Orijinalini görmek için tıklayınız : Adsl Lİne IŞiĞi
Arkadaşlar sonunda geçen hafta bugün ADSL başvurumu yaptım sonra gittim birde modem aldım evde modemi kurdum hatları taktım beklemeye geçtim.
Modemi iyice araştırdım zoom çok iyi deniliyordu ama ben en iyisi olsun dedim almışken bayıldım paraya gittim alcatel onetouch 510 4 portlu şık güzel bir alet aldım taktım.
Şimdi bugün başvuralı tam 1 hafta oldu hala daha line ışığı yanmadı daha ne kadar sürer sizce? Işığa bakmaktan gözlerim bozulacak :) Bu arada bağlantıların doğru şekilde olması nasıldır.Ben evde paralel telefon kullanıyorum biri holde diğeri benim odamda şimdi modemi bilgisayarın yanına koydum,Bir de splitter aldım bu splitter'ı direk modeme takıp daha sonra hat girişini splittera ve telefonuda splitteramı bağlamalıyım? şuan ben de bu şekilde yapılı mevcut.Yoksa yanlışmı bir sanırım şu şekilde oluyor splitter'ı direk duvardan gelen hatta bağlıyorsun sonra ucuna modemi ve telefonu bağlıyorsun yoksa böylemidir doğrusu nasıl yapmalıyım? Yardım ederseniz sevinirim.
Modemi hatta direk bağla öyle bir dene. line yanmasa telekomle ilgili bir sorun vardır. ışık yanarsa ayarları yaparsın nete girersin. Sonra splitter ı bir giriş 2 çıkış var giriş senin direk hattın. çıkış biri modem yazar diyeride tel dir. Bu şekilde yap olmasa splittrin modeme uymuyordur. Şimdiden kolay gelsin.
Kaya saol şimdi yazdıklarına göre ben splitter ı direk duvardan gelen hatta takıp diğer kablolarıda splittera takıcam doğrumu anlamışım?
Bu arada avatarın çok güzelmiş decipticon bunun autobot olanıda varmıydı :)
Kaya saol şimdi yazdıklarına göre ben splitter ı direk duvardan gelen hatta takıp diğer kablolarıda splittera takıcam doğrumu anlamışım?
Bu arada avatarın çok güzelmiş decipticon bunun autobot olanıda varmıydı :)
Ya birde Ben bilgisayarı kapatınca modemide kapatıyorum bunu yapmam birşeyi değiştirirmi yani şimdi ışığın yanmasını bekliyorum ya o bakımdan sürekli modemi açık bıraksam dahamı iyi ne dersiniz bir faydası olurmu?
tanerf82
01-07-2004, 17:47
Ya birde Ben bilgisayarı kapatınca modemide kapatıyorum bunu yapmam birşeyi değiştirirmi yani şimdi ışığın yanmasını bekliyorum ya o bakımdan sürekli modemi açık bıraksam dahamı iyi ne dersiniz bir faydası olurmu?splitter kullanmadan gelen hattı direk modeme tak. line yandıgında splitterı da kullanırsın. modemi kapat veya kapatma cok onemli diil ama kapatma.
bi de telekomu ara bi sor basvurunun durumu nedir diye..
Hassank ilk önce hattın çalışıp çalışmadığını öğrenmen için modemi direk(splitter kullanmada) ana telefon hattına bağla. Bağlanırsa splitterle dene splitterle bağlanmazsa yani ışığı yanmazsa splitter modemle uyuşmuyor demektir. modemi kapatmanın bir zararı yoktur. Avatar iöide sağol güzeldir kereta.
ya öle çok beklemek gerekiomu ya ben başvuruyu yapalı 9 gün oldu.adsl'si olanlar size kaç gün içinde geldi?(yardım please)
Arkadaşlar bizim burada kayıdı yaptırıyorsunuz ertesi günü açılıyor. (ön kayıttan sonra)
viaconme
01-07-2004, 20:34
hasan sen nerede oturuyorsun ben turk telekomun kurum doktorumyum simdiye coktan baglanmasi gerekirdi sana yardimci olurum.... yada 4440375 i ara 7/24 hizmet veriyorlar max 1 haftada aciliyor...ve isik yandiktan sonrada ayar yapmak gerekiyor DNS icin...
eve gelen hatti direkt modeme bagla sonra da modemden dagit diger telefonlara
ok hattı direk modeme bağladım bekliyorum bugün 8.gün oldu hala daha tık yok ışık yanmıyor ne yapıcam deli oldum :)
viaconme ben büyükçekmece sinanoba da oturuyorum.Adsl ye bizim burda telekomun çözüm ortağı olan elkotek in dağıtıcısı var oraya gittim ve onlar aracılığı ile direk bilgisayardan sistemin içinden başvuru yaptık telekomun sistemi imiş onlarda o sistemden başvuruarı alıyorlarmış ve bende 1. yerine 4. sıradan işleme başlatılıyormuşum dediklerine göre.yinede beklicez yapacak başka bir şey yok sanırım çünki ışık hiç yanmıyor...
viaconme ben sana bazı bilgileri yani telefon numaramı filan versem sen girip bakabilirmisin sistemde benim olayım nedir ne değildir diye?
viaconme
01-07-2004, 21:48
adsl numarani ver bana birde hangi tel numarasina istegini....
yarin ogrenirim
benim cep 532 234 25 19 biliyor olman lazim zaten :)))
viaconme
01-07-2004, 21:50
ama once eger aramadiysan 4440375 i ara bidurumunu sor cozum ortaklari bi anlam ifade etmiyor onlar modem satma derdinde...
adsl numarası ne oluyor abi o bende yok
başvuru yaptığımız zaman orda çıkmıştı ama ben not almadım bilgisayarcıdaki kişiler bilirler
adsl tahsis ettiğimiz no ise 0212 8633817
ya hiç arayıp muhattap olmak istemiyorum aslında oradakilerle çok başarısızlarmış bu konularda forumlarda okudumda hiç armaayın kesin modeminiz bozuktur gibi şeyler söylüyorlarmış papağan gibi :)
viaconme
01-07-2004, 22:15
:)))) sen ara pisman olmassin o kadar da abartili degil.... tel numarasini aldim ok ama adsl numarasi var abone numarasi gibi o olmasi lazim
Ya ben başvuru yaptığım yerden başvuru numaramı istedim şuan telekomun sistemine giremediklerini kaç gündür telekomun sisteminin çökmüş olduğunu ve ADSL hat verme olayını askıya aldıklarını söylüyorlar bu doğrumudur böyle birşey gerçekten varmı viaconme? Yardım et yaw çıldırıcam 2 hafta oldu modeme kös kös bakıp duruyorum ne ışık yanıyor nede bişey allah bilir bu utanmaz telekom bana ay sonu birde fatura gönderir ya o zaman film koucak zaten bekliyorum öyle birşey :)
viaconme nerelerdesin yardım et dostum kafayı yedirtti bu adsl ve telekom belası bana nerden girdim bu işe ya stresten başka bişey gelmedi başıma.
viaconme
20-07-2004, 21:17
hasan sana ozelden mesaj atamiyorum
sız dua edın adsl 10 15 gunde baglandıgına :D
ben 2001 de basvurmustum ve bana adsl 2003 te baglandı
benı 2003 te aradılar adsl basvurunuz vardı dedıler ben afalladım aradan 2 ay gecmıs ve ben adsl ne oldugunu unutmusum resmen. basta one ya flan yok oyle bısı dedım sonra dank etmıstı.
Turkıye gelısıyor gelısıyorrrrrrrrrrrr:)
[C]ane[X]
21-07-2004, 00:25
Hehe çok haklısın olynth yawaşta(!) olsa ilerliyo Türkiye...
bosver yerınde duracagına yavasta olsa ılerlesın.
adsl ucuzlıycak dedıler ınanmadım.
bır ındırım yaptılar avrupa standartlarına ındık herkezde 512 var neredeyse ne kadar buyuk bır gelısmedır bu ya bızım ıcın.
Eveet Arkadaşlar dün Akşam eve gittim baktım modemimin 3 ışığıda yeşil yanıyor nasıl sevindim bir bilseniz :) açtım bilgisayarı direk internet explorerdan herhangi bir sayfaya girdim hemen açıldı gayet iyi hızıda yani resimler filan eskisine nazaran çok hızlı özellikle download olayı çok iyi gayet memnunum umarım bir sorun çıkmaz hep böyle olursa çok iyi :) Hadi hayırlısı bakalım artık sürekli online ım ...
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.