Yeni Başlayanın Yol Haritası (Yorumlarınızı Bekliyorum)

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 350
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 350 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 18 Sayfadan 123416 ... SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Helikopter modelciliğine yeni başlayan pek çok modelcinin düştüğü en büyük yanılgılardan birisi "Yeni başlıyorum yardım edin lütfen?" demektir.

Helikopter, modelciliğin en son noktalarından birisidir. Başlangıç modeli de kişin, yaşına, bu hobiye ayırabileceği zamana ve paraya göre değişmektedir. Bu yüzden kendi durumunuzu en iyi siz değerlendirebileceğiniz için yine en iyi kararı kendiniz verebilirsiniz. Tabii ki alınan kararların gözden geçirilmesi ve tecrübeli modelciler sorulması hayati önem taşır.

Özellikle açılan bazı konularda, bu konu referans gösterilmeye başlanması nedeniyle, ilk konuyu biraz daha düzenliyerek, başlamak isteyenleri bilgilendirici bir noktaya getirmek istedim. Okuduklarınızı, simülasyon dışında hiç heli uçurmamış birinin araştırmalar sonucunda edindiği bilgilerdir.

1.Öncelikle şu soruyu kendinize sorun; bu hob için ayıracak yeterli zamanım ve maddi kaynağım(Çok göreceli, kabul ama en azında 150-200$ civarı) var mı? (hatta daha fazla ama bu en alt seviyedir günümüz itibariyle)

EVET ise cevap okumaya devam,

2. soru; elimde elektronik donanım var mı? Kumanda, alıcı, ESC, pil vs..

HAYIR ise cevabınız; RTF bir helikopter ile başlamanız uygun. RTF demek, kumandası, alıcısı, helikopteri, pili vs..(bazı RTF lerde kumanda için pil almanız gerekir.) okumaya devam, alt kısımda bu konuyla ilgili öneriler var.

EVET ise cavabınız ve bu donanımı kullanacak iseniz, bir ARF Heli ya da Kit almanız uygun olacaktır.

Sıra geldi Heli seçimine

Şimdi, RTF alacak olan hobi delileri (tutkun demiyorum, deli diyorum artık bu noktadan sonra ) Heliyi yurt içinden temin edecekseniz bugün itibariyle Walkera markası dışında çok fazla seçenek yok.Ancak Walkera bir helim olmadı, forumlardaki yorumlar genellikle Walkera dan uzak durun, malzeme kalitesi düşük. Ancak bu forumda da oldugu gibi bir walkerayı alıp da uçuran onlarcada arkadaşımız mevcut. Tabii ciddi bir uğraşıyla birlikte. Modeli 22E mi 36 mı araştırmak gerekli yalnız Walkeranın sitesini inceleyince yeni üretim teknikleriyle, heli leri geliştirdiklerini gordum. Son veriyonları nasıldır bilemiyorum. Fİyatları da bir nebze artmış.

Benim tavsiyem, ki özellikle yurt dışı forumlarda tavsiye edliyor, Honey Bee CP2 . Honey Bee malzeme kalitesi yeterli ve nispeten ucuz RTF Honey Bee CP2 140 dolar civarında bir fiyati var.

Kit ya da ARF alacaklar, yani ben TREX i tercih ettim. Şu an da neye ihtiyacım var onu belirlemeye çalışıyorum. Kit , motor, gyro vs..

Ben, ağustos ayında rc işine başlamaya karar verdim. Başladım forumları okumaya, ilk başlarda uçak ve heli olarak düşünüyordum. Öncelikle uçak rc ile başladım.

Araştırırken kumandanın ne kadar önemli olduğunu farkettim ve alırken hem heli de hem uçak da orta duzeyde kullanabileceğim bir kumanda tercihi yaptım. Futaba 6EXH kumanda aldım. (http://www.futaba-rc.com/radios/futk58.html)

Benim elimde, 6 kanal verici, micro alıcı, lipo, esc ler oldugu icin RTF bir model almak istemiyorum.

Mevcut diğer elektronik donanımlarım ise ;
    Lipo : 3s 1300 mah (10C), 3s 1700 mah 20C (Balancer), 2s 2200 mah 20C (Balancer)
    ESC : Himodel 25/35 A Esc (http://www.himodel.com/en/rc_hobby/electric_1873.php) , Tower Pro 15A Esc
    Şarj cihazı : Lipo charger (Balancer) http://www.himodel.com/en/rc_hobby/electric_2151.php
    Micro alıcı : WFly 6 ch. reciver (http://www.himodel.com/en/rc_hobby/radios_1756.php)
    Micro servo : Tower Pro 2 adet (http://www.himodel.com/en/rc_hobby/radios_122.php)
    Simulasyon kablosu : Futaba modeline uygun usb kablo.

Bu donanımları şu ana kadar uçaklarda kullandım.

Özellikle yabancı forumları okuduğumda genel olarak şu bilgilere ulaştım. Yeni başlayan birisi, stabil ucan, cok sorun cıkarmayan, ayarları nispeten kolay olan bir model secmeli. acemi oldugundan kırım yaşanma olasılıgı yuksektir.

Walkera
    "Bu yuzden walkera dan uzak durun. Malzeme kalitesi yeni başlayan birisi için yeterli düzeyde olmayacaktır." deniliyor. Yabancı forumlarda da , az cok bizim forumumuzda da.Yorum yapmıyorum

ESKY Honey Bee
    "Uygun secim olacaktır. Fiyatı dusuk, malzeme kalitesi istenilen duzeye yakın. RTF modelleri cok." Yorumum, Honey Bee in bir den fazla modeli var. Genelde RTF oldugu icin elimdeki donanımı kullanamayacagıdan,RTF leri gectim. Kit olanlarda var. Tercih edilebilir gibi duruyor.

Align TREX 450 XL (Cde,Hde)
    "Kutsal Trex , malzame kalitesi iyi, Yeni başlayan birisi direk olarak Trex den başlarsa yaşayacagı kırımlarda masrafı cok olacaktır. Oysaki honey bee de 20 dolar civarında masrafi olan biri benzer parcalari trex de 100 dolara yakın yapacaktır. Yeni baslayana cok uygun degil." Trex hoşuma gidiyor ancak benim icin ne kadar uygun?

Şimdi , simulasyonda çok rahat iniş kalkış yapıyorum, ancak sim. nun cok da gercekci olamadigini biliyorum. Hiç sağa sola kacmıyor, ayarlar super yapilmis gibi sanki. Genel olarak benim istediğim, yeni baslayan icin cok zor olmayacak bir secim. Elimdeki donanımı kullanmak istiyorum. Benim icin hangi model sizce uygun olacaktır. Deneyimli modelcilerin görüşleri çok onemli benim icin.

Yukarıdaki donanımlarımı, ozellikle esc, servo, alıcı bunlari heli de kullanabilir miyim?
    Konu javaCoder tarafından (05-11-2006 Saat 15:03 ) değiştirilmiştir.

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Mar 2005
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    22
    ben de yeni başladım...abd'den bir tane EF sabre aldım...pal falan kırıldı şimdi...abd'deb gelecek...ve emin ol bunu beklemek çok sinir birşey

bence bulunduğun şehirde önce araştırma yap...eğer bulunduğun şehirde varsa bir model, onla başla...hem de kit yapacakmışsın...yapamadığın yerlerde gider adama sorar, yardım alırsın...
    forumdan yardım alırım diyorsan, elbette ki yardım alırsın ama gözle gören birisi daha iyi yardım eder..ayrıca satıcı malını satnak ister bu bir gerçek ama sana en doğru malzemeyi de o verir bence..sonuçta tüm kombinasyonları görmüştür..

Bence modelciliğin iki temel aşaması var. İlki modelin inşası ve ayarlanarak uçuşa hazır hale getirilmesi (ki bence gerçek modelcilik budur). İkincisi de modelin gerçekten uçurulması.
    İlk aşama gerçekten zor ve sabır gerektiren bir aşama olup belirli bir teknik altyapıyı da şart koşmaktadır. Zaten RTF ve ARF modellerin varlığı da bu zor aşamanın hızlı geçilebilmesini amaçlar.
    Buraya kadar hemfikir isek devam edelim.
    Uçak ve helikopter arasında uçuş mekaniği ve kumandalar açısından çok ciddi farklılıklar vardır. Her zaman verdiğim bir örneği tekrarlayayım. Bir B747 kaptanı helikopter kullanacak ise eğitime sıfırdan başlamak zorundadır. Çünkü helikopter çok farklı bir araçtır. İşte bu nedenle helikoptere yeni başlanacak ise bence öncelikle modelciliğin ikinci aşamasına odaklanılması mantıksız olmaz. Dolayısıyla sıfırdan bir helikopter modeli yapmak ya da ARF bir modeli uçar hale getirmeye çalışmak yerine RTF bir model tercih edilerek öncelikle alete hakim olmaya çalışmak mantıklı olur. Zaten RTF bir modelin temel ayarlarını yaparken helikopter uçuş mekaniği hakkında da birçok bilgiye sahip olunacaktır.
    Ben, helikopter modelciliği için simülasyonların "gerek şart" olduğunu kabul ediyor fakat "yeter şart" olduklarına kesinlikle katılmıyorum. Gerçeğinin yerini hiçbir şey tutamaz bana göre.
    Gelelim model seçimine. Ne yazık ki bu konuda karar vermek çok güç. Eğer pahalı ve kaliteli bir model seçerseniz en basit bir kırımda hem ciddi masraf çıkacak hem de muhtemelen yedek parça bekleme süresi can sıkacak. Ucuz ve kalitesi düşük bir modele karar verirseniz bu sefer özellikle kontrol hassasiyetinin düşüklüğü nedeniyle belki de helikopter modelciliğinden soğuyacaksınız. Ancak hem düşük maliyetle yedek parça temin edebileceksiniz hem de isterseniz kendi stoğunuzu oluşturup down-time'ı en aza indireceksiniz.
    Birçok kaynakta Walkera helikopterlerin başlangıç modeli olmamaları gerektiği açıkça belirtiliyor. Bunun en önemli sebebi de kalitesiz servolar, kalitesiz malzeme içeren rotor ve kontrol asambleleri. Bu durumda belki de şu seçenek mantıklı olabilir: Hesaplı bir RTF Walkera alınır. Ama mutlaka "6 kanal" tabir edilen CCPM kontrollü bir model alınır. Üzerindeki servolar kalitelilerle değiştirilir.
    Bu önerim genel bir öneri. Sizin özel durumunuz için ise, örneğin Tower kataloğundan bir ARF helikopter seçilir ve elinizdeki alıcı, verici ve servolar ona monte edilerek kullanılır. Örneğin Heli-Max MX400 Pro ARF 300 dolar civarında. Century Hummingbird 3D Pro ARF 140 dolar civarında. Hornet X 3D ARF Pro 340 dolar civarında.

Oct 2005
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    34
    başlangıç helikopteri diye birşey yok aslında. her modelin dezavantajı avantajı var. bunları sizin bu hobiden ne istediğinizle birleştirip ona göre modelinizi belirlersiniz.
    trex birçok açıdan iyi bir helikopter ama fiyat olarak, ekstradan almanız gereken kumanda gyro pil... için karşınızda birçok seçenek çıkıyor ve bu konuda fazla bilginiz yoksa sudan çıkmış balığa dönebiliyorsunuz. hele bir de kit olarak aldıysanız montajı, ayarların yapılması için size yardım edece biri yoksa helikopter tamamlandığında walkeradan bir farkı kalmayabilir. walkera ise monte halde geliyor herşey dahil iyi bir başlangıç fiyatı sunuyor ama bu sefer malzeme kalitesinden dolayı sorunlar yaşayabiliyorusunuz.
    her zaman dediğim gibi, aslında bu hobiye başlayacak kişinin kendini geliştirip ona göre kendi başlangıç modelini belirlemesi gerekir.

ben ne yaptım derseniz. tek seferde bir trex seti alacak kadar bütçem yoktu ama sümer beyin dediği gibi belt drive, 6 kanal özelliklerin olduğu bir helini başlangıç için uygun olduğuna karar verip, rtf 36 ile başladım. helikopterin ayarsızlığından dolayı bu ayarları yapmayı öğrendim (bu açıdan walkera eğitici bir heli diyebilirim, zorla öğretiyor size) sonra tabi ilk servoları değiştirmek zorunda kaldım. sonra sırasıyla kumanda seti, pil, esc, motor, alum parçalar filan... şimdi derseniz bir trex kiti alıp tüm elektronik aksamı ona monta edebilecek durumdayım.
    To follow the path: Look to the master, follow the master, walk with the master, see through the master, become the master.
    Now, I am the master.

Sep 2006
    Nereden Nereden
    ankara
    Yaş Yaş
    34
    TREX in kutsal oluşu ( ) malzeme kalitesinin çok iyi olması, ayarları iyi yapıldığında bir taş gibi sağlam havada kalması ve 3d' de de bu kararlılığı korumasındandır.
    Benim fikrim alabileceğiniz en iyi heliyi en başta almaktır. bu yakıtlı da olabilir ama hobiye yeni başlayan birinin motor ayarlarını "bile" oturtması çok zor onu da belirtmek lazım.
    Helide yeni olmak var, yavaş ilerlemek ve hızlı ilerleyip çoğunu bitirmek var. Ne kadar iyi bir makine alırsanız 3. şıkka ulaşmanız o kadar kısa sürer ama kesinlikle ve kesinlikle ayarları yapabilmeniz şarttır. Ya da yaptırmanız tabi (zevksiz ve heyecansız )
    Yine nacizane fikrim kötü bir heliyi habire düşürüp kırmak, tamir etmek heves kırıcı bir durum , özellikle başta. Bu sebeple ne kadar ekonomik olduğu da tartışmaya açık. Bu biraz alttan kanat, kanat açıklığı 120 cm bir pylon tipi uçakla uçakçılğa başlamaya benzer. Ne kadar başarılı olunur size bırakıyorum aynı zamanda bir uçakçı olarak.

Verdiğiniz tüm cevaplar için teşekkür ederim. Deneyimli modelcilerin yol gösterici olması benim için çok değerli ve önemli.

Bence modelciliğin iki temel aşaması var. İlki modelin inşası ve ayarlanarak uçuşa hazır hale getirilmesi (ki bence gerçek modelcilik budur). İkincisi de modelin gerçekten uçurulması.
    Çok doğru ve güzel bir tesbit.

Sizin özel durumunuz için ise, örneğin Tower kataloğundan bir ARF helikopter seçilir ve elinizdeki alıcı, verici ve servolar ona monte edilerek kullanılır. Örneğin Heli-Max MX400 Pro ARF 300 dolar civarında. Century Hummingbird 3D Pro ARF 140 dolar civarında. Hornet X 3D ARF Pro 340 dolar civarında.
    Burdan, maillerimi ve forumdaki sorumu sıkılmadan cevaplayan Sümer Bey'e tekrar teşekkür etmek istiyorum.

Tower dan alışveriş yapmayı tercih etmiyorum. Kargo ücreti çok fazla (UPS) ve ürün+kargo fiyatı gümrük sorunu cıkarabiliyor.

Biraz daha detaylı araştırma yapınca RTF olmasın isteğimden, başlangıç için vazgeçmem daha uygun gibi gozukuyor.

Walkeraları düşük elektronik, mekanik vs.. kaliteleri nedeniyle tercih etmek istemiyorum. Tam bir kaç keyifli uçuş yapmaya başladığım sırada havada bana sorun çıkarma ihtimali bile yeterli bu kararı vermemde.

ben ne yaptım derseniz. tek seferde bir trex seti alacak kadar bütçem yoktu ama sümer beyin dediği gibi belt drive, 6 kanal özelliklerin olduğu bir helini başlangıç için uygun olduğuna karar verip, rtf 36 ile başladım
    Öneriniz çok güzel aslında. 36, standart olarak brushed motor ve nimh ile geliyor. Brushless motorları ve lipo ların güçlerini iyi bildigim icin brushless bir model tercih etmek isterim. Gerci upgrade secenekleri var ancak o zaman da 200 doların cok ustune cikiyor. Bu durumda baska modellerde mevcut.

TREX in kutsal oluşu ( ) malzeme kalitesinin çok iyi olması, ayarları iyi yapıldığında bir taş gibi sağlam havada kalması ve 3d' de de bu kararlılığı korumasındandır.
    TREX i çok beğeniyorum. Mutlaka ileride bir TREX im olmalı ancak vakti geldiğinde tabiiki.

hobiye yeni başlayan birinin motor ayarlarını "bile" oturtması çok zor onu da belirtmek lazım.Helide yeni olmak var, yavaş ilerlemek ve hızlı ilerleyip çoğunu bitirmek var. Ne kadar iyi bir makine alırsanız 3. şıkka ulaşmanız o kadar kısa sürer ama kesinlikle ve kesinlikle ayarları yapabilmeniz şarttır. Ya da yaptırmanız tabi (zevksiz ve heyecansız ) Yine nacizane fikrim kötü bir heliyi habire düşürüp kırmak, tamir etmek heves kırıcı bir durum , özellikle başta. Bu sebeple ne kadar ekonomik olduğu da tartışmaya açık. Bu biraz alttan kanat, kanat açıklığı 120 cm bir pylon tipi uçakla uçakçılğa başlamaya benzer. Ne kadar başarılı olunur size bırakıyorum aynı zamanda bir uçakçı olarak.
    TREX i alabilecek bir bütçem var (TREX,gyro,servo vs... ) ancak başlangıç için hele hele kit olarak düşünmek büyük bir hata olabilir. Size katılıyorum.

Şimdi bu zor bir karar ancak bir yerden başlanmalı mutlaka

Sorularıma tam olarak cevap alamadım aslında. Yabancı forumlarda HoneyBee için çok iyi başlangıç modeli, hem ucuz, hem malzeme kalitesi walkeralardan daha iyi hem de uçuş dinamikleri TREX kadar olmasada iyi denilmiş.

ESky CCPM HoneyBee CP2 RTF : (http://www.rc-expert.com/product.php?pid=108) Brushless motor , 2 adet lipo, training kit ile beraber geliyor ve US$ 139.99 fiyatı var. Dezavantajı kuyruk ta da bir motor var. Keşke "belt" sistem olsaymış.

Elimdeki lipoları da sanırım kullanabilirim. Bu model hakkındaki görüşleriniz nelerdir. Yedek parçasını tr de bulamasam da yurt dışından getirtilebilir gözüküyor.

Honey Bee Esky King 6CH http://www.hobbyjapan2000.com/store/...prod=ESKY-E008

Bir üst model, $208.89 USD fiyatı

Mademki elinde radyo setin mevcut Honeybee CP2 veya Esky modellerine 150-200 dolar vermektense bir T-rex 450 almanı öneririm. Aksi halde diğer helilerden birini aldığında ilerde değiştirmek istediğinde daha çok masrafa girmiş olacaksın. Herkes bu işi bilerek doğmuyor ama bir şekilde başlanmalı, başlarken de pahalı, uğraşlı, kalitesi düşük, sabır isteyen zor yolu yada pahalı, daha az uğraşlı, kaliteli, kolay ayarlanabilir olan yolu seçebilirsin sana kalmış.

Alıntı javaCoder Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Helikopter modelciliğine yeni başlayan pek çok modelcinin düştüğü en büyük yanılgılardan birisi "Yeni başlıyorum yardım edin lütfen?" demektir.

Helikopter, modelciliğin en son noktalarından birisidir. Başlangıç modeli de kişin, yaşına, bu hobiye ayırabileceği zamana ve paraya göre değişmektedir. Bu yüzden kendi durumunuzu en iyi siz değerlendirebileceğiniz için yine en iyi kararı kendiniz verebilirsiniz. Tabii ki alınan kararların gözden geçirilmesi ve tecrübeli modelciler sorulması hayati önem taşır.

Ben, ağustos ayında rc işine başlamaya karar verdim. Başladım forumları okumaya, ilk başlarda uçak ve heli olarak düşünüyordum. Öncelikle uçak rc ile başladım.

Araştırırken kumandanın ne kadar önemli olduğunu farkettim ve alırken hem heli de hem uçak da orta duzeyde kullanabileceğim bir kumanda tercihi yaptım. Futaba 6EXH kumanda aldım. (http://www.futaba-rc.com/radios/futk58.html)

Benim elimde, 6 kanal verici, micro alıcı, lipo, esc ler oldugu icin RTF bir model almak istemiyorum.

Mevcut diğer elektronik donanımlarım ise ;
    Lipo : 3s 1300 mah (10C), 3s 1700 mah 20C (Balancer), 2s 2200 mah 20C (Balancer)
    ESC : Himodel 25/35 A Esc (http://www.himodel.com/en/rc_hobby/electric_1873.php) , Tower Pro 15A Esc
    Şarj cihazı : Lipo charger (Balancer) http://www.himodel.com/en/rc_hobby/electric_2151.php
    Micro alıcı : WFly 6 ch. reciver (http://www.himodel.com/en/rc_hobby/radios_1756.php)
    Micro servo : Tower Pro 2 adet (http://www.himodel.com/en/rc_hobby/radios_122.php)
    Simulasyon kablosu : Futaba modeline uygun usb kablo.

Bu donanımları şu ana kadar uçaklarda kullandım.

Özellikle yabancı forumları okuduğumda genel olarak şu bilgilere ulaştım. Yeni başlayan birisi, stabil ucan, cok sorun cıkarmayan, ayarları nispeten kolay olan bir model secmeli. acemi oldugundan kırım yaşanma olasılıgı yuksektir.

Walkera
    "Bu yuzden walkera dan uzak durun. Malzeme kalitesi yeni başlayan birisi için yeterli düzeyde olmayacaktır." deniliyor. Yabancı forumlarda da , az cok bizim forumumuzda da.Yorum yapmıyorum

ESKY Honey Bee
    "Uygun secim olacaktır. Fiyatı dusuk, malzeme kalitesi istenilen duzeye yakın. RTF modelleri cok." Yorumum, Honey Bee in bir den fazla modeli var. Genelde RTF oldugu icin elimdeki donanımı kullanamayacagıdan,RTF leri gectim. Kit olanlarda var. Tercih edilebilir gibi duruyor.

Align TREX 450 XL (Cde,Hde)
    "Kutsal Trex , malzame kalitesi iyi, Yeni başlayan birisi direk olarak Trex den başlarsa yaşayacagı kırımlarda masrafı cok olacaktır. Oysaki honey bee de 20 dolar civarında masrafi olan biri benzer parcalari trex de 100 dolara yakın yapacaktır. Yeni baslayana cok uygun degil." Trex hoşuma gidiyor ancak benim icin ne kadar uygun?

Şimdi , simulasyonda çok rahat iniş kalkış yapıyorum, ancak sim. nun cok da gercekci olamadigini biliyorum. Hiç sağa sola kacmıyor, ayarlar super yapilmis gibi sanki. Genel olarak benim istediğim, yeni baslayan icin cok zor olmayacak bir secim. Elimdeki donanımı kullanmak istiyorum. Benim icin hangi model sizce uygun olacaktır. Deneyimli modelcilerin görüşleri çok onemli benim icin.

Yukarıdaki donanımlarımı, ozellikle esc, servo, alıcı bunlari heli de kullanabilir miyim?

Walkera hakkında söylediklerinin hepsi doğruydu bizzat katılırdım ESKİDEN sana .Fakat olayı okadar iyi kotardılarki hayretle izliyorum. Adamların yaptığı elektronikleri artık kimse yabana atamaz. Mesela Wk 1001 diye bir kumanları var resmen JR ın bir kumandasının aynısı ve bizzat elektronikler JR la orla ortak yapılıyoru diye biliyorum ve fiyatı nerdeyse yarı fiyatı.Wk G006 diye bir gyroları var futubalara yakın kalitesi olduğu söyleniyor. Fiyat yine yanı nerdeyse yarı hatta 3 te bir fiyatına. Japonlarında sanayilerini Amerikadan gördükleri malların ucuz ve kalitesiz şekilde taklit ederek kurduklarını hatırladıkça Tarih tekerrür ediyor diyorum

Eğer yeni başlamışsak bence gidip 22E almalıyız çok ucuz ve yapılan iyileştilemelerle dayanıklı (alüminyum rotor gövdesi) ,yedek parçaları ucuz ve nerdeyse bakkallarda satılacak. Gidip Honey Bee alırsanız yedek parçalarını türkiyede zor bulursunuz 15 gün 1 ay bekleyip sonra soğuyup pes edersiniz.

Alıntı serhathakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Walkera hakkında söylediklerinin hepsi doğruydu bizzat katılırdım ESKİDEN sana .Fakat olayı okadar iyi kotardılarki hayretle izliyorum. Adamların yaptığı elektronikleri artık kimse yabana atamaz. Mesela Wk 1001 diye bir kumanları var resmen JR ın bir kumandasının aynısı ve bizzat elektronikler JR la orla ortak yapılıyoru diye biliyorum ve fiyatı nerdeyse yarı fiyatı.Wk G006 diye bir gyroları var futubalara yakın kalitesi olduğu söyleniyor. Fiyat yine yanı nerdeyse yarı hatta 3 te bir fiyatına. Japonlarında sanayilerini Amerikadan gördükleri malların ucuz ve kalitesiz şekilde taklit ederek kurduklarını hatırladıkça Tarih tekerrür ediyor diyorum

Eğer yeni başlamışsak bence gidip 22E almalıyız çok ucuz ve yapılan iyileştilemelerle dayanıklı (alüminyum rotor gövdesi) ,yedek parçaları ucuz ve nerdeyse bakkallarda satılacak. Gidip Honey Bee alırsanız yedek parçalarını türkiyede zor bulursunuz 15 gün 1 ay bekleyip sonra soğuyup pes edersiniz.
    Siz kurtardıklarını düşünüyorsunuz fakat yurtdışındaki kullanıcılar Walkera'nın yarı fiyata aldıkları ürünlerini 'crap', 'useless piece of ....' yani pislik, çerçöp, işe yaramaz ... olduklarını söylüyorlar. Aldıktan sonrada madem böyle bir hata yaptınız elektronikleri çöpe atın, kaliteli elektronik takıp kullanın diyorlar. Walkera ürünlerini ortak yapmıyor sadece düşük kalitede kopyalıyor. SONY ve SQNY gibi...

Walkera'yı; Futaba, JR, Graupner, Align, vs. vs. gibi kendini dünya çapında kanıtlamış firmalarla bir tutmak onlarla karşılaştırmak pek doğru olmaz çünkü yanlarından bile geçemeyecek bir firma.

Ben olsam Walkera hakkında bu kadar katı konuşmazdım. Çünkü her bireyin ihtiyaç ve öncelikleri seninki ile bire bir örtüşmeyebilir.
    Eğer herkes pür kalite peşinde olsaydı bugün piyasada sadece Mercedes, BMW, Ferrari ve Maseratiler dolaşırdı. Halbuki ortalıkta pekala Şahin de var Dacia Logan da. Demek ki insanlar bazı gereksinimlerini karşılamak için kısıtlı bütçe olanakları içinde kaliteden pekala ödün verebiliyorlar.
    Walkera, kalitesiz de olsa kolay ulaşılabilirliği ile, aklının ucundan bile helikopter konusu geçmeyen insanların bunu en azından deneyebilmelerine olanak sağlaması ile bence RC modelcilik konusunda çok önemli bir yere sahip. En azından ülkemiz için. Ben kimsenin Walkera'yı Futaba ya da Graupner gibi firmalarla bire bir karşılaştırdığını düşünmüyorum. Burada ifade edilen şey çok açık: "Walkera artık daha iyi işler çıkarmaya başladı". Bu ifade, "Walkera artık Graupner ayarına geldi" değil. Arada çok fark var.
    Herşeye rağmen Walkera Türkiye şartlarında bütün dezavantajlarına rağmen başlangıç için düşük maddi risk içeren bir marka ve kabul edilebilir durumda bana göre.

Alıntı Sümer Yamaner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben olsam Walkera hakkında bu kadar katı konuşmazdım. Çünkü her bireyin ihtiyaç ve öncelikleri seninki ile bire bir örtüşmeyebilir.
    Eğer herkes pür kalite peşinde olsaydı bugün piyasada sadece Mercedes, BMW, Ferrari ve Maseratiler dolaşırdı. Halbuki ortalıkta pekala Şahin de var Dacia Logan da. Demek ki insanlar bazı gereksinimlerini karşılamak için kısıtlı bütçe olanakları içinde kaliteden pekala ödün verebiliyorlar.
    Walkera, kalitesiz de olsa kolay ulaşılabilirliği ile, aklının ucundan bile helikopter konusu geçmeyen insanların bunu en azından deneyebilmelerine olanak sağlaması ile bence RC modelcilik konusunda çok önemli bir yere sahip. En azından ülkemiz için. Ben kimsenin Walkera'yı Futaba ya da Graupner gibi firmalarla bire bir karşılaştırdığını düşünmüyorum. Burada ifade edilen şey çok açık: "Walkera artık daha iyi işler çıkarmaya başladı". Bu ifade, "Walkera artık Graupner ayarına geldi" değil. Arada çok fark var.
    Herşeye rağmen Walkera Türkiye şartlarında bütün dezavantajlarına rağmen başlangıç için düşük maddi risk içeren bir marka ve kabul edilebilir durumda bana göre.
    Kullanıcısını memnun etmeyen bir Walkera; bir T-rex ile aşağı yukarı aynı fiyata gelicekse neden Walkera alsın. 20 milyara Ferrari satılsa Şahin'e mi binersiniz yoksa Ferrariye mi? Hobi olayına bütçe açısından bakmakta yanlış olur, bu işle ilginenen ve ilgilenmek isteyenler belirli maddi ücretleri gözden çıkarmak durumunda, ben alayım uçurayım şu bu kadara hallolur, bunu bu kadara alırım ucuza kapatırım diyorsa; boşuna ilgilenmesin derim bunun ilerisi var, bakımı var, parçası var yani ilerde daha çok maddi külfeti var. Bunları göz yumamayan varsa hiç başlamasın cebindeki parayada yazık etmesin derim.

Her ne kadar uçak rc ile uğraşmış olsam da, hiç bir walkera yı yakından görmedim. Hiçbir heliyi uçurmadım.

Walkeranın yedek parçalarına kolay ulaşılabilirliği çok doğru aslında. TR den rahatça 2 gunde temin edilebilir. Bu yonuyle cazip ancak bir 22E alip ondan sonra tum parcalarini modifiye edip (+masraf yapıp) kullanmak cok cazip degil hele ki yeni başlayan biri için. Okudugum kadarıyla honey bee nin kalitesi daha iyi ancak parca lazım oldumu en az 2-3 hafta yatar o heli.

Alıntı DeLLyCeM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kullanıcısını memnun etmeyen bir Walkera; bir T-rex ile aşağı yukarı aynı fiyata gelicekse neden Walkera alsın. 20 milyara Ferrari satılsa Şahin'e mi binersiniz yoksa Ferrariye mi? Hobi olayına bütçe açısından bakmakta yanlış olur, bu işle ilginenen ve ilgilenmek isteyenler belirli maddi ücretleri gözden çıkarmak durumunda, ben alayım uçurayım şu bu kadara hallolur, bunu bu kadara alırım ucuza kapatırım diyorsa; boşuna ilgilenmesin derim bunun ilerisi var, bakımı var, parçası var yani ilerde daha çok maddi külfeti var. Bunları göz yumamayan varsa hiç başlamasın cebindeki parayada yazık etmesin derim.
    Çok doğru, heli masraflı bir hobi ancak ucakda yaptıgım masraf karsısımda attıgım stresi dusundukce cok da umursamıyorum. Aslında TREX i tek basıma kit olarak alıp, monte edip ayarlarını yapıp ucurabilecegimi, aklım kesmediği için çok da istesem, almıyorum.

Bu durumda 2 seçenek var önümde,
    Honey BEE CP2 (Kalitesi daha iyi deniyor ancak parca sorunu oldumu 2,3 hafta heli yatar)

Walkera 36 (Kalitesi düşük deniyor ancak parca sorunu oldumu 2 gunde temin edilir)

Walkera 36 alsam, sadece elimdeki 3s 1700 lipo ya da 3s 1300 lipo takarak kullanabilir miyim?
    22E gibi ciddi bir modifikasyon ihtiyacım olur mu?

TREX i aldıgımda ve monte etmeye basladıgımda bana yol gosterecek, ayarları kontrol edecek ya da yardimci olacak biri olsa TREX i de tercih etmek isterim tabii ki.

Sıkılmadan verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar.

Bence bu da genel geçer değil "kişisel" bir görüş olarak algılanmalıdır. Herkesin önceliklerinin seninle aynı olmasını bekleyemezsin. Ama tabii ki daha kaliteli olan aynı fiyata alınabiliyor ise hiç itiraz etmem. Kimsenin de itiraz edeceğiniz sanmam.
    Bu arada bir T-rex in nasıl olup da bir Walkera ile aynı fiyata geleceğini açıklarsan biz de o yolu seçebiliriz.

T-rex 450XL kitlerin yurtdışında fiyatı şuanda gayet makul araştırırsanız 130-180 dolar arasında rakamlara satıldığını görürsünüz. Ekstradan ihtiyacınız olacak olanlar gyro, micro servolar, lipo olacaktır. Tabi birde kumanda setinede ihtiyacınız var. Zaten bir modelcinin olmazsa olmazı bir kumanda setidir. İlkler hep pahalıya mal olur ama bir kere alıp hep kullanacağınız cihazlar vardır şarj aleti, kumanda seti, piller... Bu işe gönül verdiyseniz bunların zaten elinizde olması gerekli...
    Walkera alıp bir sürü kırım yaşayıp masraf yapıp değişiklikler için para harcayana kadar bu yolun seçilmesi mantıklı olandır.

Siz kurtardıklarını düşünüyorsunuz fakat yurtdışındaki kullanıcılar Walkera'nın yarı fiyata aldıkları ürünlerini 'crap', 'useless piece of ....' yani pislik, çerçöp, işe yaramaz ... olduklarını söylüyorlar. Aldıktan sonrada madem böyle bir hata yaptınız elektronikleri çöpe atın, kaliteli elektronik takıp kullanın diyorlar. Walkera ürünlerini ortak yapmıyor sadece düşük kalitede kopyalıyor. SONY ve SQNY gibi...

Walkera'yı; Futaba, JR, Graupner, Align, vs. vs. gibi kendini dünya çapında kanıtlamış firmalarla bir tutmak onlarla karşılaştırmak pek doğru olmaz çünkü yanlarından bile geçemeyecek bir firma.

Align bütün cnc parçalrını çinde üretiyor. O yüzden çoğu walkera modeli align ile ortak parçalara sahip. Üstünde align yazdığında mı kalite oluyor onu anlamadım?

Ben walkera dan çok çekmiş birisiyim dostum ama gelecek vaad eden işleri ön yargılara kurban edemem kusura bakma. Hatta sana walkeranın sitesi bir göz atamanı öneririm ordaki helikopter modellerini en son sayfadan en baştaki sayfaya doğru incelersen bir firmanın kendi içerisinde yaşadığı gelişimi görürsün. 35 modeli resmen shogun taklidi ama 36 sanki 35 in kayışlı bir yeniden düzenlemesi gibi bu modelden sonra gelen bütün modeller clone (upss inglizce yazmışım ama ziyanı yok nasılsa inglizcen iyi )olmaktan çıkmış (4 kanallıları saymıyorun orda yapılabilcek fazla bir yenilik yok bence) artık yavaş yavaş yeni birşeyler koymuşlar ortaya.

Walkera gibi firmalar üretime canlılık getirmese kalite doğmaz dostum olaya birde bu açıdan bakabilirsin. Ben sana şunu söylüyorum futuba alacak paran ve gereksinimin (çok ince akrobataik hareketler için mesela) varsa alırsın kalite tescilli ama gidipte şunubil %10 luk %20 lik (yeni nesil walkera eletronikleri için konuşuyorm son 6 ayda çıkanlar için) kalite farkı için 2-3 misli fiyat farkı biraz abartı bence.

Ben biraz duygusalım bu konularda düşünsenize türkiyeden bir firma çıksaydı ve klon helikopter yapsa elektronikleri çer çöp olsada gider alırdım. Milliyetcilikle alaksı var mı hayır yok? Çünkü cesaret olmadan zafer yoktur. (Amd yi ilk başlarda k6 modelinde gördüğümden beri kullanıyorum mesela) Mevzu dağılıyor ama kulaklarını lütfen tıkama sözlerine ilerde bu topikte geçen şeyler doğru olacak bende senin haksız yere yazdığın walkeraya futuba mı diorsun sözleri bile. İlerde Walkera futubaya denk elektronikler yapabilcek bence

Futuba değil Futaba. Walkera'nın şuanda şatışta olan 4 modeli dışında bütün modellerini kullandım hiçbiri mekanik olarak Align veya elektronik olarak Futaba yada JR'ın yanından bile geçemez. Kaliteli modelleri parça kalitesi düşük şekilde kopyalamak size göre gelişim oluyor heralde. Türkiye'de Walkera adı duyulmamışken ben bu modellerle uğraşıyordum çoğu üretimi, dökümü, kalıbı, plastik homojenliği kalitesiz bunları karşılaştırmak bile bence yersiz. En yakın zamanda yakından elinize alıp evirip çevirip bakarak bir T-rex incelemenizi öneririm.

DeLLyCeM'n dediklerine biraz kulak verseniz iyi olur.... Elektrikli helikopter dediğiniz zaman Align'in yeri başkadır (bu aralara rakip olarak Hirobo Lepton var ona da göz gezdirebilirsiniz) . Align helikopterdir , diğerleri ıvır zıvırdır .
    Feeling the difference...

Tabi burda Align'ı maksat göklere çıkarmak değil, en çok o kopyalanıyor en çok onun taklidi yapılıyor, karşılaştırılıyor diye dedim.

Dünyaca ünlü markalar var; Thunder Tiger, Hirobo, Corona, Vario... tabi bu markalar daha pahalıya mal olacakları için kopyalanıp başka marka altında düşük kalitede satılmıyor.

Futuba değil Futaba. Walkera'nın şuanda şatışta olan 4 modeli dışında bütün modellerini kullandım hiçbiri mekanik olarak Align veya elektronik olarak Futaba yada JR'ın yanından bile geçemez. Kaliteli modelleri parça kalitesi düşük şekilde kopyalamak size göre gelişim oluyor heralde. Türkiye'de Walkera adı duyulmamışken ben bu modellerle uğraşıyordum çoğu üretimi, dökümü, kalıbı, plastik homojenliği kalitesiz bunları karşılaştırmak bile bence yersiz. En yakın zamanda yakından elinize alıp evirip çevirip bakarak bir T-rex incelemenizi öneririm.

Plastikler dökümle değil enjeksiyonla üretiliyor (plastik enjeksiyon kalıbı).
    36 37 60 hangi helikopterlerin kopyası? Yeni cnc rotor tasarımları nerden alıntı?
    Ayrıca imla hatalarımı düzelttiğiniçin saol. Birilerinin düzeltemsi gerekiyordu çünkü

Açıkçası Cem'in verdiği bilgilere çok değer veriyorum ama herkesin kendisiyle aynı yönde düşünmesini istemesini doğru bulmuyorum. Son bir kez daha sokaklarda Ferrari'nin yanısıra Dacia Logan'ların da bulunduğunu hatırlatıyorum. Sonuçta hayatta sadece tek bir doğru olmadığını sanırım yaşınız ilerledikçe birçoğunuz kavrayacaktır.

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)