Orijinalini görmek için tıklayınız : 1/5 MCD için setup?
Başlıktan da anlaşılabilecegi gibi, 1/5 MCD araçlarımızın geometry (Kamber,Kaster,Toe) ayarları için bir döküman var mı?
Bu ayarlar;
3 derece + toe verbilmek için ayar vidasının uzunluğu xxx mm olmalı gibi.
Bu konuda tecrübesi olan kişiler bilgilerini yazılı hale getirseler, yada üretici firma MCD sahipleri ve takım pilotları yazılı bir döküman hazırlasalar biz tecrübesiz kişilerde o bilgilerden faydalansak çok mu birşey istemiş oluruz.
Saygılarımla,
Hızır PENSE
Kimse yokmu cevaplayabilecek, şimdi setup ayarı yapamayacakmıyız yani.
Yemek tarifi gibi göz kararı yapılıyor herhalde. :-)
bonzipower4
11-04-2006, 21:25
Selamlar. Ben de aynı derdi paylaşıyorum. Hiçbir döküman bulamadım. :kütküt:
Yarın yeni bir MCD blueline onroad alıyorum ama set up ları konusunda hiç bilgim yok. Birileri duysun sesimizi:eyaaaaa:
Arkadaşlar, setuplar konusunda en iyi yardımı pistlerdeki diğer 1/5 kullanıcı arkadaşlarınızdan alabilirsiniz. Özellikle aracın geometri ayarları buradan "şu kol şu kadar mm uzun olacak" filan şeklinde açıklanamaz. Aracı piste koyup kullanacak ve sonra duruma göre gereken ince ayarları, bazı yardımcı aletler kullanarak yapacaksınız (camber gauge, ride-height gauge, kumpas veya cetvel vs gibi). Yardım istediğiniz zaman kimsenin reddedeceğini sanmıyorum...
bonzipower4
12-04-2006, 10:58
Sağolun cevabınız için. Bulduğuma soruyorum zaten ama tam net bir cevabın foruma giren herkese kaynak olacağını düşünüyorum. En azından şu yol şartlarında şunu yapmak lazım gibi öneriler olsa çok yararlı olabilir.:)
bonzipower4
12-04-2006, 16:28
TTS yağı Ankara'da nerde bulabilirim bilen var mı? Birçok yere baktım bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
BAHADIR SANDI
Motorsiklet servislerine bir bak derim, onlarda oluyor genelde
ahmetcan_ulgez
16-08-2006, 11:49
ayarları genelde ben kronometre ile yapıorm mesela x vidasını oynanmaış halde 5 tur alıp ortalamasını yapıorm sona y kadar oynaıp ort alıorm hangsi daha iise o ayarla dewam ediorm
ayarları genelde ben kronometre ile yapıorm mesela x vidasını oynanmaış halde 5 tur alıp ortalamasını yapıorm sona y kadar oynaıp ort alıorm hangsi daha iise o ayarla dewam ediorm
Neyin ayarını kronometre ile yapıyorsun?
ahmetcan_ulgez
23-08-2006, 17:59
kamber difransiyel....
piste ve kendime en uygun olan ayar ort. tur zamanı en iyi olan ayardır dimi:)
bende öyle yapıyorum mesela kamberle oynayıp turluyorum orj. turluyorum bakıyorum oynadığım daha iyiyse o kalıyor :)
mesela hezarfenpark da
diffransiyeli açık 25
difransiyel kilitli 24
ondan sonra hep kilitli kullandım onu demek istedim
ahmet birde finalde çalışsaydı araban
ne güzel olacak tı
bu arada hezarfenpark sitesinde resimler yenilendi
(hakem)
Ok.
Yanıt için teşekkür ediyorum.
ahmetcan_ulgez
17-11-2006, 17:58
ne demek burda hepimiz yardımlaşmak için varız :)
evet ya o finalde çalşmadı ya çok kötü oldum ama yinede eğlenceli bi gündü ya ama ilk sıralama sonu kendmi tanıyamadım ilk defaa profosyonel bi yarışa çıktıım içn çok heyecanlandım biraz agresif kullnamştm ama sona düselttm kendmi :)
[buji gitmiş taktk yeni bujiyi çekmemizle çalşması bir oldu ama soeunun orda olduğunu bulana kadar millet son 5 tura girmişti :(
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.