PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gökyüzündeki Uçağın Akasındaki Beyaz Dumanlar!

basari
14-02-2006, 22:19
Gökyüzünde uçaklar uçunca (gerçek uçaklar) arkasında beyaz (buluta benzer)dumanlar gözüküyor. İşte bu dumanlar neden çıkıyor, sebebi nedir :)

!Amorfy.BaRoS+
14-02-2006, 22:58
İlgili Link (http://www.modelci.net/forum/viewthread.php?tid=1511#pid13055)

erhanzeynel
14-02-2006, 23:14
Gerçekten çok güzel bir yazı hele gelen cevaplar da pek bi güzel.
Bu güzel alıntı için teşekkürler Onur hocam.

KLL
19-06-2006, 14:22
bir rivyate göre bu izlerin bazıları chemtrail diye adlandırılan kimyasal serpintileriymiş. bilinçli olarak insanları hasta etmek için yapılan gayretler abd tarafından. komplo teorisi işte.

hades_5
19-06-2006, 19:26
ilgili link çok güzel açıklamış
sadece bir iki ekleme yapayım 10 bin metrenin üzerinde hava sıcaklığı -40derece ve altında olur bu yüzden motordan çıkan hava+su+yanmış yakıt karışımı donar aynı kış aylarındaki nefesimiz gibi
bu izler bazen uzun bazen kısa olur bunun sebebi ise uçulan seviyedeki su veya başka deyişle hava içindeki nem oranı ile değişir

tyido
20-06-2006, 21:19
Valla yazıları okudum çok güzel olmuş. bu arada model uçaklarda da bu tip bişey mümkün hatta avrupada bunun için özel karışımlar satılıyor ben bi ara model araba için istedim fakat gümrükte problem çıktı. ama eğer sizde bu tip bir karışım yapmak isterseniz malzemeleri kolayca teğmin edebiliyorsunuz. Karışımda Mazot, bitkisel yağ, ve biraz da alkol karışımı bulunuyor ve bu karışımayrı bir depoya konuluyor ve bu depodan karışım egsozun içine bir hortum ile belli bir ölçekte damlatılıyor ve sonucunda gri renkli yaklaşık 1-2metre uzunluğunda bulut elde ediliyor. Fakat işin kötü tarafı kulllanılan malzemelerin ölçeğini ve bitkisel yağın türünü hatırlamıyorum ama ingilterede başlıca kullanılan malzemeler ve işin methodu budur. orda çok merak edip hobby fuarında bi adama sormuştum adamların anlattıklarından anlayabildiğim ve aklımda kalanlar bunlar. iyi günler...