Orijinalini görmek için tıklayınız : Hobbyrc Magazine Sizce Nasıl Olur?
SpeedMan07
13-05-2006, 12:52
Arkadaşlar 3-4 senedir bu işi takip etmeye çalışan birisi olarak ne kadar bu forum süper faydalı olmuş olsada, bence en büyük eksiklik sadece RC ile ilgili bir derginin çıkarılmamasıdır.
İnsanlar daha RC ne demek onu bile bilmiyorlar. Tabiki bilmelerini bekleyemeyiz ama bunu onlara duyurup öğretmeliyiz. Eminimki aramızdan çoğu kişi buna yönelik bazı girişimlerde bulunmuş, destek vermeye çalışmışdır, olabilir. Lakin bence bunu hızlandırmalıyız. Ne kadar çabuk ve çok kendimizi duyurabilirsek, o kadar çok rc tutkunu, rc pisti, rc shopu, rc aktiviteleri, hatta sponsor bolluğu gibi artıları da çevremizi saracaktır.
Bu konuya biraz daha dikkat çekmek, sizlerin düşüncelerini öğrenmek ve buradan duyurmak istedim. Lütfen elele verip burada güzel bir paylaşım yaratalım ve neler yapılabilir, neler yapabiliriz tartışalım.
hepinize bol güneşli, güzel mekanlarda kırımsız günler diliyorum.
Hepinize Şimdiden Teşekkürler.
viaconme
13-05-2006, 13:10
merhaba,
bir zamanlar RC ile ilgili dergi çıkartılıyordu aylık olarak. Düşünce olarak oldukça güzel ve içerik olarakda faydalı idi. Ancak bu konuda modelcilerde dahil kimse ilgi göstermedi. Ülkemizde maliyetler malum. Bu yüzden çok tutunamadı senesini doldurmadan kapatmak durumunda kaldılar.
Umarım tekrar bir dergi konusu gündeme gelir.
RoyalFlush
13-05-2006, 13:13
Rcpower adınd abir dergi wardı zaten ama artık cıkarmıyor diye biliyorum
karabasan
13-05-2006, 14:06
Arkadaşım bencede doğru söylemişsin. Bu konuda burada umarım üyelerden gerekli desteği alırsın şimdilik aklıma bişey gelmiyor malumunuz henüz yeniyim.
SpeedMan07
13-05-2006, 14:15
Öncelikle aramıza hoşgeldin
Bende gereken desteğin verileceğini umuyorum. Gerçi şuana kadar pek fazla kişi yorum yapmamış ama umutluyum, bekliyorum. Birileri önemini farkedecektir sanırım.
Teşekkürler
karabasan
13-05-2006, 14:18
İnşallah arkadaşım Ama bence bilen birileri varsa buraya yazsın. Böyle bir dergi çıkarılması için nereye veya kime başvurulmalı acaba. bu kaynağı bulursak tüm üyeler kaynağı mail trafiğine boğarız ve belkide bu güzel bir başlangıç olur. Ne dersiniz.
SpeedMan07
13-05-2006, 14:25
bence de iyi bir fikir ama bu gün sanırım herkes meşgul, 2 -3 arkadaş haricinde yorum yapılmadı. Belkide yarın Pazar ya, herkes rc sinin bakımını yapıyordur. Malum her Pazar'ı hepimiz iple çekiyoruz. Onlarada hak vermek lazım. Ama büyük bir ihtimal hafta içi bu konu patlayacaktır, yani öyle umuyorum
karabasan
13-05-2006, 14:26
doğru benim aklıma gelmedi, ee henüz bi rc miz yok ama olucak en kısa zamanda
SpeedMan07
13-05-2006, 14:28
ne almayı düşünüyorsun model belirledinmi yoksa sadece off-road veya 0n-road tercihinimi yaptın
karabasan
13-05-2006, 14:31
aslına bakarsan henüz karar veremedim, tam karar veriyorum, gidip alıyım diyorum, yine kafam karışıyor. ne yapalım koskaca Türkiye de bir RC DERGİSİ yok ki kafamız karışmasın. PUHAHAHA :) Espri bi yana, Ama sanırım modelim off-road olacak.
SpeedMan07
13-05-2006, 14:36
ewet bende aynı sıkıntıları çektim ve hatta zaman zaman hala çekiyorum. Fakat espri yaparken güzel bir noktaya değindin. KOSKACA TÜRKİYE DE NEDEN RC DERGİSİ yok dimi ama neyse konuyu dağıtmayalım bu noktada toparlamak gerekiyor. seçimin için başka konu başlıklarında yardımcı olmaya çalışırım herkesde olur zaten. En kısa zaman daaa....
HOBBYRC MAGAZİNE TR yi görmek umuduyla... :))
selamlar
arkadaşlar bu dergi konusu açılmışken yurtdışından dergi getirten, takip eden aboneliğibulunan arkadaşımız varmı. ben bir türlü abone olabileceğim bir yurtdışı kaynaklı dergi bulamadım. bu konuda bilgis olan arkadaşımız varsa bende faydalanmak isterim....
100kmh2sn
13-05-2006, 17:49
Sitemiz RC Dergilerini aratmaz,hatta daha çok bilgiye ulaşırsınız, şuan bence gereksiz..Olmasını tabiki isteriz ama bence daha değil.
Saygılar
şükrü abi sana tamamen KATILIYORUM BENCEDE SİTE BİR HAZİNE GİBİ BİŞEY DERGİ OLSUN AMA OZAMAN BU ZAMAN DEGİL YANİ SİMDİ COK GEREKSİZZ
SAYGILARIMLA team scorpion ;oleeea: :aovvvv: :eeeeyoo: :fisdua:
valla şükrü abiye kesinlikle katılıyorum! bunun en büyük sebebi çıkan dergiler reklam ağırlıklı olacak! adam parasını aldığı ürünü tavsiye edecek! oysa burada kimse benim aracım süper,benimkinden al gibi konuşmuyo! herkes kendi aracının iyi ve kötü yönlerini açık açık söylüyo! bende bu işte yeniyim! ilk aracımı haftaya alıyorum.aracıda bu forum sayesinde seçtim! sağolsun kimse teslemedi! eğer siteyi iyice araştırırsan bütçene uygun yedek parçalı güzel bi araç bulabilirsin!
savagegarden
13-05-2006, 22:34
bizim insanımız dergi, gazete, kitap pek okumaz ama internette sörfü sever :) dergi bence de gereksiz
Dergi istiyorsanız yurt dışından en iyi dergileri getirtip okuyabilirsiniz . Böylelikle hem yabancı dilinizi ilerletirsiniz hem de RC konusunda ufkunuz genişler . Dünya'da uçak , araba , helikopter , tekne vs tüm RC araç dallarında çok sayıda yayın var . Her ay yeni çıkan modeller tanıtılıyor , incelemeri yapılıyor . Senelik 45 - 50 dolar arası üyelik ücretleri var . Geçmiş sayılarını satın alabiliyorsunuz .
Türkiye'de eskiden çıkan 30 sayfalık RC Power dergisinin , 6 sayısının 20 USD'yecivarına denk geldiğini söyleyecek olursak , yurt dışında yayınlanan 150 sayfalık dergiler için fiyatın oldukça uygun olduğunu söyleyebiliriz .
Ben Isyerime ücretsiz geldigi icin arada sirada alip okuyordum, artik biraktim, forumda hersey mevcut hic gerek yok bence...
Beyler aranızda yeniyim ama bence pdf formatında bir e-dergi çıkartarak bu işe başlayabiliriz.
evet bir e-dergi çıkarsak bunun için bir grup oluşturalım hatta reklam bile belki bulabilirsek biraz kazanmış olursunuz ve bu para ile de siteye yeni şeyler yapılır örneğin daha sonra alanı artırılabilir
blent_bull35
01-07-2006, 20:37
abiler dergi çok tatlı olur ama dedikleri gibi reklam,basımı,dağıtımı filan bence bayağı masraf olurr......bence dergiye girilmeden sitenin reklamına harcansa küçük bi kısmı daha fazla reklam olur.....mesela maçkolik+süperonline.....benim fikrim..ben kendi tasarımım bir tişört düşünüyom...izmirde hobby rc olarak baskılar önlü arkalı filan....şükrü abi ok verirse tabiii....daha sonra onunla paylaşmayı düşünüyom
saygılar.....
Dediğim gibi bence e-dergi yapalım. Hemde çok kolay olur aylık çıkartırız.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.