PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : helikopter ve uçaklar için gyro

snadboy
21-01-2006, 00:56
millet gyro ne demek gerçek anlamını biliorum ama model hobide nası bişi oluo.normalde deniz altılarda ve uzay mekiklerinde yön bulmak için kullanılan basit anlatımı heryöne dönebilen motorlu serbest disk değilmidir?

!Amorfy.BaRoS+
21-01-2006, 21:29
Forumda biraz aratsan detaylı bilgi bulabilirsin ama konu açmak daha kolay değilmi ?

Basitçe kuyruğun rüzgar etkilerine karşı kuyruğun sabit bir konumda kalmasını saglıyan cihaz.

M_tech
21-01-2006, 21:48
ucakta gyro olmaz, en azından şimdiye kadar yoktu,co -pilot diye gecen birşey var o farkı ama, helide de kuyruğu kontrol eden, rüzgarın yada başka bireyin bzduğu dengeyi korumak için gerekli gazı,servo ayarını veren alet.

erhanzeynel
21-01-2006, 23:14
Benim bildiğim kadarıyla GYRO helikopterlerde, pallerin dönme ekseni nedeniyle kendi çevresinde dönmesini, kuyruk pervanesinin sistemine göre (ana motordan tahrikli ya da ayrı motorlu) kuyruk pallerinin açısını ya da kuyruk motorunun hızını otomatik olarak değiştirerek helikopterin kendi çevresinde dönmesini engelleyen parçadır.

CO-Pilot ise sizin kumandadan vermediğiniz halde uçak ya da helikopterin (genellikle rüzgar nedeniyle) yön veya yükseklik değişikliklerini algılar ve bunları düzeltir. CO-Pilotlar çok pahallıdırlar. (10.000$ civarı)

Kısacası Gryro rüzgar nedeniyle olan değişikliklere tepki vermez.
Uçaklarda Gyro yoktur.
Rüzgar değişimlerine cevap veren parça CO-Pilottur.

(Yanlışım varsa abilerim düzeltsin.)

!Amorfy.BaRoS+
21-01-2006, 23:20
Gyro alıcı ile kuyruk rotor servosu arasına eklenen, genellikle helikopterin burnunun düz kalmasını yani helinin kendi etrafında dönmemesini sağlayan elemandır. Bazıları sadece dengede kalmayı sağlarken bazıları helikopteri düz tutma yeteneğine sahiptir. Biri pilotun düz kalmasına diğeri pilot müdahele etmezken helinin sabit kalmasına yardımcı olur.

snadboy
22-01-2006, 00:37
Forumda biraz aratsan detaylı bilgi bulabilirsin ama konu açmak daha kolay değilmi ?

Basitçe kuyruğun rüzgar etkilerine karşı kuyruğun sabit bir konumda kalmasını saglıyan cihaz.

:kütküt: arkadaşım laf sokmak yerine kısaca anlatsan daha kolay değilmi ayrıca neden insanları hemen kendiniz gibi cinlik peşinde sanıyorsunuz anlamadım, nese genede bilgilendiren arkadaşlara teşekkürler dediğiniz şeyi biliyordum ama adının gyro olduğunu örendiğim iyi oldu saolun.

erhanzeynel
22-01-2006, 04:13
:kütküt: arkadaşım laf sokmak yerine kısaca anlatsan daha kolay değilmi ayrıca neden insanları hemen kendiniz gibi cinlik peşinde sanıyorsunuz anlamadım, nese genede bilgilendiren arkadaşlara teşekkürler dediğiniz şeyi biliyordum ama adının gyro olduğunu örendiğim iyi oldu saolun.

Sayın arkadaşım. !Amorfy.BaRoS+ arkadaşımız sitede benden de eski olmasına ramen ben bile bıktım aynı şeyleri yazmaktan. Daha önce 2 yerde daha bu gyro konusunu anlatmıştım. (Bu arada helikopter konusunu uçak forumunda tartışıyoruz haa.) Ben üşenmeden aynı şeyleri tekrar tekrar yazdım ama !Amorfy.BaRoS+ arkadaşımız bundan bıkmış olabilir. Doğaldır. !Amorfy.BaRoS+ aslında biraz ılımlı yaklaşmış. Daha sert tepkiler alabilirdin. Ve ben modaratör olsaydım konuyu bu noktada kilitlerdim. :fifufifu:

Zaten anlatılacak olan herşey anlatıldı. Herşey anlatıldıktan sonra neden bu konuyu açtığını da merak ediyorum.

Ufak bir hatırlatma:

Lütfen konu açarken biraz daha dikkat edelim.

Herkese kolay gelsin

DeLLyCeM
22-01-2006, 04:23
gereksİzlİĞİ Daha Fazla Uzatmamaniz AÇisindan Kİlİt.........