• Reklam Alanı

• Mercedes Unimog U1300L Projesi

Selamlar,

Uzun bir süredir ( yaklaşık iki sene ) uğraştığım, artık custom made olmayacak dedirten projem..

Proje 1/10 Miracle şase (trail finder kit şasesi) üzerine yaptım. Öncelikle çizim, ölçüler, şase, boyutlar, kep boyutları gibi bir çok teferruatla zaman harcadım..

Resimdeki çizimi de baz alarak kebin çizimlerini tamamladıktan sonra yapım aşamasına geçtim. Kep için kullandığım malzeme styrene ( http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin...re%3C%2FB%3Ene ).

Çizimlerden yola çıkarak styreneden ana hatları çıkardım. 2mm kalınlıktaki styrenelerden ana kalıp çıktıktan sonra üzerine 1mm lik malzemeyi kullanarak gerekli detayları vermeye çalıştım..

Ön tarafın yapım işlemleri oldukça sıkıntılı idi...

Camlarımızı açtık...

Açılan cam yerlerinin fitilleri takıldı...

Her işlemden sonra mutlaka zımpara yapıldı...

Tampon yapımı başıma dert oldu

Aynalar hazırlandı...

hava filtresi...

Ön tampon...

Biraz şase çalışmalarına değinelim...Hem crawler hem off-road tadında olması için 4-link planlarım beni oldukça zorladı şaseye ve diflere uygun ve motorun konumlanmasına göre bir türlü başarılı olamadım. Ancak şase için özel yapılan sistemi alarak bunuda aştım..

jantlar ve 4 link sistem...

montajlama..

lastiklerde takıldıktan sonra

Motor olarak wediconun kamyon motorunu 3 vites kutusunu kullandım..

keb ve şase birlikteliği beni çok memnun etmişti Ara gazı almıştım...

ve bugün gelinen son nokta....

Sırada ne var ? Ufak tefek rutuşlar.. Camlar kesilecek..Işıklandırma sistemi düşünmüyorum en azından şimdilik.. Boyası atılıp stickerlar yapışacak.. Test sürüşü yapıldıktan sonra kullanıma hazır hale gelicektir diye düşünüyorum...

Son olarak " bu son el yapımım" Töbe ettim

Kabin pastası yapıldıktan sonra boyandı.. Hava filtersi, dikiz aynaları yapıldı boyandı.. Camlar takıldı.. Devam...

Kasa boyamada...

arkasıda bitti... tabi bitti derken daha yapılacaklar var boyası bitti

Bu arada sadece bir gece imdadıma Mustafa bey yetişti.. Işıklandırma sistemi dün hazırlandı ve bu akşam elimdeydi.. Ancak eve geleli 1 saat olduğu için apar topar merakımdan yerleştirip bir-kaç poz alıyım ve sizlerle paylaşıyım istedim.. Resimlerde olmayan ilave olarak 5 li tepe lambası ve alarm-sinyal tepe lambasını da var ancak onuda ekliyemedim.. Sanırım ışık sistemini 2-3 güne kadar tam olarak yerleştiririm.. Teşekkürler Mustafa bey..

Tepe lambaları da tamam.. devam..

birkaç sticker...

En azından lastikler toprağa değdi

Yorum 3 Yorum
    1. bmwstyle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
      bmwstyle -
      bende yapmak ıstıorum kartondan kalıp cıkarıom suan
    1. Gurko67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
      Gurko67 -
      Kardeşim Bende Böyle Birşeye Başlıcam Ama Sen Bana Alt Maketi Nerden Bulacağımı Site Yada Adres Olarak Belirtirmisin Lütfen Bu Arada Araban Süper Ötesi 2 Yıla Değmiş
    1. actros_1848 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
      actros_1848 -
      eline sağlık güzel olmuş. Ben de yeni başladım bu işlere elimde kontraplaktan yaptığım man f2000 kabini var altına şase ve yürüyen aksam almam lazım ama nerden bulacağımı bilmiyorum yardımcı olabilirmisin
  • Reklam Alanı

--Reklam Alanı 300x250--
  • Reklam Alanı

• B - İş Makinası