savage x in zayıf noktaları

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 27
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 27 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    arkadaşlar savage x alındı resimlerini yakında buraya koyucam beklettiğim için özür dilerim bu aracın en zayıf parçaları nedir? daha önce böyle bir inceleme olduğunu duymadım tek bildiğim spur gear ı kolay sıyrılması ve roto start ın kolay kırılması
    Konu arda_ tarafından (31-01-2007 Saat 11:40 ) değiştirilmiştir.

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Apr 2004
    Nereden Nereden
    İstanbul- büyükçekmece
    Yaş Yaş
    34
    Saymakla bitmez
    Yüksek agırlık merkezi
    Dönen kütlenin inanılmaz büyüklüğü
    Bakımı ve tamiri çok zor. Tekrar sökülmesin diye yapılmış Savagein difransiyellrine ulasana kadar ta02 toplarım birtane
    En kötüsü ise geri vites modülü. Pandoranın kutusu gibi sakın açma
    Sıfırken bile yalpalayan alelade yapıştırılmış tekerler. Ve hernedense o devasa tekerlekler için kullanılan 14mm altıgenler.
    Fonksiyonel olmayan 8 adet amortisör. 2 adet zayıf amortisör yerine lstdeki gibi kalın şaftlı geniş hacimli amortisörleri tercih ederim.

RTR olarak neden çok sattığını modeli elinize aldığınız zaman çok iyi anlıyorsunuz çünkü diğer off road kitlere göre parça sayısı nerdeyse 2 misli. Bu benim için daha gelişmişlik değil karmaşıklık ve bakım sorunları manasına geliyor.

Dincer agir konusmussun dostum,arabana binerken sabahlari dikkat et D
    KYOSHO INFERNO 777 SP1 COMPETITION BUGGY
    KYOSHO INFERNO 777 SP1 COMPETITION RALLY
    OFNA 9.5 MBX

Cihazını zayıf parçası yok. RTR model aldın mağdem fren ve egsozu metal yapman şu an için yeterli olacak. Başka birşeye gerek yok. Motorun bittiğindede daha güçlü bir motor alırsın deyme keyfine. Güzel seçim hayırlı olur inşaALlah. Ve X şase alman çok akıllıca olmuş.
    HRC & USS OFFROAD YARIŞI İÇİN TIKLAYIN
    CEN RACING TURKEY

Sep 2004
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    30
    Abi amma kötü arabaymış bu ya
    GIVE ME FUEL / GIVE ME FIRE / MY DESIRE
    KYOSHO INFERNO MP777

Apr 2004
    Nereden Nereden
    İstanbul- büyükçekmece
    Yaş Yaş
    34
    Alıntı cem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dincer agir konusmussun dostum,arabana binerken sabahlari dikkat et D
    Koruma talep edicem. Sizin oraya başvursam siyasi pardon r/c sığınma hakkı verirler mi acaba

Olabilir ben avukatla gorusiym bir,ama seni tanik koruma programina falan aldirmak lazim,yoksa MT cetesi izini buralardada bulur.
    KYOSHO INFERNO 777 SP1 COMPETITION BUGGY
    KYOSHO INFERNO 777 SP1 COMPETITION RALLY
    OFNA 9.5 MBX

Alıntı TheMISFIT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    =))

Dünyada sağlamlıkda bir savage vardır birde diğer araçlar.
    Ve RTR sini alan herkes dediğim gibi 2 parçasını değiştirirse değme keyfine eğlenir.
    CEN RACING TURKEY

Apr 2004
    Nereden Nereden
    İstanbul- büyükçekmece
    Yaş Yaş
    34
    Alıntı TheMISFIT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunu kötülükle alakası yok. Müşteri beklentileri böyle demekki . Türkiyede bir savage alınır. Daha sonra tamiri ve bakımı zor oldugundan satılır. Kronik sorunlarına bile mantıklı olduğu düşünülen çözümler uydurulur. Plastik spura bile boylesi daha iyi denir çünkü hpidaki adamlar en iyisini bilir

Sep 2004
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    30
    İmaj meselesi imaj...
    GIVE ME FUEL / GIVE ME FIRE / MY DESIRE
    KYOSHO INFERNO MP777

May 2006
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    37
    bence savage i çok küçümsemişsiniz.Sağlamlık konusunda tek kelime üzerine yok derim.Biraz karmaşık gibi görünür ve bakımı zor değil biraz zaman alıcıdır.Spur plastikdir evet ama daha birçok ofrot aracınnında spurları plastikdir bu sadece savage e özel bişey değil.Evet gerivites biraz zor gibi görünüyor ama alışınca hiçde zor değildir.Bu dediklerim savage 25 için geçerli savageX de birazdaha bu karmaşıklığı aza indirmişler.

Apr 2004
    Nereden Nereden
    İstanbul- büyükçekmece
    Yaş Yaş
    34
    Sağlamlık konusu izafi. Beni merdiven çıktığı, sürülmüş tarlada ne kadar gittiği ateş üstünden taklalar atıp köprüden uçtuğu ilgilendirmiyor. Bunlar forumda verilen örnekler.
    Sağlamlık denince benim aklıma bir aracın kullanılacak alana gittiği anda ne kadar cabuk calısacagı , tornavida sürmeden kaç depo gideceği, çıkan arızanın ne kadar zamanda giderileceği, turnover ömrünün ne kadar olduğu , kronik problerinin olup olmadığı, ne kadar kullanıcı dostu olduğu geliyor. Bu saydığım konularda da savagein basarısı kepinin ne kadar kullanıldıgından anlaşılıyor. Ben mi şansızım diyordum kendi kendime ama buluşmalardan bu sorunların bana has olmadıgını gördüm.

Burası tartışma alanı lütfen biraz objektif olun.

Öncelikle savage alıcakların dikkatine.
    Bir buluşmada bile 20-30 dakika içinde şanzımanı çıkarıp dişlilerini kontrol edip vitesini ayarlayarak yerine takabiliyorsunuz. Bir motoru söküp spur değiştirmeyi de 10 dakika içinde halledebiliyorsunuz.

Savageyi iyi bilmek neyi nasıl yapacağını iyi bilmek gerekir. Ve savagenin bir buluşmada tornavida sürmeden depolarca kullanmak kullanıcının bu işi nekadar bildiği ile alakalı ve o an orda nasıl kulladığı ile alakalıdır. Bu işi bilmeyen biri savage alırsa bırak savageyi ne alırsa alsın zaten o kişi her buluşmada üzüntü yaşayacaktır. Ve bizler gibi fırsat buldukça uçak gibi uçurmaya çalışırsan arabayı illaki ufak tefek sorunlarla karşılaşacaksınız kaçarı yok. Ama biz bunları savage ye benzemeyen araçlarla yapsak daha çok sorunlarla uğraşırdık.

Kısaca kafasında soru olanlar birgün bizlerin buluşmasına gelir ve neyin nasıl yapıldığını görebilir. Araçları görerek herşeyi daha iyi anlarsınız. Ve herşey pratiğe döküldüğünde insan kafasında daha iyi yer edinir. Arkadaşların her zaman yaptıkları o kötü bu iyi tartışmasının yapılmasına gerek yok. Zaten önceden bunlar yapılmış. Kafasında soru olanlar muhakkak buluşmalara katılsın ve araçları görerek bilgi alsın.
    CEN RACING TURKEY

Oct 2006
    Nereden Nereden
    İSTANBUL
    Yaş Yaş
    45
    Saglamlık konusunda Savage'a iyi değil diyen arkadaşlar bahsettikleri OBJEKTİF dogrultuda,daha saglam bir arac cıkarsınlar,her yonu ile tartısalım.

Apr 2004
    Nereden Nereden
    İstanbul- büyükçekmece
    Yaş Yaş
    34
    M/T lerle kıyaslasak 5 yılllık savage için haksızlık olur rakipleri dizayn konusunda çok fazla yol kat etti. Truggylerle ise mukayese bile edilmez ayıp olur.

Oct 2006
    Nereden Nereden
    İSTANBUL
    Yaş Yaş
    45
    Alıntı landjump Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    M/T lerle kıyaslasak 5 yılllık savage için haksızlık olur rakipleri dizayn konusunda çok fazla yol kat etti. Truggylerle ise mukayese bile edilmez ayıp olur.
    Konumuz eger saglamlıksa-ki ben oyle biliyorum- dizayn olayının saglamlıgı nasıl etkiledigini cozemedim.5 yıllık olayına gelince de,sanırım bu da saglam olup olmaması hususunda bir kriter degil.Bir arac piyasaya cıkalı 25 yıl da olmuş olabilir,ama hala en saglam off-road aracı ise,bence bu elestiriyi degil,takdiri hakketmeli.Cıkalı 5 yıl olmuş ancak hala daha rakipleri bu kadar saglam bir arac cıkaramamıslar.Bravo

Haaa baska varsa Savage'dan daha saglam arac,dersiniz lafı cevirmeden ''X marka aractır'' diye,biz de tartısırız

Apr 2004
    Nereden Nereden
    İstanbul- büyükçekmece
    Yaş Yaş
    34
    Dizayn konusu evrimle ilgili. Bir model üretir tecrübe sahibi olur daha iyisini üretirsiniz. LST LST2 yada tmaxx revo örneği gibi. Yukarıda yazdım neden sağlam olmadığını ondan tekrar ihtiyaç duymuyorum belirtmeye. Daha sağlamı var mı derseniz eğer saymakla bitmez. LST, revo, çin yapımı hariç tüm 1/8 buggyler vs...
    Aptalca bir tartışmaya doğru uzamasını da istemiyorum bu konunun. Ben tezimi ortaya koydum ve destekleyecek argumanları da yazdım. savage kullanan kimsenin de bu yazdığım konulara itirazı olacağını sanmıyorum . Ayrıca körü körüne nedir bu savage hayranlığı onu da anlamıyorum

Oct 2006
    Nereden Nereden
    İSTANBUL
    Yaş Yaş
    45
    Alıntı landjump Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha sağlamı var mı derseniz eğer saymakla bitmez. LST, revo, çin yapımı hariç tüm 1/8 buggyler vs...
    Aptalca bir tartışmaya doğru uzamasını da istemiyorum bu konunun. Ben tezimi ortaya koydum ve destekleyecek argumanları da yazdım. savage kullanan kimsenin de bu yazdığım konulara itirazı olacağını sanmıyorum . Ayrıca körü körüne nedir bu savage hayranlığı onu da anlamıyorum

Lütfen boş zamanlarında MT forumlarını dolaş biraz.
    Körü körüne Savage hayranlığı mı? Yapma lütfen.
    Tüm dünyadaki birçok forumda,dergi vs. incelemelerinde
    Bashing'e en yatkın,dolayısıyla da en az kırılgan aracın
    Savage olduğunu söylüyor herkes.
    Bence şu an sen bariz bir Savage antisempatizanlığı
    yapıyorsun.
    Güneş balçıkla sıvanmaz

Not:Konu amacından saptığı için konu altına son mesajımdır.

Apr 2004
    Nereden Nereden
    İstanbul- büyükçekmece
    Yaş Yaş
    34
    Güneş balçıkla sıvanmaz aynen katılıyorum. Bu arada küçük bir anı
    Fuarın birindeydi bos meydanda arkadaşlar kullanıyorlar birçok savage var ve meraklı bir kalabalık . Birisi ordan atıldı "tamir yarışması yapıyorlar herhalde" o anda koptum zaten. Bizim off road pardon m/t buluşmaları da oyle tamir yarışması...

Apr 2005
    Nereden Nereden
    Trabzon
    Yaş Yaş
    33
    ben glow cu değilim ama savage da gördüm lst2 de gördüm ve parçalarına,dizaynına,tasarımına,montajına bakınca lst2 diyorum bu kadar rahat 1 araç görmedim
    savage ın şase olarak sağlam olmasının nedeni ise şasenin yere 90 derece dik olarak durması ve esneme yapmaması,montaj ve birleşiminin zor olması da aynı nedene dayanıyor ki 10 vida cıvarı ile ön veya arka tarafın ayrıldığını biliyorum e maxx ta da aynı şekilde idi yani ortalama 1 çok firma aynı tekniği uyguluyor sonuçta hangi aracı hangi şekilde söküp nereye ulaşacağınızı bilirseniz araç kolay gelir bilmiyorsanız sökersiniz vidaları
    şuda 1 gerçekki savage dik şase olduğu için erken devrilebiliyor ama yayvan şaseler ise virajlarda daha iyi yanlış birşey söylüyorsam düzeltin
    DF 02 gelicek yolda
    modifiyeler bitmez ...
    TT-01 RTR Satılık
    DF-02 RTR Satılık 3 adet var
    HPI RS4 MT(EP) RTR Satılık

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)