Tamiya TRF Amortisör seti hakkında
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 6
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
02-02-2007 10:24 #1
Arkadaşlar,
Bu setten almayı ve nitro TC3'de kullanmayı düşünüyorum. Bütün aramalarıma rağmen bu amortisörlerin tam açıkken boy ölçülerini bulamadım. Bunlar TA-04, TL-01, TB-01, TB EVOLUTION III şaselerle uyumlu deniyor. Bunlardan kullanan veya bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum.
http://www.rcmart.com/catalog/produc...eb60d7b3dbc09c
Teşekkürler.
-
02-02-2007 11:02 #2
Selam,
Pistonun altına herhangi bir parça takılmadan, uçtan uca 60.67 mm geliyor.
-
02-02-2007 16:40 #3
Merhaba Bende 2 hafta önce aynı siteden NTC3'üm için şu damper setini getirttim. Sorunsuz monte ettim. http://www.rcmart.com/catalog/produc...eb60d7b3dbc09c
-
02-02-2007 20:08 #4
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Tamiya amortisörler çok kaliteli görünüyor. Gövdenin iç kaplaması özel deniyor. Elimde zaten ayarlı aluminyum amortisör seti var, ama pistonlar istediğim gibi yumuşak hareket etmiyor, biri tamamen ölü gibi. TRF'leri alıp kısa yaylarla bir deneyeceğim. Anladığım kadarı ile onlar da 55-60 mm aralığında kullanılabilir. Arabaya uymazsa Tamiya'cı arkadaşlara uygun fiyatla sunarız burada.
Tekrar teşekkürler.
-
02-02-2007 20:32 #5
Tekrar merhaba,
Tamiya'nın alüminyum amortisörlerini (TRF haricindekiler bile) kullananlar zaten kalitesini bilir. TRF amortisörleri bir defa topladıktan sonra saatlerce performans kaybı (yağ kaçırma gibi) olmadan kullanabilirsiniz. Amortisör şaftının uzun gelmesi durumunda pistonun altına, kutunun içinden çıkan takozları koyabilir şaftı kısaltabilirsiniz, böylece yayın kısa gelme sorunu ortadan kalkar.
NTC3'ün ball end'lerinin çapını bilmiyorum, amortisörlere uymaması yüksek ihtimal, yine tamiyanın ball end'lerini satın alıp kullanmanız gerekebilir...
NOT: Tamiya'nınkiler 5mm'dir.
-
02-02-2007 20:47 #6
Paketten sekiz adet ball end (ve daha bir sürü parça) çıkıyor bildiğim kadarıyla. Dolayısıyla montajda sorun olmayacak diye düşünüyorum. Hem kaliteli olması hem de kısa yay seçenekleri ile birşey çıkaracağımı umuyorum. Aslında associated factory team amortisörler de aynı paraya geliyor ama Tamiya işte, statik maketçilikten biliyorum, kaliteli mal yapıyor adamlar. Bir de fluorine kaplama diye damardan giriyorlar, gel de alma:-) Bir de pahalıysa vardır bir hikmeti ucuzsa vardır bir illeti derler ya, o hesap.
Konu GokhanA tarafından (02-02-2007 Saat 20:51 ) değiştirilmiştir.
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)