SMX e geldigimizde iki sarı kablo var bunlar hoparlore gıdıyor hoparlor secımınızı calıstırdıgınız voltaja gore yapıyorsunuz eger 12 ıse 0.5w 8ohm luk standart heryerde 1 lıraya bulabılecegınız basıt hoparlorden kullanıyorsunuz. eger 7.2 ise 4ohm 5watt lık kullanıyorsunuz.uzerınde ıkı adet ıkılı uzun kablo var bunlardan f4 fonksıyonu olan damper hıdrolıgı yada spındel motoru ıcın. onun motoruna gıden kabloya baglıyorsunuz ve arac damperını kaldırırken gercek araclardakı gıbı ses cıkartıyor.
ayrı ayrı olan sıyah ve kırmızı kablo ıse guc kabloları onları dırekt olarak 12 volta yada 7.2 ye baglıyorsunuz. 3 tip kamyon sesi veriyor Mercedes Actros, MAN TGA ve Scania R serisi. Ordaki soketi resimdeki gibi uygun konuma getirdiginizde istediginiz sesi elde ediyorsunuz. tabi soket degişince ac kapa yapmanız lazım. Ayrıca altındakı fonksıyondan aractan martin horn dedikleri alman ityfaye ambulans seside geliyor.
Resimdeki ince olan speaker hoparlör 0.5 W 8 ohmluk kalın ise 2 W 8 ohmluk. Tek farkları 2wattlık olan daha cok ses veriyor. Ama gereksiz ses veriyor 0.5 lik gayet yeterli. Ve yükse wat yüksek enerji tüketiyor.Ayrıca speakerı koydugunuz yer cok önemli mesela ben damperin altına koydum damper acılınca devasal ses geliyor ama kapalıyken sesi baya kesiyor ne yazıkkı baska koyacak yerim yoktu acıklıga koyarsanız daha iyi verim elde eder pilinizi daha uzun kullanırsınız.

Ayrıca kamyonum hıdrolıklı oldugu ıcın ben 12 volt kamyon escı kullandım. Daha once 12 volt verip wedico hidrolik escsini yaktım cunku o esc wedico boarrdan elektrık alıyor ve boarddaki akım 6 -8 volt. Wedico escler alıcıdan guc alamadıgı ıcın ben m20 yı kapayınca otomatık olarak oda kapaınmıs oluyor ve ısınma yanma gıbı bı derdı yok bızzat denedım

Escden cıkan sarı kablolar motora kırmızı ve sıyahlar dırekt olarak guc kaynagına baglanır. servo baslıgıda alıcıya baglanır
Gelelim kumandaya. Kumandada sag yatay kanal 1, sag dikey 2, sol dıkey 3, sol yatay 4 numaralı kanallardır. Kumandadan bu daha once soyledıgım sekılde atadık kanalları. Once kumanda acılıp daha sonra m20 nın salterı acılır. 2 numaralı kanal asagı cekılınce kamyonun kontagı cevrılmıs olur. Uzun tutarsanız bujiler ateslemıyor gibi olur. Yukarı ıttıgınızde korna sesı verır. Korna sesı degıstırılebılıyor programlama yaparak. (NOT ARAC BU SES ACILMADANDA DIREK CALISTIRABILIR) Sesi actıktan sonra 3 nolu kolu ileri ittiginizde arac hızlanarak gıder. kolu sabıt bırakırsanız aynı cruse control daki gibi gider aracınız. Kolu gerı cekersenızde arac frenler durur. (Eş zamanlı olarak arkadakı fren lambaları yanar.) Sonrasında asagıdakı kolu sola cekıp bıraktıgınızda arac gerı vıtese gecer. ( bunu capraz yapmıyorsunuz once asagı sonra sol) Zaten gerı lambası yanar ve SMX den de bipleme gelir. Sonra kolu tekrar ileri iterek geri geri gidebilirsiniz. Tekrar ffren yapıp aracı durdurup bu sefer geri sag yaptıgınızda (gene capraz degıl once gerı sonra sag) arac ileri vitese gelecektir ve ileri gidebilirsiniz.
Lambalara geldigimizde sinyallerde gene programlama ile sinyali devamlı kılma yada sınayl verdıkten sonra 5 sn sonra kapama opsıyonu vardır. Dırek gelen 5 sn de kapar. Sız 3 nolu kol ortada yada ılerı pozısyonda ıken 4 nolu kolu saga ıtersenız bırakırsanız saga sınyal sola ıter bırakırsanız sola sınyal verır.( bunu fren pozısyonunda yapamazsınız cunku o pozısyonda arac vıtes degıstırmeye programlıdır) Eger saga uzun tutarsanız normal lambalar yanar. eger bı daha uzun saga yaparsanız uzunlar yanar. Uzun sol yaptıgınızdada 4lüler yanar. Kapamak ıcınde tekrar uzun sag yada uzun sol yapmanız gerekır hangısını kapamak ıstersenız.
Servonaut kurulum şemaları ve ingilizce Klavuzları linkte mevcut. M20+ yi ben İngilizceye cevirdim. Servonautun sitesinde yok
Dosyayı indirmek için buraya tıklayın - 1.2 Mb
Aşagıdaki videoda bütün fonksiyonları cektim
İzlemek için buraya tıklayın

Bölümler
Kategoriler