O.S. .21 VG (P)-X nasıl buluyorsunuz? Acil tavsiye.

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 15
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Reklam Alanı
    Merhaba,

başlıktaki motoru nasıl buluyorsunuz, tower fiyatı 159 dolar, max. bu fiyat seviyesinde hangi motoru tavsiye edersiniz? (Kullanım alanı serbest/antrenman olacak, dolayısıyla saglamlık ve dayanıklılığı performansa tercih ederim)

Bir de bu motoru direk ofna hyper 7'ye takabilir miyim, motor "mount" vs. ilave almam gereken birşey var mı?

Teşekkürler..
    fast man... raider man..

benim hyper ımda VZ-B (P) motor var 21 lik.Ben çok memnunum zaten motorların hemen hemen aynı olduğunu düşünüyorum.Ben aldığım zaman birşey gerekmemişti herşey yerindeydi.Zaten araba dışında gerekli olan şeyler sayfada yazar

VZB ile uzaktan yakinda alakali degil, RG serisinin yerine cikarttilar,yani .21 sport,2 beygir gucunde.Vzb yaris amacli motor.Farkli motor mount almana gerek yok direk takarsin.
    Daha yeni 2 tane motor aldim o yuzden bilgilerim taze,malin kalitesi belli ,o kalitede o fiyata baska motor alamazsin.
    Bence ikinci alacagin motoru antreman motoru yapacagina,arabanin uzerinden cikani o amacla kullan,zaten parca konusunda sikinti cikacak,motor bitince atarsin,ayrica yaris falanda yapilmiyor,bence bekle elindekini kullan ölsün o zaman yeni bir motor al.
    KYOSHO INFERNO 777 SP1 COMPETITION BUGGY
    KYOSHO INFERNO 777 SP1 COMPETITION RALLY
    OFNA 9.5 MBX

Alıntı cem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    VZB ile uzaktan yakinda alakali degil, RG serisinin yerine cikarttilar,yani .21 sport,2 beygir gucunde.Vzb yaris amacli motor.Farkli motor mount almana gerek yok direk takarsin.
    Daha yeni 2 tane motor aldim o yuzden bilgilerim taze,malin kalitesi belli ,o kalitede o fiyata baska motor alamazsin.
    Bence ikinci alacagin motoru antreman motoru yapacagina,arabanin uzerinden cikani o amacla kullan,zaten parca konusunda sikinti cikacak,motor bitince atarsin,ayrica yaris falanda yapilmiyor,bence bekle elindekini kullan ölsün o zaman yeni bir motor al.
    yarıs meselesini yarı ciddi yarı ironi amaçlı yazdım aslında..

motoru da şu nedenle diyorum, mach 28 de çok kötü bir motor değil aslında anladığım kadarıyla, hyper 8 rtr'de de bu motor var, tower fiyatları da .21 vg ile aynı. biraz düşük fiyata bu motoru satıp direk os .21 i kullansam nasıl olur diye düşünüyordum da o yüzden sordum.
    fast man... raider man..

OFnanin hicbir motoru kotu degil zaten sadece cesitli ufak tefek sorunlari var,ama kalite olarak bence OStan sonra gelir.Elindeki motoru kullanmadan satarsan bence VGden daha kuvvetli bir motor al,OS 30 olabilir yada Picco .28ler var 190 dolar civari.
    OFNA 9.5 MBX

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Feb 2006
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    29
    eski başlığı hortlattım ama yeni başlık açmayayım dedim içerik aynı sayılır. forumdaki diğer başlıklarada baktım O.S. üstün gözükmesine rağmen tam anlamıyla karar veremedim buggy e ucuz yollu bir motor düşünüyorum pullstartlı çok fazla ayar problemi yaşatmayan bir motor arıyorum yedek parçadada çok zorlanmayacağım bişi olsun istiyorum özellikle kullananların önerilerini bekliyorum 100-150 dolar aralığında başka motor önerileri varsa güzel olur. netteki fiyatlarını yazdım fiyat/performans karşılaştırmasını yapabilmek açısından

o.s. 21 vg(p)x.............151$
    hyper 21-8p................120$
    LRP Z.21.....................129$
    Mach28 -6p.................109$
    Konu macc tarafından (08-09-2007 Saat 02:15 ) değiştirilmiştir.

Dec 2005
    Nereden Nereden
    Istanbul
    Yaş Yaş
    27
    Hyper 21 4port motor var benim hyper 7 buggydede perfornmans olarak gayet memnunum.Diğer motorları bilmiyorum ama Os marka kalitesi var memnun kalmıcağını zannetmem.Hyper 7 8 port lu motoru önericem perfonmans olarak çok iyi bir motor ama bu hyper 21 seri motorlarda kronik bir karbüratör sorunu var çözümü basit fakat uğraşmak isticeğini zannetmem 3ytl lik ısıya dayanıklı sıvı contayla hal oluyor.(Cem abi saolsun )

Hyper 21 4 port OS vg ile yakin performans vericektir,Hyper 8 port ise cok daha iyi performansli.Ancak Jasonin soyledigi gibi Hyper motorlarda zaman zaman karburatorun motora girdigi yerden hava kacirma sorunu yasanabiliyor,bunuda cok basit bir sekilde cozup sorunsuz kullanilirsin.
    Diger iki alternatife gelince acikcasi buggyler icin bigblock motorun cok gerekli oldugunu dusunmuyorum,.21li bir motorlada cok iyi performans alabilirsin.Performans icin unutulmamasi gerekn onemli bir konuda kullanilan egzos.Standart egzoslara gore aracin performansini degistiriyorlar.
    Sahsen motor alirken ve tavsiye ederken herkese soyledigim seylerin basinda ,alacaginiz motorun parcalarini arastirin,pistonu gomlegi aldiginiz yerde,towerhobbiesde yada ebayde bulunuyormu diye.
    OFNA 9.5 MBX

Feb 2006
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    29
    yorumlar için teşekkürler hyper 21 i almaya karar verdim yanınada jpl in egzosunu alıyorum acil sipariş vermem gerektiğinden adam akıllı bakmadan karar verdim inşallah fena değildir

Guzel secim,performans olarak ihtiyacini karsilayacaktir.siparisi henuz vermediysen Jammin in egzoslarinada bakmani tavsiye ederim.Bildigim kadariyla Selimpasada araclarini kullananan arkadaslarimizinda bir kacinda var.
    OFNA 9.5 MBX

cem abi yeri gelmişken merak ettiğim soruyu sorayım, bu big block tabir edilen .28 lik vs. motorlar anladığım kadarıyla buggy/truggy yarışlarda tercih edilmiyor(sanırım geç ivmelenme vede çok yakma yüzünden) fakat sokak kullanımı için büyük hacimli motorlar daha zevkli olmazmı? Sonuçta normal sürerken en az yakıt doldurmalıyım gibi bir iddaa olmuyor.
    Bu .28 mach motor .21 motordan hızlanma olarak dahamı yavaş? Son hız olarak nekadar fark oluşturabilir? Teşekkürler.

Bigblocklar daha cok truggy ve MTler icin tercih ediliyor.Bigblocklarin avantaji torklarinin yuksek olmasidir ancak dikkat ederseniz cogu yuksek devirli degil ve port sayilari dusuktur.
    Yuksek tork avantajini daha buyuk clutch bell ile aktif hale getirebilirsiniz ancak buggylere bigblock motor koymak cok avantajli degil.
    Bunun karsilastirmasini bir arkadasimla beraber yaptik,benim MP77 sp1de hyper 8 port 21lik makina,onun Hyper 8 prosunda OS 30 VG motor vardi.Benim arac kalkista ve hizlanmada cok daha iyi sonuc verirken son surattede birbirlerine oldukca yakin sonuclar verdiler.
    OFNA 9.5 MBX

burdan 30 vg ye uygun clutch bell kullanılırsa hızlanmada vede son hızda big block motorun öne geçeceğinimi anlamalıyım?

Hizlanmada degil ama son suratte birazda olsa one gecer ancak bu fark cok buyuk bir fark degil.
    OFNA 9.5 MBX

May 2004
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    24
    o.s 21 vg yı bende 1/8 buggymde kullanıyorum oldukca basarılı bır motor acıkcası tek vıtes olmasına ragmen oldukca performanslı oldugu kanatındeyım ben genelde hıc bır aracımın motorunu zorlamam bu motoru maksımum 105 derece dolaylarında calıstırıyorum oldukca basarılı oldugunu gordum

ayrıca motor cok kolay rodaj oluyor saglam bır sey tavsıye ederım

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)