Sizin de arabanız dergiye çıksın..
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 55
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 55 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
03-11-2006 14:54 #1
Arkadaşlar bildiğiniz üzere aylık yayın yapan tuning dergilerine rutin olarak RC araçlarımızın incelemesini veriyoruz. Bu konuda bu zamana kadar kendi araçlarımızı ve çevremizde görsel olarak hazırlanmış ve elden geçmiş araçları dergiye çıkarttık. Bu konuda sitedeki üyelerimizide bilgilendirerek araçlarının dergiye çıkmasını istedik. Bu sayede hem aracınız dergide yayınlanmış oluyor hemde HobbyRC adına dergide güzel bir reklam durumu sözkonusu oluyor. Yazıyı okuyan kitleler sitemize geliyor ve insanların RC'ye başlamaları adına adım atmış oluyoruz. Lafı fazla uzatmadan dergiye hazırlanacak yazının ve çekeceğiniz resimlerin görselliği hakkında örnek vermek istiyorum. Aynı bu şekilde görselleri çekerek yazınızı yazıp bana ulaştırın sizinde arabanız dergide çıksın, unutmayın resimler görsel açıdan tatminkar olmalı ve pixeli dergi için yüksek çözünürlülükte olmalı (en az 1280 veya 2480 olmalı)
Aracı yaparken, geçirdiğiniz evreleri ve detayları aşağıdaki gibi yazmanızı rica ediyorum.Ayrıca;dökümanları hazırlarken güzel Türkçemize lütfen dikkat edelim. Görseller ve yazıyı aşağıdaki mail adresine gönderebilirsiniz
Mail : sukrubalci@HobbyRC.com
Not: Dergiye çıkacak araçlar, on road olacaktır, drift kategorisindeki arabalar, özelliklerine ve görselliklerine göre birincil tercih olacaklardır
Saygılar
HAZILARLAYACAĞINIZ ARACINIZIN YAZISI VE GÖRSELLERİ AŞAĞIDAKİ GİBİ OLMALIDIR
RC HONDA CİVİC
Bu yazımıza konuk olan araç www.HobbyRC.com sitesinin sahibi Şükrü Balcı’ya ait Honda Civic..Şükrü Balcı daha öncede sayfalarımıza konuk olmuştu ama o zamanlarda bindiği 2001 model civici çıkarmıştık dergimize.Bu aracın en büyük özelliği Şükrü’nün bindiği civici bu araca benzetmeye çalışmak istemesi olmuş
Gelelim aracın özelliklerine; ilk etap da aracın üzerine takılacak body seçilmiş, body seçiminde Şükrü’nün Honda hayranlığı önce çıkmış ve ülkemize girişi yapılmamış tek kapı sedan civic seçilmiş.Kalıp halinde gelen kasada ilk işlem olarak body kişiselleştirilmiş..Boya olarak mat siyah kullanılmış.Önde tampon yerlerindeki kesim aracın daha agresif görünmesini sağlamış.Farlara angel eye görüntüsü verilmiş, ön tampon altındaki boşluğa özel olarak telden ızgara yapılmış.Önde logolu sticer kullanılmamış ve bu sayede öndeki işlem tamamlanmış.Arka bölümde dikkatimizi çeken bir DTM kanat var ki araca oldukça görsellik katmış.Arka tamponda ön kadar agresif dizayn edilmiş.Arkaya yerleştirilen çift çıkışlı 2 adet ekzost ise sanırım sizlere rçok şey ifade ediyordur.Araca spor aynalar sonradan monte edilmiş.Aracın jantları ise 10 kollu ve krom,bu jantları Pro-line marka V groove model lastikler sarıyor.
Aracın dışı kadar yürüyen aksamda da birçok değişim olmuş,öncelikle plastik parçaların yerini karbon parçalar almış, bu sayede sağlamlık ve hafiflik sağlanmış,tabi buda yarışlarda önemli bir unsur..Araç da oldukça sağlam titanyum şase bulunuyor,hava filtresi olarak K&N marka filtre kullanılmış.
Peki bu minik şeytandaki modifikasyonlar neler? Aracın dış kısmında bir hayli modifikasyon var. Body kit, özel olarak tasarlanmış. Ön tamponda yer alan ızgara el yapımı ve özel olarak dizayn edilmiş. Aynalara yapılan modifikasyonlar dahi sportif görünümün unsurlarından. Arka kısımda yer alan devasa DTM spoyler aracın görselliğini oldukça etkilemiş. Koyu renk cam filmi aracın mat siyah boyasıyla uyum sağlıyor. Siyah aşığı biri olarak aracın özellikle rengini çok beğendim. Çift çıkış iki takım egzozun başlarının yukarı doğru bakması onun sportif çizgilerinin temsilcisi. 10 kollu krom jant takımını ise düşük yanak Proline V Groove model lastikler kavrıyor. Yürüyen aksamda yapılan modifikasyonların ise ardı arkası kesilmemiş. Uygulanan ekipmanlar hep hafifliğe dayalı parçalardan oluşmuş. Bunun performansa olan etkisi yadırganamayacak derecede fazla. Stabilite kontrolün sağlanması, rüzgarın en iyi şekilde kullanılması da hem body kit hemde yürüyen aksamın marifeti oluyor. Titanyum modifiye şase aracın marşpiyellerinin altına giren havayla birlikte motora soğutucu görevi vermekte. Araçta K&N marka hava filtresi tercih edilmiş. Üst karbon şase aracın hem hafifliğini sağlıyor hemde reciever, depo, servo gibi parçaların bağlanmasını sağlıyor. Hafif alışım aks ve hafif alışım şaft takımı aracın orijinal mekanizmasına göre hafifliği sağlıyor. Bu aşama özellikle yarışlarda önemli bir etmen oluyor. Modifiyeli çift vites çarkları, fren diski aracın yürüyen aksamının ana unsurlarından. Modifiyeli Pinyon seti ise aracın vites çarklarıyla bütünleşik çalışan çarkların maksimum performansı sağlamasını sağlıyor. Viraj denge çubukları özellikle sert virajlara girildiğinde aracın stabilite kontrolü için oldukça etki sağlıyor.Aracın kayış aktarmalı dört çeker sisteme sahip olması da kullanım kolaylığı sağlıyor. Yapılan modifikasyonlar bunlarla kısıtlı kalmamış tabiki. Triger kayışı gergisinin yanı sıra alüminyum motor ayakları ve alüminyum şase birleştiricisi de sağlamlığın önemli etmeni. Sertlik ve yükseklik ayarlı amortisör sistemi bu Japon bodyli RC’nin şasesinin istenildiği gibi yukarı aşağı ayarlanabilmesini sağlıyor. Kilitli ve ayarlı diferansiyel sistemide aracın diğer bir özelliğir. Totalde 130 km hıza ulaşabilen bu küçük canavar, yaklaşık 1000 euro civarına malolmuş. Egzoz görünüm olarak çift çıkış ve oldukça etkileyici görünüme sahip. Motor tercihi olarak turbo asaletine sahip olan Honda’da 2.1 cc 1.7 beygir 3 portlu 37.500 devir çeviren bir motor yer alıyor. Profesyonel RC ‘ye en iyi örneklerden biri olan bu aracı kontrol edebilmek de büyük ustalık gerektiriyor. Bu araç ve RC model araçlar hakkında bilgi almak için www.HobbyRC.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.
MODİFİYE LİSTESİ
MOTOR
2.1 cc 1.7 beygir 3 port 37.500 devir Turbo Motor
EGZOZ
Modifiyeli tek çıkış egzoz
YÜRÜYEN AKSAM
Titanyum modifiye şase
KN Hava Filtresi
Üst carbon şase
Hafif alaşım aks takımı
Hafif alaşım şaft takımı
Modifiye çift vites çarkları
Modifiye pinyon seti
Modifiye fren diski
Viraj denge çubuğu
Kayış aktarmalı 4 çeker sistemi
Triger kayışı gergisi
Alüminyum motor ayakları
Alüminyum şase birleştirici
Sertlik ve yükseklik ayarlı amortisör sistemi
Kilitli ve ayarlı difransiyel sistemi
JANT/LASTİK
10 kollu krom jant takımı
Proline V Groove lastik takımı
DIŞ MODİFİKASYON
Özel dizayn body kit
Neon ışık seti
DTM spoyler
Çift çıkış 2 takım egzsot
Koyu siyah cam filmi
Ön tampon ızgarası
Spor ayna
Mat siyah boya
Araç sahibi: Şükrü Balcı
Modifikasyon : HobbyRC.com
-
03-11-2006 15:24 #2
araclar bu kadar modifiyelimi olmalı yoksa hop-up secenekleriyle gunlendirilmiş bir tt01-d de cıkabilirmi resimler de iyi mesela avatarımdaki resim 3.2 megapixel??
-
03-11-2006 15:37 #3
Tuning dergileri olduğu için tabi biraz dolu araçlar olması daha iyi olacaktır.Doludan kasıt nedir ? Mesela ; iç modifiyenin yanısıra kasanında görsel olarak standartların dışında olması gerekiyor, ben kendi aracımı örnek verdim ama illa çok abartı doluluk olmasıda gerekmiyor..Zaten şase markası belirtilmediğinden TL-01 miş 705 miş bizim için önemli değil, modifiyeli olsun, üstünde güzel bir kep olsun yeterli. Resimle ilgili detay bilgi verdim
-
03-11-2006 15:44 #4
Evet dediğinize katılıyorum
Aracın dış görünümü örnek verirsek;
Şükrü abi sizin mustang,honda vs 2 arabanızın birlikte çekilmiş fotoları var hobbyrc üye gelerisdinde yani kepler o kadar çok iyi gözüküyor parlıyorki bırakın dış modifiyeyi birşey yapmaya gerek yok yani...
olay kamera ve arabanın güzelliğinde bitiyor
saygılar.
-
03-11-2006 18:11 #5
hımmm arabayı tamamlamam için motivasyon oldu bu bana
To follow the path: Look to the master, follow the master, walk with the master, see through the master, become the master.
Now, I am the master.
-
03-11-2006 19:23 #6
sanırım off road araçlar pek ilgi çekmez
modifiye deyince akla yere basık bir onroad araba gelir heralde
-
03-11-2006 20:05 #7
evet ya.. off-road lardaki modifiye sadece koruma amaçlı oluyo genelde.. görsel bişey yapmak çok gereksiz.. özellikle kep yapmak...
RC TEAM 07 @NT@LY@ 
-
04-11-2006 01:43 #8
bence cok güzel bir çalışma ollucak

-
04-11-2006 09:52 #9
Arkadaşlar çok güzel off roadlar var biliyorum fakat dergiler Off Road araca çok sıcak bakmıyorlar, yapıları itibariyle daha çok on road araçları tercih ediyorlar, bu konuda diyebilirimki; aracınıza güveniyorsanız on road elektrikli benzinli farketmez, hazırlayın yazınızı çekin resimlerinizi bana gönderin, değerlendirelim
Saygılar
-
06-11-2006 18:58 #10
-
06-11-2006 23:55 #11
merhaba şükrü ben selimpaşadan remzi sizinle autodrom yeni açıldığı dönemlerde bi tanışmıştık . büyükçekmeceden komser dinçer ve azem vardı onlarla birlikteydik..
Neyse ben bu konuyla biraz alakalı birazda değil ben sizi burada yakalamışken sizden yardım almak için yazıyorum .biz selimpaşada kendi iş yerimizin yanıda 60metrey 30 metre :yaklaşık 1800m2 lik bir offroad pisti yaptık.çevresi ahşap çitle çevrili kontrol kulesi yapılmış araç yolları tamamlanmış.gerekli atlama rampaları yapılmış etrafı çimlendirilmiş gayet güzel müstakil bir pist oldu . Şimdi sıra burayı biraz şenlendirmekte uygun bir zamanda burada bir buluşma yaparsak çok iyi olur ve yakın bölgedeki arkadaşlarla tanışmış oluruz . gerekli tanıtımlar için bu konuda sizinde desteğinizi bekleriz.. kendinize iyi bakın..
-
18-11-2006 12:52 #12
Konuyu gözden kaçırmış arkadaşlar olabilir düşüncesiyle güncellemek istedim.
Şu ana kadar konuyla ilgilenen arkadaşlardan dergiye çıkması ile ilgili 3 araba için yazı ve görselleri bekliyoruz.Ne kadar çok araba tanıtımı olursa bizlerde daha çok dergide çıkması için elimizden geleni yaparız.
Saygılar
-
09-06-2008 19:06 #13
-
09-06-2008 19:20 #14
bende formula1 aracı var.sıfır ustunde hıcbısey olmayan kep aldım bıraz sekiller yapcam ilgi cekermı.yoksa sade modlu araclar icin mi gecerli
-
09-06-2008 19:24 #15
-
09-06-2008 19:57 #16
hala varsa böyle bir bölüm Yokomo mu tanıtabilirim . yardımalrınızla tam olarak nasıl yapılacağın ı söylerseniz
Traxxas T-Maxx Big Block /Ofna Violator 9.5 /Yokomo Topsecret Aralık 08 Tuning Turkiye / Yokomo SSG Drift Special Supra Nisan 09 / Hpi Wheely king Crawler / X-ray T2 007 /Coota amphibian momo
-
10-06-2008 09:27 #17
Aracınızı almanıza karar verme aşamasından kullandığınız boya rengine, taktığınız motor, esc'ye kadar araçla ilgili kafanızda canlandırdığınız görselliği ve performansı vermek için neler yapmaya çalıştığınızı yazabilirsiniz, tabiki dergiye çıkacağı için güzel bir anlatım olmasına özen göstermek gerekiyor
Dahada detay isterseniz; sukrub77@hotmail.com MSN adresinden görüşebiliriz
Sevgiler..
-
11-06-2008 09:43 #18
yeni kep inşallay yaza eski yeşil skyline kepi biraz matlaştı esasen çokta güzel bi çalışma olmuştu kendi adıma. sitemizdede birçok begenen arkadaş olmuştu ikinci el aldıgım hurda dandik kepten kendi adıma bi şaheser yaratmıştım. aynı projeyi kısmetse yazın sonlarına dogru bir 350z kepine yapıcam o zamana kadar bu olay geçerliligini korursa burdan upload ederim .
TRAXXAS REVO 3.3 (PİCCO JL 26 MAX RED DOT- REVO VXL TAMİYA TB02 D MOD
-
11-06-2008 15:52 #19
Merhabalar Şükrü bey, bu iş görürmü acaba
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=24616
Not:ancak araç artık bu halde değil şasisini bozdum başka bir proje için. Sadece bu konudaki fotolar ve videosu var
-
11-06-2008 16:29 #20
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)