Orijinalini görmek için tıklayınız : Mavi mantarım uçmadı.
erhanzeynel
27-03-2006, 14:23
Arkadaşlar. mavi mantarım dün carrefourdaki buluşmada yaptığım denemelerde uçmadı. Ve hatta gövdeyi balsadan yaptığım için burun kısmını 2 kere kırdım. Gc ve trim ayarlarımdan eminim. Aklıma kanat boyunu arttırmak geliyor siz ne dersiniz?
İşte örnek kırım videosu: http://rapidshare.de/files/16497938/IM000038.MPG.html
Ali Fuat abi videoyu çektiğin için teşekkürler.
!Amorfy.BaRoS+
27-03-2006, 14:42
Merhaba Erhanzeynel
Öncelikle aletin teknik verilerini yazarmısın.
Agırlık kullandıgın motor servolar pil vs.
Daha sonra aletin agırlık merkezi olsun yerleşimi olsun çok büyük değişimler yaptın mı ?
Videodan çekiş ile ilgili problemlerin oldugunu zannediyorum.Bunun haricinde sorunun kaynagını bulmak için biraz daha bilgi verirsen sevinirim.
onur abı ıkımızde uzuntuluyuz galıbe savage mantar ıslerı
arkadaş senin mavi mantarın uçuşu aynı benimkine benziyo benimkide öyle çakılmıştı :D
erhanzeynel
28-03-2006, 13:31
arkadaş senin mavi mantarın uçuşu aynı benimkine benziyo benimkide öyle çakılmıştı :D
Başarı seninkinin kırımdan sonraki resimlerine baktım da pek aynı gibi değil. Sen balkondan atmışın yanılmıyorsam. senin uçak daha uçmadan stall olmuştur. yani senin de yazdığın gibi direkt burun aşağıya verip crashh.
Ağırlık merkezim plandaki gibi hücum kenarından itibaren 50mm. Kullandığım motor jamara 480 esc gws ıcs-480 pil 7.4V 700mah ni-mh ve 8.4V 750mAh. (iki pili ayrı ayrı kullandım. İki pilide aynı anda bağlamak gibi bi acemilik yaptığım düşünülmesin.)
Farkedeceğiniz gibi daha hafif olması için gövdeyi balsadan yaptım.
Pervane apc 7X4 Dişli sistemi kullanmadım. Dierkt olarak pervane çap adaptörüyle motora bağlı.
akantta da 5 derece dehidral açısı verdim.
beni kanat büyütmeye iten sebepler;
1- pervane-motor bağlantısını direkt yaptığım için tam gazda çok akım çekiyor. O yüzden sürekli tam gazda uçmak istemiyorum. bol bol süzülüş hoş bir görüntü olur.
2-Yazları Altınolukta oluyorum. Kullanabileceğim en iyi pist deniz :D (suya çakılırsak ayrı dert :lol: ) o yüzden suya iniş takımı yapacağım. Bu da tabiki ek ağırlık. Ek ağırlığı kaldırmak için de ek kanat alanı gerekiyor yanılmıyorsam.
3- acemiyim, uçağı rahat görebilmem için de büyük bir kanat iyi olur diye düşünüyorum, Ayrıca kontrast farkı vermek için kanatta kaplama da yapacağım. Onun da ekleyeceği ağırlık var.
Dün uçağı planör şeklinde denedim. Yalnız yanımda kimse olmadığı için video veremeyeceğim. denge merkezi nerdeyse mükemmel. bel hizamdan planör gibi saldım iki üç adım ilerime ne burun aşağıya ne de burun yukarıya vermeden, düştü. Bu mesafe gözüme çok kısa göründü. Hal böyleyse ben bu uçakla nasıl süzülücem? Diyelim havada pilim bitti. Nasıl dead stick iniş yapacağım?
Mantar plaka elimde fazla kalınca mantardan planör de yapmıştım. Onun kanadını takmayı düşünüyorum.
Evet benimkini balkondan atmıştım ve atar atmaz 1-2 saniye içinde yeri boylodı :D motoruda dönüyodu o zaman ama kurtuluş için yeterli değildi :)
erhanzeynel
29-03-2006, 00:36
Evet benimkini balkondan atmıştım ve atar atmaz 1-2 saniye içinde yeri boylodı :D motoruda dönüyodu o zaman ama kurtuluş için yeterli değildi :)
tahminen balkondan bırakırken burnu yere bakıcak şekilde bıraktın ya da denge merkezini ayarlamadın ya da dehidral açısını (iki kanat parçasının birbirie birleşirken yaptıkları açı) vermedin. Belki de model yere çarpmadan önce hızlanmışken yukarı elevatör hareketi verseydin belki uçuşa geçebilirdin. Neyse geçmiş olsun.
Bu arada ufak bir not: Video çekilirken elevatörü köküne kadar çekmiştim (burunu yukarıya kaldırma hareketi.)
!Amorfy.BaRoS+
29-03-2006, 16:29
'Pervane apc 7X4 Dişli sistemi kullanmadım. Dierkt olarak pervane çap adaptörüyle motora bağlı.'
Dişli sistemi önemli bir + katıcagını düşünüyorum.Bir ara msn den uzun uzun uçuş hakkında konuşalım.Şuan gözüken bir sorun yok...
erhanzeynel
02-04-2006, 02:48
onur abı ıkımızde uzuntuluyuz galıbe savage mantar ıslerı
Ünal senin savage kötü oldu ya naptın? Düzelttirebildin mi?
Mantar işleri esasında daha masrafsız ama çok daha fazla sabır istiyor. Nisan içinde yeni denemelerim olacak.
erhan abi brak bu mantarları gel sana satıyım benim uçağı motoru ile beraber
:)
geçmiş olsun....
yanlız videoda uçak düşünce ve kırılınca sevinen bir arkadaşımız var..:D baya komiğime gitti açıkcası..:)
ydurguner
02-04-2006, 21:19
zaten uçak olaylarında baya bi topluluk olur ve bir grup düşen kırılan yada havalanan uçağa genelde olumlu olumsuz her harekete güzel sevinç veren bi ekip olur :) o hesap olmuş şampanya fln açıolarmış hahaah fantaziye bak :)
şu mavi mantarıda doğru dürüst uçarken bi göremedik :lol:
erhanzeynel
03-04-2006, 02:53
geçmiş olsun....
yanlız videoda uçak düşünce ve kırılınca sevinen bir arkadaşımız var..:D baya komiğime gitti açıkcası..:)
Benim de komiğime gitti açıkçası. Özellikle sola çekmesini beklerken sağa çekmesi de şaşırtmıştı uçağın. Sonra sağa çekiş açısını fazla verdiğimi farkettim.
Bu arada mantarın uçuşunu görmek isteyenler bu kadar çoksa uçağımın kanadından yaptığım planörün uçuş videosunu çekebilirim. :D
Kullandığım jamara 480 motorun Jamara 400 motordan 20 gr ağır olmasına ramen hem veriminin düşük hem de devir sayısının aynı olması hatnın nerde olduğunu bana gösterdi. (verileri motorun içinden çıkan broşürden aldım.) Acilen motoru değiştirip yeni gövde ve kanatla denemelere başlayacağım.
Team ekşın şampanyaları hazırlasın :lol:
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.