PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Driftciler yaşadı!!

MERT
21-04-2006, 12:08
HPI yaptı yapacağını gene, buyrun bakalım

http://www.hpi-europe.com/piw.php?lang=en&partNo=80588

bu da ilgili videonun linki

http://www.hpiracing.com/movies/dbox.wmv

Artık herkes Drift çi olabilir :)

khaledome
21-04-2006, 12:32
adamlar aşmış ne diyim :)

2 şeyi anlamadım,
1-arabanın arkasının kaydığını nasıl anlayacak bu sistem? sanırım cıvalı vb bir sistem olması lazım bu durumda, ve arabanın neresine hangi yönde yerleştirdiğimiz çok önemli olmalı.
2-arabanın arkası kaydığında doğru miktarda contra hareketi direksiyon servosuna iletiyor, bu durumda aracı kullanan kişi n'apıyor? kumandayı bırakıyor mu? :)

Dr_Gogo
21-04-2006, 12:42
hoş birşey ama gereksiz gibide geldi bana bu aletsizde çokda güzel drift yapılanabilinir nitekim yapılıyorda =)

hako d
21-04-2006, 14:38
Bu alet heli leri gyro sistemine benzer .Sanırım içinde g kuvvetiyle çalışan bir mekanizma var.Gerçi nasıl çalıştığındansa ne işe yardaığı önemli. Şöyle izzah edeyim arabanın arkası dışa kaydığında sizde eş zamanlı olarak dreksyonla kontra vererek aracı dengede tutarsınız.bu alet onu otomatik olarak yapıyor.yani kontrolü elinizden alıyor .bence gereksiz bir alet .zaten RcD1 yarışlarındada kullanılmasıda yasaktır.bu arad bu parçanın mucidi HPI firması deildir.yaklaşık 1,5 yıldır başka bir firma satıyor bunu zaten (adı aklıma gelmedi)

Schnitzer 30
21-04-2006, 14:56
Kontrayı bu alet verdikten sonra zaten drift yapmanın zevki kalmıyo
:D

SUN
21-04-2006, 17:24
Kontrayı bu alet verdikten sonra zaten drift yapmanın zevki kalmıyo
:D

Aynen katılıyorum. zaten drifti biz diil alet kendi kendine yapıo :D

Neo
21-04-2006, 18:57
Bu aleti daha önceden duymuştum ama marifetlerini anca bu gün videoyu sabah indirdikten sonra izleyebildim. Yeni başlayanlar için belki iyi olabilir ama Benim gibi acemiler iiçin bence gereksiz :)

muhammet
21-04-2006, 19:06
hileli drift.....:D drift yapanı görürseniz....kaldır bakem kepi diceniz artık....

nihat
21-04-2006, 19:28
Bana sorarsanız alet fena sayılmaz.Yani en kötü ihtimalle düzgün dirift yapamayanlar kendilerini tatmin edebilir:D.Yanlız benimde kafama bi yer takıldı.Yani şimdi arabanın ilk olarak kaymasını biz sağlıyoruz değilmi? biz kaymayı başlattıktan sonrada kontrolu elektronik usta alıyor bizden sanırım?

facia
21-04-2006, 22:06
Valla bununla drift yapmak sadece gösteri amaçlı ben drifti kendim için yaparm millete göstermek için değilki

omer_yildir
21-04-2006, 22:14
Rcmartta bu aletten satılıyor yıllardır. Fıyatıda bayagı ucuz ama kendın yapmadıktan sonra anlamı ne?

cov_cov
22-04-2006, 00:39
hileli drift.....:D drift yapanı görürseniz....kaldır bakem kepi diceniz artık....

:) yalansa ,,,,, alırım anahtarını ,,,,, yutturamazsın :)

Neo
22-04-2006, 23:06
Bana sorarsanız alet fena sayılmaz.Yani en kötü ihtimalle düzgün dirift yapamayanlar kendilerini tatmin edebilir:D.Yanlız benimde kafama bi yer takıldı.Yani şimdi arabanın ilk olarak kaymasını biz sağlıyoruz değilmi? biz kaymayı başlattıktan sonrada kontrolu elektronik usta alıyor bizden sanırım?
tam olarak bu alet kontrolü sizden almıyor sanırsam. sadece araba kaydıgı zaman ilk kontra haraketini verdiriyor ve aracın spin atmasını egelliyor. Yani benim videodan anlayabildiğim bu. Tekrar diyorum yeni başlayanlar için ideal olabilir ama prof lar zaaten gerek duymaz...

BURAKK
27-05-2006, 18:03
Bende rc drifter'ım ama bu alet'i pek sevmedim elle yapmanın zevkini vermez,yerini tutmaz...

deepdrastic
15-11-2006, 02:37
burada yeniyim drift tutkunuyum bazi teknikler biliyorum gercek araba ile ama model araba icin de drift oluyormus ilgilenmeye basladim bu takilan parca arabanin egimine gore calisiyo arkasi belli bir derece de savrulunca parca on tekerlekleri arabanin savrulmasinin ters yonunde yola bakacak sekilde tutuyo bir nevi sizden gecici olarak direksion kontrolunu aliyo ama tadi sadece seyrederek cikar :D asil mesele kendin yapmak gercek arabada deneyerek bazi seyleri daha rahat kavrayabilirsiniz drift olmasada arabanin arkasini bir sag bir sola yola nerdeyse paralel olarak yatirabilirsiniz en basiti onden cekisli motorun 1.6 (diesel olmasin tork dusuk) olmasi yeterli biraz hizlandiktan sonra el frenini cekip direksiyonunu sag cevirin arabanin arkasi sola savrulur ama savrulurken direksiyonu savrulmaya gore toplamaya baslayin yoksa bariyerlere zarar verebilirsiniz onemli not gaz kesmeyin sebep cok acik ondeki cekme kuvveti olmazsa spin atip kendi etrafinizda donersiniz hatta takla bile olabilir ondeki cekme kuvvetini birakma arabayi istedigin gibi savur

Cool_As_ice!
15-11-2006, 04:30
burada yeniyim drift tutkunuyum bazi teknikler biliyorum gercek araba ile ama model araba icin de drift oluyormus ilgilenmeye basladim bu takilan parca arabanin egimine gore calisiyo arkasi belli bir derece de savrulunca parca on tekerlekleri arabanin savrulmasinin ters yonunde yola bakacak sekilde tutuyo bir nevi sizden gecici olarak direksion kontrolunu aliyo ama tadi sadece seyrederek cikar :D asil mesele kendin yapmak gercek arabada deneyerek bazi seyleri daha rahat kavrayabilirsiniz drift olmasada arabanin arkasini bir sag bir sola yola nerdeyse paralel olarak yatirabilirsiniz en basiti onden cekisli motorun 1.6 (diesel olmasin tork dusuk) olmasi yeterli biraz hizlandiktan sonra el frenini cekip direksiyonunu sag cevirin arabanin arkasi sola savrulur ama savrulurken direksiyonu savrulmaya gore toplamaya baslayin yoksa bariyerlere zarar verebilirsiniz onemli not gaz kesmeyin sebep cok acik ondeki cekme kuvveti olmazsa spin atip kendi etrafinizda donersiniz hatta takla bile olabilir ondeki cekme kuvvetini birakma arabayi istedigin gibi savur

kardeş dizel arabalarda tork daha yüksektir bende 407 1.6 dizel war 260nm torku war hiçbi benzinli 1.6 arabada bu kadar tork olamaz

hako d
15-11-2006, 10:31
1. Cevap yazmadan önce lütfen konunun tarihine ve içeriğine bakın. 5. ayda en son mesaj atılmış ve daha önceki mesajlar da aletin çalışma prensibi anlatılmış.Daha düzenli bir forum için bunlara dikkat edelim lütfen.Eski konuları üst sıralara taşıyarak yeni konuları arkalara atmayalım.
2. Konu Hpi firmasının drift asist aletidir.Sizin 1,6 aracınızla nasıl spinler attığınız değil lütfen düzenli bir forum için konuyu dağıtmayalım
3. Sizden daha küçük arkadaşlarımız forumda yazıyor ve okuyor.Lütfen onlara kötü örnek olmayalım
4. Eğer arabalara birazcık ilginiz varsa yada araçlardan anlıyorsanız 96-97 yılından beri üretilen dizel araçların hacimlerine oranla eşdeğer ve hatta daha üst benzinli araçlardan dah toklu olduğunu bilirsiniz.Eğer kastetiğiniz devirse haklızınız.
Saygılarımla

deepdrastic
15-11-2006, 18:33
YAZILARINIZDA DAHA SEÇİCİ OLUN LÜTFEN.AYRICA GEREKSİZ TARTIŞMALARLA KONUYU DAĞITMAYIN .SAYGILARIMLA