Hangi Lastikleri Kullanıyorsunuz.

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 83
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 83 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 3 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 12345 SonuncuSonuncu

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Nereden Nereden
    Istanbul
    Yaş Yaş
    42
    Alıntı kyoshi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    amac kaymasini saglamak yol tutan bir lastikle ancak bir sag bir sola arkasini savurabilirsiniz ama nekadar kayacagi kullanilan malzemeye bagli
    Lastik tutuyor ise yapılacaklar;

1- daha torklu motor,
    2- daha kısa dişli oranı,
    3- daha süratli direksiyon servosu,
    4- daha sert yaylar,
    5- daha sıkı diferansiyel ayarları.

Bu konfigürasyonla herhangi bir otomobili en iyi tutunan lastik - zemin kombinasyonunda bile kontrollü bir şekilde drift yapabilirsiniz. Reflekslerinizin hızlı olması şartıyla tabi.

Not: Yukarıda saydığım 1, 2 ve 5 no'lu modifiyeler güç aktarma organlarının ömrünü ciddi oranda kısaltır!
    Hakan Yalçınkaya

M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P.

Apr 2008
    Nereden Nereden
    neukölln
    Yaş Yaş
    31
    tesekkürler ben bunlari almiyayim benim kayma ile bir sorunum yok bu modlar yerine agir olan saseyi hafif yapmak daha dogru olur ayrica sirf kaydirilacaksa o servoyada gerek yok

Not: Yukarıda saydığım 1, 2 ve 5 no'lu modifiyeler güç aktarma organlarının ömrünü ciddi oranda kısaltır! yazmissin ama ben hala stock aktarmalari kullaniyorum ciddi bir ömür kisaltmasi yasamadim

Mar 2008
    Nereden Nereden
    Istanbul
    Yaş Yaş
    42
    hafif şase daha zor kayar.

"lastik tutuyor ise yapılacaklar" başlığı altındaki modifikasyonlar bir bütün. tek başına hızlı servo satın almak şart değil. diğerleri yapılıyorsa gerekli. foam lastik ile tartan pistte her şey çok çabuk olacak çünkü.

genel olarak çok çalışan parça daha çabuk aşınır. dişli tugsten, zirkonyum ya da paladyum kayış kevlar olsa dahi bir ömrü vardır. devri iki katına çıkınca ömrü de 2 kat azalır.

yapılacak bir diğer modifikasyon;

6- aracı yükseltmek = ağırlık merkezini yükseltmek (özellikle drift çalışırken faydalı olur)
    Hakan Yalçınkaya

Apr 2008
    Nereden Nereden
    neukölln
    Yaş Yaş
    31
    hafif sase zor mu kayar biz daha yazismayalim en iyisi gercekten baska bisi önermeyin zaten hic birini onaylamiyorum

Mar 2006
    Nereden Nereden
    Ankara-İstanbul
    Yaş Yaş
    22
    şöyle şase hafifledikçe motora,ve diğer organlara binen yük azalacağı için daha az kayacaktır...Ya da araba kendini daha çabuk toparlayacaktır da denebilir...

Mar 2008
    Nereden Nereden
    Istanbul
    Yaş Yaş
    42
    Alıntı kyoshi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hafif sase zor mu kayar biz daha yazismayalim en iyisi gercekten baska bisi önermeyin zaten hic birini onaylamiyorum
    yarışlarda minimum ağırlık sınırı var maksimum değil.

kinetik ve potansiyel enerji? enerji dönüşümü? duydunuz mu bu terimleri?
    Hakan Yalçınkaya

hafif araba daha az kayar, ağır arabanın eylemsizliği fazla olacağından daha fazla kayar, daha zor durur. (Ağır şasi aynı zamanda lastikleri yere daha sağlam bastırıp sürtünmeyi de bir ölçüde artırır fakat, eylemsizlik farkını karşılayacak kadar sürtünme farkı oluşacağını sanmıyorum).

Apr 2008
    Nereden Nereden
    neukölln
    Yaş Yaş
    31
    hafif sase kullaniyorum tz motor aktarma organlari orta saft haric hepsi stock difransiyellerim acik 3000mah pil kendi yaptigim lastiklerimi kullaniyorum drift mesafem 30 metre kesintisiz yan sürüklenme elimde kasetli kamera var fakat pc ye görüntüsünü aktaramiyorum bir gün bir video cekimi olursa yaptigim drift i göstermek isterim ben kimseye kendimi kanitlamaya calismiyorum bahsetiginiz seyler sizin tekniginize göre iyi fakat benim teknigime ters

saygilar

Mar 2008
    Nereden Nereden
    Istanbul
    Yaş Yaş
    42
    Bahsettiğimiz şeyler evrensel geçerliliği olan temel fizik kuralları, kullanım tekniği ile bir ilgisi maalesef yok.

Kütle ve yere basan yüzey sabit. Drift'i (ki istenmeyen bir durumdur) ağırlık transferi ile oynayarak başlatıyorsunuz. Dengeli giden bir aracın dengesini bozuyorsunuz. Bu aşamada sürat ve ona bağlı olarak kütle değişken faktörler haline geliyor. Sürat yüksek ve/veya ağırlık fazla ise aracın kinetik enerjisi artacağından aracın dengesinin bozulması kolaylaşır. Bu değişkenler ile istediğiniz gibi oynayabilirsiniz.

Patinaja giren lastiklerin sürtünmelerinin neredeyse sıfır olduğunu bilmekte fayda var. Dolayısı ile drift'e başlamadan çok kısa süre önce araca kazandırılan dönme momenti driftin devamlılığını sağlar ve sadece gaz, gerekirse küçük direksiyon hareketleri ile kontrol edilir. Bu esnada %70-100 oranında kilitli diferansiyel sağ-sol tekerlekler arasında güç dağılımını dengeleyecek ve kontrolu büyük ölçüde kolaylaştıracaktır.

Sonuç olarak drit'in temeli ağırlık dağılımının bozulmasına dayanır.

Tavsiyeleri neye dayanarak reddettiğinizi bilmiyorum ancak bunlarla driftlerinizin daha iyiye gideceği kanısındayım.
    Hakan Yalçınkaya

Apr 2008
    Nereden Nereden
    neukölln
    Yaş Yaş
    31
    bana uyan bir tavsiye degil aracim zaten cok cok iyi durumda agirligi savurup araci o agirliga bagli sürüklendirmek bana göre drift degil ve bu söylediklerinizi drift yapan bir kac tanidigima söyledim su agir sase olayini bana böyle dediler hahahaahahahaah alicam cevabi zaten tahmin etmistim siz tavsiyelerinizi kendinize saklayin ben hafiflik konusunda iddaliyim

lastik tartismasina geri dönmek istiyorum

Mar 2008
    Nereden Nereden
    Istanbul
    Yaş Yaş
    42
    Evet en iyisi lastik konusuna devam edin. Bu konuyu da sorsaydınız keşke. Belki daha anlamlı bir ses çıkartan olurdu.
    Hakan Yalçınkaya

hpi t-drift
    hor görme RC'yi YANLA seninde olur

Oct 2008
    Nereden Nereden
    Kocaeli
    Yaş Yaş
    26
    Bende Hpi e10 var, üzerinde drift lastikleri mevcut. Ben aracı arasıra touring'e çevirmek istiyorum. Nasıl bir lastik almalıyım, bu araca uyumlu olacak şekilde?

Acemiye yardım

Jan 2007
    Nereden Nereden
    SAMSUN
    Yaş Yaş
    20
    radial lastik kullanabilirsin..? tamiya nın var..

Oct 2008
    Nereden Nereden
    Kocaeli
    Yaş Yaş
    26
    Teşekkürler

Oct 2008
    Nereden Nereden
    Kocaeli
    Yaş Yaş
    26
    Arkadaşlar bendeki HPI T-Drift lastikleri janttan çıkarabilirmiyim? Çıkarabiliyorsam nasıl? Çünkü baya sert

Jan 2007
    Nereden Nereden
    SAMSUN
    Yaş Yaş
    20
    hiç uğraşma radial lastiklerle birlikte bi jant seti daha al..

Jan 2008
    Nereden Nereden
    Kocaeli
    Yaş Yaş
    17
    carson alabilirsin 4'lü set olarak satılıyor
    Tamiya TA05 1.72 CS | eZrun 4300kv Motor - 60A ESC | Acoms Stock Servo
    Spektrum DX3S Kumanda - SR300 Alıcı | EcPower 3200 Mah. Lipo

Apr 2009
    Nereden Nereden
    kıbrıs
    Yaş Yaş
    23
    arkadaşlar ne bant ne boru ne başka bişe denemedim şey kalamdı nerdeyse hatta kola şişesinden bile yaptım onu bırakın aleminyum kaplama bile yaptım lastiklere ama şunu söyliyebilrim eğer gerçek bi drift manyağıyım diyorsanız hpi t-drift ten şaşmayım şimdi onu kullanıyorum her zeminde mükemmel bi performans veriyor hatta çok çok düşük hızda bile drifte olanak sağlıyor diğerlerine göre t-dirft i tek geçerim gerisi fasa fiso lastikler için şu ana kadar en az 50-60 lira harcadım başka şeyleri denerken ama t-dirft 4 lastiğe 30 lira saydım keşke en baştan saymış olsaydım diyordum

Apr 2009
    Nereden Nereden
    kıbrıs
    Yaş Yaş
    23
    Alıntı muratto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bendeki HPI T-Drift lastikleri janttan çıkarabilirmiyim? Çıkarabiliyorsam nasıl? Çünkü baya sert
    evet çıkartabilirsin ısıtarak ama tavsiye etmem sonra gevşeme yapabiliyo lastikleri bence yeni bi takım al eşeği sağlam kazığa bağla

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)