Orijinalini görmek için tıklayınız : Çizik Giderme
Arkadaşlar merhaba . Türkiye'deki yolların durumunu hepimiz biliyorsunuz . Tatile giderken arabanın bir kaç noktasına taş geldi ve kaportada ufak çapta çizikler oluşturdu . Bu çizikleri gidermenin bir yolu bulunuyor mu? İlgilenirseniz sevinirim
pasta cila yaptır ziebertte hiç bişey kalmaz...!
SirWilliam
14-07-2004, 00:46
Tamirciler fln cizik yerlere ince bir boya cekiyor.
Bu arada bizim kapıcımız arabasını badana ile boyamıstı.
boya kalkmamışsa pasta cila işe yarar.eğer boya kalkmışsa rütuş daha uygun olacaktır.uzun yola çıkarken aracın ön tarafını yeni çıkan şeffaf folyolar ile kaplatırsan bir daha bu sorunla karşılaşacağını zannetmiyorum.modifiye ve araba dolu günler.
boya kalkmış durumda . bi de bu pasta cila işleminin yanlış bir uygulama olduğunu okudum bi gazetede fakat internette unlu firmaların pasta cila uygulamalarını gordukcede sasırıyorum . madem yanlıs bir uygulama neden adamlar bu kadar yatırım yapmıs pasta cila uretimine . bilip bilmeden yanlıs bir seyde yapmak veya yaptırmak istemiyorum . kendim uygulayabilir miyim bu pasta cila işlemini?? anlatıldığı kadarıyla bir pamuga yeteri kadar surulup cizik olan yer kapanıncaya kadar ovuyormusuz daha sonra temiz bir bezle sildikten sonra duzeliyormus . zor bi sey olmaması lazım
pasta-cila olayi yuzeysel cizikler icin guzel bir uygulamadir,derin boya kalkmalari icin pek degil.pastanin asil mantigi mevcut boyayi cözerek eksik yerleri kapatmaktir.2-3 defadan sonra boyada incelme olur alttan metal kisim gorunmeye baslar.ozellikle acik renk arabalarda cok belli olur.
RoCCo bence sen arabayı sanayiya gotur ve orada tanıdıgın varsa veya bır arkadasının tanıdıgı varsa onunla gıt hem ucuza yaptırmıs olursun hemde cok ıyı olmus olur. Gecende aynı sey bızımde basımıza geldı goturduk aracı verdık bır ustaya ertesı gun aldık. senınkı belkı 1 gunluk ıstır.
arkadaslar pasta cıla cızıık onlemek veya olusan cıızıklerı gıdermek amacı ıle uretılmemıstır ve boyle ıs gıderme yapamazlar pasta cıla arabanın uzerındekı boyayı parlatmaya yarayan bır urundur marka ve modelı ne olursa olsun uzerınde yazsa bıle hıc bır pasta cıla cızılmıs yerlerdekı boyayı eskı halıne getırmez daha kotusu beyaz renkte oldukları ııcın cıızık olan yerde kurudukları taktırde cok kotu bır gorunum verebılırler
ben olsam yetkılı servıste arbamı yedınden boyatırdım en saglıklısı bu bızde nıssan prımera var babam arka kapı ve tamponu vurmus onun ıcıın cıızılmıs boyaya verdık bolum bası 150 mılyon malıyetle 300 mılyona mal olduu ama yenı gıbı oldu bıraz pahalı olabılrı ama en ııyııs yedınden boyattırmak cıılen yerı
boya kalkmamışsa pasta cila işe yarar.eğer boya kalkmışsa rütuş daha uygun olacaktır.uzun yola çıkarken aracın ön tarafını yeni çıkan şeffaf folyolar ile kaplatırsan bir daha bu sorunla karşılaşacağını zannetmiyorum.modifiye ve araba dolu günler.
bu dediğin şeffaf folyolar ile kaplatma işini nerde yapıyolar ilk defa duyduyorum... :eek:
viaconme
14-07-2004, 17:27
eger bursadaysan almira otelden sonra ki shell istasyonuna git orada neat car var sahibi metin bey gerekli islemler icin sana yardimci olacaktir...
arkadaslar pasta cıla cızıık onlemek veya olusan cıızıklerı gıdermek amacı ıle uretılmemıstır ve boyle ıs gıderme yapamazlar pasta cıla arabanın uzerındekı boyayı parlatmaya yarayan bır urundur marka ve modelı ne olursa olsun uzerınde yazsa bıle hıc bır pasta cıla cızılmıs yerlerdekı boyayı eskı halıne getırmez daha kotusu beyaz renkte oldukları ııcın cıızık olan yerde kurudukları taktırde cok kotu bır gorunum verebılırler
Past cila çizikleri önlemek içindir traxxas... pasta cilanın özelliği içerisindeki maddelerin boyayı ayrıştırması ve kullanırken yüzeye pamuk gibi yumuşak bir şeyle uygulanması nedeniyle dağılarak ufak çizikleri-matlıkları kapatması....
Kullanmadın yada nasıl olduğunu bilmeden kullandığın için yanlış biliyorsun... Bu yanlışı düzeltelim ;)
Ayrıca genelde pasta cilanın rengi pembe gibi oluyor.. Yada benim aldıklarım hep öyle.. Beyaz değil.. Ve leke bırakma söz konusu değil... Bunuda yanlış biliyorsun...
NOT: Pasta cilayı evinizde mesela buzdolabı-çamaşır makinası-bilgisayar kasası gibi eşyalarda da kullanabilirsiniz.. Biz şirkette çizik kasa kapaklarını rengi ne olursa olsun pasta cila ile kapatıyoruz.. Aynı şeyi depremde duvara sürtünüp çizilen buzdolabında da uygulamıştık.. Sonuç mükemmel... :D
Abi bir ara pastel boya şeklinde çizikleri yokeden birşey vardı. Onu bilen varmı? Hatta babamın şirkete yeni aldıkları nissan skystar'ın içinden çıktı pastel boya gibi.
arkadaşlar ilgilendiğiniz için teşekkür ederim . bu arada bursa'daki neatcar'a yarın gidip danışmayı düşünüyorum . araba mercedes e serisi bir araba . bu yuzden sanayiye falan goturmeye de cekiniyorum . mercedes'in bursa bayisine goturdum iki tane usta gelip inceledi bu ciziklerin pasta cilayla gecmesinin mumkun olmadıgını ve cizik olan bolumun tekrar boyanması gerektigini soyledi (bunu soyleyen usta'da kendisinin de boyle bir islem yapılmasını daha sonra anlaşılacagı icin tavsiye etmedi). bu da bana biraz abartı bir olay gibi geldi (hatta sacma) . sonucta ufacık bir kaç tas cizigi yuzunden komple arabanın boyanması hem orjinalligini bozacak hem de arabanın boyandıgının anlasılmasını saglayacak . ayrıca daha once bir tane opel corsaya pasta cila işlemi uygulatmıştım çok iyi sonuç vermişti . yarın neatcar'a gidecegim gorusmeye . yardımlarınız için tekrar teşekkürler . bu arada viaconme sen neatcar'da uygulama yaptırdıysan memnun kalıp kalmadıgını ogrenebilir miyim?
ya zaten tanıdıgın flan yoksa gıtme sakın sanayıye.
sanayi olayını hiç düşünmüyorum zaten . temizlik kiti sipariş ettim şimdi 9 dolar'a kalem gibi bir şey cizigin ustunden geciyorsunuz ve bezle siliyorsunuz cizik kapanıyor . ozellikle tas isabet eden cizik yerler icin ideal diye vurgulamışlar .
yaa arkadaşlar pastanın boya üzerinde parlatıcılık özelliği varmı bi yardımcı olsanız..
MSenturk
07-09-2009, 13:47
yaa arkadaşlar pastanın boya üzerinde parlatıcılık özelliği varmı bi yardımcı olsanız..
Boya kepin ic tarafinda kaliyor pasta disa atiliyor boyayi nasil parlatsin arada kep var...!
ayakkabi cilasini dene...
Ayrica 5 senelik bi konuyu hortlatmisiniz...
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.