Anketimiz: Bu planörün ismi ne olsun

Katılımcı sayısı
19. Anket kapatılmıştır
  • Albatros

6 31,58%
  • Albatro

1 5,26%
  • Füü Faytır

10 52,63%
  • Diğer...Konu içinde fikir belirtiniz

2 10,53%
Birden fazla seçeneğe oy verilebilir.

Albatros Planörü İnşaası - Yeni Planörüm

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 354
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 354 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 18 Sayfadan 123416 ... SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Arkadaşlar

Arkadaşım aracılığı ile yakında piyasaya çıkacak olan yerli malı lazer kesim planör kitini önceden satın almıştım. Fırsat olunca bugün inşaa etmeye başladım.

Genel olarak balsa seçimi ve kalitesi üst düzeyde diyebilirim. Kesim çok başarılı. tüm sinirler numaralı. parçalarda aynı şekilde işaretlenmiş. Kontraplak levhalarde aynı özenle hazırlanmış. Sadece çıkan çıtaları kuyruk dümeninde ve yükseliş dümeninde keserek kullanıyorsunuz. Resimlerde görüleceği üzere genel olarak inşaasını tamamladım. Bu kadar parçanın yapımı için harcadığım emek şu ana kadar yaklaşık 6 saattir. Bu işlemler sırasında bi büyük boy japon yapıştırıcısı bitti.

Ek yerlerini epoxy ile güçlendireceğim ve kanatları yine epoxy ile birbirine yapıştıracağım.

Kutusu büyük bir boru şeklinde bir silindir. İçinden gerekli çıtalar balsa levhalar keislmiş parçalar çıkıyor. Ayrıca montajda gereken metal ve plasitk parçalarda var. Benim kutumdan 1 adet pushrod çıktı diğeri kayıp neden anlamadım. Dİkkatsizlikten koymamış olsalar gerek. Eldekilerden kullanacağım. ayrıca iki ayrı plan sayfası çıkıyor. Bunların haricinde gerekecek kaplama malzemeleri yapıştırıcılar ve elektornikleri yine kendimiz temin ediyoruz.

İlerlemeleri yazacağım şimdilik bukadar. Fotoğraflar ekte.
    Eklenen Resim Ön İzlemesi
    Konu KLL tarafından (13-01-2007 Saat 21:16 ) değiştirilmiştir.

pato: acaba başlığı düzeltebilirmisiniz albatros yazacağıma albatro yazmışım.

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    İnşaat iyi gidiyor, hayırlı olsun.
    Erken bir soru ama kaplama şeması olarak nasıl bir şey düşünüyorsun? Bir de motor ekleyecek misin?
    www.gurmanbayraktar.com
    -Hobi ile saplantı arasında ince bir sınır vardır. Tahmin edin hangi taraftayım?-

kaplama için şöyle düşünüyorum. gövde bej. kanatlar pembe kanat uçları fosforlu pembe. kuyrukta aynı şekilde fosforlu pembe. şeffaf malzeme kullanmayacağım.

neden pembe? çünkü 1 top monokote buldum çok ucuza ve hemen aldım sanırım 8 metre kadar var. sorun pembe olması. artık ne yapalım euroları dökeceğime ucuza aldığım kaplamayı kullanırım. tower de bile 49 dolar. ben 40 ytl ye aldım iyimi. redfin'e dedim abi gel senin uçağı pembe yapalım ama kibarca reddetti sanırım renkten hoşlanmadı

motor konusunda gelince evet koyacağım ama nasıl koyacağım onu kesinleştirmedim. aslında aklımda bir powerpod yapıp onu kanat üstüne takmak var. yada ducted fan kullanmak. ducted fan daha az çekiş üretiyor sorun o. ama daha estetik.

fikirleri alabilirim.

Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    Albatros çok güzel ve kaliteli bir model. Powerpod takarak bu güzelim modelin orjinalliğini bozma derim. Motor takılacaksa, normal elektrikli motora göre inşaa etmek bence en uygunu olur.
    www.gurmanbayraktar.com
    -Hobi ile saplantı arasında ince bir sınır vardır. Tahmin edin hangi taraftayım?-

powerpod sökülebiliyor abi. modüler. ister motorsuz ister motorlu oluyor. guppy konusunda bir örneğinin resmini koymuştum.

Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    Modüler olduğunu biliyorum. Söylemek istediğimi daha açık ifade edeyim o zaman: Powerpod'lu bir albatros bence çok çirkin görünür (orijinal albatrosa kıyasla).
    www.gurmanbayraktar.com

şimdi bu uçağın burnu katlanır pervane için çok kalın. spinner minicik kalacak. yada spinnersiz ama büyük boy pervane takmam gerekecek ki elinde zaten bunlardan yok. elimdeki 6x4 guppy nin katlanır pervanesi. bu uçağın ön kısmındaki takoz delinerek belki adapte edilebilir sonra bakacağım.

şimdi kanatlar ile uğraşıyorum ama malesef kutudan 8 adet kaplama levhası çıkacağına 4 adet çıkmış. evdeki balsa levhalarından kesip adapte etmek zorunda kalacağım. eksik malzeme kadar sinir birşey yok. bu model piyasaya çıktığında herseferinde 1 pushrod ,4 kaplama balsa levhası eksik kalırsa satmaz birsüre sonra.

kanat inşaası bitmek üzere. gövde epoxylendi. kuyruk ve yükseliş dümenleri kaplanmaya hazır hale getirildi. reismleri sonra koyacağım.

Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    Yerli yapım Albatros bir ilki gerçekleştirdi. Emeği geçenler büyük özveride bulundular. Ticari kaygı gütmeden tamamen amatör duygularla hazırlandı, tek tek kutulandı. Bu arada birçok kutuda eksik malzemelere rastlanıyor. Bana gelen kutuda da eksikler var. Ama önemli değil, böyle güzel bir modeli yüksek kalite ve ucuz fiyat ile edinmemizi sağlayanlara sonsuz teşekkürler. Bundan sonraki satış ticari olacağı için sanırım bu eksiklikler olmaz ve kutu içerikleri standart hale gelir.

Coşku, eksik malzemeler senin için çok önem arz etmez, inşaa tecrübesi olan biri olarak bunları tamamlayabilirsin. Albatrosu yapmaya başladığımda ben ne yapacağım, sen onu söyle .
    www.gurmanbayraktar.com

zaten elimde mazlemeler var bolca, onlardan işimi görüyorum. benim için dert değil. ama mağazada satılmaya başladığında böyle eksiklerin olmaması lazım. satılmaya başladığında yeniden alıp yapacağım. ama aileronlu kanat uygulayacağım.

abi gövde çok kolay, kuyruk vs de basit. ancak kanat eklentilerini yapmak en zor kısım, kontraplak parçaların ek yerlerine doğru yapışması dihedral açısını oluşturacakları için çok önemli.

şu anda balsa kaplama ile uğraşıyorum. toplam harcadığım saat 10 u buldu.

mandallar anneme ait onlar sayesinde 12 dk lık epoxy ile parçalar yerinde duruyor.

not: resimde gördüğünüz kanat ucu parçasını aşağı doğru eğimli yerleştirsem(- dihedral açısı kadar) tip stall dedikleri kontrolsüz durumu bir nebze önlerim diye düşünüyroum ne dersiniz. düz yapmayayayım mı?
    Konu KLL tarafından (14-01-2007 Saat 23:09 ) değiştirilmiştir.

Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Alıntı KLL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    . redfin'e dedim abi gel senin uçağı pembe yapalım ama kibarca reddetti sanırım renkten hoşlanmadı
    Pembe ama ya...
    Aut dosce, aut disce, aut discede (*)

(*) Ya Öğret, Ya Öğren, Ya da Terket

Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Alıntı KLL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    not: resimde gördüğünüz kanat ucu parçasını aşağı doğru eğimli yerleştirsem(- dihedral açısı kadar) tip stall dedikleri kontrolsüz durumu bir nebze önlerim diye düşünüyroum ne dersiniz. düz yapmayayayım mı?
    Kanat ucunun aerodinamiğe etkisi büyüktür. Hücum kenarının ardında oluşan "trailing edge vortices" denen ve kanadın kaldırma etkisini doğrudan etkileyen girdapların oluşması veya oluşmaması kanat ucu şekli ile doğrudan alakalı. Kanat ucu ile oynarken, kaş yapayım derken göz çıkartmak çok mümkün. Ben olsam plana sadık kalırdım.

abi bu planörü pembe yapacağım ve sen de bayılacaksın dur bak gör hiç bu kadar aşağılanmamıştım. bir rulo monotkote alımışım 40 ytl ye fenamı. gidin 7euro dan satın alın metresini siz. hıh... (yalan değil hani,metresi 7 euro o rengin)

kanat ucunu plana göre yapayım ben.

Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    E yani niye o kadar ucuz sanıyorsun.. Pembe be abicim ya.

Aslında renge karşı çok bir önyargım yoktu da, rainbow'un tamirini pembe ile yapma teklifine pek sıcak bakamadım açıkçası.

plastik çöp kovası yeşili....

Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Turkuaz bi kere o...

turkuaz renkli çöp kovası rengi o zaman

KLL arkadaşım acaba nerden ve ne kadara mall ettiğini öğrenebilirmiyim.. ?
    NE KESER GİBİ OL ; Hep Bana Hep Bana
    NE RENDE GİBİ OL ; Hep Sana Hep Sana
    OLURSAN TESTERE GİBİ OL ;
    Bir Sana, Bir Bana

bunu bir arkadaşımdan aldım kargo dahil 95 ytl ye mal oldu. sanırım bu planör hobby marketlerde satılmaya başlandığında da fiyatı o civarda olur.

kaplama mazlemesi metresi 5 euro civarı 2 metre gider. menteşe gibi ıvırzıvırlarında 5 ytl tutacğaını düşünürsek 120 ytl civarı hazır bir kit oluyor.

bu arada kanadın inşaası bitti, gövdenin tamamalanması kaldı geriye. kanatta kendimce bir değişiklik yapıyorum ve uygun malzemeleri bulursam kanadı iki parça sökülüp takılabilen türde yapacağım.
    Konu KLL tarafından (15-01-2007 Saat 23:11 ) değiştirilmiştir.

Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Uygun malzeme olarak karbon &#231;ubuk olabilir. Hem &#231;ok hafif hem &#231;ok sağlam bir malzeme, 8 mm'ye kadar olanları bulunuyor. Her kanatta bir &#231;ubuk bir yuva olacak şekilde (bakınız şema "<<<|__ --|>>>") . bağlantı yapılabilir.

(Not: Fikir bana ait değil, yabancı bir sitede g&#246;rm&#252;şt&#252;m)

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)