Wing Dragon Sportser Uçuş Resimleri

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 41
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 41 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Wing Dragon nasıl uçuyor diye merak edenler için )
    Eklenen Resim Ön İzlemesi
    Aut dosce, aut disce, aut discede (*)

(*) Ya Öğret, Ya Öğren, Ya da Terket

Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Biraz daha Wing Dragon SP ve de iki ipli bir para-stunt uçurtma.
    Eklenen Resim Ön İzlemesi

Nov 2005
    Nereden Nereden
    Vienna
    Yaş Yaş
    22
    Abi uçak hakkında yorumlarını yazabilirmisin.Yeni başlayan daha önce uçuş tecrübesi olmayan biri için uygunmudur?Bİrde nerden aldığını ve fiyatını özelden yazabilirsen sevinirim.

Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Uçak Türkkuşu tarafından getirilen Art-Tech Wing Dragon SP. Gövdesi plastik, kanat ve kuyrukları strafor köpüğünden. Arkadan pervaneli (Pusher denilen tip)

Uçuşa hazır olarak (RTF), üzerinde 480 ebadında fırçalı motor ve fırçalı esc, 4 adet mikro servo (2 x aileron, 1 x rudder, 1x elevator) monte edilmiş halde geliyor. Aynı zamanda yanında 4 kanal FM verici (40 mhz) ve 6 kanal alıcı var.

Uçak bence son derece başarılı bir başlangıç uçağı. Beni başlattı en azından. İlk bir kaç uçuşumda tecrübesizlik nedeni ile kırım yaşadım ama zaten gövdeyi kırmak mümkün değil. Pervane zaten arkada olduğu için düşüşlerde kolay kolay hasar görmüyor. En çok kanat ve stabilizor kırılıyor, ancak köpük yapıştırıcısı ve koli bandı ile gayet kolay bir şekilde çabucak tamir edilip uçuşa devam edilebiliyor.

İlk afallamayı atlatıp, biraz kumanda hakimiyeti kazandıktan sonra uçurması gerçekten çok keyifli. Kolaylıkla yükselip irtifa kazandığı için, hemen hata affeden yüksekliklere çıkabilmek mümkün. Zaten dihedral kanat yapısı sayesinde kendi kendini düzelten bir uçuş karakteri var. İşler karışınca kumandayı kendi haline bırakmak uçağın düz uçuşa geçmesi için yeterli oluyor.

Uçak ile beraber gelen 1000 maH'lık pil ile tam gazda bile 10 dakika kadar uçmak mümkün oluyor. İrtifa kazanıp motoru kapattıktan sonra termalleri de yakalayabilecek kadar hafif ve geniş kanatlı olduğu için uzun süzülüşler sayesinde 30 dakika kadar kesintisiz uçmak mümkün. İniş sırasında da uzun süzülüş karakteri sayesinde çok yavaş inişler yapılabiliyor.

Şimdiye kadar alan yetersizliği yüzünden hep elden atarak kalkış yaptığımız için kalkışta ne kadar hızlanmak ve yol katetmek istediğini bilemiyorum açıkçası, ilk fırsatta bunu da deneyeceğim.

Forumda özel (ve yerli) firmaların ismini vermiyoruz ama Türkkuşu devlet kuruluşu olduğu için sanırım ismini vermekte bir sakınca olmasa gerek. Bence türkkuşu bu uçakları bu fiyata ithal ederek modelcilik camiasına ciddi bir iyilik yaptı. Ben de Türkiye'de modelciliğin menfaati bakımından bu kuruluşun mümkün mertebe desteklenmesi taraftarıyım.

Türkkuşu Model Satış mağazasından Wing Dragon SP'yi RTF (Uçuşa hazır olarak) 180 liraya almak mümkün.

Biraz uzun oldu ama .... İnceleme kısmına mı yazmak lazımdı acep?

Neyse, saygılar.
    Egemen

Nov 2005
    Nereden Nereden
    Vienna
    Yaş Yaş
    22
    İlginize teşekkürler.Kazasız kırımsız uçuşlar...
    Konu nihat tarafından (06-10-2006 Saat 23:29 ) değiştirilmiştir.

THK keşke arflerin yanında birkaç tane elektrikli kitlerden getirseydi. Birazdaha pahalı olsaydı ama yinede olsaydı yani.

Ayrıca evet stabilizör çok kolay hasar görüyor.

Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Stabilizör için 2mm oluklu leksan temin edip (ki resim dosyası taşımak için yapılan plastik çantalar ideal malzemedir) bu malzemeden stabilizör hazırlarsanız eğer, kırılma olayına bir son vermiş oluyorsunuz.

elden bırakmak için 2 kişi olması gerekiyor değilmi? kendim denedim bir türlü elden atamadım, yerlerdede yer yer mıcır vardı yeteri kadar hızlanamıyordu kalkış için.

Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    İki kişi daha kolay tabii ama ben tek başıma elden atarak kalkış yapıyorum. Gazı sonuna dek açtıktan sonra sol elime atıyorum, bu arada tabii sağ elimle de elevatörü yukarı veriyorum. Rüzgara karşı motor tam kapalı iken bile elden atarak planör gibi kalış yaptım. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

pervane çok kolay kırılıyor abi, çünkü uçak yere çarptığında eğer paralel değilse pervane doğrudan yere çarpıyor dönerken. ama epoxi ile yapıştırınca sorun kalmadı. yinede ben yeni pervaneler aldım yedek. şimdi planör üretiyorum plandan, wingdragon u ben pek sevmedim.

Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Uçak yere çarpacak gibi ise eğer önce motoru kapatıyorum ben. Hem pervaneyi kırılmaktan kurtarıyor, hem de kanadı traşlamasını engelliyor böylece.

Coşku, sendeki sanırım sarı renkli, 3 kanallı slowflier modeli. Onun pek keyifli olacağını zannetmiyorum ben de. 4 kanallı sportser modelinin hem motoru farklı (slow flier modelinde 380 motor, sportser'de 480 motor var) hem de aileronlu olduğu için uçuş karakteri farklı. Eğer wing dragon'a niyetlenen varsa kesinlikle 4 kanallı modelini almalarını tavsiye ederim. Aynı uçak değil çünkü, içinden çıkan kumanda bile farklı.
    Konu red_fin tarafından (06-10-2006 Saat 10:08 ) değiştirilmiştir.

Kumanda olarak kll ye 4 kanallının kumandasını vermişler Konuşmuştuk önceden. Ama aileron yok tabiiki. Benim alıcıda sorun var sanırım, slowflyer gibi kullanacağım mecburen. Çünkü aileron servolarını taktığımda çalışmıyor, fakar servoları tektek örn rudder portuna takınca ikiside çalışıyor.

benim asıl ilgimi arka fondaki subaru cekti masallahı var hayırlı olsun kırımsız surusler(ucak için dedim)

Alıntı roxx0rs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim asıl ilgimi arka fondaki subaru cekti masallahı var hayırlı olsun kırımsız surusler(ucak için dedim)

valla resimleri ilk görünce benimde dikkatimi ilk arkadaki subaru çekmişti! aslında subaru hastası değilim ama araç bi hoş gözüktü gözüme! kırımsız uçuşlar (subaru için dedim )
    RC TEAM 07 @NT@LY@

Feb 2006
    Nereden Nereden
    Hisarüstü/İstanbul
    Yaş Yaş
    27
    Çok güzel açıklamalar var ama ben de Subaru'ya burdan sevgilerimi sunmak istiyorum. 8 sene önce başlayan bir aşk var aramızda

Açıklamar için çok teşekkürler, açıkçası cazip fiyatı ve anladığım kadarıyla verdiği keyif ile denemeye değer. Ama korkum bir de uçan cisimlere bulaşıp sonra babamın da bana kumanda takması

Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    Alıntı Scorpion_King Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    THK keşke arflerin yanında birkaç tane elektrikli kitlerden getirseydi. Birazdaha pahalı olsaydı ama yinede olsaydı yani.
    Aynı fikirdeyim, çok iyi olurdu.
    www.gurmanbayraktar.com
    -Hobi ile saplantı arasında ince bir sınır vardır. Tahmin edin hangi taraftayım?-

Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Evet, bu talebi THK mağzasındaki görevli arkadaşlara ilettiğimizde, maalesef ilk iki ithalatta çok kısıtlı bir bütçe ile çalışmak zorunda oldukları için az çeşit uçak getirebildiklerini söylediler.

Ancak ne mutlu ki gösterilen ilgi beklenilenin oldukça üzerinde olduğu için bundan sonra daha çok çeşit ve daha fazla yedek parça getirmek hazırlığında olduklarını anlattılar. Modelcilerin desteği sürdükçe karşılığında daha fazla model çeşidi ve yedek parça akışı olacak anlaşılan.

Yinede kit getirteceklerini sanmıyorum. Çeşit artıracaklardır. Büyük ihtimalle kit isteyen olsaydı bizim kitlere ilgi büyük olurdu diyorlardır. İlgi görmez diye getirtmiyorlar. Ihlamur ile balsayı aynı kefeye koyuyorlar heralde...

bence aynı kefeye koymuyorlardır, ıhlamur çok ucuz olduğu için gelenek halinde eski modelleri üretiyorlar. dediğiniz gibi keşke arf modeller getirseler yada üretseler.

redfin, abi 3 kanallı model düzgün uçuyor uçmaya başlayınca ama dediğin gibi çok basit kalıyor 4 kanalın yanında. kumandam 4 kanal abi şansıma öyle çıktı içinden. şimdi plandan planör yapıyorum. belki sonra ducted fan lı bir uçak yaparım. hongkong dan aldım ıvız zıvır malzemeler. kocaman bir ducted fan ve motoru,katlanabilir bir pervane, dairesel dişli kutusu vsvs.

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)