Anket: RC Model Araç Kullanan Kişilerin Yaş Ortalaması Nedir?

RC kullanan kişilerin yaş oranı

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 132
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 132 adet sonuctan sayfa basi 121 ile 132 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 7 Toplam 7 Sayfadan BirinciBirinci ... 4567

Reklam Alanı
    Alıntı freedown21 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her yaşta yapılabilecek bir hobby bu
    allah forumdaki herkezi bu hobbiden uzaklaştırmasın
    amin
    opel corsa toyota corona

bellibir yaşa kadar eylence gibi görünsede yaş ileledikce eylencenin yannda hobi ve uğraşı oluyor

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    16
    15 yaşındayım daha yeni başladım hevesliyim ama 18-22 arası daha fazla galiba.
    Mezar taşları gibi benzer insan insana..

ben de 14 yaşındayım ama 21-25 arası qaliba

ben 52 yaşındayım hobinin yaşı yokur yeterki içinde yaşama sevinci olsun

çok güzel bir konu olmuş tebrik ediyorum. tabiki bazı çelişkiler de var yaş ile ilgili siteye üyelik yaş sınırı vs gibi ama sanırım onun da yasal bir açıklaması var. herneyse...

ben 27 yaşıma bastım. yani daha 26 yaşındayım. (yaş tartışması yaşamayalım.)
    tam yaşımı hatırlamıyorum ama arabalara olan ilgim çok küçük yaşlarda başladı. büyüdükçe kablo ile kontrol edilen arabalar, özel olarak hazırlanmış pistinde ray üstünde giden start çizgisine bağlı kumandası ile kontrol edilen, yön kontrolü olmayan arabaların yarıştığı oyuncaklar ile büyüdüm. uzun yıllar da legolardan kendi arabalarımı yaptım. geliştirdim. birkaç uzaktan kumandalı arabam da oldu. 10km/h sürat yapanlardan.

sadece bu ana kadar anlattıklarıma bakarak olaya OYUNCAK SEVGİSİ, veya OYUN OYNAMAK denebilir. ama ilk RADYO KONTROLLÜ MODEL aracıma (veya az önceki yazıya devam ediyor olsaydım OYUNCAĞIMA) 14-15 yaşlarımda kavuştum. 1 sene servo, esc ve kumandanın bulunduğu o kocaman kutuyu bekleyerek geçirdim. maddi imkanlardan dolayı araba evde yattı. ben de, onla OYNADIM durdum. kitapçığa bakarak söktüm taktım. kendimce pit stop (formula 1'in takipçisiyimdir) yaptım arabaya .
    Sonunda kumanda ele geçince, aracı sürmeye başlayınca, bir sene kadar aracı kumanda etmeye ve oluşan ufak tefek hasarları çözemeye çalışarak vakit harcıyorsanız bu iş hobby (hobi) olmaya başlıyor. zaten söküp takmaya, tamir etmeye, ve geliştirmeye merakı olan herkesin bu hobiye er ya da geç, imkanları dahilinde katılacağı aşikardır.

5 yıl kadar o elektrikli aracın gerçek anlamda canına okudum. fazla maddi imkan da sözkonusu olmayınca, sıkıntıları kendi yöntemlerimi geliştirerek çözmeye çalıştım. 5 yıl sonunda ciddi bir malii kriz sonucu elden çıkarttığım araçtan sonra 9 yıl bekledim ve yakıtlı aracıma kavuştum. kendi imkanlarımla aldığım mt2 ye, 1 yıl çocuğum gibi, gitarım gibi, kendim gibi özen gösterdim. bu sene de savage aldım. on-road düşünüyorum şu sıralar. yani bu işin sırrı biraz da sevgide....

yaz sezonlarında otellerde, animasyon departmanında ses ve ışık üzerine çalışıyorum. aracın bakımlarını boş zamanlarımda otel içinde kaldığımız lojmanın balkonunda yaptığım için herkesin göz önünde olurdum. ekipte bulunan arkadaşların da farklı dallarda hobileri vardı. kimi bisiklet hobisi yapardı, kimi başka hobiler. ancak yine de geçen sene ve bu sene sezon boyunca şu lafı çok duydum; "yahuu sanayiye çevirdin burayı. yürümeyecek mi bu araba?".... halbuki ben arabayı onların göremediği yerlerde, otel dışında zaten kullanıyordum izin günleri denk gelen birkaç arkadaşla birkaç sefer tura çıktık o kadar. ama sezon sonu geldiğinde otelde müşteri kalmayınca, sezon boyu pist olarak gözüme kestirdiğim birkaç yerde sürüş yaptım. hatta ilk kum testimi de burada yaptım. karşılaştığım tepkiler genelde ilk başta OYUNCAK nitelendirmesi ile başlayıp, fiyatını sormaya varan konuşmalar oldu yine de insanlar fiyatını duyunca biraz çekingen davranıyorlar. arada tek tük, " aa benim yeğende de aynısı var" veya " benim yeğende de bunun bilmemne modeli var" diyen çıkıyor. insanların bilgilenmesini de sağlamak lazım. konuya vakıf olmayan insanları suçlayıp durmak yerine, biz de konunun yayılmasına katkıda bulunalım diye düşünüyorum.

mesela "arda" arkadaşımız, demiş ki; "oyuncak gibi görsem kardeşime verirdim". bence (ama bence) yanlış yapıyorsun. kardeşine de ver kumandayı. ama öncesinde biraz bilgi ver. nasıl kontrol etmesi gerektiğini. önce yavaş sürmesi için tembihle. yavaş sürmediğinde veya dikkatsiz hareket ettiğinde uyar. ben de genelde aracımı herkese vermem. ancak bazı yakın arkadaşlar, ve dostlar bu tada varmak istiyorlar. onlara illa "gidin siz de alın, o zaman kullanırsın" denmez değil mi kumandayı vermeden önce aracı yavaş kullanarak anlatıyorum, özellikle araç size doğru gelirken yön vermek ilk başlayanların en zorlandığı bölümdür. ya da zorlanacağı ön görülen bölümdür. bunu açıkladıktan sonra, az çok araba kullanmayı bilen birisi birkaç yavaş turla aracın keyfine varabiliyor. ve düz yolda hız yapmasına da izin verince zaten o sürüş o kişiye yetiyor. eğer gerçekten meraklısı ise, bu hobiye başlıyor.

hobinin, yaş sınırlaması veya, belirli yaş aralıklarına sığdırılarak adının konulması bence yanlış birşey. konu başlığını eleştirmiyorum. sadece, insanların gelişmesini bekleyen bizlerin, biraz daha açık görüşlü olduğumuzu varsaydığımız bu topluluğun da farkına varmadığı bir gerçekten bahsediyorum, artık insanlar bu hobinin varlığından yavaş yavaş haberdar (farkında olan arkadaşlar: sözüm meclisten dışarı). Türkiye'deki bu hobiye başlama yaşının 10-11 civarına inmesi (ortalama bir değerden bahsediyorum. daha düşük yaşlarda başlayan arkadaşlar alınmayın ) aile bireylerinin bu hobiden haberdar olduklarının kanıtıdır. çocuk gelişimine faydası olduğu aşikardır. bu hobi ile uğraşan insanlarda sevgi, ileri görüş, mantık, teknik bilgi, detaycılık, ve belkide benim aklıma gelmeyen daha birçok özellik, daha çabuk gelişir veya gelişmiştir. tabiki bu da şu demek değil; bu hobi insanı geliştirir diğerleri geliştirmez. düzenli olarak takip edilen, uğraş verilen, spor, hobi, egzersizler, sosyal aktiviteler insan gelişimine herzaman faydalıdır. veya bir başka bakış açısı da; gelişmiş olan insanları da geliştirmeye veya o seviyede tutmaya yardımcı olur.

biliyorum uzun oldu ama biraz da bilgilendirici olsun diye özendim.
    sürçü lisan eylediysem affola. saygılarımla. herkese eğlenceli sürüşler.
    Konu Atakandro tarafından (18-09-2009 Saat 05:56 ) değiştirilmiştir. Sebep: bazı imla hataları. ve bir iki detay ......

evet çok doğru söylediniz bende bu hobiye gönül veren bir rcciyim ilk kez sizin floryadaki iftar yemeğinizde gördüm arabaları paten kayıyordum birden gözüme bi ışık vurdu (arabanın farları) sonra o yere doğru gittim ve çok etkilendim oturdum seyrettim sonra da araba almaya karar verdim ve aldım alalı daha 2 gün oldu yani acemiyim ama bende öğrenmek istiyorum

fakat hobbyrc nin bir sorunu var beni kabul etmiyor yaşım dolayısıyla üye olamıyorum ama bende size mesaj yazıp buluşmalara gelmek istiyorum her ne kadar yaşım küçük olsada bana çok yardımı dokunan bu arabayı almamdaki en büyük pay sahibi abim beni her yere götürebilir sizden çok özür diliyorum çünkü üye olmak için başkası adına üye oldum lütfen beni affedin ve küçük yaştaki rccilerede bir şans verin

Alıntı furkanbilal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet çok doğru söylediniz bende bu hobiye gönül veren bir rcciyim ilk kez sizin floryadaki iftar yemeğinizde gördüm arabaları paten kayıyordum birden gözüme bi ışık vurdu (arabanın farları) sonra o yere doğru gittim ve çok etkilendim oturdum seyrettim sonra da araba almaya karar verdim ve aldım alalı daha 2 gün oldu yani acemiyim ama bende öğrenmek istiyorum

fakat hobbyrc nin bir sorunu var beni kabul etmiyor yaşım dolayısıyla üye olamıyorum ama bende size mesaj yazıp buluşmalara gelmek istiyorum her ne kadar yaşım küçük olsada bana çok yardımı dokunan bu arabayı almamdaki en büyük pay sahibi abim beni her yere götürebilir sizden çok özür diliyorum çünkü üye olmak için başkası adına üye oldum lütfen beni affedin ve küçük yaştaki rccilerede bir şans verin
    affetmek de niyeymiş?affedilecek birşey yapmadın ki.hobinin yaşı olmaz,hobbyrc ailesinde yaşın hiçbir önemi olmadığını düşünüyorum herkes de böyle düşünüyordur heralde buluşmalara 5 6 yaşlarında çocuğunu getirip birlikte kullandığımız abiler var sonuç olarak tekrardan söylüyorum yaşın hiçbir önemi yok arabanız hayırlı olsun bu arada

çok mu duygu yüklü oldu
    Konu angilonit tarafından (05-12-2009 Saat 13:51 ) değiştirilmiştir.

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    ya ben siteye üye olduğumda 1998 olan doğum tarihimi siteye girebilmek için 1989 yapmıştım şu an 12 yaşındayım
    Walkera lama 400d
    Vision RTR
    Thunder Tiger Phoenix XT(Mamba max+5700 kv castle creations)

ben 12 yaşındayım daha yeni başlıyorum gzl anket teşekkürler

aslında belirli bir yaşı yok netteki bazı videolarda 5 yaşındaki çocuk bile yapıyor

24 yaşındayım 20 yaş üstü fazla sanardım forumda yanlış sanıyormuşum.gerçi daha 1200 kişi katılmış hiçbirşey ifade etmiyor şuanda rakamlar.

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)