yakın zamanda foto koyacağım inş gerçi bildiğiniz rustler işte mod yok bir şey yok :)

O tekeri de alırım inş en yakın zaman da :) Bu arada bu fail safe ayarsız galiba ya esc açıkken kumandayı kapattım teker geri(ya da ileri tam hatırlamadım şimdi) dönmeye başladı. Manuelde aradım ama bulamadım daha bakınıyorum gerçi. Bir yerinde de aracınızın fail safe i otomatiktir kullanıcının ayarlamasına gerek yoktur diyor anlamadım. Neyse sabah bir daha denerim bakim.

Bir de kumanda üzerinde üst tarafta 2 tane çevirmeli tuş varya :) onlar ne işe yarıyor tam anlamadım. Bu kumandadan giden komutların hassaslığını mı ayarlıyor?

Nobran
22-01-2012, 01:43
En yakın zamanda foto koyacağım inş gerçi bildiğiniz rustler işte mod yok bir şey yok :)

O tekeri de alırım inş en yakın zaman da :) Bu arada bu fail safe ayarsız galiba ya esc açıkken kumandayı kapattım teker geri(ya da ileri tam hatırlamadım şimdi) dönmeye başladı. Manuelde aradım ama bulamadım daha bakınıyorum gerçi. Bir yerinde de aracınızın fail safe i otomatiktir kullanıcının ayarlamasına gerek yoktur diyor anlamadım. Neyse sabah bir daha denerim bakim.

Bir de kumanda üzerinde üst tarafta 2 tane çevirmeli tuş varya :) onlar ne işe yarıyor tam anlamadım. Bu kumandadan giden komutların hassaslığını mı ayarlıyor?

Çevirmeli tuşlar trim ayarı (birisi gaz-fren ötekisi sağ-sol) aracı sürerken ayarlayacaksın mesela gaza bastın fakat hafif sola kayıyorsa sen oradan hafif sağa çevireceksin düz gitmeye başladığı zaman tamamdır:)

ertu k.
22-01-2012, 01:53
Çevirmeli tuşlar trim ayarı (birisi gaz-fren ötekisi sağ-sol) aracı sürerken ayarlayacaksın mesela gaza bastın fakat hafif sola kayıyorsa sen oradan hafif sağa çevireceksin düz gitmeye başladığı zaman tamamdır:)

Hee tamam hocam eyvallah ön tekerler biraz sola bakıyor gibi duruyordu ondan mıdır ki :) Diğer düğmeleri de tam öğrenmeye çalışıyorum bakim :) Neutral 70/30 50/50 yazan bir tuş var kumanda da onu neutraldan diğer konumlara çektiğimde teker gaza basmadığım halde de dönüyordu anlamadım :) sebebini araştırıyorum bakim :)

Nobran
22-01-2012, 02:51
Hee tamam hocam eyvallah ön tekerler biraz sola bakıyor gibi duruyordu ondan mıdır ki :) Diğer düğmeleri de tam öğrenmeye çalışıyorum bakim :) Neutral 70/30 50/50 yazan bir tuş var kumanda da onu neutraldan diğer konumlara çektiğimde teker gaza basmadığım halde de dönüyordu anlamadım :) sebebini araştırıyorum bakim :)

Ondandır trimini ayarlarsın:) Ama son dediğini anlamadım hocam.

ertu k.
22-01-2012, 03:01
Tamam Muzaffer ayarlarım inş, ama kar yağdı yav çıkaramayacağım gibi bu aralar :) karda da çıkarmak istemiyorum şimdilik :)

O son dediğimde şey hocam hani bir tuş var bastırıp yana kaydırıyoruz. Neutral yazıyor altında 70/30 ve 50/50 yazıyor. Ortaya getirdiğim zaman neutral oluyor solda 70/30 sağda 50/50 oluyor. Ve denediğim kadarıyla 70/30 a ve 50/50 ye getirdiğimde ben araca gaz vermesem de tekerler dönüyor. Yarın bir daha tam olarak deneyeceğim bakalım. Manuelinde bunun hakkında bir şeyler var ama tam anlayamadım. Neyse okuya okuya bulacağım inş :) almak kısmet oldu bir de kullanmak olsun da inş :)

Nobran
22-01-2012, 03:21
Saat 11 gibi uyandım, her taraf bembeyaz haberlere baktım bütün memleket kar altındaymış. Gece gece gürültü yapmayacağını bilsem çıkartıp sürecektim ben:)

Evde falan çalıştıramıyormusun elektrikli sonuçta :D

Halen o son dediğini anlamadım kumandanın resmini çekebilirsen daha iyi olur gibi :(

ertu k.
22-01-2012, 03:30
:) ya yinede ses oluyor şimdi herkes de uykuda :) kumandanın resmini de çekeyim hemen uyumicaksan :)

Nobran
22-01-2012, 03:32
Yok saat 23 gibi uyandım yani sabaha kadar hatta akşama buradayım :)

ertu k.
22-01-2012, 03:35
hatta netten buldum :)

97045

ertu k.
22-01-2012, 03:36
Yok saat 23 gibi uyandım yani sabaha kadar hatta akşama buradayım :)

tam öğrenci modeli yatış kalkış :) hele bir de ikinci öğretimsen :D

Nobran
22-01-2012, 03:59
tam öğrenci modeli yatış kalkış :) hele bir de ikinci öğretimsen :D

Nokta atışı yaptın vallahi tebrik ederim hocam :D

Öğrenim hayatım boyunca hep sabahcıydım (dersane dahil), haftasonları dahil sabahları erken kalkmaktan bıktığım için üniversitede tüm tercihlerim ikinci öğretimdi :D

ertu k.
22-01-2012, 04:08
Valla aynen bende erken kalkmaktan nefret ederim, bende ikinci öğretimdim çok şükür :) düşünsene mesela gece gece yemek yiyecek açık bir yer bulmak için gezmek kadar güzel bir şey var mı :) vay özledim öğrenciliği valla :)

Kendi çektiğim. kalite düşük ama işte :)
97046

Nobran
22-01-2012, 04:26
Valla aynen bende erken kalkmaktan nefret ederim, bende ikinci öğretimdim çok şükür :) düşünsene mesela gece gece yemek yiyecek açık bir yer bulmak için gezmek kadar güzel bir şey var mı :) vay özledim öğrenciliği valla :)

Kendi çektiğim. kalite düşük ama işte :)
97046

Kumanda arada kaynadı:)

Hiç sorma hocam dediğin gibi.. yemek yiyecek yer arıyorsun her yer kapalı :D

Tam olarak bilmediğim için benzer problemler üzerinden araştırarak şu konuyu buldum umarım işine yarar:)

http://www.hobbyrc.com/forum/threads/68737-e-revo-vxl-!!/page2 (22.mesaj)

ertu k.
22-01-2012, 04:38
Tamam kardeş eyvallah valla çok uğraştırıyorum seni de hakkını helal et :)

ertu k.
22-01-2012, 05:15
Neyse Muzaffer tekrar çok saol ben yatayım artık, iyi geceler :)

Nobran
22-01-2012, 05:38
Tamam kardeş eyvallah valla çok uğraştırıyorum seni de hakkını helal et :)

Estağfurullah o nasıl söz işimiz yardımcı olmak:) Kumanda arada kaynadı derken, okul muhabbetine daldık yazmayı unuttum anlamında söyledim:)

Halledemezsen yada başka problemler olursa mutlaka söyle :)

Neyse Muzaffer tekrar çok saol ben yatayım artık, iyi geceler :)

Teşekkürler sanada iyi geceler hocam:)

E-revo_1997
22-01-2012, 09:06
Şu aralar pilin dolmuş olması lazım sanki :) O tekeri sonradan alıp takıyorsun ama aniden dip gaz vermezsen arabanın önü kalkmaz tekeri takmayı düşünüyorsan ileriki zamanlarda kepi korumak için, ani gaz vermelerden kaçın :)
Evet herkes öyle diyor ama insan benim gibi arabayı alınca uçura uçura kaldırası geliyor :D Ben şu ana kadar hep son gazla kalktım dün sürüşümde biraz yavaş kalktım :D

Nobran
22-01-2012, 09:19
Evet herkes öyle diyor ama insan benim gibi arabayı alınca uçura uçura kaldırası geliyor :D Ben şu ana kadar hep son gazla kalktım dün sürüşümde biraz yavaş kalktım :D

Bende revo vxl almayı düşünüyorum fakat alırsam teker takmayı düşünmüyorum açıkcası, backflip atacağım için :)

iloveyourc
22-01-2012, 12:29
Rustler su gecirmez degil miydi? Ben karda surdum arkininkini hicbise olmadi

iloveyourc
22-01-2012, 12:35
Fantezi yapacan yani :D

E-revo_1997
22-01-2012, 13:48
Bende revo vxl almayı düşünüyorum fakat alırsam teker takmayı düşünmüyorum açıkcası, backflip atacağım için :)
Almanı şiddetle tavsiye ederim abi inanırmısın 3 ay para biriktirdim ve araştırdım hangisini alsam diye en son biri demişti hatırlamıyorum çok seviyorsan al pişman olmazsın diye harbiden pişman olmadım o kadar zevkliki ilk kez rc gördüğüm için stock halde 50 km/h yapıyor diyorlar benim arabayı görsen 50 km/h ile giderken 100 km/h lik ses çıkartıyor yanından fizuuu diye geçiyor aşık oluyorsun :)

Takla tekeri konusunda o kadar katı olma bence benim şu anda yok çünkü ön kaldırmıyorum ama bir kere kaldırdım spoiler çizildi :)

Nobran
22-01-2012, 14:31
Rustler su gecirmez degil miydi? Ben karda surdum arkininkini hicbise olmadi

Evet o aracın elektroniği su geçirmez fakat kim yeni aracını karda sürsün :) Ben şahsen ilk aracımı kara sokmazdım ;)

Nobran
22-01-2012, 14:59
Almanı şiddetle tavsiye ederim abi inanırmısın 3 ay para biriktirdim ve araştırdım hangisini alsam diye en son biri demişti hatırlamıyorum çok seviyorsan al pişman olmazsın diye harbiden pişman olmadım o kadar zevkliki ilk kez rc gördüğüm için stock halde 50 km/h yapıyor diyorlar benim arabayı görsen 50 km/h ile giderken 100 km/h lik ses çıkartıyor yanından fizuuu diye geçiyor aşık oluyorsun :)

Takla tekeri konusunda o kadar katı olma bence benim şu anda yok çünkü ön kaldırmıyorum ama bir kere kaldırdım spoiler çizildi :)

Senin açtığın konuları biliyorum, defalarca konuşulduğu için aynı konular ve bıkkınlık geldiği için açıkcası çoğuna yazmamışımdır sanırım:P Çünkü hiç kimse malesef araştırmıyor... Sonuçta söylenenleri dinledin ve aldığın araçtan memnunsun gözlemlediğim kadarıyla değil mi :)

Benim revo vxl almak istememdeki sebepler belli, 1/5 aracı her yere götüremiyorum, her istediğim saatte kullanamıyorum, problem çıktığında yedek parçaları Türkiye' de yok mecburen yurt dışından geliyor ve beklerken bununla idare etmek istiyorum, elimin altında elektrikli bir araç olması gerektiğini düşünüyorum çünkü gördüğün gibi esc ve lipo bataryalar hakkında bilgim yok var aslında ama sadece okuduklarım, okunanlarda da nereye kadar:)

benis
22-01-2012, 19:51
bende vxl düşünüyoyorum

E-revo_1997
22-01-2012, 20:06
Evet o aracın elektroniği su geçirmez fakat kim yeni aracını karda sürsün :) Ben şahsen ilk aracımı kara sokmazdım ;)Diğer yazınızada katılıyorum ama buna katılmadım :D Araç ilk geldiğinde evde sürdüm dışarda sürüm pisletmeye kıyamadım sonra baktımki tam 50 km ye çıkıyorum pat koltuğa çarpmış bir e-revo :D sonra dışarda sürdüm o performansı görünce bu nedirki ben lipo istemiyorum bu hız yeter dedim :D ilk dışarda sürdükten 30 dk sonra kar yağdı ve tuttu ertesi gün araca acımadan nasıl olsa kar hemde temizlenmiş olur diyerek çıkardım ve zevkinide aldım :D

Nobran
23-01-2012, 03:50
Diğer yazınızada katılıyorum ama buna katılmadım :D Araç ilk geldiğinde evde sürdüm dışarda sürüm pisletmeye kıyamadım sonra baktımki tam 50 km ye çıkıyorum pat koltuğa çarpmış bir e-revo :D sonra dışarda sürdüm o performansı görünce bu nedirki ben lipo istemiyorum bu hız yeter dedim :D ilk dışarda sürdükten 30 dk sonra kar yağdı ve tuttu ertesi gün araca acımadan nasıl olsa kar hemde temizlenmiş olur diyerek çıkardım ve zevkinide aldım :D

Sen ona bide lipo bağladığını düşün :P O zaman şöyle düzeltelim ben ilk aracımı kara sokmazdım ;)

ertu k.
24-01-2012, 01:17
Valla kar muhabbeti iyi gitmiş :) Hem ilk aracım, hem daha acemiyim sonra bir şey olsa tamirinden ayarından tam anlamıyorum şimdilik :) ondan dolayı çıkarmadım. Aldım ama daha kullanmak nasip olmadı acayip sabırsızlanıyorum ama işte elden ne gelir :) her taraf cıvımış kar :)

Bir de arkadaşlar benim rustlerın sol ön tekeri sanki yamuk duruyor gibi. Belki de bana öyle gelmiştir bilmiyorum. Resim isteniyordu koyayım bir kaç resim bari :) (hem tekerini göstermiş olayım, bir terslik var mı acaba, gerçi resimden de belli olmaz pek ama)

97143
97144
97145
97146
97147

Bildiğiniz sıfır araç işte :)

iloveyourc
24-01-2012, 01:22
Gittim yanina cocugun bulusacaktik yeni almis kar oynicaktik o da surelim dedi suruyodu bana da verdi :D

E-revo_1997
24-01-2012, 09:49
Valla kar muhabbeti iyi gitmiş :) Hem ilk aracım, hem daha acemiyim sonra bir şey olsa tamirinden ayarından tam anlamıyorum şimdilik :) ondan dolayı çıkarmadım. Aldım ama daha kullanmak nasip olmadı acayip sabırsızlanıyorum ama işte elden ne gelir :) her taraf cıvımış kar :)

Bir de arkadaşlar benim rustlerın sol ön tekeri sanki yamuk duruyor gibi. Belki de bana öyle gelmiştir bilmiyorum. Resim isteniyordu koyayım bir kaç resim bari :) (hem tekerini göstermiş olayım, bir terslik var mı acaba, gerçi resimden de belli olmaz pek ama)

97143
97144
97145
97146
97147

Positive camber açısı vardır.Benim e-revo geldiğinde arka tekerlekler positive camber açısıyla gelmişti sorduğumda yola daha iyi yapışıyor dediler.

ertu k.
24-01-2012, 11:33
Anladım, inş öyledir :) daha çıkıp denmek kısmet olmadı ona yanıyorum :)

iloveyourc
24-01-2012, 11:42
Basket sahasina cok orda takil az biseler kumsal falan varsa oralarda da takilabilirsin amamn kumsalsa siki giyim afedersin bi tarafin donar :D

ertu k.
24-01-2012, 11:45
:) kumsal yok ama bulacağım inş bir yer. Toprak, geniş bir alan öncelikli tercihim :)

iloveyourc
24-01-2012, 11:49
Insaat falan varsa en uygunyer toz torak vihuuu :D

Nobran
25-01-2012, 07:49

Resimlerden o kadar belli olmuyor fakat arka tekerler hafif içe bakar ön tekerler hafif dışa bakar, şimdi sol ön teker sağ ön tekere göre çok dışa bakıyorsa muhtemelen araç hareket halindeyken sola çekicektir bunu trimle ayarlayabilirsin :)

Araç çok güzel maşallah :)

iloveyourc
25-01-2012, 09:20
Kendin sagol :D ya da baban :D

ertu k.
25-01-2012, 09:31
Resimlerden o kadar belli olmuyor fakat arka tekerler hafif içe bakar ön tekerler hafif dışa bakar, şimdi sol ön teker sağ ön tekere göre çok dışa bakıyorsa muhtemelen araç hareket halindeyken sola çekicektir bunu trimle ayarlayabilirsin :)

Araç çok güzel maşallah :)

Tamam bir problem olursa trimle ayarlarım inş.

Maşallah maşallah Allah kazadan beladan esirgesin :)

iloveyourc
25-01-2012, 17:00
Ben de istanbula geldim tamiya tt01d alacagım ya da kyosho

ertu k.
30-01-2012, 01:04
Nihayet bugün Rustlerımı kullanabildim ve çok memnun kaldım :) Pili çok gitmedi ama inş lipo da alırsam 2 pilim olur ve daha uzun süre kullanırım.

Çok güzel bir duyguymuş, çok geç kalmışım bu işe başlamaya.

Makine mühendisi kuzenimle bir led sistemi yapmayı planlıyorum bakalım :) Ben pek anlamıyorum bu elektrik işinden, o yüzden kuzenden biraz bir şeyler kapayım diyorum :)

Nobran
30-01-2012, 11:03
Nihayet bugün Rustlerımı kullanabildim ve çok memnun kaldım :) Pili çok gitmedi ama inş lipo da alırsam 2 pilim olur ve daha uzun süre kullanırım.

Çok güzel bir duyguymuş, çok geç kalmışım bu işe başlamaya.

Makine mühendisi kuzenimle bir led sistemi yapmayı planlıyorum bakalım :) Ben pek anlamıyorum bu elektrik işinden, o yüzden kuzenden biraz bir şeyler kapayım diyorum :)

Nimh piller birkaç kullanımdan sonra açılıyor o zaman daha uzun süre kullanırsın hatta yüksek mahlı bir lipo alırsan ikinci pile bile gerek kalmayabilir:P

ertu k.
30-01-2012, 12:52
Oh iyi o zaman açılsın açılabildiği kadar :) Valla lipolar 1 saat bile dayansa insan bu sefer 2 saat kullanmak ister, ben yakın zaman da bir lipo alayımda dağda taşta perişan olmayayım pil bitince :)

Bu arada pili dün gece şarja takmıştım ama sabah biraz erken uyanınca baktım ki şarj aletinde yeşil ışık yanıyor ama daha 7 saat olmuş pili takalı. İlk şarjda galiba 9 saati geçmişti.(ya da 8 saati geçmişti tam hatırlamadım şimdi) Bunun sebebi pilin tam bitmeden şarja takılmış olması mı acaba? Pil gaz verdiğim zaman tekeri döndermiyordu, ama sağ solu gayet rahat yapıyordu. Bende şarja taktım o haliyle.

Nobran
30-01-2012, 14:47
Oh iyi o zaman açılsın açılabildiği kadar :) Valla lipolar 1 saat bile dayansa insan bu sefer 2 saat kullanmak ister, ben yakın zaman da bir lipo alayımda dağda taşta perişan olmayayım pil bitince :)

Bu arada pili dün gece şarja takmıştım ama sabah biraz erken uyanınca baktım ki şarj aletinde yeşil ışık yanıyor ama daha 7 saat olmuş pili takalı. İlk şarjda galiba 9 saati geçmişti.(ya da 8 saati geçmişti tam hatırlamadım şimdi) Bunun sebebi pilin tam bitmeden şarja takılmış olması mı acaba? Pil gaz verdiğim zaman tekeri döndermiyordu, ama sağ solu gayet rahat yapıyordu. Bende şarja taktım o haliyle.

Lipo pil aldığın zaman lipo şarj cihazıda alacağını düşünüyorum:) O şarj cihazlarının deşarj özelliği var, nimh pilleri 5-6 kullanımda bir deşarj edip tekrar tam şarj yaparsan problem olmaz, en doğrusunu yapmışsın pilin gücü tekerleri döndüremeyecek kadarsa mecbur şarja takılması gerekiyor ama tam bitmediği için haliyle daha kısa sürede dolar:)

Not:Bir ampül falan bağlayarakda deşarj edebilirsin:)

ertu k.
30-01-2012, 16:37
Evet kesin alacağım tabi ki, şu ekonomik durumum bir toparlanırsa inş :) O zaman kadar da ampulle falan idare ederim artık, saolasın :)

ertu k.
02-02-2012, 14:23
Rustler a led sistemi yaptım resimlerini 'üye galerisi' bölümüne konu olarak koydum, müsait olan bakıp yorum yapabilir bende iyi mi olmuş kötü mü olmuş bir fikir edinirdim, zahmet olmazsa tabi :)

ertu k.
04-02-2012, 01:22
Arkadaşlar bir kaç şey soracaktım yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Rustlerın arka tekerinin biri sanki yalpalıyor :) tam düz olarak dönmüyor da sanki vidası gevşekmiş gibi hafif sallanarak dönüyor sanki. Bunun sebebi aracın ayarsız olması mıdır? Araç RTR olarak geldi ama ne bileyim sanki ayarlarında bir problem varmış gibi geliyor bana. Bunun çaresi nedir nasıl düzeltebilirim sizce?

İkinci olarak, aracın yönünü tam düz yapamıyorum. Yani hiç direksiyon çevirmeden gaz veriyorum ya sağa ya sola çekiyor biraz. Kumandadaki ayar düğmesiyle ayarlamaya çalışıyorum ama yine de tam düz olmuyor. Acaba o kadarı normal midir yoksa bu da aracın ayarlarında bir problem olduğunu mu gösterir.

Bir de aracı biraz yükseltmek istiyorum, bu mümkündür değil mi? Bu amortisörlerin orada bir yerde yan yana 2-3 tane delik görmüştüm, onlarla yapılabiliyor gibi bir mantık yürüttüm ama tecrübeli arkadaşlara danışayım dedim.
Yine başınızı ağrıtıyorum kusura bakmayın. Teşekkürler şimdiden.

E-revo_1997
04-02-2012, 09:23

Rustlerın arka tekerinin biri sanki yalpalıyor :) tam düz olarak dönmüyor da sanki vidası gevşekmiş gibi hafif sallanarak dönüyor sanki. Bunun sebebi aracın ayarsız olması mıdır? Araç RTR olarak geldi ama ne bileyim sanki ayarlarında bir problem varmış gibi geliyor bana. Bunun çaresi nedir nasıl düzeltebilirim sizce?

İkinci olarak, aracın yönünü tam düz yapamıyorum. Yani hiç direksiyon çevirmeden gaz veriyorum ya sağa ya sola çekiyor biraz. Kumandadaki ayar düğmesiyle ayarlamaya çalışıyorum ama yine de tam düz olmuyor. Acaba o kadarı normal midir yoksa bu da aracın ayarlarında bir problem olduğunu mu gösterir.

Bir de aracı biraz yükseltmek istiyorum, bu mümkündür değil mi? Bu amortisörlerin orada bir yerde yan yana 2-3 tane delik görmüştüm, onlarla yapılabiliyor gibi bir mantık yürüttüm ama tecrübeli arkadaşlara danışayım dedim.
Ben dede şu sağa sola çekme ayarı olmuyordu.Ama onu senin ayarlaman gerekiyor trim ayarlarından ben bu kumanda en ufak oynatmayı algıladığını düşünmüyordum o yüzden trim ayarını çok fazla çeviriyordum ama anlayınca hafif hafif mm'lik çevirmelerle ayarladım.

İlk soruna gelince (biraz düzensiz oldu pardon) benimde aracım şu an öyle, aldığım yere kırdığım parçanın yenisini taktırmak için götürünce onlarada bir baktıracağım.Sanada tav. ederim.

Aracı yerden yükseltmek olarak diyorsanız mümkündür.Amasörlerin orda (başında) kapak gibi bişi var (benim e-revo da böyleydi) onu çevirince amasörler sıkışıyor (sertleşiyor),böylece araba yerden yükseliyor.

E-revo_1997
04-02-2012, 09:24
Rustler a led sistemi yaptım resimlerini 'üye galerisi' bölümüne konu olarak koydum, müsait olan bakıp yorum yapabilir bende iyi mi olmuş kötü mü olmuş bir fikir edinirdim, zahmet olmazsa tabi :)
Senin galerini aradım ama bir türlü bulamadım, zahmet olmazsa link verebilirmisin ?

iloveyourc
04-02-2012, 11:13
Tekerlerin takildigi vidanin ucunda gerisinde kucuk saft gibi birsey var diffe bagli. Ona bak ayrica senin suspansiyon cevrilmiyorsa ya yeni susp ya da delikler ;) resimleri buraya yuklesen? Mobilim giremiyorum oraya da :)

ertu k.
04-02-2012, 12:31
Eyvalllah kardeşler dediğiniz yerler bir bakayım hemen. trim ayarlarını da milimetrik oynatmadım açıkçası, ona da daha ince bir ayar çekeyim :)

Galerim için buyrun:
http://www.hobbyrc.com/forum/threads/73307-10-g%C3%BCnl%C3%BCk-Rustler%C4%B1ma-led-sistemi-)?p=971368#post971368

Nobran
05-02-2012, 18:51

1-) Tekerin vidası gevşemiş olabilir, o kısımda başka bir parça gevşemiş olabilir o kısmı gözden geçirmek gerebilir:)
2-) Trimle ayarlanamıyorsa rot kollarını ayarlayarak tekerin yönünde değişim yapabilirsin, dikkat edilerek yapılması gerekiyor hiç zor bir iş değil sadece biraz dikkat istiyor ilk defa yapacağın içinde biraz sabır:) Normalde setupları güzel ayarlanmış bir aracın 2wd 4wd farketmeksizin ip gibi gitmesi gerekir ama RTR araçlarda bu tarz ufak hatalar olabiliyor, aslında hata bile değil düzeltilir:)
3-) Amortisörün izin verdiği ölçüde yerden yükseltmek mümkün tabiki, ben yay boyunu kısaltarak (yayla amortisör arasına parça koyarak) yükseltiyorum fakat o amortisörleri bilmediğim için o 3 delik ile de ayarlabilir.

bbayram
05-02-2012, 20:06
aynı amontisorlerden benim slash var kutudaki yedekler içinde çıkan C harfine benzeyen şeyler var onları amontisorlerin üstüne takmalısınız. Motor arkada olduğu icin arkaya biraz fazla takmamizda fayda var ben öyle yaptım gayet memnunum

ertu k.
05-02-2012, 20:24
Bayram hocam saolasin. Bende dun cevaplari bekleymedim kendi kendime ugrastim. Arka amortosirun alt vidasini soktum bir yandaki vidaya daktim. Sonra dediginz gibi o C seklindeki parcalardan da taktim :) ama karar verdim bir sonraki aracim summit, e-max, t-max gibi daha yuksek araclar :) gonlumden daga tasa tirmanmak da gecmeye basladi :)

E-revo_1997
05-02-2012, 20:57
Bayram hocam saolasin. Bende dun cevaplari bekleymedim kendi kendime ugrastim. Arka amortosirun alt vidasini soktum bir yandaki vidaya daktim. Sonra dediginz gibi o C seklindeki parcalardan da taktim :) ama karar verdim bir sonraki aracim summit, e-max, t-max gibi daha yuksek araclar :) gonlumden daga tasa tirmanmak da gecmeye basladi :)
Aynen abicim ben bu e-revoyu aldım 1 sene sonra inş. summit düşünüyorum yerden yüksek bunu hız ve hafif offroad için aldım summiti hardoffroad için alacağım :)

bbayram
05-02-2012, 21:05
Bende bir losi den sonra summit düşünüyorum gerçekten çok güzel bir arac tekin fırçasız sistemli bir tane youtubede gördüm aşık oldum desem yalan olmaz hatta şu anda forumun ama sayfasında da var galiba offroad la ilgili oradada var 3 summit gerçekten diğer araçlara göre arazi performansı çok harika ;)

ertu k.
05-02-2012, 21:33
Herkeste bir summit düşüncesi varmış demek :) Allah imkan versin de inş alırım bir summit :)

ertu k.
05-02-2012, 23:17
1-) Tekerin vidası gevşemiş olabilir, o kısımda başka bir parça gevşemiş olabilir o kısmı gözden geçirmek gerebilir:)
2-) Trimle ayarlanamıyorsa rot kollarını ayarlayarak tekerin yönünde değişim yapabilirsin, dikkat edilerek yapılması gerekiyor hiç zor bir iş değil sadece biraz dikkat istiyor ilk defa yapacağın içinde biraz sabır:) Normalde setupları güzel ayarlanmış bir aracın 2wd 4wd farketmeksizin ip gibi gitmesi gerekir ama RTR araçlarda bu tarz ufak hatalar olabiliyor, aslında hata bile değil düzeltilir:)
3-) Amortisörün izin verdiği ölçüde yerden yükseltmek mümkün tabiki, ben yay boyunu kısaltarak (yayla amortisör arasına parça koyarak) yükseltiyorum fakat o amortisörleri bilmediğim için o 3 delik ile de ayarlabilir.

Muzaffer senin mesajın gözümden kaçmış, daha yeni gördüm :) saolasın yükseklik işini amortisörün izin verdiği ölçüde hallettim sayılır :) parça attım araya bir de amortisörün bağlandığı yerde yan yana delikler vardı 1-2 delik yana bağladım onunda faydası oldu biraz (inş yanlış bir şey yapmamışımdır).

Tekerin yalpalaması konusunda da bir şey yapamadım tekerin biri normal ama diğeri biraz yalpalıyor, tekerin vidası gevşek değil. Dediğin gibi o teker kısmını bir kontrol edeyim tekrar. Teşekkür ettim :)