Nerede,hangi özelliklerde,kaçlık yağ kullanıyorsunuz
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 9
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
26-02-2007 23:35 #1
Merhabalar
Formda genelde sürüş sonrasında kullanım için wd40 dan bolca bahsedilmiş ancak bunun dışında bakım onarım veya zamanın dolması gibi yada farklı ayar için kullanılabilecek yağlardan pek bahsedilmiyor.İstedimki genel bakım için uzun vadedede olsa difransiyel gibi rulmanlar,bağlantı noktaları,servolar, amortisör gibi parcalarda hangi özelliklere sahip ne tip kaçlık yağ kullanıyoruz paylaşalım umarım destek olursunuz.Zira ortalıkta envayi çeşit yağ bulmak mümkün silikonlu ısıya dayanıklı plastik celik gres viskozite den bahsediliyor ve her yağı her yerde kullanmak sağlıklı değil
-
27-02-2007 09:36 #2
Her uygulama için bu işe özel üretilmiş yağ kullanma taraftarıyım ben.
Rulmanlarda trinity'nin rulman yağı
Ball diferansiyellerde tamiya ball diff yağı
Gear diferansiyellerde tamiya silkon gres
Amortisörlerin içinde tirinity %100 silkon yağı (kalınlığı kullanıcıya, araca ve yol şartlarına bağlı)
Universallerde ve diğer açık yürüyen aksamda is MoS2 katkılı yağ
Servolar vs . için yağa gerek yok. Ama çok darda kalırsam servo dişlilerinde yine tamiya silkon gres kullanıyorum.
Piyasada bulunan ve 1/1 araçlar için üretilen yağlar çoğunlukla model arabalar için uygun değildir (mos2 yağlar hariç
Bu yüzden hobi için özel olarak üretilmiş yağları kullanmakta fayda var bence.
Aut dosce, aut disce, aut discede (*)
(*) Ya Öğret, Ya Öğren, Ya da Terket
-
01-03-2007 01:55 #3
Ya bu formda benden ve egemen beyden başka aracını yağlayan yok yada çok boş bir soru olmuş benimkisi
-
01-03-2007 09:57 #4
Soru çok yerinde de, çoğunluk arabasına neon takmaya uğraşmaktan böyle aslında araçların performansı ve ömrü açısından son derece önemsiz (!) konuları öğrenmeye zaman harcayamıyor bana sorarsan.
-
01-03-2007 10:05 #5
-
01-03-2007 13:36 #6
Egemen beye tekrar teşekkür ederim ancak bende orjinal yağlar kullanma taraftarı olsamda farklı alternatifler farklı uygulamalardan haberdar olmak ve çeşitli ayarlar için mesela amortisör ve kısmi(tamamen değil) difransiyel kilitlemek için kullanılan ve kullanılabilecek yağların paylaşımını istemiştim
-
01-03-2007 14:22 #7
Her ikisi için de 100% silkon yağı. Başka yağ benim bildiğim işe yaramaz. Ama alternatif bir yağ bilen, kullanan varsa ve paylaşırsa ben de sevinirim.
-
01-03-2007 14:54 #8
Kyosho'nun diferansiyel yağı var. İki farklı sertlikte geliyor. Silikon esaslı.
Ben 777'de bundan kullanacağım bakalım...
Amortisörler için de, Tamiya'nın setleri kullanılabilir.GIVE ME FUEL / GIVE ME FIRE / MY DESIRE
KYOSHO INFERNO MP777
-
01-03-2007 16:38 #9
Her arac ureticisinin amortisorler,disli aksamlar(diff'ler,sanzıman vs) icin onerdigi yaglar vardır.Slikon bazlı veya olmayan.Bence bunlara bakarak kullanılması en dogrusu.Bu yagların da kalınlık olculeri ''wt'' cinsinden yazar zaten.Onun icin bence aracların ureticilerinin manuellerinin kaynak olarak alınması gerekli.

Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)