Drift ayarları için öğretici bilgiler...

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 31
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 31 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 31 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12

herkaze merhaba aracım tt01 viraja girerken çok savruluyor heryerde okuyorum viraj denge çubuğu falan yazıyor bu ne oluyor tam acıklarsanız sevınırım..normal asfalt tıpı ep araclarda ayarlanırmı..iyi forumlar

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jan 2006
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    18
    adaş, bu pilotajla alakalı sway-bar'lara gerek yok, ha illa da alacağım dersen bunlar 1/1 araçtaki stabilizatörler ile aynı işlevi görüyor, ama ben sana pilotajını geliştirmeni tavsiye ederim
    İmzalarımızdaki fotoğraflar max 500*90 boyutunda olmalıdır.

olay tamamen pilotaj ve kumanda kullanma kabiliyeti ile alakı.senin yaşadığın durum understeer yani aracın kafadan kayarak kontrolsüz biçimde savrulması.buna engel olmak için bol bol antreman yapman gerek
    HUNTER'S TEAM FROM TURKEY

FREE STYLE R/C PHOTOGRAPHER

evet dediğiniz gibi ama benim araca drift değil..tounıng elimde nııkko var bı alıcı cıktı bnm arkadas bugun satarsam hemen pil,kep ve lastık alıcam normal bir asfaltta sürmem için hangi lastıklerı tercıh edersınız süngermi yoksa desenli lastikmi

güzel bilgiler bunları uygulamak için neler yapmaka gewrekşir yeni başladımda....

Çok saol Bilgi için...
    ...

Alıntı RoyalFlush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet forumda aracını kaydiran herkes drift yapıyor diye düşünülüyor belliki ancak yaptığınız drift değil en başından söylemek istedim. (birkaç kişi hari&#231

Drift için farklı süspansiyon ayarları gerekmektedir.
    Bunlara,
    Süspansyon yaylarının sertliği,
    Camber ve Toe açılari,
    Differansyel ayarları,
    Araç yüksekliği,
    Birkaç örnektir.

Size bu konuda birkaç aydinlatici bilgi vermek istedim.

1- Süspansyon yaylarinin sertliği:
    Süspansyon yayları ne kadar yumuşak olursa arac kendini o kadar cok savuracaktir. Bu durumda herkes yumusak yayların daha iyi drit e sebeb olacagını dusunur nitekim doğrudur ancak bizim amacımız driftte aracı hem yanlatmak hemde kontrolu elimizde tutmak olduğu için önler yumuşak arkalar medium olarak ayarlanabilir.
    2- Camber/Toe
    Kullandığınız lastiklere göre değişiklik gösterir bu acı ayarları.
    Eger Yokomo Single/Dual ring lastik kullanıyorsanız önler -3 veya -2 arkalarda -3 veya -2 derece olmalidir. ne kadar içeri doğru camber verirseniz yokomo lastiklerdeki ABS den yapılmış olan ringler daha az yuzeyle temas edicektir ve kaucuk lastik daha cok temasta bulunacağı için daha cok yol tutuş sağlanacaktir. (lastikleriniz araca arkadan bakıldığında //---\\ böyle bir gorunus vermelidir.)
    ABS veya PVC lastikler içinse durum apayridir. Abs ve Pvc lastikler de camber açısı 0 derece olmalidir ön ve arka.
    Lastik seçimine gelince öncelikle yokomo dual veya single ring leri tavsiye ediyorum cunku ne kadar aracın yol tutacagina daha guzel ayar cekiliyor. (Dual ringler single den daha cok yol tutuyor)
    PVC ve ABS lastiklerde iyidir. Ancak bilindiginin aksine ABS PVC nin artıklarından yapılmasına ragmen driftte PVC den cok daha iyi performans sergilemektedir.
    Tamıya Drift lastikleri ise gene iyidir ancak yokomolara ve PVC/ABS lere gore daha yol tutucudur ve pek önermiyorum.
    Toe acısına gelince,
    önler 0 derece arkalar 2~3 derece olmalidir yani ustten bakınca gene //--\\ goruntusu vermelidir arkalar.
    Toe acısı aracı stabil yapar 2 3 derecelik bir toe acısı aracınızı stabil kılar ancak az toe acısı aracı daha kaygan yapar ve kontrolu elinizde tutmakta zorlanırsınız.

3-Differansiyel
    Differansiyel icin forumumuzda Hako D nin yazmış olduğu çok güzel bir yazı var.
    http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=13051
    bu topicte differansyelleri nasıl ayarlayacagınız anlatılmış ancak kısa bir özet geçim.
    arka diffleri kilitlerseniz arac daha rahat arkasını savuracaktır. önü kilitlerseniz daha uzun yanlarsınız ancak kısa virajlar zorlasır. Ülkemizde ne yazıkki drift pisti olmadıgı icin piste göre diff ayarı yapın diyesim geliyor ancak olmadigi icin kullandıgınız alana ve kendi sitilinize göre ayar yapın derim.

4- Arac Yüksekliği
    Araciniz ne cok yuksek nede cok alcak olmalıdır. on tarafın biraz daha alcak olması driftte stabiliteyi arttırır diye düşünüyorum ancak bu okadar da önemli bir ayar değildir.

5- Son olarak ta çok tartişilan Kayış mı Shaft mı tartışmasına bir acıklık getirmek istiyorum
    Shaft veya kayış drift icin farketmez aslına bakarsanız aralarında cok cok cok kucuk bir fark belki var belki yok. Turkiye 1/10 Ep şampiyonasını bir Pro 4 kazandı ve o bir shaftlı arabadir. Kayişin shaft a gore ben ne eksigini gordum nede fazlasını o yuzden lütfen gerekli bilgiye sahip degilseniz bu konularda lütfen yorum yapmayınız.

Ayrica çoğu insan ne kadar iyi araba veya ne kadar modifikasyon olursa surus stillerinin daha iyi olacagına ve hep en iyi olacaklarına inanıyorlar. Stok bir Ta05 in (motor esc ve dişli oranı haric) modlu araclari pistte gecmesini neye baglıyoruz o zaman? Pilotaj... Pilotaj size kazanmanızı saglar aracınızın modlu olması değil....
    Forumumuzun bize Drift konusundaki desteğine,
    Drift hakkında gercekten bilgisi olan abilerime/arkadaşlarıma (Hako D,Neo,rmnkrm)
    Ve pekbirşey bilmemelerine rağmen herşeye yorum yazan sevgili üyelerimize (herkes için konuşmuyorum)
    Çok Teşekkür ediyorum.
    not: umarım bu yazdıklarım en azından driftin sadece lastiklere bir kablo cekip aracı yan goturmek olmadıgını acıklamakta yardımcı olmuştur.
    lütfen daha fazla bilgi için : www.groovydrift.com ve www.drccentral.com sitelerine bakınız. (Siteler ingilizce)
    Daha detayli anlatımlarda buluşmak üzere...
    Can Soykal
    bisey anlamadım ama eminim güzel anlatmıstır daha yeniyim

belkide okumaya zahmet etmediğimdendir

yinede tesekkurler

Alıntı RoyalFlush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet forumda aracını kaydiran herkes drift yapıyor diye düşünülüyor belliki ancak yaptığınız drift değil en başından söylemek istedim. (birkaç kişi hari&#231

Drift için farklı süspansiyon ayarları gerekmektedir.
    Bunlara,
    Süspansyon yaylarının sertliği,
    Camber ve Toe açılari,
    Differansyel ayarları,
    Araç yüksekliği,
    Birkaç örnektir.

Size bu konuda birkaç aydinlatici bilgi vermek istedim.

1- Süspansyon yaylarinin sertliği:
    Süspansyon yayları ne kadar yumuşak olursa arac kendini o kadar cok savuracaktir. Bu durumda herkes yumusak yayların daha iyi drit e sebeb olacagını dusunur nitekim doğrudur ancak bizim amacımız driftte aracı hem yanlatmak hemde kontrolu elimizde tutmak olduğu için önler yumuşak arkalar medium olarak ayarlanabilir.
    2- Camber/Toe
    Kullandığınız lastiklere göre değişiklik gösterir bu acı ayarları.
    Eger Yokomo Single/Dual ring lastik kullanıyorsanız önler -3 veya -2 arkalarda -3 veya -2 derece olmalidir. ne kadar içeri doğru camber verirseniz yokomo lastiklerdeki ABS den yapılmış olan ringler daha az yuzeyle temas edicektir ve kaucuk lastik daha cok temasta bulunacağı için daha cok yol tutuş sağlanacaktir. (lastikleriniz araca arkadan bakıldığında //---\\ böyle bir gorunus vermelidir.)
    ABS veya PVC lastikler içinse durum apayridir. Abs ve Pvc lastikler de camber açısı 0 derece olmalidir ön ve arka.
    Lastik seçimine gelince öncelikle yokomo dual veya single ring leri tavsiye ediyorum cunku ne kadar aracın yol tutacagina daha guzel ayar cekiliyor. (Dual ringler single den daha cok yol tutuyor)
    PVC ve ABS lastiklerde iyidir. Ancak bilindiginin aksine ABS PVC nin artıklarından yapılmasına ragmen driftte PVC den cok daha iyi performans sergilemektedir.
    Tamıya Drift lastikleri ise gene iyidir ancak yokomolara ve PVC/ABS lere gore daha yol tutucudur ve pek önermiyorum.
    Toe acısına gelince,
    önler 0 derece arkalar 2~3 derece olmalidir yani ustten bakınca gene //--\\ goruntusu vermelidir arkalar.
    Toe acısı aracı stabil yapar 2 3 derecelik bir toe acısı aracınızı stabil kılar ancak az toe acısı aracı daha kaygan yapar ve kontrolu elinizde tutmakta zorlanırsınız.

3-Differansiyel
    Differansiyel icin forumumuzda Hako D nin yazmış olduğu çok güzel bir yazı var.
    http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=13051
    bu topicte differansyelleri nasıl ayarlayacagınız anlatılmış ancak kısa bir özet geçim.
    arka diffleri kilitlerseniz arac daha rahat arkasını savuracaktır. önü kilitlerseniz daha uzun yanlarsınız ancak kısa virajlar zorlasır. Ülkemizde ne yazıkki drift pisti olmadıgı icin piste göre diff ayarı yapın diyesim geliyor ancak olmadigi icin kullandıgınız alana ve kendi sitilinize göre ayar yapın derim.

4- Arac Yüksekliği
    Araciniz ne cok yuksek nede cok alcak olmalıdır. on tarafın biraz daha alcak olması driftte stabiliteyi arttırır diye düşünüyorum ancak bu okadar da önemli bir ayar değildir.

5- Son olarak ta çok tartişilan Kayış mı Shaft mı tartışmasına bir acıklık getirmek istiyorum
    Shaft veya kayış drift icin farketmez aslına bakarsanız aralarında cok cok cok kucuk bir fark belki var belki yok. Turkiye 1/10 Ep şampiyonasını bir Pro 4 kazandı ve o bir shaftlı arabadir. Kayişin shaft a gore ben ne eksigini gordum nede fazlasını o yuzden lütfen gerekli bilgiye sahip degilseniz bu konularda lütfen yorum yapmayınız.

Ayrica çoğu insan ne kadar iyi araba veya ne kadar modifikasyon olursa surus stillerinin daha iyi olacagına ve hep en iyi olacaklarına inanıyorlar. Stok bir Ta05 in (motor esc ve dişli oranı haric) modlu araclari pistte gecmesini neye baglıyoruz o zaman? Pilotaj... Pilotaj size kazanmanızı saglar aracınızın modlu olması değil....
    Forumumuzun bize Drift konusundaki desteğine,
    Drift hakkında gercekten bilgisi olan abilerime/arkadaşlarıma (Hako D,Neo,rmnkrm)
    Ve pekbirşey bilmemelerine rağmen herşeye yorum yazan sevgili üyelerimize (herkes için konuşmuyorum)
    Çok Teşekkür ediyorum.
    not: umarım bu yazdıklarım en azından driftin sadece lastiklere bir kablo cekip aracı yan goturmek olmadıgını acıklamakta yardımcı olmuştur.
    lütfen daha fazla bilgi için : www.groovydrift.com ve www.drccentral.com sitelerine bakınız. (Siteler ingilizce)
    Daha detayli anlatımlarda buluşmak üzere...
    Can Soykal
    mesajlar sadece bendemi bu şekilde gözüküyor.sorun nedir bilen varmı

Alıntı farukkarahan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mesajlar sadece bendemi bu şekilde gözüküyor.sorun nedir bilen varmı
    ben de böyle görüyorum.

bir cok drift videosunda lastiklerin ice donuk yani yan durdugunu farkettim bunu yapmak zorundamiyiz ? yararli bir sey mi ?

Drift için en uygun motor hangisidir arkadaşlar ve birazda hız istiyorum.. Pil 4600 mah kullanıyorum yeterlimidir

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)