drift için hangi brushless

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 24
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 24 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Oct 2005
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    34
    helikopter işinden soğuduktan sonra kendime bir drift arabası toplamaya niyetlendim.
    kit olarak aşağı yukarı karar verdim sayılır. yokomo mr4tc sd olacak gibi.
    esc motor olarak ne almak gerek diye araştırdım bayağı. 19T 23T 27T öneriliyor genelde gördüğüm kadaıyla. (sırf burası değil birçok yabancı foruma da baktım)
    kaliteli bir escnin fiyatlarının da epey uçuk olduğunu görünce üzerine az biraz daha koyup brushless set alırım, ileride de kömür derdiyle uğraşmam diye düşündüm.
    araştırdığım kadarıyla genelde novakın setleri kullanılıyor
    novak gtb + velociti 5.5
    novak super sport + 4300
    novak super sport + 5800
    bir de daha sonra denk geldiğim
    castle creations un mamba max + 5700 seti var.

gördüğüm kadarıyla 4300 öneriliyor ama biraz daha hız isteyenler için 5800 uygun deniyor. 5.5 ile de drift yapanlar varmış.

novak setleri sensörlü motor ve esc kullanırken mamba sensörsüz yapıda ama escnin motoru sürerken o an için kullanmadığı hattan okuduğu elektromotor kuvvetiyle yine rotoun konumu hakkında bilgi sahibi olabiliyormuş
    ha tabi bir de mamba nın artı bir tarafı usb ile programlanabiliyor olması.
    mambanın aslında 7700 ve 4600ü de var ama şu an stoklarda yok. zaten 7700 hız için olduğundan drift için uygun olmaz diye düşünüyorum.
    mamba 5800 ise biraz yatırımla aslında 7700ü geçebilecek kapsitede. 7700 2cell lipo desteklerken 5800 3 cell lipo destekliyor ve bu şekilde 60km hıza çıkabiliyormuş.
    fiyat olarak bunların arasında en uygunu yine mamba 5800.
    mambanın bu kadar avantajına karşın yeni olduğu için hakkında fazla bir geribesleme bulamadım.
    alan bilen kullanan varmıdır.
    veya bana hangi brushless seti tavsiye edersiniz.
    To follow the path: Look to the master, follow the master, walk with the master, see through the master, become the master.
    Now, I am the master.

. Gerı kalan 2 sıde drıft ıcın cok hızlı gelır ve pılı cok hızlı bıtırırler. Bence drıft ıcın 23 turn rz yeterlı olucak.
    Konu omer_yildir tarafından (22-09-2006 Saat 01:08 ) değiştirilmiştir.
    Team Magic G4S
    Team Magic G4
    AE Rc12L4
    Tamiya Ff02
    Tamiya Tl01
    Tamiya İsuzu Mu
    Kyosho Mini-z
    Hpi Savage

Alıntı omer_yildir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mambalar 380 lık motora sahıp yanı 1\10 araclara ufak gelıyorlar. Gerı kalan 2 sıde drıft ıcın cok hızlı gelır ve pılı cok hızlı bıtırırler. Bence drıft ıcın 23 turn rz yeterlı olucak.
    Mamba 540 size brushless üretiyor. Mamba Max adı altında 540 size'lık 3 çeşit seti var. Yakında Monster trucklar içinde Mamba monster max adı altında 540'lık brushless motor setleride çıkacak.

Tarkan buluşmada dikkatini çektiyse kullanılan drift araçları sürate yönelik değilde daha kontrollü drifte yönelik araçlardı. Buluşmaya gelen araçlardan 1 tanesini şahsen ben topladığım için diğerlerini de orda yardım için ayarladığımdan dolayı hepsini yakından biliyorum ve hepsi Tamiya X23 RZ motor kullanıyor. Fakat orda dikkatini çektiyse Şükrü abinin yakındığı bir konu olan kömür problemi vardı, drift yaparken kömürler haddinden fazla aşınıyor, bobin ve bu yüzden comm. kısmı çok kömür tozu topluyor, motor bazen kesiklik yapıyor çok bakım yapılması gerekiyor vs.vs. Bu sebeplerden dolayı brushless daha sıhhatli bir çözüm gibi gözüküyor. Mamba Max serisinin 4600 modeli bile torque ve devir bakımından drifte doyurcak bir model. Mamba ESC'nin castle creations ın yapmış olduğu link ile en ince detayına kadar programlanabilir olması (motor timing, drag brake, soft start, traction cont. vs.vs.) ve ESC'ye firmware atabilmen büyük bir ayrıcalık. Ama bence illa alacaksan 5600 almanı tavsiye ederim daha sonrasını araç üzerinden dişli oranlarıyla oynayarak halledebilirsin. Tabi iş bunlarla bitmiyor iyi birde lipo alman gerekli benim 12C 2200mah ile yaptığım ölçümler çok şaşırtıcı 30-35 dakika arası dayanıyor ve buda baya yüksek bir süre tabi paraya kıyıp 7.4v 4000mah set alırsan o zaman baya güzel olur ama pilin fiyatı 150 dolar civarı.. Neyse sen düşün taşın karar ver..

O zaman edıtleyelım. Bılgılendırme ıcın sagol. Bıraz uzak kaldık adamlar 540 gecmıs
    Team Magic G4S
    Team Magic G4
    AE Rc12L4
    Tamiya Ff02
    Tamiya Tl01
    Tamiya İsuzu Mu
    Kyosho Mini-z
    Hpi Savage

Yaklaşık 1 sene önce çıkardılar sadece motor kasa boyutu farklı. Ben şahsen Max 5600'den memnunum ama hangi araca takacağıma karar veremedim

Bu arada benim topladığım drift canavarının elektronik olarak şuanki şetup'ı

12x2 L.R.P. V10 Spec3 motor
    Duratrax Streak ESC
    10 Cell 3800 mah GP (evet şaka değil 10 cell = 12volt)

ama yakında lipo düşünüyorum fakat kömürlü motor esc leri kömürsüz esclerine göre çok daha fazla akım çektikleri için lipo piller dayanmıyor ve eriyorlar Daha yüksek C kapasiteli piller lazım 20C-25C civarı ee tabi fiyatlarıda 150-200 dolardan başlıyor 400'e kadar gidiyor.

Oct 2005
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    34
    zaten şükrü abini yakındığı kömür problemi, sonra kendi escsinden çok ali abinin escsiniden memnun olması kaliteli escye itti beni. onların fiyatlarını görünce ve kömür problemini de göz önüne alınca burshless uzun vadede en iyisi gibi
    tercihimi mamba max tarafından yana kullanıcam zannedersem.
    fiyatı 212$, dün 25$lık bir indirim vardı ama bugün öğleden sonra kalktı.
    gümrükte şu 300€ limitine geçince ramazanın girmesiyle siparişi vermeyi düşünüyorum.
    programlanabilir olması istenirse drift istenirse yarış için kullanmaya olanak tanıyor gibi. hatta şöyle bir fantezi de olabilir, bluetooth modülü eklenirse yarış esnasında, teknik ekip arbaya müdahale bile edebilir.
    pil içinse lipo en mantıklısı olacak. 5000lik 7.4V 20c-30c pil ile başlayabilirim. 126$ o da.
    bu sefer aylara yayıcam parçaları toplamayı ama kaliteli şeyler almayı planlıyorum.
    To follow the path: Look to the master, follow the master, walk with the master, see through the master, become the master.
    Now, I am the master.

Feb 2006
    Nereden Nereden
    West Lafayette, IN
    Yaş Yaş
    22
    kaliteli esc den şaşmayın sonuçları kötü olabilir. brushless ların sadece hız için kullanıldığını biliyordum. bir drift arabasına takmak da güzel bir fikir tabii ki. fakat, bize gereken torktur, driftin yüksek süratle ilgisi yoktur çünkü. parçaları aldıktan ve arabayı topladıktan sonra görüşlerinizi yazarsanız sevinirim. ayrıca buluşmalara da getirip inceleme fırsatı sunarsanız çok makbule geçer.

ekleme: ama benim fikrime göre brushless drift için gereksiz. brushless tan performans alınması için şasinin de hafif olması lazım vs, vs.
    Konu rmnkrm tarafından (22-09-2006 Saat 19:21 ) değiştirilmiştir.

Oct 2005
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    34
    hele bir araba toparlansın buluşmalra getiririm. tabi bu çok yakın bir zamanda olmaz. ama inşallah olacak
    bu arada brushlessların driffte kullanımı hakkıdna forumda royalflush bir link vermiş buraya da koymasyı uygun gördüm.
    http://www.youtube.com/watch?v=B-COU5ki9I8
    açıklamada dediğine göre
    "All cars are in the video are Yokomo R/C Drift Cars on Yokomo Drift Tires and powered by Novak Brushless Systems. www.teamnovak.com"
    yokomo kitleri ve drift lastikleri ve novak fırçasız motorlar kullanılıyormuş.
    Now, I am the master.

Apr 2005
    Nereden Nereden
    Trabzon
    Yaş Yaş
    33
    novak hakkında bilgi vermek istedim baya zaman geçmiş ama faydalı olucaktır
    novak ın super sport plus model setini aldım 5800 motor ile beraber set i 209 dolar dı 219 oldu. aldım kullandım bi ara arkadaşın evinde df 02 buggy ile kullanırken evde yavaş kullandığım için esc ısınmış ve ısı koruması olmadığı için esc nin 1 fazı yandı diğer 2 faz çalışır durumda kömürlü motor programı yapıp motor çalıştırdım ama içinde yanan mosfetleri iptal ettikten sonra.
    şuan GTB kullanıyorum üzerinde 18 tane mosfet var SS+ da ise 6 tane yani faz başına SS+ da 2 tane GTB de ise 6 tane mosfet düşüyor
    motor olaraksa 5800 baya iyi drfit için hızlı gelebilir 4300 daha uygun rz gibi motorların devri 26 000 cıvarı ve 4300 de 4300x7.2=30.096 ki pil ilk takıldıında asla 7.2 volt olmaz 8 volt cıvarıdır
    4300x8=34.400 devir yapar ki baya iyi bir rakam diğer motorlara göre ve şuanda novak ın 13.5 turn stock motoru da var artık stock motor gibi oda 3300x8=26.400 devir döner ortalama ama 5800 model yani 8.5 turn ise 5800x8=46.400 devir yapar 10 turn motor gibi yüksek hız var şimdi kararı siz verin hangi sistem ben şuanda 4300 motor un olduğu seti SUPER SPORT motor esc 169.99 dolar ki motorun 58 dolar olduğunu düşünürseniz esc nin fiyatı SS+ olan modeli 169 dolar birde indirim baya uyguna geliyor ama SS veya SS+ escde 5800 gibi motoru kullanmanızı tavsiye etmem artık yoksa böyle yapabilirsiniz :kütküt: ben yaptımda
    çok önemli 1 şey daha ekliyim SS+ da soğutucu mosetlere binmiyor mosfetlerin bağlı olduğu plaketin arka yüzeyine vidalanmış arasında ısı ileten silikon yüzeyle beraber ama GTB de ise mosfetlerin üstünde yine ısıyı ileten silikonlu malzeme ve soğutucu ve fan yani SS+ ı almanızı tavsiye etmiyorum 5800 motor kullanacaksanız
    Konu DjMucit tarafından (25-01-2007 Saat 22:11 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme yapmak
    DF 02 gelicek yolda
    modifiyeler bitmez ...
    TT-01 RTR Satılık
    DF-02 RTR Satılık 3 adet var
    HPI RS4 MT(EP) RTR Satılık

Apr 2005
    Nereden Nereden
    Trabzon
    Yaş Yaş
    33
    bunu palaşmam gerek
    Eklenen Resim Ön İzlemesi
    • Dosya tipi: jpg novak.jpg‎ (107,2 KB (Kilobyte), 198x kez indirilmiştir)
    DF 02 gelicek yolda
    modifiyeler bitmez ...
    TT-01 RTR Satılık
    DF-02 RTR Satılık 3 adet var
    HPI RS4 MT(EP) RTR Satılık

Oct 2005
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    34
    bugün mamba max 5700ü deneme fırsatım oldu.
    ilk başta üzerinde foam lastikler vardı, açıkçası çok kaygan geldi tabi yüzeyin etkisi de olabilir. sonra rubber lastikleri taktım kontrol biraz daha kolay oldu. motorun torku epey yüksek olduğu için normal lastikle bile drift çok rahat yapılabilir durumda.
    arabada mamba max 5700, team orian 7.4 4800 pil, 26/108 dişli oranı var. ön tekerler toe out, arkalar toe in, arka diffler önlere göre daha sıkı ama klitli değil.
    tek kötü yanı tabi motor ve esc ısınıyor güvenli sınırları geçtiğini pek zannetmiyorum ama emin olmak için bir fan bağlamam en iyisi olacak.
    videosunu en kısa zamanda koyarım.
    Now, I am the master.

tarkan hayırlı ola
    bende senden bi açıklama bekliyordum mamba hakkında, anlaşılan memnunsun stok motordan farklıdır muhakkak ama drift lastiğiyle her iki motor arasında ciddi farklar varmı acep almaya değermi yani sadece drift için..
    Konu demirci tarafından (28-01-2007 Saat 20:36 ) değiştirilmiştir.