Orijinalini görmek için tıklayınız : Rc İŞİne Nasil BaŞladiniz ?
arkadaslar bu hobiye nsl mrk sardınız ilk modeliniz neydi kaç sene oldu ? :)
arkadaslar bu hobiye nsl mrk sardınız ilk modeliniz neydi kaç sene oldu ? :)
İlk uzaktan kumandalı (o zamanlar öyle tabir ediliyordu) arabam 1977 yılında gelmişti (sünnet hediyesi :D) Sadece ileri ver dönerek (sağamı solamı hatırlamıyorum) geri geliyordu... Hey gidi günler heeey. Sonra tel kontrol uçak.. sonra planör derken uzuun bir ara.
İkinci fasılada ise herşey bir adet zipzaps ile başladı.....:fifufifu:
yigit1905
24-01-2006, 16:40
Okulu astığım gün arkadaşımla moviepoldaki piste gittik kiralık araba kullanılıodu.Orda sarmıştı ve ertesi günde 2. el pazarı vardı.Hemen kendime kaptım ve sardı.(Aslında daha önce şükrü abinin bi dergide yazısı vardı.Ordan da aşılamıştı bana)
shereeph
24-01-2006, 18:15
bu araçlar gerçekten insanı çok eylendiriyor birde gerçek bi model alabilsek dadından yinmez ama biraz bekliycez
İşyerindeki arkadaşım gel dedi birer kumandalı araba alalım işyerindeki kapalı salonda yarışırız dedi, aldık birer 1/14 nikko, hatırladığım sadece iki kez salonda kendi çapımızda dolandık durduk, o bıraktı gitti, girdim google'a yazdım model araba, işte bu sitelerle karşılaştım, yakıtlı arabaları görünce şaşırıp kalmıştım, ilk kez bir gp model araba olduğunu gördüm, ogün bugündür, Türkiye şampiyonası, Rc cup2004, rccup2005, miniz2005 yarışlarına katıldım, biraz ara vermek zorundayım ama çok güzel bir hobi
Yapmak istediğinize bağlı göreceli olarak zaman ve ekonomik yönden biraz zor bir uğraş
selamlar..
Bu hobby değil hastalık bulaşıcıda üstelik.. Sanırım tedaviside yok.. :) daha ne diyeyim arkadaşlar..
ilk aracım nikko idi :) modifiyemde şükrü abinin yazılarını ve keplerini gördükten sonra bu olaya iyice girmeye başladım.
le-bron_mc
25-01-2006, 22:36
elektronik hobi sitesi arıyordum bu sıteyı buldum daha sonra gokhan (penny) abıyle tanıstım ilk ve son aracım savage ve talihsiz seyler yasadık ilk ve son aracım savage tı ama olsun ıyıkı varsın hobbyrc :)
ben küçükken nikkolarım vardı biri halaa duruyo hep biyere giderken götürürdüm sürerken pili biterdi elimde taşımak zorunda kalırdım çok uyuz oluyodum sonra bigün şükrü abilere yemeğe gitmiştik o söylemişti bana benzinlileri var diye kendininkini de göstermişti daha sonrada işte 2005 haziranda ilk benzinlimi aldım :D
erhanzeynel
26-01-2006, 18:31
Balıkesirdeki bir arkadaştan bulaştı o da benim gibi yeni merak sardı.
benim almanyadan gelen bir porsche'm vardı. 944. ışıkları yanar sağa sola dönerken sinyal verirdi. ileri giderken sgeri yapınca frenleri yanardı. sesi bile varı. tork ve hız iki dişli seçeneği ve orantısal kumansaı vardı. trim yapabiliyordunuz. çok gelişmiş bri araçtı zamanına göre. ama ben çocuğum diye bana oynatmadılar :) babam ve dedem bunu bozdular adam gibi iflah olmazdı plastik dişlileri. sonra geri vites bozuldu. attım kenara. sonradan söktüm içini açtım, dağıttım vs. bir gün 3 5 sene önce kalanlara bakarken ne göreyim yanlızca bir diyot bozulmuş! tabi geçmiş olsun. işte böyle .sonra plasitk modeller yaptım hala duruyorlar şimdi sağolsun bir arkadaşım sayesinde yeniden bulaştık işe.
benim ilk arabamın kumandası vardı ama uzaktan değildi kablosu vardı:D :D :D sonra bi sarı lamborghinim oldu ışıkları vardı ama o da ikinci kattan uçtu:D :D sonra bi viper geldi onunda kumandası kayboldu ertesi yıl bizim okulda bi yarış düzenlendi onun için nikko aldım bi tane(şuan aşırı hasarlı durumda) onunla katıldım yarışa,arkadışımın benzinli bi tamiyası vardı o da onunla katıldı(araba sürekli stop ediyordu yazık oldu) çok hoşuma gitmişti sonra hobbyrc.com la tanıştım ve ilk gerçek model otomobilimi aldım iikide almışım burdan tüm hobbyrc ailesine teşekkürler.
benim bi tane oyuncak jipim vardı
ucuz bişeydi
2 sene once almıştım
biraz kullandıktan sonra kumandasında bi problem oldu
bi kenara atmıştım
bundan 1-2 ay once araba aklıma geldi
çıkarttım boyadım
kumandasını tamir ettim falan derken bireden çok sardı
arada bir bu siteyide rakip ediodum
şu aralrda tamiya df 02 şase buggy yada cc 01 touareg alma planlarım var :)
HellMarch
13-03-2006, 21:37
Bi gün şansa bu siteyi buldum öylede merak saldım daha önceden modellerden haberim yoktu ..
zafers@t
14-03-2006, 21:50
yaklasık 12 sene once ankaralılar bilir karumda bi rc dukkanı vardı adam ellettirmezdi bile modelleri , oyuncak diyince kızardı hergun gider bakardım onlara otelin onunde oynarlardı hastaydım ama cok uzak gelirdi bana ozaman dahada pahalıydı ve pull start hiç gormedim ben kendin sarıp cekiyodun ipi. ondan 10 sene sonra bi arkadasım bana bi 1/10 nikko aldı ve ustundeki body clip lerini gorunce o cocukken hasta olduum bana cok uzak gelen modeller geldi aklıma . İlk tekerim kırıldıında yavru oyuncagı buldum ve nikkoyla bidaha oynamadım bile hemen ilk kazıgımı yedim bi tgs-r aldım ve onunla basladım ogun bugun benim en buyuk keyfim oldu ( kazıgın sebebini tgs-r ı bilenler anlar) hala pismanım neden aynı paraya ntc3 u almadım diye
khaledome
15-03-2006, 09:35
hep meraklıydım uzaktan kumandalı arabalara,
sevgili karım geçen sene bana hediye olarak gidip eminönünden çin malı arabalardan almış bir tane, çok eğleniyodum onunla. yakıtlı arabalardan, gerçek elektrikli modellerden hiç haberim yoktu, uzaktan kumandalı arabayı o kadar bişi zannediyordum.
sonra bir arkadaşımla modelucak.com'u bulduk kesin uçururuz diye bi tane köpük elektrikli uçak aldık, sonuç hüsran oldu çok kırım yaşadık. uçağı uçurmak için hazerfan havalanına gittiğimizde rccup2005 le karşılaştık, orda model arabaları gördük. daha sonra uçağa meraklı bir abimizin elinde kullanmadığı bir nitro araba varmış, biz elimizdeki köpük parçalarını ona verdik o da bize arabasını verdi.
o gün bugün nitrocuyuz, ölümüne burdayız, seneye de bekleriz.
rpmvekmh
15-03-2006, 14:48
Ben 7-8 yaşımdayken babam bana her hafta bir kumandalı araba alırdı o zamanlar beyazıt meydanında büyük pazarlar kurulurdu ve yurtdışından çok ucuza kalıtelı mallar gelirdi babam alırdı ama bana pek oynama fırsatı kalmazdı :) benim ozamandan beri hep arabalara büyük bir ilgim var hemde her tip arabaya...ve birgun yina kumandalı bir arabayla uğraşırken bizim eski bir tanıdığımızın dükkanında model bir tır yaptığını gördüm ve çok ilgimi çekti bende hep onun yanında çıraklık yaptım ve işi biraz biraz öğretti bana ama fiyatları çoooook pahalıydı alamıyordum ilk arabamı 4 sene sonra 14 yaşımda alabildim bir ta-02 di hatta kumandasınıda 2 ay sonra alabildim :) ve o gün bu gündür bu işin içindeyim...
Car_Maniak
15-03-2006, 21:42
ben bundan yaklaşık 3 sene önce falan, yazın boooş boş oturuyodum dedim bişeylerle uraşayım devamlı canım sıkılıyo ( evi biraz abes bi yerde o yüzden her dakika çıkamıyodrum )... neyse bi tane radioshack buggim var, oyuncak kategorisine girer ama hatırladığım hayal meyal anıları bile çok güzeldi, onu çıkarttım... dedim ben bununla bi ilgileneyim yürür hale getireyim... öyle öyle derken dedim RC işine başlasammı acaba ( bizim sitede böyle bu gp lerle oynayan büyükelrimiz vardı ilgiyle izlerdik ordan hatırladım gp yi falan )... öyleydi böyleydi derken fforumlara üye olmaya başladım... ve şimdi burdayım... iiki başlamışım ya...
pons gliom
17-03-2006, 13:33
Sanırım sene 96 lise ikideyim.. Bi tanıdıgın kırtasıyesinde kırmızı ferrari f50 nıkkoyu gordum.. ıcım gıttı . o aksam sabaha kadar uyuyamadım alacaktım.. bırıktırdıgım butun param olan 36 doları sabah 7 de gıdıp kırtasıyenın kapısında bekledım ve arabayı aldım.
sabaha kadar pıllerı doldurur okula gıdınceye kadar oynar pılı bıtırır. okula gıderken pıllerı sarja takar aksam gelınce gene oynardım..
Bir kac ay sonra param yetmedıgı icin alamadıgım motosiklet dergısının yerıne aldıgım otomobil dergisinde 4 sayfa model otomobillere ayrılmıştı.Beynimden vurulmuşa döndüm gözlerime inanamadım .. Hemen benim gibi bu işlere meraklı olan ve maddı durumu ıyı olan bı arkadasa bahsettım . ona bı tane aldık orta yollu bır kyosho. Ama araba hep bendeydı butun tamırlerını herseyını hep ben yaptım. Ailem boyle bırseye hic sıcak bakmadı .Ben dedim 40 yasıma da gelsem ben alacagım dıye..Amerıkaya gıttım caşlıstım bastım parayı mt2 18 ss aldım..Simdi arabayı gorup bune dıye sorana annem-babam benden once arabanın ozellıklerını anlatıyor:):):)
hatırlıyorum 10-12 yasında falandım oturdugumuz yerde bi lise vardı orda grdum bi abi beyaz 1/10 gp bi araba kullanıodu gorunce anladım benzinli oldugunu ama aklım almadı:D aksama babama bahsettim cok sasırdı falan bi gun toys'rus da nikko grdum 5 dakka ole baktım sadece sonra para biriktirdim aldım bi tane sonra o bozuldu biraz bu sitede yazılanları tecrübeli abilerimin yazılarını okudum cok soru sordum cok azar isittim ve sonunda mt2 aldım aldıgımı solediğimde bile "banane" kıvamında msj atanlar oldu herseye ragmen burdayım kim ne derse desin kim naparsa yapsın mt2 alcam die tel. sattım 4ay para biriktirdim aldım:D offf offf
ben bu işe almanyada 4 yaşındayken babamın aldığı ucuz bi nikkoyla başladım 10 yıl oldu araç hala yanıbaşımda.tabi bu süre içinde bir sürü uzaktan kumandalım(rc deil)oldu.onlarla oynuyordum.sonra arkadaşlar nikko evolutionlarıyla bana toz yutturdular.bende internette araştırıp 5 ay önce ilk ve şimdilik tek gp aracımı aldım.ve intikam:-)
mustall165
05-04-2006, 16:27
herkez gibi önce nikko sonra modifiye falan derken bu siteden öğrendim.....
mustall165
05-04-2006, 16:31
yahu arkadaşlar ilk tanışanlar çoğu 10 ila 14 yaş arası nikko ile başlamış....yahu ben 14 yaşındayım nikko beni sıkıyo........en kısa zamanda bi model istiyorum.işallah warhead veya inferno falan işte...
dynakaos
07-04-2006, 11:58
İlk okulda plastik maket yapmaya başlamıştım. Fakat sonuçta yapıp dolaba koymakla yetiniyordum. Sanırım 1990 senesinde falan amerikadan bir katalog elime geçtiğinde ilk defa bu arabaları görmüştüm. Düşünsenize hem maket hem de kullanabiliyordunuz, resmen dibim düşmüştü! Ortaokulun sonunda falan da ilk Tamiyamı aldırmayı becerebilmiştim...manta ray di. Sonra devamı geldi işte...
100kmh2sn
07-04-2006, 16:34
1998 senesinin yaz ayıydı, herşey sevdiğim bir abimle bir yere giderken yolda uçağına pervane almak için bir dükkana girmemizle başladı :D Rafda duran araçları görünce zaten içimde olan merakım dahada bir artış gösterdi. Birçok kumandalı aracım olmuştu ama hepsi görüdüğüm RC'ler yanında çok basit kalıyorlardı..
Neyse; alacaktım artık kafama koymuştum, ama alırken kendi paramla almayı hedeflemiştim, bir süre para biriktirdim (malum öğrenciydik) ve daha sonra Ofna nın Z-10 marka bir benzinli aracını sıfır kutusuyla ve bütün ekipmanıyla almıştım, inanın o keyif bambaşkaydı, daha sonra zaten hadi bir web sitesi açıp arabamın resimlerini ekleyelim RC hakkında birşeyler yapalım dedik ve hobbyrc.8m.com adresini açtık, daha sonra hobbyrc.com oldu, zaten ne olduysa siteyi açtıkdan sonra oldu ve çok şükür 7-8 senedir kopmadan devam ediyoruz ama çok mutluyum,binlerce insanla iç içeyim ve burdan çok kalıcı dostluklar elde ettim
Saygılar
kumandalı araba konusunda şanslı bir çocukluk geçirdim.ama bende saplantı halini alması 12 yaşında başladı.nikko golf almıştık.servosu,istedigin kadar sag-sol yapması bana müthiş gelmişti.....
bymetinay
12-05-2006, 16:53
arkadaşımla toys'rusu gezerken nikko 1/14 gördük işte onu bi süre sonra aldık.1 yıl onu uzaktan kumandalı araba die kullandık.Sonra birgün ben onu okula götürdüm bi arkadaşım bana bende alıcam dedi o akşamı bu siteyi keşfettik ve sonra TT01 :D
Çocukluğumdan beri kumandalı araba merakım vardı. Küçükken oyuncak kumandalı arabalar aldım, 2003 yılında ise ilk gerçek model arabam olam Smartech Commando yu aldım, ama malesef çok sıkıntı çektirdi bana, okadar ki modelcilikten soğudum.
Ta ki iki hafta öncesine kadar, bir sabah kalktım ve "yine alacam" dedim. Önce on road gs aldım, onu sattım ve sanırım yarın bir MT 2 alacam.
ben 87 doğumluyum ve babam bana 91 yılında istanbuldan bana bi araç getirdi! ozamanlar uzaktan kumandalıyı bırak motorlu yürüyen araç bile görmemiştim. eve ilk getirdiğinde benden habersiz açıp kullanmaya başlamış.tabi benim haberim yok arabadan.bian önümden bişey geçti. çocuğuz tabi hemen korkup ağlamaya başladık.ne bilelim pederin bizi süpriz yapacağını. bu araç 4 tane 1.5v pille çalışan bir buggy dediğimiz türden. kumandasında sadece 1 düğme var! eğer ona basarsanız araba düz gidiyo! basmazsam araç geri geri oluğu yerde tek yönde sıfır şeklinde dönüyo! adamlar ozamanın teknolojisiyle ancak bukadarını yapmışlar!ben çok tutumlu birisi oluğumdan araç hâlâ sapasağlam ve çalışıyo! resimleri burada! ( http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=9609 ) arada çıkarır kullanırdım ama beni kesmezdi! 1 ay öncesine kadar bu siteden haberim yoktu.bu site sayesinde rc duygularım depreşti :) haftayada bi savage 25 alıyorum. bu off-road beni daha çok heyecanlandırıyo!
Benimde cocuk yasda büssürü uzaktan kumandali arabam olmusdu, ben bu isin teknik kismiyla cok ilgilendigim icin, arabalarin bir kac hafta sonra parcalarini evin dört biryanindan toplarlardi :-)). Okul dönenimde bir RC alacak param olmadigi icin
Kataloglara bakip dururdum, is hayatina girdikten ve elime biraz para gectikten sonra kendime birtane elektrikli ucak aldim, ilk ucus planladigim gibi gitmedi, acemilik isde..
Ogünden bu yana RC arabalarile ugrasmaya basladim, ilk RC arabam 2 WD Robbe idi, ondan sonra cok arabam oldu, Su an MT 2 kullaniyorum, yakinda Savage almayi düsünüyorum, bunlarin disinda Helikopterler ve Panzer gibi RClerle de ilgileniyorum...
HaQaN_86
13-05-2006, 14:16
kazayla oldu... :lol: :lol: :lol:
_ConquerorjR_
13-05-2006, 21:25
5-6 ay once bu siteye ziyaretci olarak gelmistim, o siralar koleksyon araclarina
bakiyodum :) ,, ama aklimin bi kosesine bu rc araclar yerlesti,, ve daha yeni
su an ilk rc aracima sahipim,bi evo 6 ;) cok guzel bi hobi, babamda suruyo :D
araca werdigi paraya cok soylendi,fakat benden cok suruyo ya :) artik
olene kadar rc`nin bi elemaniyim,wede Allah kismet ederse hobbyrc`nin uyesi
;)
Ben bu hobbye 3 hafta önce başladım ilk aracım ise Savage25 :) 2. aracımı ise geçen hafta aldım Kyosho Fw-05T plus.
Aslında hep kumandalı araçlara ilgim olmuştur ve zamanında da birçok pilli aracım olmuştur :). Yaş geçti artık diyerekten oyuncakcıların önünden geçerken artık bakmıyordum rc oyuncaklara falan ee bir nevi utangaçlık oluşuyor zaman çevreden gelen tepkilerden "kazık kadar adam oyuncak mı oynayacaksın bu yaştan sonra" falan diye :P ama hep babamla hayalimiz onda bir model uçak bende bir helikopter havada dolaşmaktı. Fakat ben 4 tekerinde yerde olması taraftarıyım :). Neyse bir gece es kaza hpi ın Savage25 videosu geldi elime ve izlemeye başladım 1 izledim 2 izledim ve 3-4-5 derken birde baktım ki bir video arşivim olmuş Rc den :). Ama 1 gecede oldu bu ve videoları izlerkenki tepkilerim şöyleydi "canım benim ya şuna bak, ne tatlı şey ya bu" :D bu sefer bir forum araştırdım ve buldum işte buradayım ertesi gün araç araştırdım ve buldum işte Savage25 ;). Ama bizim Antalya grubunda off road yok sadece bende var ve bende sap gibi kaldım aralarında ne onlar benim sürdüğüm yerde sürebiliyor ne de ben pistte zevk alabiliyorum dedim ve bir on road araştırmasına girdim :D. Onuda buldum tabii ve aldım. Bu 3 hafta çooookkkk masraflı ve bir o kadar da eğlenceli geçti benim için :).
Kafamda yeni model olarak Rc uçak ve Rc tekneler var sanırım 3-5 sene sonra elimde birçok rc modelim olacak ve Allah izin verirse iyi bir modelci olarak adımı biryerlere yazdıracağım :) ...
Hae bu arada Rc model arabaları ilk kez Antalyada bir pasajın içindeki dükkanda görmüştüm üzerinde fiyatlarıda yazıyordu ama çoooook uçuktu onun için epey bir korkmuştum :) o zamanlar 13-14 yaşlarındaydık ve ailem oyuncak tabir ettiği şeylere bu kadar parayı asla vermezlerdi :). Sonrada Anakarada bir Helikopter görmüştüm devasal birşey gelmişti bana ve o da sanırım 1.600 $ filandı eee o da uçuk gelmişti günde 500 lira harçlık alan bir çocuğa senelerini hatırlamıyorum ama 500 liraya 4 simit 4 fruko alınıyordu :D. Yeni aldığım Savage ı pedere 200 YTL ye aldım dedim "çok pahalı" dedi siz düşünün artık :P. Neyseki kendi paramızı kazanıyoruzda birşey diyemiyorlar haa bu arada Kyosho ya da 50 YTL derim artık :P, şaka maka ona daha bir bahane uyduramadım "910 YTL ye geldi full halde" dersem kesin evatlıktan reddederler :D ...
sariender
07-06-2006, 01:46
Abımın Sayesınde Basladım
volkankc
11-07-2006, 15:52
Yıllar önce yakıtlı bir araç görmüştüm.Sesi falan çok hoşuma gitti.Bir kaç sorup terslenince boşverdim(şimdi bana soranlara aynı artistliği kesinlikle yapmıyorum) (gerçi delirtenlerde oluyor onlar ayrı:fire: )
Daha sonradan iş güç unuttuk gitti ama aklımın bir köşesinde vardı.
Bir gün eşimle tansaşta 10 ytl lik arabalardan gördük Ferrari idi eşime alalım dedim evde kullanırız sağa sola vurursun dedim:) amaç kendimde oynamaktı:D
Aldık eve getirdik eşim bam güm sağa sola vuruyordu.Ev büyük 180m2 Tek iyi olmuyor dedik birde jeep aldık ikisini yarıştıralım diye ama aynı frekans çıkınca o iş yattı
Annem geldiğinde görünce bunlar ne çocuğunuzamı aldınız diye güldü
sonra ona baktım buna baktım hpi rs4 3 evo aldım.Annem tekrar bize geldiğinde o kadarda para verdiğimi duyunca küplere bindi:D ana neticede bu yaşta bile hala çocuğuz:D
Sonra eşim anne bu arabayı aldı rahat ettik artık butun hırsını bu arabadan alıyor ne yolda yan yan gidiyoruz, ne viraja ciyak ciyak öterek giriyoruz bırak kullansın rahat rahat arabada gidelim dedi:D :D :D
Etrafımda hatta eski şirketimde bile aşırı hızlı araç kullanmadan ötürü mimlenmiştim.Gerçektende rc den sonra sakinleştim araba konusunda Hpi da çalındı:fire: şimdi yine trafik terörü yapmaya başladım eşim sana acilen başka bir araç alacağım:) yine başladın virajlara diyor:D
Şimdi yeni bir araba almanın zamanı geldi ama bu sefe pro olacak inşallah
Hobby Rc sayesinde merağım önceden vardı ve Hobby Rc yi gördükten sonra bu işe başlamış olduk:D
bu işe daha başlamadım inşallah 11 agustos 2006 ta başlicam ama bu işe 2004 te aldığım bi dergi sayesinde merak sardım:ımmm:
abi ikinci elektrık lı modelımı daha 3 gun once aldım ama bugun defranselde kı kucuuk dişlim kırıldı onun için nerdese isyan bırakmayıu dusunuyom ama olmuyokı yenı yaptım bitirdim kepide allah kahretsın tornada yapcaz herhelde dişliyi napalım sizin de kafayı ağrıttım
6 ay önce bu işe bir arkadaşın arabasını alması ile banada bu rc mikrobu bulaştı ve şimdi nitro 3 evoyu almak istiyorum
volkan_uzman
31-07-2006, 00:00
eskiden A TAKIMI diye bir dizi vardı.orda mördak(okunuşunu yazdım) diye deli bir eleman vardı.onda gördüm, heralde tmaxx falandı,tam hatırlayamadığım için bilmiyorum.neyse orda bir başladı merak.yanlış hatırlamıyorsam ilkokul 2 yada üçe gidiyordum.köylük yerdeyiz, evdekilere nasıl diyecen ben böyle birşey istiyorum diye.onuda geçtim, hepsinden önce fakirlik var.kim verir o zaman o kadar parayı OYUNCAKlara.
ama evin erkek çocuğuyuz ya babam ilkokul beşe geçince bana bir tane kablo kumandalı jip almıştı.lambaları falan yanıyordu.ben motorunun yanına ek bir motor falan da takmıştım.sonra ortaokulda tarım dersinde bir tane kendim biçerdöver yapmıştım...
hey gidi günler hey...
nerden nereye...
gerçi şimdi de bir arabam yok ama olsun...
burda olmak bana mutluluk veriyor...
herzaman modelciyiz, ölümüne burdayız, seneye de beklerizzz...
denizfeneri
31-07-2006, 11:53
Ankara'da bir sinamanın otoparkında offroad pist vardı. Tesadüfen gördüm.ilk defa orada tanıştım. Bir hafta içinde ilk arabamı almıştım. Ne zamandı hatırlamıyorum bir kaç yıl oldu...
valla abi ben suçsuzum sadece arkadaş kurbanıyım
4sene önce fln babam kuşadasına gitmişti yazın çalışmaya ordan göndermişti bana tabi ozaman küçüğüz hep babam oynardı ben bikaçkere sürdüm artık babam ilgilenmiyo fazla bende çok istiyorum kullanmayı ama hiç kullanmak nasip olmadı benzinli olduğu için hep bujisini yaktım şuan evde yatıyo hep giderken pilin soketi çıkıyodu bikere giderken çıktı evinbahçesine girdi duvara çarpıpdefransiyeli kırılmıştı 404 ün sıcağı var onla yapıştırdık işallah enkısa zamanda kullanmak nasip olur
ne zaman nikkomu bi rc ile kapıştırdım işte o zaman aradaki farkı anladım ve o andan itibaren model işi başlamış oldu haa iyimi oldu iyi oldu ...
Scorpion_King
19-08-2006, 17:35
Geceleyin normal bir şekilde uyumuştum. Rüyamdaki ak sakallı dede "Uçak uçuuuur, Uçak yaaap, Modelci ollll" dedi ve sabah kalktığımda modeluçaklara ilgi duymaya başladım.
Bir bilgisayar dergisinin verdiği Cd içinde extra bölümünde bir model araba drift videosu vardı.(2 sene önce)
O video beni çok etkilemişti bu işi türkiyeye getireyim bir adım atayım demiştim bir araştırdım ki zaten bu işin profesyonelleri türkiyede , yani burada varmış.
3.5 sene önce 2.el otomobil ilanlarına bakarken hobbyrc nin 2.el ilanları sayfasına girdim arama motoru sayesinde
sonra şükrü abinin 69 boss Mustang kepli serpent ini görünce tamam dedim bende bundan alacağım:)ve o gün bu gündür hobbyrc yi takip ederim ara sıra assamda dönüp dolaşıp yine buraya gelirm:D
Toyz ar as da (yazılışı yanlış olabilir:P) Hummer H2 ler görmüştüm.keşke para olsada alsam demiştim.İçim gitmişti..6 ay fln oldu daha:) 2 ay sonrada yemedim içmeyip 250 YTL biriktirip tam takım bir EP, Tamiya TA-03R aldım.(2.el) ve çok sardı bu hobi.zaten günlük hayatımdada gerçek araçlara çok meraklı bi insanım..hala tamiyam ı kullanıyom çok memnunum..drift e hazırlıyorum aracımı:)
Ben ilk okul 2 veya 3 deyken ilk arabamı almıştım.kumandada tek bir düğme vardı.aracı ileri goturmeye yarıyordu bırakınca sag arka yaparak geri geliyordu(takii babannem ustune oturuncaya kadar).ondan sonra orta ben 13 yaşındayken abime (14 yasında abim) rc 1.8m kanat açıklığı olan bir uçak alındı.uzun sure havalar kötü oldugu için ucuramadık bir iki denememiz oldu ama ucak zarar almadan indirmeyi başardı abim.hala hatırlar ve üzülürüm babam rüzgarlı bir günde (kurban bayramıydı) abime zorla uçagı uçurttu, bir iki tur ii idare etti ama uçak kafa üstü çakılmaktan kaçamadı(motor hala sağlam yatıyo kuzu kuzu ).ben o uçağı aldıgımız gün o hobby shopta gördüğüm arabaların hayaliyle yaşıyordum.takii uşakta bu yaz arkadaşımda bir gp on road araç görenedek.şimdi bir t-maxx alıcam 10 gün içinde inşallah.
merhaba,
Aranızda yeniyim. aslında siteyiş sürekli takip ediyordum ama üyelik bugüne kısmetmiş. Şükrü ve Ali kardeşimizinde sayesinde oldu biraz. onları görünce üye olmak aklıma geldi :cool:
benim R/C geçmişim sanırım genlerimde var :D babam üniversitede iken yıl sonlarında almanyaya staja her gittiğinde Uçak, gemi araba, R/C namına ne bulursa alıp gelirmiş. Okul sonrası Kıbrısa gidip ordanda epey radyo kumandalı model getirmiş. hatta ben hatırlarım çocukken bazılarını. Bu nedenle hep R/C ile iç içe büyüdüm. elimden çok sayıda model geçti. Yurtdışındada belli bir süre kalmış olmamdan dolayı bolca model edinme şansım olmuştu. TR'de bu iş malum 10-15 sene önce hızlanmaya başladı. Benim aslında illa araba diye bir tutkum yok. gemilerede uçak/helikkopterlerede hastalığım var. Hatta Konyada hava sporları kulübüne üyeyim ( wwwkhsk.org ) . bolca teyyare uçururuz. parçaları yurt dışından, yakıtını ise yurt içinden temin ederiz. Araba olarak elimde kalan sadece tamiya 1:10 escort 4WD electro. motor var şu an. birde yurt dışından aldığım 1/20 ölçekli FENDT traktör... neyse, şimdilik bu kadar, görüşmek üzere ;oleeea:
her sey ben 4-5 yasimdayken babamin bir aksam seyyardan aldigi f50 ile basladi...sonra onunla baya oynadikdan sonra(bende elekronige cok merak vardir:D)onun icini felan sokmudum, o araba oyle gitti...daha sonra eski teknoloji olan saga sola gitmeyen ama geri geri gittinmi sola donen bir aracim olmsudu(yasim 5-6 gibiydi)o zaten kesmemisdi beni...sonra ben ilkokula miz mizlik yaparal gidiyordum:S..7,5 yasimdayken babamda bana hic unutmam 100 dolara ismi rikose diye okunan arabadan almisdi(yazilisi richochet mmiydi birseydi:d)..o araba acayip birseydi..deli hizliydi..ssaga sola iki motoru ter yonlerde calisdirinca donuyordu...sonra onun lastiginin sibobu bozulmusdu..o arada dayimdan benzinli rc araclar oldugu duyumunu almisdim:d.ben merakli oldugum icin ilgimi cok cekmisdi..11-12 yaslarimda nikko jip aldim..sonra o siradada tekerlegi patlak olan rikosemi tamir ettirmek icin yer aradik ve besiktas da oyuncak hastanesi diye bir yer bulduk...nikko yu henuz yeni almisdim..ve oyuncak tamircisinin kendi yaptigi gercek 4x4 jipleri goruunce hata yaptim dedim...ama olmusdu birkere..sonra adam benzinlilerden soz etti ama benim almam imkansizdi ve hic kafami yormadim bile..
uzun zamndir kumandali araba kullanmiyordum.
1 ay evel felan dayim hpi rs4 almis kendisine ve super birsey...esas arabanin ne oldugunu gordum:D
biraz uzun mu oldu ne..
saygilar metehan
Geçen senenin başlarında bir nikko aldım (street mayhem) baktım bu iş keyifli sora arkadaşla neon taktık baktım bu iş bayağı bi zevkli sora hobbyrc'yi buldum ve hobi bu şekilde sürüp gitmekte..Ama burayı bulmasaydım ne model arabayı bilirdim;nede hobi devam ederdi açıkcası..
viaconme
14-01-2007, 20:50
merhaba,
Aranızda yeniyim. aslında siteyiş sürekli takip ediyordum ama üyelik bugüne kısmetmiş. Şükrü ve Ali kardeşimizinde sayesinde oldu biraz. onları görünce üye olmak aklıma geldi :cool:
benim R/C geçmişim sanırım genlerimde var :D babam üniversitede iken yıl sonlarında almanyaya staja her gittiğinde Uçak, gemi araba, R/C namına ne bulursa alıp gelirmiş. Okul sonrası Kıbrısa gidip ordanda epey radyo kumandalı model getirmiş. hatta ben hatırlarım çocukken bazılarını. Bu nedenle hep R/C ile iç içe büyüdüm. elimden çok sayıda model geçti. Yurtdışındada belli bir süre kalmış olmamdan dolayı bolca model edinme şansım olmuştu. TR'de bu iş malum 10-15 sene önce hızlanmaya başladı. Benim aslında illa araba diye bir tutkum yok. gemilerede uçak/helikkopterlerede hastalığım var. Hatta Konyada hava sporları kulübüne üyeyim ( wwwkhsk.org ) . bolca teyyare uçururuz. parçaları yurt dışından, yakıtını ise yurt içinden temin ederiz. Araba olarak elimde kalan sadece tamiya 1:10 escort 4WD electro. motor var şu an. birde yurt dışından aldığım 1/20 ölçekli FENDT traktör... neyse, şimdilik bu kadar, görüşmek üzere ;oleeea:
aramıza hoşgeldiniz, sizleride burada görmek büyük bir zevk :ımmm:
merhaba,
aramıza hoş geldiniz, bende aslen beyşehir huğlu kasabasındanım. ali abi hemşericilik yapalım biraz :D :D
herşey kardeşimin aldığı 1/14 nikkoyla başladı sonra ona nerden parça bulurum ne modifiye yaparım diye google da ardım hobby rc yi buldum baktım bu olay süper 1/10 nikko aldım 3 hafta sonra bu kesmediği için tt01 aldım yani herşey hobbyrc sayesinde başladı eminimki çok sayıda kişi bu site olmasa bu hobby e başlayamazdı
5 yaşından beri rc kullanırdım ama bunlar hep acemi arabasıydı bir gün nikko evo aldım biraz üst model sonra satılık araba ilanları aradım ve hoppala bu siteyi buldum :)
deepdrastic
16-01-2007, 15:53
cocuklugumda rc degilde kablolu arabalar vardi oyuncak ileri geri butonlari vardi bide sag sola gitmesi icin bisiklet fren teli tarzinda bir teli vardi kimandasindada direksiyon teli gererek sag sola gitmesini sagliyordu farlari falan da vardi goruntu olarak detayli bir oyuncakti rus maliydi zannedersem bizde bulgaristanda yasiyorduk fazla teknolojik elektronik aletler yoktu daha sonra furmula tarzi bir arabam oldu bunun yon kismida elektrik kontrolluydu ama kabloluydu yani gaza basinca sizde pesinden :D sinrasinda ben kendim yapmaya basladim bu tur arabalar 6-7 yaslari iste motor milini tekerlege degdirerek gitmesini sagliyordu ve yine kablolu :D turkiyeye goc etigimiz zamandan uzun zamanlar sonra yasim 15 olmustu kardesim bana ozenerek kendine pilli arabalar aldiriyodu ama bu seferkiler kablosuz du rot ayarli falan ama oyuncak sikilinca baska araba aliyodu oynamadiklarini ben alip icini sokup inceliyodum ilk kilit dif olayini jaguar marka bir arabaya yapmistim arabanin kalkisi degsmisti diffin icine pamuk koymustum :D yasim 18 oldugunda bir pasajda gezerken benzinli modelleri gordum hayran kalmistim bir gun bundan alicam demistim alamadim ama simdi bir model aracim var tam anlami ile rc icine yeni girdim ama cocuklugumdan bu zamana kadar icimde yatan bir rc tutkusu varmis :D
Ben kendimi bildim bileli modelciyim. Kendi modellerimi ve kit modelleri (1:72 1:48) yapıyordum. 1983-84 senesinde Beşiktaş ta Çetinkaya pasajının arkasında modelci vardı. Oradan her geçişte uğrar camekandan 15-10 dakika izlerdim, içeride ne yapıyorlar vs.. Sonra kapandı.
3 sene önce el yapımı rc yelkenli yaptım. şimdikiler ervolu direkleri servo ile oynatıyorlar. Ben gerçeğinde olduğu gibi rüzgarla ve dümenle yönünü ve gücünü belirleyen ipli model yaptım 6 ay sürdü.
Askerden gelir gelmez de rc araba aldım.
Neden?
Bilmiyorum.
SERTAN CAN
07-02-2007, 22:41
ben tuning dergisinden gördüm hobbyrc ın sayfasını zaten çok duymuştm siteye girdim öle bi şekil başladık keşke o ay dergiye çıkmasaydınızda burda ilanları görmeseydim ve başlamazdım alamıyorum kendimi arabamı aldımmı elime en az 4 depo gidiyorum ilk depoda patladım oluyo ewe 1 depo yakıp gittimde oluyo hobby masrafı olan bi iş
geçen sene el yapımı elektrikli tekne ile başladım. bir ara uçağa yeltendim, nihayetinde arabada karar kıldım. arabayı aldıran hobbyrc sitesidir.
kapıldık bi okul deryasına. beni zorladılar desem yeridir. hocam proje niyetine verdi bi ödev bi model uçak yap diye aslında ben istedim :D bu kadar zor olduğunu bilmiyordum.. ama sardı şimdi zehir benide 1 uçakken bi baktım 3 uçak la uğraşıyom. hayırlısı bakalım..para biriktiryorum şimdi adam gibi bi radyo alacam.. halbuki bir radyom var :D
hayy baslamaz olaydim nasil bir beladir bu :D
yaklaşık 3 yıl önce bi arkadaşımda gördüm adı umut aynı zmanda komşumdu herneyse biz birbirimizi tanımıyoduk sonra kardeşime bi araba almıştım 50 milon bi jip dandikti ama zevkliydi sonra umutun ablası bi gün bizdeydi bana dediki umutun bi arabası var şöle böle o an vay dedim sonra tanıştık bi gün onlara gittim ve odasına girdiğim de rc yi tamir ediyodu serpent impulsesi vardı.iştee işteee işteeee o an hani olurya insan mahvolur erir ölür yanar biter tüm hayat felsefesi değişir:) aynen öyle oldu artık bi insan değildim sanki %20 nitrolu rc benzini gibiydim yanıcı ve patlayıcı neyse bu arabayı yaptı ertesi gün çalıştırcaz gittik parka bu aracı bir çalıştırdı offf o ses neydi öyle o an nirvanaya ulaştım olm dedim ver ben kullancam tabi yenide tanıştık kıramadıda beni :D verdi zavallı kumandayı verirken içi gidiyodu farkettim nasıl acı çektiğini ama yine aldım elinden kumandayı çünki bunu yaşamalıydım tabi toplan 1 dk sürmedi duvara patladım :D bidaha veriri mi çocuk vermedi tabi :D neyse işte böyle oldu 2.5 yıl alamadımda böle uzaktan baktım okuyorum ve ailemden böyle bişeyde isteyemezdim (dayanamadım birkere istedim olur dediler ama olmadı) sonra bi işe girdim stajyer olarak rc parasını biriktirdim aldım arabayı iştende çıktım sonra amacıma ulaşmıitım çünki memnunum çok iyi ama tek sotun çok masraflı ama abiiiiii gül ve diken ilişkisi katlanıyoruz işte şimdi de trex heli alıcam para biriktiriyorum kısmetse olucak.... saygılar
serdaryayan
09-02-2007, 14:46
bende son üç yıldır bir modifiye tutkusu. hep modifiye istiyorum!bizim arabayı modifiye etsem dicem çok pahalı oluyor. Ben RC arabalara küçük uzaktan kumandalı arabalarla başladım. ama onlar modifiye olmuyordu :'( . sonunda bir iki site buldum. onlardan nası yapıldığını öğrendim. şimdi ilkj model arabamı aldım 1/10 bir araba. yavaş yavaş modifiyesine başlıcam Allah nasip ederse. bir arabam wardı. tüm tamponlar vs. herşeyi değişiyordu. ama o da uzaktan kumandalı değildi :'( . nese şimdi bi Audi A4 aldım. yavaş yavaş drift arabası yapcam sizlerin yardımıyla i,nş (teknik yardım :D ) ama başladığım için hiç pişman diilim. (hele şükür adam gibi bir arabam oldu :) )
Ben aslında ilk rc'yi motors tv'de görmüştüm.Tekneleri gördüm,yarış yapıyolardı çok şaşırmıştım tabi rc olduğunu bilmiyordum. ,Sonra bir gün Aoutodrom'a gittik.Bir baktım o da ne , on-road ve off-road yarışları wardı.sonra biraz uzaktan onları izledim.sonra internetten araştırırken hobbyrc yi buldum,ve mini-z'lere merak saldım.Şu an para biriktiriyorum yakında mini-z(büyük bir ihtimalle) awd bir model alacağım.(OFF-ROAD'UN yeri herzaman başka)
hehe 7-8 sene once 1 kısmını kendim biriktirip 1 kısmındada ailemn yardmcı olpta aldıım ta-02 ile başladm ..nası başladım dersnz annemin dükkanınn yaknlarnda 1 modelci vardı dükkana gittiğim zaman hep orda ertan amcanın yanına otrrdum özenrdim.. ole para brktrdim vs başladım... ama sorun var oda haala ta-02 :) arabama her baktıımda seni topliicam diipte soora yne aylarca kutusuda druo :) olcak olcak ....
By.AbsoLuT
17-06-2007, 22:29
ilk olarak 8 sene once abmle para biriktirip fln bi elktrkli araba almstk(markasini bile bilmiorm) 8 pille calsıodu ewde mermerde fln cok patinaj fln cekiodu hosuma gtmssti...ondan sonra bnm bi cok elktrkli arabam oldu 6-7 kadar...1.5 sene once bizim isyerinin bahcesine bi tanıdık gelmsti...onlarda 2bg lk 2 tane 3bg lk 1ttane(3 vites)offroad 1tane de 1.5 bg lk bi onroad araba wardı onlari surmusttmm cok hosuma gtmstti...:eek: asırı gusel geliodu we o zaman bnzinli rc leri tanımıs ve aklmın bi kosesne koymus oldm...:ddd: :ddd: 3 hafta once arakadasm bi nikko 1\10 350z aldı ondan sonra bnmde aklma araba almak geldi...en basta nikko elktrkli bi mustang gt-350 almak geldi...ondan sonra arkadas bana bu sitenin aadresini werdi;oleeea: ;oleeea: ...burdaki gp leri gordukten sonra onu hc dusunmes oldm...zaten gplerin nasi olduunu biliodm o kullandıım off roadlardan...smdide 3 4 gun sonra inşallah rs4 evo3 üm gelecek...:ovvn: :ovvn: ;oleeea: ;oleeea: :eek: :eek: hobbyrc.com sayesnde olacak iste ...
MSenturk
19-06-2007, 00:01
Sormayin nasil basladim....
ben kucukken kaplolu uzaktan kumandali arabalar ve pilli duvara kadar giden duvardan takla atip gelen araclarim vardi(tank tekerli:))...
annem hersene gelirken bir kac tane getirirdi.. o gittikten sonra icini acar bakardim... toplayamazdimda... orta okuldayken thk nin kursuna katilip albotros marka bi ucak yaptim..(misina ila cekip kalkanlardan kanadi kirilmayip cakilmasaydi yere, aydina bir ust yarislara gidecektim ama olmadi ucagi 10 metre misinayla cektik denge hersey super biraktim ucuyodu birden kanat ikiye ayrildi..! eve geri donerken paramparca etmistim 3 aylik emegi) daha sonra bi tane pilli aracim oldu almanyadayken 16 17 yasindaydim buggy tarzi elektrikli... sonra askerlik, bar isleri derken ingiltereye geldim...
nasil basladim nasil hastalik oldu... gecen sene hizli bi giris yaptim rc dunyasina... ilk vuruldugum mcd proline oldu... almaliydim benimde olmaliydi ama sartlardan olmadi.. sonra hobbyrcyi buldum... sonra gerisi geldi...su an 3 R40, 3rs4, 1mtim var onroadlari nitrolu araclari seviyorum... vitesliler tercihim... olmasini cok istedigim bi tane mcd proline...! illede pro..!
olacakta....
heli ve ucaga sicak bakiyorum ama gidipte donmeme ve cakilip parca parca olma ihtimali olmasa...
http://img158.imageshack.us/img158/8328/sondurumrs0002pk4.jpg (http://imageshack.us)
kaanofdrift
19-06-2007, 00:50
abi msnturk abi maşallah ne kadar az var mış?yani tebrik ediyorum....ingilterede londro'da satıyorlar çok güzel gidip al...hamleyes'de....Benimde uzaktan kumandalı arablarım vardı,kablolu f-16'lar sonra bir gün okulda bir 2 kişinin elinde gördüm o gün alcam dedim...3 ay sonra aldım...aslında ingiltereden alcaktı babam da ben vazgeçtim...Ne zekiim dimi?Nesse
kazayla oldu... :lol: :lol: :lol:
Anlayan anladı :D:D
Herşey ilk okula dahi gitmezken babamın aldığı bi uzaktankumandalı araçla başladı.Bi ara bıraktım gece hayatına takıldım bi gün kazayla hobbyrc e üye oldum rtr 1/10 tornado aldım , nitrometan kokusu kanıma işledi resmen.Olay okadar aşıldıki hatun üstüme kuma getirdin evdekiler koca adam oldun hala oyuncak oynuyon,her hafta bi koli yedek parça geliyo bu paralar nereye gidiyo v.s. v.s. v.s. AMA YAŞASIN R/C.Bence sağda solda sürtmektense keyifli bir hobi ile uğraşmak en iyisi.Biz gerçekten farklı bi gençliğiz.
KONYA RC TEAM
Youtuba da videolarımızı izleyebilirsiniz.
Çocukluğumdan beri kumandalı arabalara ilgim vardı ve çocukken birkaç tane oyuncak düzeyinde arabam olmuştu. Fakat beni tatmin etmiyordu çünkü bana çok yavaş geliyorlardı. Keşke bunların benzinlisi olsa diyordum. Sonra bir gün(2005'te) kardeşim hpi'ın sitesini kaza eseri bulmuş.:cilgin: Bana oradaki rc videolarını gösterdi. Aklım başımdan gitmişti. Kesin alacaktım. Babama dedim ki ben bu arabadan alacağım. Babam da doğal olarak olmaz dedi. Ben de 1,5 sene boyunca harçlıklarımı biriktirip(önceden de biriktirdiğim biraz para vardı) tekrar babama rc alacağımı söyledim. Babam da o kadar parayı oyuncağa mı vereceksin dedi.:kütküt: Babamı ikna etmem birkaç ay sürdü ve sonunda 2007 şubatında arabayı (savage x 4.6 ss) aldım.:dıkşın: Çok mutluyum, bu araçları kullanmak müthiş bir zevk. Ölene kadar bu hobiyi bırakmaya niyetim yok.:cilgin:
Bu arada şimdi babam da ilgileniyor arabayla ve kendine ucuz bir elektrikli heli aldı ama daha uçurmaya hiç fırsatı olmadı işi yüzünden.
selaattin
29-06-2007, 02:27
Ben daha 7-8 yaşındayken babam almıştı ilk uzaktan kumandalı arabamı... sadece ileri ve sağa geriye gidiyordu..:) sonra (alpkop) alp abinin babasının hediye ettiği lamborghinimi kullanmaya başladım.. 10-11 yaşlarındaydım.. Ama bunlar oyuncaktı tabi.. yakıtlı araçların varlığını bu dönemde öğrendim ama sadece hayaldi.. Bu senenin başında kuzenim yakıtlı bi araç almayı düşündüğünü söyledi.. Artık alıcak param da vardı ve ben de araştırmaya başladım.. Bu forumu buldum araştırırken.. ilk elektrikli aracımı 5 ay kadar önce aldım... 2ay kadar önce de ilk yakıtlı aracımı aldım.. bu 5 aylık süreçte konyadaki rc ile ilgilenen abilerimin ve arkadaşlarımın da büyük faydası oldu... hepsine teşekkür ediyorum..
savagegarden
29-06-2007, 10:10
Bu hobiyi yıllar öncesinde televizyonda görmüştüm. O zamanlar ülkemizde de bulunduğunu öğrendiğimde sevinmiştim. Her türlü mekanik cihazın işleyiş sistemini merak etme, arızalanırsa tamir edebilme, modifiye edebilme gibi yeteneklerimi ve özelliklerimi geliştirebilme ve merakımı giderebilmem için seçilebilecek en güzel hobi elbette RC idi.
batuhany
30-06-2007, 16:06
Küçükken pazar malı,hediye,toysrus tan falan aldığım arabalarla oynuyodum gittikçe gelişmeye başladı en son nikko 1/14 almıştım onu 1 yıl kullandıktan sonra bir ara sıkıldım tabi böyle siteleri bilmiyordum ve nitro ile çalışan arabaların bu kadar yaygın olduğunu bilmiyordum hep 30-40 yaşındaki insanlar kullanıyor zannediyordum sonra arabaları araştırmaya başladım sevdam yine coştu bu siteyi buldum falan filan sonra araştırdıktan ve sorular sorduktan sonra gs vision'ımı aldım. Şimdi gs vision'ı sattım off-road'a başliyacam bakalım. :)
yusuf_5360
23-07-2007, 12:01
ben kendimi bildim bileli bu tarz aletlerle uğraşmaya bayılırım bundan dolayı bu rc tutkusunun başladığı olayı hatırlıyamıyorum
bende çin mallarından sonra nikko almıştım 1/14 hatta çin mallarından sonra çok iyi gelmişti. sonra karşı komşumuzun oğluda nikko aldı fakat bende sprint motoru vardı bana soruyodu sürekli nerden bulurum diye bende gel netten araştıralım dedim ve nitro modelleri gördüm ve bu sayede model işine başladım.
beni bu işin için ittiler :D
batuhany
24-07-2007, 13:56
Haha Kıvılcım kim itti seni ? :D:D İten kişiye teşekür et , bak geçende nasıl eğlendik buluşmada , seni itmeseler eğlenebilirmiydik... :D:D
eğlenceli adamım ben yien :D
beni bu hobi 1 yıldır sardı ve daha bi rc alamadım. ama babamın başının etini yemeye başladım ve bence seneye bıkıp alcak.:D
manyaq007
28-07-2007, 15:46
Benim kucukken bir 1/16 nikkom vardi peugot 206 kepli arabanin kepi carpmaktan mahfolmustu bu
arabaya kep ararken bu siteyi buldum burdaki gp ve ep modelleri gorunce aklim gitmişti :D sonra biraz
pedere yalvardiktan sonra bi Tamiya TG10 Mk.1 Almiştim modelciligin kucuk sırlarını bu arabadaki ogrenmiştim 12 motordu fakat cok hizliydi hatta subaru kepine modifiye bile yapmiştim.
http://img340.imageshack.us/img340/1989/dsci0022mediumur4.jpg
http://img340.imageshack.us/img340/8725/123333yf5.jpg
Sonra Bu arabayi sattım ve Hpi Rs4 3 18SS aldım ve Şimdi Burdayiz İşte
Modelcilik Konusunda Bana Yardım Eden Abilerime Tesukkur Ederim. AdanaRcTeaM
http://img340.imageshack.us/img340/2525/y1pzwknczhwjqk6bpg6laqcwy8.jpg
http://img340.imageshack.us/img340/9672/p1000757uo4.jpg
benim geçmişin sizinkinden farklı ben 3 yaşından beri oyuncak rc lerle oynardım 12 yaşına kadar hepsi kırdım keşke o zaman onları tamir edecek bir aklım olsaydı babam bana paristen nikko bir jeep almıştı ozaman ben 7 yaşındayken çimde çimleri yolarak giderdi onu çimde sürerken içim giderdi sonra onu da bozdum 12 yaşına kadar on road
rc leri sürdüm 11,5 yaşında herkesin bildiği bir nikko arkadaştan özenip çok çapık hızlanırdı ama hep spin atardı onu süre süre kabiliyetim gelişti babama bin tane soru sorup gerçek rc işine girmeye başlamıştım sonra bir hobby shop buldum ve ordan tamiya tt 01 aldım amcam gelince ona gösterdim bak hızlı bir rc aldım diye maraksı ne dedi tamiya dedim vaay iyi bir modelmiş dedi sonra sür dedi biraz drift e benziyen hareketler yaptım sen işi kapmışşın dedi sana kendi benzimli rc mi vericem onu kullanırsın dedi bende bi gün okula gitmeye hazırlanırken kapının orda bir benzinli rc gördüm çok sevdim onu çok dandikti ama yine de sevmiştim sonra babam onu tamir etti kırıktı tabi motoru ölüydü paslanmıştı nitro mt2 değil nitro mt onun bir alt modeliydi 12 yaşındı onu sürdüm babam çalıştırdı onu motor ayarı zenginde o arabayı basketbol sahasına kadar götürdüm bana hızlı gelmemişti ama onu oraya kadar götürmek bile zevkliydi sonra geldik basketbol sağsına motor ayarını tamamenfakirleştirdi hadi gazla dedi bana sürüşü o kadar zor gelmedi alıştım 5 sürüşte sonra bu siteye geldimm anladım araç ölü motorlu dandik bişey zaten hep kırıldı 12,5 yaşında babam bana ve kendi için bir savage x aldı o da bana zor gelmedi açıkçası iyi sürüyordum onu 3 yaşından beri rc araba sürdüğüm için sonra bu sitede dağa fazla bilgi öğrendim motor aks defransiyel dişliler kumanda frekans ve daha bir çok şey artık herşey modifiye ve sürüş tekniğine kaldı kardeşim de benim gibi bu işin manyağı 3 yaşında olsa bile savage vın vııııııııııın hadi savage sürelim diyor allah kısmet ederse ölene kadar bu işe devam edicem bu benzinlileri sürdüğüm anda benzin bitene kadar herşeyi unutuyorum aklımda istemesemde sürüşten ve hareketlerden başka birşey kalmıyor
GameOver17
03-08-2007, 01:04
Yanlışlıkla 2 yık önce bulaştım :D
caner1907
03-08-2007, 01:31
hediye arabalar sayesinde arabaya bu hafta.
annem sayesinde uçağa geçen ay.
aşırı hevesle helikoptere geçen sene
deniz kenarına taçınınca tekneye 2 yıl önce
kendimi bildim bileli arablara hastaydım çocuklugumda canım sıkılınca ana yol kenarına gidip geçen arabaları seyrederdim heralde babamın şöför olması ve sürdügü araçla yakın mesafelere giderken beni de yanına almasının büyük etkisi olmuştur :) 2000 de rc leri netten keşfetmiştim ama o zaman maddi durumum çok kötü oldugu için alamamıştım ve unutmuştum daha sonrada 2 sene kadar önce youtube da drift videosu ararken sg driftersin videosunu gördüm ve o an içimde yatan phoenix tekrar küllerinden canlandı. 6-7 ay araştırma sürecinden sonra ve tüm maddi durumun kötülügüne ragmen ikinci el bi tt01 sonunda almıştım araç çok temizdi ama. daha sonradan ben kepe ve araca bazı modlar yaptım param oldukça, bi ay önce de mahalleden bir arkadasım tb02 sini satmam için müşteri bulmamı istedi ilan koydum, gene benim gibi dar bütçeyle bu işe girmek isteyen arkadaş talip oldu ama bü türlü yetiremedi parasını, her ne olursa olsun satmam dedim tt01 şasemi kendimin zamanında almak için ne zorluklar yasadıgını ve aynısını bu arkadas tada gördüm için tt01 imi bu arkadasa satıp üstünü de ben tamamlayıp arkadasımın tb02 sini aldım... hikaye işte böyle.. ama şimdilerde biraz param birikti yazın stajın sayesinde kısmetse bir de revo almak istiyorum ama para her zamanki gibi yetişmedi. bakalım ikinci ellerden inşallah kendimize bişe uydurabiliriz çünkü gene uykularım kaçıyo ilk alırken oldugu gibi :) inşallah bu heyecanı hiç yitirmem:)
onurvardar
28-09-2007, 22:05
bu şubat arkadaşım x-mods aldı rc ile tanıştım. oksden iyi sonuç alınca doğrudan yakıtlıya atlayıp ağustosta rs4+ aldım. elektrikliyle boğuşmadıım için de cok mutluyum.yanlış anlamayım yakıtlı bir araba hayalim ve tutkumdu.
onurvardar
28-09-2007, 22:08
temizleme bakım ve çalışma prensiblerini yavaş yavaş oğreniyorum
97 yılında RC ile tanıştım. Babam yurtdışı seyahatine çıkmıştı ne getireyim deyince uzaktan kumandalı araba demiştim. Gelişini 4 gözle bekledim sonra bir RC araba alıp gelmiş. Eve geldi açtık bi baktım 1000 parça hemen oynamak istedim ama olmadı. Sonra bir hobbyci de toplattık aleti. O zamanlar yeni yeni rc başlıyordu. Çok fazla firma yoktu. Kısacası bu 1 hastalık. Bu arada ilk rc arabam kyosho idi ;)
14-15 yaşlarındayken bir tv programında görmüştüm rc leri çook etkilemişti beni ama nerden alacağımı vede fiyatları ne olduğu konusunda bir fikrim yoktu 17-18 yaşlarına geldiğimde izmir fuarında thyk nun standında benzinli uçakları görünce tekrar merak saldım bu işe 20 yaşıma geldim sitelerde araştırmalar yaptım uçakla gircektim bu modelciliğe fakat ucak uçurmak için yer olmadığında bir arabaya almaya karar verdim vede rs4 sahbi oldum 1 yıldırda zamanımı geçiriyorum bu hobiyle çoook güzel bir uğraş :)
10 sene önce falan ricochet diye bi araba almıştım en aşa 18-20 yaşlarında olanlar bilir intertoy çıkarmıştı tv lerde uzun uzun reklamları olurdu 19 milyona almıştım iyi hatırlıyom (bundan 10 sene evvelin parası) her yerdede yoktu ağladım zırladım babam nerden bulduysa almış getirmiş sağolsun şarj edip dışarı çıkardığımda diğer çocukların arabalarıyla çarpıştırırdık %99.9 karşı taraf ağır hasarlı olurdu;oleeea: çocukta iki göz iki çeşme evine giderdi geçenlerde heveslendim çıkaracaktım lastiği kabak olmuş hava basınca patladı çok üzüldüm:kütküt:
mesut akın
15-10-2007, 13:55
Modelcilik Konusunda Bana Yardım Eden Abilerime Tesukkur Ederim. AdanaRcTeaM
Azmı başımın etini yedin mesut abi bu araba alınırmı diye :D gece yarılarına kadar MSN de :D :D :D
Ccaglayan
16-10-2007, 19:49
Hersey http://www.youtube.com/watch?v=Ggqg6q5xegE bu videoyu izleyerek basladi gece youtubede dolasirken bu videoyu gordm we bu isi arastirdm fakat almanyaya geldkden sonra baslayabildm iikide baslamisim insan rcle ugrasirken hersei unutuor baska yerlere gidiom resmen :D
prinsdrift
16-10-2007, 21:11
Herşey bundan 6-7 ay kadar önce drift yapmak için gidip t****sa'dan 1/14 nikko almam ile başladı. O zamanlar tabi ne nedir bilmiyorum, drift için ne gerekir, hangi araba alınır, araçta ne gibi özellikler olmalı falan bilmiyordum, baktım nikkonun boyutu iyi, haydi hayırlısı deyip 170ytl bayılarak almıştım:):):) e tabi kesmedi nikko. Drift yerine bol bol spin attırdı, beni zıvanadan çıkardı sağolsun. araştırdım araştırdım derken işte burdayım. Aslında nikko'ya teşekkür etmem gerek bir yerde, beni zıvanadan çıkarıp buralara yönelttiği için:)
benim rc model almam çok garip bir hikaye aslında. kardeşimin 1/8 boyutunda formula 1 aracını oynarken kumandanın kontrolden çıkıp ön tarafını kırmamla başladı. tabi abiliğe taş attırmıcamız için bizde kalktık ağlamaklı kardeşe ben sana daha güzelini alıcam dedim ve araştırmaya başladık. 170ytllik oyuncak araçlara bakarken yavaş yavaş youtubedeki D10 videolarını ve SG drifters videolarını izlerken ya acaba ne kadardır sorularını sormaya başladım. bu seferde modelciliğe doğru bir atlayış yaptık ve fiyatlarında öle bilindiği gibi çok uçuk olmadığını isteyince alınabilineceğini anladım. o zamanlar çulsuz olunca çalıştığım yazı değerlendirmek için girdiğim işyerınde para biriktirmeye başladım. tabi kardeşimde bir taraftan daha çabuk almak için oda yardımcı oldu ve sonunda tamiya tt-01 D rx-7 aldık. inanın iyiki o oyuncak araç kırılmış :D işte böle.
bundan 3 sene once discovery kanalında gördüm adamlar biseyler yapıyodu yani ucak onlar yapıp yarısıyolarda
sonra gördüm orada bir kendim denedim olmadı sonra 2 sene sonra hevesim gine basladı yaptım biseyler gine olmadı hevesim simdi tekrar acıldı ins kapanmaaz :)
BaTuHaN 06
20-10-2007, 19:09
karlı bir temmuz sabahıydı... :D dedem elinde bir kutu ile odama girmişti...kutu açıldığında içinden kırmızı bir nikko çıktı...işte böyle başladım. ardından arkadaşlarıma bulaştırdım hepimiz birer nikko aldık.Birgün 4 kişi beraberce oynarken bir arkadaşım arabasına çarptığımı idda ederek benim arabama tekme attı arabam 8 takla atıp pert oldu... neyse sonra kendime 1/10 bir nikko aldım arabamı sürerken bir abi gördüm arabasına bir sıvı dolduruyodu gittim baktım. biraz başının etini yedim. sonra bu adresi verdi.burdaki arabaları gördükten sonra nikko yetmez oldu. bir tamiya m-04L aldım sonra benzinliye dadandım, okuldan arkadaşım vasıtasıyla (amcası hobby shop sahibi) bir tmaxx aldım. şimdide drifte merak sardım bir tt01 alıcam. bana bu hastalığı bulaştıran o abiye çok teşekkür ediyorum bende arkadaşlarıma bulaştırıyorum zuhhaaahaha yaşasın RC...
izmpreza
06-12-2007, 18:14
walla serhat die bi arkım war onun bi 4wd GS'i war.O getirince cok sasırmıstım.Oynadık ettik baya bi sardık.İnş. bende alıcam solee 200ytlye kadar bişeler bakıom olaya girmek için araba yada helikopter..İşte o serhatın arabasını kızın biri tamgaz basket potasnn direğine wurdu.Arac 4wdden onden cekıse dustu..:rolleyes: vidası mı ne kırılmıs sonrra alsancakta beytoyu ogrendim inş. ya gidip ondan alcam yada 2. el. bilg. olan warsa. ozel mesajdn ulassınn..:cool:
8 yaşındayken kıbrısa ailemle tatile gidiyordum, dedemin verdigi butun harclıkla markasını suan hatırlayamadıgım bi jip almıstım. Tabi oyuncak :) o zamanın parası ile 100$dı. Aradan gecen 2 sene sonra dayım askerken gelirken (aynı marka) bir bugy getirmişti bana yine kıbrıstan. Daha sonraki senede aynı markanın cok buyuk bir modelini babama zorla aldırtmıştım. Orta okulda atakulede gezerken ordaki meshur oyuncakcıyı gordum ve arabalara bayıldım. Fakat almadılar :( Bir cok arkadasımda vardı. Neyse aradan gecen onca sene sonra bu yaz staj yaparken şirketteki guvenlik duvarını aşmamı saglayıp wow oynadıgım programın uyelik suresi dolunca youtube a girim bakim dedim. Staj yaptıgım şirket RF ler üzerinde calsııyordu unimogdu rf di youtubeda videolara bakarken bi şekilde revo videosu cıktı karsıma ordan sonra forumumuzun sponsorunun web sayfasının linkini buldum forumu buldum ve LST2 aldım. Çok mutluyum. En büyük hayalim Revo, serpent 720 alarak bu hobiye devam etmek :)
1987'e kadar sadece kablolu kumandalı araçalım vardı, o zamanlar büyük zevk tabii, sonra 1987 yılında kuzenime nikkonun rc buggy'sini aldılar, ben görür görmez bayıldım haliyle. Ben de isterim diye tuturdum ama bizimkiler "Olmaaaazzz" dediler, halbuki onlar da bana nikkonun bir rakip firmasının rc buggy'sini (tycon mu, typan mıydı ne?) almışlar ama sürpriz için saklıorlarmış (hatta pilleri bile şarj etmişlerdi)... Sonra 1988 yılına girerken gece kocaman bir paket (tabi o zaman ki boyuma göre :)), bir de baktım ki enfes bir buggy (üzerinde bir kobra stickeri)... Hala o anın fotoları var, gözlerim faltaşı gibi :) Bir iki kırımı tamir ettikten sonra amortissör kulesi tamir edilmeyecek şekilde kırıldı ve yeni bir araç aldım. Oldukça fantezi, palletli arazi aracı gibi bişey (acaip hızlı) onu da uzun süre kullandım. Sonra yaptıım sporlardan fırsat bulamadıım için uzun bir süreliğine rafa kalktılar. Üni.de bir ara arkadaşlarla yine takıldı nikko mikko, ama tabi heves yine geçti... Yine uzun bir aradan sonra bu seneni ortalarına doğru nikko'nun 1967 mustang kebini görünce bayıldım (hem kenarda hız motoru da duruyor), neyse motoru taktım, ağırlık ekledim, kebi alçalttım... sonucu tahmin edin??? tabi ki hüsran... sonra biraz araştırdıktan ilk yakıtlı aracım olan GS vision RTR'nu aldım veeeee çok ama çok mutluyum!!! Mutlu son, dersem yalan olur şimdi serpent'lara mugen'lere göz diktim ama daha değil yoksa eşim beni oyar :)
Herhalde bu hobi genlerden gelen birşey olsa gerek...
İlk önce hevesimi almak için toys'r us tan 25 liraya kıytırık bi offroad aldım, daha iki kullanımda dişli sıyırdı :) Sonra gititm yeni bir motor taktım, bataryayı değiştirdim. Biraz fazla zorlayınca sağı solu kırılıp dökülmeye başladı. Baktım böyle olmayacak, gittim bir açık arttırma sitesinden 70 liraya elektrikli bir araç aldım. Fakat 15 dakikada şarjı bitip deli ediyordu beni. Sonra başladım araştırmaya, benzinli alırsam ne olur kaça alırım diye..Karıştırdım bütün interneti, SAVAGE ve REVO yu beğendim. Bir bilene sordum, acemisin REVO al dedi. hatta dandik bişey al onda öğren sonra iyi bir araba al dedi. Tabi ben dinlemedim, gittim REVO'yu aldım. Anlamadığım için baya bi zorlandım ama şimdi herşey çok güzel. Bu hobi masraflı ve zaman isteyen bir hobi ama başka hiçbirşeye değişilmez.
kafsinkaf
02-02-2008, 20:32
5 yaşındandayken amcam doğumgünü hediyesi olarak bi tane bmw 840 almıştı o günden beri...
dnzbrnyvz
02-02-2008, 21:10
2007nin ortalarına kadar hep oyuncak arablarım vardı ama 2007 nin başında okuldan bi arkadaşla tanıştım o da anlattı bana herşeyi güzelce. Sonraları biraz düşünmemeye başladım masraflı olduğu için. Ama 2007nin son günlerinde bütçeme uygun ve beğendiğim bi model arabamı aldım. Yani bu işe başlamamın sebebi okuldan bi arkadaş. Şimdide arabamla çok mutluyum. İyi ki bu hobiye başlamışım;oleeea: bana bulaştıran arkadaşda BaTuHaN 06 idi....
BaTuHaN 06
02-02-2008, 22:53
:D:D zehirrr:D:D :lol:
SUBARU_WRC_07
03-02-2008, 00:05
Bilen mutlaka bilir ilk arabam telli arabaydı. Plastik bir modele ki buda kesinlikle kara şimşekti hep, üzerine uzuuunca bir elektirik teli onunla eve giderken sokaklarda bir viraja girişim vardı ki sormayın. Arkadaşımızında dediği gibi bu genlerimizde var o gün bu gündür evim hurdalık gibi. Hayalimde pilli araba vardı hep çocukken şimdi ise benzinlileri ile uğraşıyorum. Kim bilebilirdi ki değil mi. Ama şu bir gerçek ki şu an 1.5 yaşında olan oğlum çok şanslı ki benim gibi bir modelci babası var. O da ilerde sıkı bir rc ci olucak bundan emin olun daha şimdiden benimle tamir ediyor arabaları. Resminide sizinle paylaşmak istedim. Saygılar.
http://www.postimage.org/PqBZ6zS.jpg (http://www.postimage.org/image.php?v=PqBZ6zS)
tam bi sene önce askerdeyim, 313. kısa dönem; bölük komutanı yüzbaşı haberci seçti kendine beni (kısa dönemden haberci olmaz dedik ama emir işte)... Haftasonu bölük komutanı nöbetçi olduğundan bizim çarşı işide yattı tabi... Komutanın arkasında geziyom ööle, otoparka geldik arabasının bagajından bi kutu çıkardı, aha bi baktım r/c araç (hpi rs4)... çalıştırdı falan, way dedim komutana bak... hırs yaptım bende almalıyım diye, teskereden 1 hafta sonra aldım acilen bi GP (hpi firestorm)... halada alıyom...
benimki ilginç olacak ama 45 yaşındaki babam sayesinde başladım demekki bu işin yaşı yok
manelka92
06-04-2008, 17:21
Bn galiba Nikko bir araçla 1995 te amcam aldıydı.herkez bana bakıyodu küçük kaldırımdan çıkınca ooo demişler di şimdi de revo ve kyosho var
SpAwNXSpideR
09-05-2008, 12:12
herkes gibi önceleri kablolu araçlarım vardı muhakkak hatırlayan olur sadece ileri geri yapan basit oyuncaklardı 12 yaşımda babam bi arkadaşının kumandalı arabasını getirmişti ep buggy ama çok güzeldi anacak mesafesi çok azdı uzun zamandır düşünüyordum iyi bir kumandalı araba almayı ama biraz araştırınca e iyisi oldun istiyordum ve nitrolu araçlara rastladım ama çok pahalıydı hala öle ama neyse :D geçtiğimiz yıl sevdiğim birini kaybettim evde ve hayatımda büyük bir boşuk oluştu o sıkıntıyla alıcam dedim hiç değilse bana bi meşgale dedim ve aldım şuan tam bir yıl olmadı ama çok memnunum...
benm kablolu arabam vardı,
hep imrenerek bakardım uzaktan kumandalı arabası olanlara.
ben kablosunu keser uzatırdım ama nereye kadar :)
yakın zaman önce bir aradaşımda çin malı 1:10 bi araba gördüm,
ordan depreşti bu rc merakı.
biraz araştırdım nasıl bişey, kaça alırım diye.
önceleri 50-100 lira yeter diye
ama baktım ne 100 ne 150 :)
bi nikko 1:14 aldım onunla biraz zaman geçirdikten sonra o hız seri olması yetmedi bana
bütçe kısıtlı olduğu için para biriktirme sürecine girip iki ay önce tt01 i aldım.
şimdi motor takviye sürecindeyim, bunun hızıda yetmeyecek ve yakıtlıya geçerim gibi geliyor bana :D hayırlısı
bu arada evdekiler hâlâ " bırak şu oyuncağı cocukmusun" diyolar ama kimin umrunda :D
hem 100km hız yapan oyuncakmı olurmuş
model bu :D :D :D
tabiki bnmde kablolu sadece ileri giden arabam oldu ufakken.. daha sonrasında nikko vs... ama işin özü bnm için çok ufakken babamın elime wlakmen motoru ile pil vermesiyle başladı...plastik kamyona walkmen motorunu kayışını kasnağını bağlardık ama redüksiyondan haberimiz olmadığı için hızlı gitsin die motorun ucuna büyük kasnak tekere ufak kasnak takardık tabiki bizim kamyon yavaş giderdi :D ey gidi günler...
Benim bu hobiye başlamamın en büyük nedeni kendisi ile hiç tanışmadım ama Şükrü Balcı abidir. Belki 4 belki 5 sene önce interneti yeni yeni kullanmaya başladığımda karşıma şans eseri çıkan hobbyrc.8m adlı site benim başlangıç noktam oldu. "100 km ye 2 sn" sloganını o zaman görmüştüm. Hele o fotoları hiç unutamam. yanlış hatırlamıyorsam siyah Thunderbird tam güneş batarken çekilen fotolar, aracın altındaki ışık hüzmeleri, clk gtr, m3..... Hatta bu arabaların birinin fotoğrafını printerdan çıkarıp cüzdanımda saklardım. Daha sonra aradan 3 yıl geçti galiba bi model arabayı hak ediyorum dedim ve tt-01 ile başladım(önceki nikkoları new-rayları saymıyorum) ve 1.5 yılda 7 tane araç aldım. Ben bunu içimdeki model sevgisinin birden patlamasına vuruyorum. Şimdi ise etrafıma aşılamaya çalışıyorum...
peugeot_406
21-05-2008, 16:36
ben baslamam 1997 yılında bi hobi shopun onunden gecmemle basladı ozamanlar cocuk sayılırız babama soylemiştim beraber gittik ve hpi rs4 12e aldım 350$ dı fiyatı ilk arabam benzinli oldu o yıldan beride hiç bırakmadım ve cevremdeki insanlara bulastırdım
bu merak bende teeee küçüklükten beri vardı fakat hiç fırsatım olmamıştı bir araç almak ve en sonunda 2004 te bir araç aldım :D ve kullanmaya başladım çok zevkli bi şey olduğunu anladım sonra bir arkadaşımın bir rc yakılı model arabası vardı ve aşırı buyktu boyutu hayvanımsı bişeydi kısacası yurt dışından gelmiş araç boyutlar 1,00 m ve 50 cm idi arabanın üstüne oyurup gezdigim zaman rc arabalara daha fazla hasta oldum ve araştırmaya başladım rc leri ve şuan bir rc araç satın almak istiyorum uygun fiyatlı fakat hala bulamadım....:D
cengizxx1
25-05-2008, 00:05
aslında meslegim geregi bulastı makına modelcisiyim izmir mithat pasa eml mezunuyum birgün sorf yaparken ne yapabilirim diye arayıs yaparken bu işi kenime iş edindim su anda helikopterler uzerine dehset hastalıgım var yeni baslayanlara basarılar
aslında ilk olarak ntv'deki bir programda bogaz'da heli uçuruyorlardı uzerinde kameralarla o zamandan beri vardır bu ilgi bende.
jadamaniac
26-05-2008, 09:18
1993 senesinde Bülent abiden aldığım (Bülent Döşdemir) ilk buggy kitimi alıp montajını hem yapıp hemde yapamayarak başlamıştım. (dişlilere yağ sürülmesi gerektiğini malesef o zamanlar bilemiyordum :D )
bn ilk dayımın serpent 720 sini gördüm ordan sardım.daha sonra yani 3 ay önce ilk arabam olan firestorm u aldım
muratsen
10-07-2008, 22:42
9 yaşındayken (Amerika' da yaşarken) rahmetli babam bana (daha doğrusu kendisine :D ) .50 cu.in. Cox motorlu bir 1:12 ölçek P51D Mustang almıştı. Çok zevkli bir şeydi. Daha sonra inişte hafif yollu çakınca bu kez "tethered" denen tipte .12 Cox motorlu bir tane aldı. Uçurtma gibi 3 metrelik bir ipe bağlıydı. Elinizdeki sapı aşağı doğru eğince alçalıp üst ucunu yukarı doğru çekince yükseliyordu. Tabii bu arada kullananın etrafında döndüğü için anında baş dönmesi yapıyordu ve kontrolden çıkıp çakılıyordu. Tepesi üstü çakıp paramparça kırmam herhalde 3-4 uçuş sürdüydü. Sonunda babam gidip bana bir tane elektrikli Corvette Stingray almıştı. O uçarken ben sinir olurdum. Sonunda bir ters rüzgar yeyip de kırım yaptığında seslice "oohh" demişim :D
Çok kızmıştı rahmetli ama sesini çıkartmamıştı. O zamanlar uçaklarda pek styrofoam kullanılmıyordu hatırladığım kadarıyla ve o P51D olduğu gibi plywood denen kat kat kontraplak benzeri bir madde ve balsadandı.
Hey gidi günler hey... :D (Bu arada sanırım belirtmeye gerek yok; bahsettiğim yıllar 1976 filan...)
ihtirasla başladı :) yıldırım gibi . Birden Rcler Googlede gozume takılda daldım bu işe
lonely_man
10-07-2008, 23:12
Ben Almanyada 4 yaşında falan başladım.7. sınıfa kadar her sene 1 araba alındı.Sonra tatil için Almanyaya gittik.Annem benim tabi biliyo rc sevdiyiğimi gezerken hobby shopun önünden geçmiş sonra içeri girmiş birtane katalog almış getirdi bana ben tami gene aşık oldum(eski arabalarım oyuncaktı o güne kadar).Tamiya kataloğuna baktım baktım sonra internete girdim araştırdım iyice ve ilk arabamı yani Savage X 4.6SS imi Dubaiden aldım.Bir sürdüm 2 sürdüm 3.de sesten dolayı şikayet geldi.İşin garibi adam şikayet etmeden 5 dk önce yanımıza motosikletli polis geldi.Arabaları sordu bilgi aldı güzel araba dedi iyi eğlenceler dedi gitti.Ama hiç kötü bişey söylemedi.Şikayetten sonra buluşmalarda sürmeye başladım sonra buluşmaları beklemek sıkıcı oluyodu ve TT-01D mi aldım.Bu gün arabaya 2. kebi yaptım.Ama sanırım dışarıda sürmeye kıyamayacağım çok güzel oldu bence.
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?p=270358#post270358
Bnm ilk kumandalı arabam Lamborcini idi... 1996 ya da 1997 olmalı... Orda hasta oldum daha sonra tuning ler modeller çıktı ve bnde mnyk bir merak sardı...Bnde başladım...
Bnm ilk kumandalı arabam Lamborcini idi... 1996 ya da 1997 olmalı... Orda hasta oldum daha sonra tuning ler modeller çıktı ve bnde mnyk bir merak sardı...Bnde böle başladım... :)Şimdiki arabam ise Mercedes amg ... İşte bu ! ...:fifufifu::P;)
sakimert
20-08-2008, 11:46
Benimde ilk arabam bir Nikko idi ve o çocuk aklımla arabayı her türlü yola götürüyordum sonra yetersiz geldi bu arada bi arkadasımın model araba alalım ısrarıda üstüne eklenince bendeki istek hat safaya ulaştı sınavlar falan derken biraz unutmaya başladım 2 sene sonra çok yakınımda bir hobby mağazası açıldı hemen koşup gittim bir kaç sorudan sonra kendimi mutlu ve borçlu olarak mağaza kapısında buldum...
benim kanım da vardı bu iş ilk arabam 4-5 yaşlarındayken alınan dandik bi monster idi sonra bu olayı mahalleye yaydım en az 5-6 kişi nikko tarzı arabalar aldı bende bi tane aldım bizim evin önünde bi bisiklet parkı vardı çok güzel aynı pist gibiydi valla orda yarışlar yaptık fln filan uzayıp gidio
benim ufaklığımdan beri merakım vardı yaklaşık 4-5 yaşından beri uzaktan kumandalı aracım vardı ama nikko ydu onu model araç olarak saymıyoruz. model araçları ilk olarak hezarfen havaalanı RC pistinde gördüm. sesleri vs çok hoşuma gitti. ilk olarak heli almayı düşünüyordum ama açıkçası ögrenci olarak çok masraflı geldi ve arabayla başladım. zevkli bir olay çoğu insan anlayamıyor bu hobiyi. anlatılmaz yaşanır sözü tam uyuyor yani :)
buarada konu eskiymiş yeni farkettim, fark eden birşey olmaz sanırım :)
arkadaşımın media player'ında şans eseri izledim bir video :) o zamandan beri heycanım hiç azalmadı.
kadıköyde bir model mağazasının önünden tesadüfen geçiyordum, vitrindeki araçlar dikkatimi çekti, çok beğendim bir tane de benim model aracım olsun dedim ve ertesi gün gelip ordan elektirikli bir araba aldım, sonraki yıllar yakıtlılara merak saldım..
benimde bi nikko maceram var, yok deil. ama rc ailesine katılmam kzı arkadaşımın bana warcraftı(mmopg) bıraktırmasından 5-6 ay sonra kendiside beni bırakınca bende boşta kalmayım meşgale olsun die bu işe bi el atıyım dedim. saolsun tamiya ve rc martta yardımcı oluyo. araçımı daha 6-7 kere kullanmama rağmen modifiyeye girdim amaç uğraş-meşgale olsun yeni parçalar takıp oyalanmak.
benim rc maceramda işte böyle.
Bana bu işi aşılayan Recep abi oldu (recepcyln) o soktu bu işe bir lastik motorlu aldık yaptıktan sonra uçtuğunu görünce iyice bağlandım sonuç bu ama bir ara kumanda yüzünden acayip soğuduydum Optic 6 geldi 1 hafta sonra geri gittiydi :D
benimki tam basladık denemez 2 sene önce merak saldım ztn 4 yasından beri kumandalı araba kullanıyorum su an yas 13 ama hala bi araba alamadık :D ailem hep ama hep oyuncak diyor ne sanslılar var annesi katolog getirmis ....
tr tuning dergisi almıştım ondan sonra gözüm döndü ama hala bi modelim yok
RC _TUTKUNU_4
20-03-2011, 12:21
benim böle oldu arabaları çok seviyodum nerdeyse 50 ye yakın uzaktankumandalı araba bozdum orasını burasını öke söke birgün uzaktan kumandalı tır yazdm videoları izleyince bi bağımlılık oluşturdu bende karıştırıa karıştıra en sonunda bu süteyi buldum ogündür bu gün saolsun HOBBYRC Ailesi bana yardım etti işte bugünde wingdragon4 uçağım var yakında heli almayı pialanlıyom yada maverick strada tc
fearles577
20-03-2011, 12:38
Ben plastik maket almak içih hobby sitelerini dolaşıyordum. (bilmem kaç yüz parça birleştirip gemi uçak vs. yapılanlardan)
sonra RC başlığını gördüm bi tiplerine fiyatlarına bakayım dedim. Tabi bu kadar teferruatlı bir hobi olduğunu bilmiyordum uzuktan kumandalı araç mantığıyla bakacaktım ki yalnızca şase satıldığını yedek parça mod parçası başlıklarını gördüm. dur bi forumunu bulayım şu işin yakından görim dedim. ve burada buldum kendimi derken bir kaç yardım ve araştırmayla aracıma karar verdim ve siparişim için gün sayıyıorum. Resimlerini videolarını paylaşmak için can atıyorum.
kuzenimin yapıp tübitak'a katılmak için oluşturduğu çift motorlu uçak projesine kumanda araştırırken karşılaştım.o helilere merak sardı(ama almadı).ben arabalara,ilk gördüğüm araç ise e-savage oldu ve bir tutku haline geldi,seneler süren bekleyişten sonra,ilk modelimi aldım 3ya önce :)
Yusuf !!WOW!!
20-03-2011, 17:38
Benim de yüzlerce metal arabam oldu beğendiğim iki tanesini seçip birbirine tokuştururdum.Sonra sağlam kalamıyla oynardım ... Yıllar böyle uzayıp giderken :) haberlerde gördüm ama yakıtlıydi internete baktığımda bin tl filan yazınca bütün hayallerim suya düştü. Bir yıl filan sonra yaban tv aracılığıyla :) drift arabalarını gördüm. Sonra danger(alican kardeşim :) ) bana offroad bir araç al dedi vede sonunda ilk modeli (Maverick strada sc)mi almış oldum :D
fearles577
20-03-2011, 17:45
Benim de yüzlerce metal arabam oldu beğendiğim iki tanesini seçip birbirine tokuştururdum.Sonra sağlam kalamıyla oynardım ... Yıllar böyle uzayıp giderken :) haberlerde gördüm ama yakıtlıydi internete baktığımda bin tl filan yazınca bütün hayallerim suya düştü. Bir yıl filan sonra yaban tv aracılığıyla :) drift arabalarını gördüm. Sonra danger(alican kardeşim :) ) bana offroad bir araç al dedi vede sonunda ilk modeli (Maverick strada sc)mi almış oldum :D
Dallas: RC edition
kopukboyama09
07-04-2011, 23:45
Herşey Babamın pm model statık maketleri eve getirmesiyle başladı sonra wd sposter sonrada maverick :D
yusuf sc nin wideoları koyda biraz forumda mersin havası essin
hobbyci38
14-06-2011, 12:41
benim birsürü oyuncağım vardı uzaktan kumandalı ben de bunların parçalarını yani tekerleğini söküp birbirine takmaya başladım daha sonra internetten araştırma yaptım bunları gördüm sonra babama yalvarmaya başladım hala yalvarıyorum almıyo :D:D:D:D
almak zorunda degil ben 7 aydır para biriktiriyorum :d
hobbyci38
01-08-2011, 14:03
320 tl bursluluğum var ysni 3 ayda bir araba alabilirim hpı e10 falan ama izin yok işte
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.