Drift araçlarında difransiyel.
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 10
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
01-10-2006 16:36 #1
Yanlarken daha kontrollü ve daha uzun bir kullanım için araçlarımız arka tekerleklerinde kilitli difransiyele ihtiyaç duyarlar.
Kilitlenmiş arka difransiyel aracın arka aksında güç kaybı olmadan savrulmasına aynı zamandada savrulmuş haldeyken gazla kontrol edilirek daha dengeli kaymasına yardımcı olur.
Ön difransiyeler içinse durum biraz daha farklıdır.Ön difransiyeleri her ne kadar kullanım şekli ve stilinize bağlı olarak farklılıklar göstersede , ortalama %30 luk bir kilitleme yeterli olacaktır.Böylece araç hem ön tekerleklerini virajın kaldıramiyacağı torktan kurtarır vemde aracın yönlendirilmesinde kolaylık sağlar.Tam kilitleme hem kafadan kaymaya hemde yürür aksamın aşırı yıpranmasına sebebiyet verir.
Difransiyel nasıl kilitlenir : Bunun için 2 yol vardır
Bildiğiniz gibi araçlarımızda 2 tip diff bulunur.Bunlardan biri bevel diff ( (gear diff) dişlili tip) ,ikincisi ise ball dif (bilyalı tip)
1)
Bevel difransiyele sahip aracınızın arka difransiyelini açıp sıcak silikon dökerek yapıştırabilirsiniz.Böylece istediğinizde silikonu söküp difransiyelinizi kullanabilirsiniz.Eğer ben diffi birdaha kullanmam diyorsanız kuvvetli bir yapıştırıcıylada yapıştırabilirsiniz.
Ball difransiyele sahipseniz aracınızın marka ve modeline göre difransiyelinizin ayar vidası nerede ise vidayı diff i kilitleyene kadar sıkmak.Ball diffler nazik olduklarında dolayı dikkatli olunması gereken bir konudur bu.
2)
Eğer aracınız için üretilmişse yada kendi imkanlarınızla yaptırabilirseniz solid axle (yani direk diffsiz aks bağlantısı) kullanmakKonu hako d tarafından (16-07-2007 Saat 13:34 ) değiştirilmiştir.
-
01-10-2006 18:38 #2
bilgiler için teşekkürler.
ön dirransiyeller için one-way seçeneği de mevcut bildiğim kadarıyla. hazır konu açılmışken bunun hakkında da artısı eksisiyle bilgi verirseniz çok iyi olur.To follow the path: Look to the master, follow the master, walk with the master, see through the master, become the master.
Now, I am the master.
-
01-10-2006 19:27 #3
bilgi için teşekkürler..
tc 4 te bevel diffmi yoksa ball diff mi var :??about 2005-2012 copyright Uğur !
..... white mOuse rx7 tt01d ..... drift king
-
01-10-2006 20:24 #4
one-way sisteminin driftte araca faydalı olacağını sanmıyorum.Her ne kadar frene bastığınızda elfreni çekmiş gibi sadece arka tekerlekleri frenlicek olsada,drift lastiklerinin kayganlığınıda düşünürsen frenin sonu %99 spin olacaktır.Eğer araç one way siz olursa frenlerken ağırlık dağılımını ön tekerler üstüne verip arkanın elfreni çekip savurtmanın aksine daha kontrollü bir kayma sağlar.
Uğur tc4 deki difransiyeli hiç incelemedim.Keza sende bana yada birilerine sormak yerine arabanın kullanma kulavuzuna bakma zahmetini göstersen ,eğer o yoksa internetten manuelini indirip baksan onada imkanın yoksa diffini söküp baksan daha doğru olucaktır öyle deilmi
Hem böylece aracını ve özelliklerini daha fazla öğrenmiş olursun.Hem böylece aracın bir gün arızalanırsa yapman senin için çok daha kolay olur
Konu hako d tarafından (01-10-2006 Saat 20:43 ) değiştirilmiştir.
-
01-10-2006 20:30 #5
Hatırladığım kadarıyla Tc4 lerde ball diff var.. TC4 sende var bi ara açıp bak.
one-way motorun verdiği güç azaldığında ön tekerleri serbest bırakır ve arabayı 2çekere düşürür. Bu sayede virajları daha iyi dönebilirsiniz ancak frene basınca el freni etkisi yaratıyor
(1/10 gas on kullandığm için biliyorum
)
-
01-10-2006 20:43 #6
bu kadar yüklendiniz bende acıp baktım ball diff miş :eyaaaaa:
about 2005-2012 copyright Uğur !
..... white mOuse rx7 tt01d ..... drift king
-
01-10-2006 22:41 #7
ball diff leri sıkarak kilitlemeye çalışmayın çok sıkarsanız vida ve somun zarar görüyor. onun yerine ball diff i içinden kilitlemeyi deneyin
-
01-10-2006 22:46 #8
yaa ben bu one-way olayını anlayamadım pull-roto start sistemlerindede one-way rulman var fakay one-way rulman nasıl gu azaltıgında on tekerleri devre dısı bırakır onu anlamadım ayrıca one-way rulman olunca arac nasıl geri gidicek?
-
11-10-2006 13:46 #9
anladığım kadarıyla motorun on-way rulmanından söz edilmiyor, diff.in one way olmasından bahsediliyor..
-
11-10-2006 15:32 #10
one way diff şöyle diyeyim, arka tekerleri sabitleyin. normal sartlarda 4 çeker bir arabada ön tekerlerin dönmemesi gerek (aynı yöne dönmekten bahsediyorum, yoksa biri ileri diğeri geri dönebilir.) ama one way diff ile ön tekerler dönebilir. bu sayede arka tekerler dursa bile ön teker ler dönmeye devam edebiliyor ve hako d nin dediği gibi el freni etkisi yaratıyor.
To follow the path: Look to the master, follow the master, walk with the master, see through the master, become the master.
Now, I am the master.
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)