Orijinalini görmek için tıklayınız : Acemi modelciye yardım?
ataalpatay66
23-01-2006, 21:15
Merhaba arkadaşlar , aranıza yeni katıldım bu konuda hiç birşey bilmiyorum ama öğrenmeyi çok istiyorum . Bana hangi modeli önerirsiniz?
Yardımınızı bekliyorum
modelci54
23-01-2006, 21:55
kesinlikle trainer bi model olsun ep tavsiye etmem ep olursada brushless motorlu olsun çünki yaptığın hataları performansı ile telafi edersin belki bu bakımdan brushless dedim benzinlide ise tercih edeceğin motor 46 ax olmalı bence o da problemsiz ve güzel bi motor trainer dan akrobasiye geçtiğindede bu motoru kullanabilirsin hemde kumandan ise bence dijital olmasın 4 kanallı iyi bir anolog kumanda alırsan daha iyi çünki ayarları karışık oluyor dijitallerin benim tavsiyelerim bunlar uçmaya başladığında ise kırımsız uçuş haberlerini bekliyoruz
viaconme
23-01-2006, 22:06
Merhaba arkadaşlar , aranıza yeni katıldım bu konuda hiç birşey bilmiyorum ama öğrenmeyi çok istiyorum . Bana hangi modeli önerirsiniz?
Yardımınızı bekliyorum
merak ettimde... sorunuza cevap olarak bi mesaj da yazılmış.. ne anladınız yazılan mesajdan? yeni başlamak çok ayrı bir model alınması çok ayrı bi şey...
ataalpatay66
23-01-2006, 22:13
Yaklaşık bir haftadan beri model uçak ile ilgili bulabildiğim siteleri inceliyorum.. Bulunduğum şehirden aktif destek alabilmem imkansız. Ama mutlaka bu hobiyi yapmak ve geliştirmek istiyorum. Bazı terimleri anlıyorum. Çok teknik bilgileri anlayabilmem imkansız. Sanırım hazır kolay uçurulabilecek bir uçak ile başlamak en akıllıca.
viaconme
23-01-2006, 22:26
en güzeli uçurmaya başlamadan önce terimleri, uçuş bilgilerini, teknik bilgileri yüzeyel anlamda da olsa bilmen gerekliliğidir. modelciliğe yeni başlıyorsan ve bunuda uçakla yapmak istiyorsan ilk başta en temel şeyleride öğrenmen gerekiyor. kumanda, frekans, servo, pil şarj, yakıt, motor vb.. öğrenmek adına biraz daha araştırma yapmanı tavsiye ederim.
ataalpatay66
23-01-2006, 22:42
Evet haklısın, elimden geldiğice teknik bilgileri alıp ondan sonra yapmam lazım, bunun farkındayım
ataalpatay66
23-01-2006, 22:46
Model olarak alınan uçak için kullanılacak olan servoların nereye ve ne şekilde konulacağı bellimidir , yoksa yerini bizimmi seçmemiz gereklidir?
modelci54
23-01-2006, 23:04
hepsinin yeri bellidir arkadaşım sen terimleri öğren bence kumanda kullanmasını öğren uçağın hareketli parçaları nelerdir ve bunlar ne işe yarar onu öğren mesela elevatör:yükseliş alçalış dümeni ruder:yön dümeni aleron:ana kanatta bulunur uçağı sağa ve sola yatırır bu da yatış dümeni:) neyse ya bence bu forumda takıl önce ve birde benzinliyle başla demiştim bence sen elektrikli ile başlamalısın çünki hiç bir şey bilmiyormuşsun daha
Evet haklısın, elimden geldiğice teknik bilgileri alıp ondan sonra yapmam lazım, bunun farkındayım
Evet haklısınız :aaaoovv:
ataalpatay66
24-01-2006, 23:00
Bana bu konuda yardımcı olurmusunuz?
İlk olarak hangi modelle başlamalıyım?
Bana bu konuda yardımcı olurmusunuz?
İlk olarak hangi modelle başlamalıyım?
trainer lar üstten kanatlı olcak, model büyüdükçe stabiliye ve hataları kapatmas kapasitesi artar. herşeyden önce similatorde stick yani kumandanın kollarını hassas kullanmayı öğren.
viaconme
24-01-2006, 23:14
bence bir model söyleyin....alsın parçalasın akıllanır !!! çünkü öğrenmesi gerekenleri söyledikçe hangi modelle başlamalıyım diye yanıt veriyor :D
extra 300 le başlasın o zaman , kamikaze yaparım falan diyorsa mitsubishi zero lar daha gerçekçi olur.
ataalpatay66
24-01-2006, 23:26
Arkadaşlar ben sizden yardım istedim yaw :(
Siz bu hobiye ilk başlarken nasıldınız peki?
İçinizde bu uçakları uçurmak için bir heves doğuyor.
Ondan dolayı bu kadar soruyorum.
viaconme
24-01-2006, 23:32
tek sorduğun soru "ne almalıyım".. bizde diyoruzki hiç bişey bilmiyorsan forumda yazılan çizlenleri oku resimlere videolara bak. servo kumanda vb.. şeyleri öğren.. mesela bi similatör al .. orada uçak kullan vb...
maddi durumun çok iyiyse hoşuan giden modeli al ama sana tavsiyede bulundum dimi,alcan model belli ustten kanatlı mumkunse 1.2 metre kanat açıklığından az olmamak kaydıyla 4 kanal model alcaksın.ilk başlangıc için şekle pek önem verme trainerlar çok çekici değildir çünkü görsel olarak.
Selamlar ben uçak modelcisi değilim ama uçaklar hakkında çok şey bilirim.. Senin durumunu anlayabiliyorum.. Benim önerim. öncelikle gerçekten buralara takıl ve teknik bölümleri iyi oku .. Birde bu türkkuşunun lastik motorlu modelleri vardır ondan temin et şube si olması gerek oralarda eğer yoksa buralardanda gönderebilirim.. Böylece uçakları daha yakından (basit de olsa) tanımış olursun.. çok zevklidir.. ayrıca.. Sonra elektrik ve Patlar motorlu olarak geliştirirsin işte.. ve birde kullanım var... bunu üstatlara bırakıyorum.. Onlar gerekli bilgiyi verirler sana.. Ama önce uçakların yapısını öğrenmelisin! nasıl uçarlar. nasıl yön verilir.. dengeleme.. böylece öğrenirsin..
Saygılar.. Kolay Gelsin ..
ataalpatay66
25-01-2006, 16:42
Saolun Arkadaşlar
erhanzeynel
27-01-2006, 10:59
İlk elektrikli modelinin sitede bulacağın mm400 modeli olmasını öneririm. Gövde için kullanacağın malzemeleri ucuza temin edebilirsin.
Herkesin ilk uçuşunda kırımı olmuştur. Mutlaka senin de olacaktır. MM400'de ise 1-2 saatlik bir çalışmayla tekrar uçuşa hazır hale gelebilirsin. Masrafın az olur.
MM400 için alacağın servo, motor, alıcı, kumanda,esc gibi elemanlarsa sana bu hobby'de her zaman lazım olan malzemelerdir.
moralımbozuk
29-01-2006, 13:53
arkadaslar benim bir düşüncem var bu konuyda dogrumu deilmi siz söyleyin bence 13 yasında birisi için yakıtlı dogru deildir neden derseniz daha hiç bir bilgisi yok 46lık bir motorla ve trainerla başlayacagını benim düşüncemle taktir etmiyorum neden derseniz bana söylenenler şunlardı daha yavas bir uçakla başlamalısın kontrolu daha kolay olur hızlı oldugu zaman iş bir süre sonra cıgrından cıkar ve kontrol etmen imkansızlasır buda ilk uçurma oldugu için bakın yakıtlıyı ilk ucurmadann bahsetmiyorum ilk uçak ucuracak olan birisi için hem tehlikelidir hemde daha fazla maddi zarar verici oolacak bir durum deilmidir trainer oyuncakl deildir sasdece yakıtlı kategorisinde bir egitim uçagı deilmidir ilk uçk olmasında haklısınız ama uçakların hakkında herseyi bilen birisi için uçagı zihinde uçuş kurallarına uygun bir şekilde uçurabiliyorsa trainer tercih edilmelidir fakat ataalpatay arkadaşımız için bence en iyisi elektrikli bir modeldir en azından maddi acısından ve tehlikesiz olması bakımından TEŞEKRLER GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM ::::
erhanzeynel
29-01-2006, 23:07
(bir kısmını kesmek zorunda kaldım) TEŞEKRLER GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM ::::
Değerli arkadaşım. Tehlike konusunda haklısın. Arkadaşlar "Sitede biraz daha takıl teknik bölümleri oku" dedikçe arkadaş " Ne almalıyım?" Diye cwp verdi.
Benzinli model önerilmesinin sebebi motorun performansı ile hataların kapatılabilmesi idi.
Ne almalıyım? Sorusunu bir dükkanda sormuştum. Eve dönerken elimde simülatör vardı ;) Bence yeni başlayan birinin kumandada hangi stick ne işe yarar uçağı nasıl döndürürüm nasıl kaldırır nası indiririm.
Bunları öğrenmeden eline kumandayı alan bir insan yanından çöp torbasını eksik etmemek zorundadır.
Bunalrı öğrenmenin ve biraz pratik yapmanın en güvenli yolu simülatördür.
Şimdi yukardaki alıntıyı neden yaptım?
Sanırım forum kurallarını okumamışsın. Forumlarda cümle başları hariç büyük harf kullanmak "bağırmak" anlamına gelmektedir. Teşekkür ederken bağırmanın anlamı nedir? Anladığım kadarıyla;
1-Forum kurallarını okumamışsın.
2-Son cümleye dikkat çekmeye çalışmışsın.
3-Bağırarak dikkat değil tepki çekeceğinin farkında değilsin.
;) Ben moderatör falan değilim bu sitede. Yalnızca bir arkadaşın olarak uyarıyorum. Lütfen biraz daha dikkat ;)
bir ucak Modelcisi ile takıl biraz beraber ucusa felan git.
herhangi bir trainer alabilirsin ucuz olmasına dikkat et fazla pahalı bir modele yatırım yapma. Trainer egitimi al sen bu arkadaştan .
Kolay Gelsin.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.