PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmir de Bu kişiyi tanıyan var mı?

gunser
29-03-2006, 16:06
Arkadaşlar dün akşam İzmirden bir abimizle muhabbet ederken bir offroad aldıgını söledi. Offroadın rodajında 7-10 litre rodaj yapıcagızz demiş izmirden bir rc ile uğraşan bir abimiz. Bu diyen abimizin adı Fatih Özenç die rc de prof olmuş kişiymiş yaniii. Çok şey söledi bu adam için. 200 km hıza çıkan rc yapmış yaniii. Helikopter videosu verdiğim kişi yaniiii bu kişi. Şimdi Aklıma takılan böyle bir rc varsa biz neden hiç duymadık. Ve de 7-10 litre ne oluyor bunu tam anlamadım. Valla konuştugum kişi rc olayına yeni giren bir abimiz. Abimize bu şekilde sölemiş Fatih Özenç.
Fatih Özenç Kimdir ?

http://www.bladecam.com/showreel.mov

khaledome
29-03-2006, 16:24
sonuçta bir çok işte çok iyi olduğunu idda eden ama aslında yeterli bilgisi olmayan insanlar var, yada abartmayı seven atıp tutan insanlar var,bu seni neden bu kadar gerdi şimdi bunu anlamadım? bu adamın kim olduğunu bulup napıcaksın? dövücek misin?
bu arada senin konuştuğun şahıs rc konusunda deneyimsiz anladığım kadarıyla söylenenleri yanlış anlamış olamaz mı? 7-10 depo demiştir de o 7-10 litre anlamıştır. yada belli ki atıp tutan birisi sonuçta kimseyi öldürmemiş dimi.

buraki2
29-03-2006, 16:26
amaç bulup dövmek değil. ne alak?
amaç; eğer Türkiyede 200km ye waran bir rc warsa bunun haklı gurur içerisinde olmak

roxx0rs
29-03-2006, 16:34
Halit abi bencede Gunser abi bunu kotu niyetle bulupta dovmek için falan yazmamıstır...bencede Halit abi o insan daha acemi ise Fatih bey 7-10 depo demiştir diger abide 7-10 litre anlamıstır buyutulcek bişi yok bence...

gunser
29-03-2006, 16:36
Valla Hocam konuştugum kişi rahat 30 yaşında Bankacı bir abimiz hatta ona 3 defa sordum. 7-10 depo olmasın dedim yok dediiii. 7-10 litre dediii. Bu adamı da dövmek değil.sonuçta benden yaşça büyük bir kişi saygı duyarız yaptıklarına. Fakat Burak ın dediği gibi de gerçekten böle bir arabası var mı. Video daki helikopterde o abinin üretimiymiş o şekilde dün gece duydummm.

!Amorfy.BaRoS+
29-03-2006, 16:36
Ben 12 Depo da bitiriyorum rodajı :)

1/8 Ler düşük bir dişli oranıyla + bir iki değişimle 200 e yakın bir hıza çıkabilir.

Bu arada bahsi geçeni tanımıyorum...

Düzeltme:Thanks ersen aga

gunser
29-03-2006, 16:41
Hatta bu heli Haziran Gecesi çekimlerinde de kullanılmış o şekilde sölendi. Benim gerçekten merak ettiğim 200 km çıkan rc si var mı ? Ve 2. 7-10 litre olayını bir bilsek çok iyi olur diye düşünüyoru. Dün kü msn yazışmalarında bir şey söledi çok şaşırdım. 5 litrelik benzini yani motora baglamış motora ısı ölçeri koymuş açmış bırakmış yani . Valla ben bugüne kadar bu forumdayım böle bişe duymadım.

roxx0rs
29-03-2006, 16:51
Gunser abi bu heli video su baya baya clio symbol un tanıtım videosu abi:D ama cidden harika makina yaa kullananda gusel kullanıo:D

gunser
29-03-2006, 16:52
Valla heli konusunda bişe demiyorum helal güzel çekmiş. Benim aklıma takılan 2 şey 200 km yapan rcsi. 2. si 7-10 litre benzin olayı.

khaledome
29-03-2006, 17:10
abi eğer bu videoyu çeken arkadaş bunları anlatan arkadaşla aynı kişiyse, ben rc'sinin 200 yaptığına da inanırım (uçaktır belki :) ) rodajı 10 litreyle yaptığına da inanırım, abi kendini malzemeye vermiş :=)

roxx0rs
29-03-2006, 17:29
Halit abi sanırım bu abimiz oyle bireysel kullanmak için almamıstır bu kadar malzemeyi o kadar gusel heli yi bence reklam ajansı sahibi falandır bu abi yani yoksa kim alır bu kadar malzemeyi bu arada Gunser abi 200km/h yi 1/8 ler yapabilir WRCHOBBY de gormustum bi tane 190km/h yababilen 1/8 ordan biliyorum 190 yapan 200 de yapar abi:D ama o alet yolda nası durur işte orası biraz karısık:D

anchor_et
29-03-2006, 17:35

1/8 Ler düşük bir dişli oranıyla + bir iki değişimle 200 e yakın bir hıza çıkabilir.

Bu arada bahsi geçeni tamıyorum...

onur sen neden yeni motora 12 depo kullanıosun.. bunun nedeni nedir.. varsa ii bi nedeni neden biizmle paylaşmıosun... birde 200km yapma olayında 1/8 onroadlarda gelellikle 21 lik motor kullanılıor.. nasıl yapacak 21 lik normal motor dişli oranını düşültmeyle beraber 200 km.. birde dişli oranını anladık peki geri kalan bir-iki değişim ne ola acaba? aklıma bişi gelmedi doorusu..
bir şey daha belirtmek isterim o kadar uzun soluklu rodaj ile zaten motor ömrünün yarısına gelinmiş olunurki bunun bi mantıklı yanı yok.. motor ömrü uzasın die motor ömrünün yarısını yemekte neyin nesi oluo.. işin açıkçası bööle bişiyi iddia eden mantalite için sadece rc olayı hakkında pek fazla kayda değer şey bilmedii ve şehir efsaneleri diyaloglarını pek sevdii şeklinde bi kanıya sahip olurum.. rodaj, ilgili rc nin kitapçıında bahsedilen gibi yapılır.. ne fazla ne eksik... amerika yı tekrar keşfetmek kimseye bi fayda sağlamaz..
motor ömrü uzasın die motor ömrünün yarısını rodajda ye... muhahaha derim ben buna yaa :D muhaha derim derim :D

!Amorfy.BaRoS+
29-03-2006, 17:50
Ersen abi

1/8 le düşük bir dişli oranı en yumuşak lastik Full options(Fabrika pilotlarının motorlarındaki modifyler ) bir motor nitro oranı yüksek bir yakıt uzun bir düzlük yeterlidir.Düşünüp bulamazsan devamlı sor böyle.

12 Depo ile hiçbir motor ömrünü yarılamaz.Sadece bir yarışta en fazla 1 saat araba kullanırsın oda 12 depoya filan gelir :)

Bu arada Rodaj konusunda herşey fabrika kitapçıgıdır dogrudur.Motor vardır 4 depoda biter motor vardır 12 depoda biter.Break in standları boşuna olurdu o zaman...

Ömür uzasında diye değilde kullanırken sorun çıkarmasın diye olabilir.Bu arada bahsi geçen adamı tanımıyorum.Tabi 7-8 litre 13*7=91 depo eder Ersen aga Tamammı ?

roxx0rs
29-03-2006, 17:51
Ersen abi 190 km yapan 1/8 ler var!?!?!?! 200 yapan 1/8 lerde olabilir...

29-03-2006, 17:59
1/8 herhangi bir gas on road araba ile outlaw bir motor ve tuned pipe(yarıslarda kullanılması yasak),gerekirse krankta oynama da yapılabilir,seramik rulman takımı,yuzde 35 nitro heli yakıtı,uzun bir 2. vites oranı,gerekli hafifletmeler ve yeterince uzun bir düz asfalt yardımı ile 200 km ve üstü hızlara ulasmak mümkündür.

29-03-2006, 18:03
ayrıca 1/8 lerin deposu 250 cc oldugundan 4 depo 1 litreye karsılık gelir ve 2 litre ya da 8 depo rodaj normaldir.

gunser
29-03-2006, 18:08
valla bu adam bizim abiye 7-10 litre yapmamız lazım demiş.

!Amorfy.BaRoS+
29-03-2006, 18:09

+1 Birde Ben 12 Lik 75 cc Deposu olan 1/10 200 mm Touringler için konuştum :)

Bu arada DEPO -LİTRE kavramını karıştırmayalım arkadaşlar...

valla bu adam bizim abiye 7-10 litre yapmamız lazım demiş.

Yok böyle birşey.Rc motorlarında.

29-03-2006, 18:11
Adamı tanımıyorum ama 200 km olayı dogru. Belki de 7-8 depo demek istemistir de agzından litre cıkmıstır ya da senin arkadasın yanlıs anlamıstır. Sonucta boyle ossuruktan mevzuları buyutmenin alemi yok diye düsünüyorum.

gunser
29-03-2006, 18:17
Valla ben dün akşam abimize 2-3 defa sordum. Abi depoyla karıştırmış olmayasın dedim. Yok dedi 7-10 litre benzin kullanmamız lazım demiş adam. Bide adam bir ara 1 galon benzini motora baglamış yaniii . Üzeirne ısıtıcı filan koymuşş yanlarında o şekilde rodaj yapmış başka bir motora anlyamadım valla. Arkadaşta yanlış anlamamış valla bu işin içinde başka şeyler var gibi. Madem bu kadar ünlü İzmir deki arkadaşlar neden tanımıyor. 200 km yapan araçlar var diyorsunuz fakat hiç birinin videosunu görmek nasip olmadı. En Fazla 100 mph yapanı gördüm. 200 mph yapanda vardı yani fakat döndüre döndüre bir videosu vardı arkadaşlarda hatırlar onu çok tartışmıştık. Kuşlar hızlı filan uçuyordu. Yani anlıyacagın en fazla 160 km ile giden rc araba gördüm videolarda. 200 km yapan varsa koysun da görelimm...

!Amorfy.BaRoS+
29-03-2006, 18:25
Abi Modelin amacı hız değilki.Düz yolda git gel zevk veriyorsa söylencek birşey yok zaten.Ben sadece yapılabilirliğinden bahsediyorum.Yada istersen maddi desteği sagla yapalım sana bir set kendin kullanırsın :)

7-8 litre olayını uzatmanın anlamı yok.Bu kadar uzun süreli rodajı yapan adamında kendine göre sebepleri vardır heralde.

Gereksiz uzadı konu Günser abi :)

thanks Cem abi.

gunser
29-03-2006, 18:43
Oke kapatalım . Yoksa tadı kaçacak . Hatta moderatör arkadaş konuyu silsin bir zahmet.

anchor_et
29-03-2006, 18:44

Bu arada bahsi geçeni tanımıyorum...

Düzeltme:Thanks ersen aga

bakın aslında ben onur un yazdıını yanlış anladım.. onur un o rc leri 7 litre depoyla rodaj yapan (mutlaka rodaj çin para talep ediodur muhahaha) rc profesörü arkadaşı tanıdıını söölediini anladıım yazıklarından.. düzgüncene yazmamış bak şimdi nasılda düzelltti imla hatasını :D
yani bi rodaj için 7 litre kullanan (günser ısrarla o kişiye 7 depo olmasın bu şeklinde sorarak teyit etiini dikkatle okuyun arkadaşlar) bir kişinin motora çok düşük dişli oranı ve yine motorun bu dülşşük dişli oranını çevirebilmesi için yüksek nitro oranı kullanarak 200 km leri görmesini beklemiosunuz herhalde... yani oratada bi saçmalık var... burada konu bir rc nin 200 yaparmı yapamazmı meselasi değil.. ok tabikide yapar.. vardır yöntemleri krank hafifletmek piston traşlama port açmak felan gibi ... evet tekrar ediorum yapar 200 km .. mesele burada 7 litre rodaj ve 200 km arasındaki ilintisizlik tir... ben buraya takıldım... bu arada avatarrofwoe arkadaşım uslubun gerçekten beni rahatsız etti.. ok rc konusunda yemişsin 1-2 fırın ekmek.. bunu bize anlatmak için yanlış bi uslüp seçmişsin yanlız...
bu arada 1/8 lerin depoları 250 cc değil 125 cc dir ...neyse uzatmıom.. acıktım gideyim ekmek arası bişiler yiyim ben

anchor_et
29-03-2006, 19:03
sen çok gitmessin buralarda merak etme bu tarzınla.... 250 cc depoyu düzeltmem sıkıntı yaptı sende sanırım ..
ok sensin.. 1/8 ler 250 cc idr.. bana lazım ekmek sana değil...

29-03-2006, 19:11
Evet 125 dir ben de 250 yazmısım.. sen soleyince farlketim.. Buralarda ne kadar giderim ne kadar gitmem acıkcası en son düsündügüm olaydır... Sıkıntı yok.. Biraz foruma goz gezdirdim de tecrubeli arkadasların hepsi boyleyse buralardan gitmek lazım zaten en kısa zamanda..

Biraz kendinden bahseder misin.. turkiyede ya da turkiye dısında kac tane yarısa katıldın,ne gibi derecelerin var,hangi pistlerde hangi modellerle yarıstın,biraz seni tanıyalım E.T.

Uzaydan mı geldin bu et ne anlama geliyor vb...

anchor_et
29-03-2006, 19:16
ben sokak kullanıcısıyım... bütün deneyimim budur...
seninde avrupa derecelerin var ok çok güzel ama ben sana derece yapamazsın demedimki bu forumda tutunamazsın dedim :D saolasın sende bunun farkındasın...