Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 18
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 18 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
06-03-2007 17:48 #1
araba geri gitmiyo fonksiyoları tam çalışmıyo kumandayı sıfırlamm mı gerek ve nasıl yapılacak bilen birileri varsa çok acill !!!!
-
08-03-2007 21:35 #2
-
09-03-2007 17:27 #3
Kardeş bende mini-z var ama 1-2 basışta geri gidiyo senin arabayı bilmem bi pillerini kontrol et fetlerinin durumuna bak boardına bak lastiklerde veya amortisorlerde bir sıkışma olabilir mini-z larde yakında tv vs. çalışıyorsa araba sapıtabiliyor xmodslarda ne olduğunu bilmiyorum kumandayı hiç görmedim firelap'ın Elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım ben de yeniyim.Kimse yardım etmiyor firelap veya iwawer ile mini-z nin farkları için...
Konu erkokao tarafından (09-03-2007 Saat 17:36 ) değiştirilmiştir.
-
09-03-2007 19:56 #4
xmods evo kullanicisiyim tv yuksek frekans yaydigi icin dogru demissin sapitma oluyo bendeki sapitma soyle sag sol yaparken ani direksiyon yapiyo yada titreme gibi bide sanirim cogu geri gitme fonksiyonu ileri giderken geri yaparsaniz fren birakip tekrar geri yapinca geri gider bendeki xmods bu sekilde calisiyor firelap hakkinda hic bisi bilmiyorum eger hic bir fonksiyon almiyorsa ya kumanda yada asase uzerindeki board ta sorun var demektir yada gp lerde rastlanan kristal sorunu kristal degistirmeyi deneyin sarsintidan frekansi degismis olabilir kristallerinizi yere dusurmeyin frekans kaymasi oluyor ve bidaha calismiyorlar tv lerin uzaktan kumandalarinin kumanda etmemesi gibi onlarda kristal iceriyor ve darbelerle bozuluyor
Tamiya TT-01D converison kit-Thunder Tiger Xb race version-FG Baja-xmods - Syma 3ch gyro heli-Tamiya DT-01-Losi rally car-Losi trail trekker Axial Wraith-home made air boat-1:10 nitro
-
09-03-2007 21:47 #5
Önemli:Arkadaşlar kyoshonun bir paketi var mini-z ler için full modifiye paketi diye birşey.Sorduğumda bunun difransiyel kiti,rulmanları vs. vs. yağından tutun bezine kadar bir paket var almayı düşünüyorum ancak biraz tuzlu.200 milyon civarı bir fiyatı var fakat bence mükemmel çünkü kyoshonun orjinal ball diff seti 100 milyon.Toplamından daha ucuz paket yani..Fakat ready set için modeller kısıtlı biraz.Bu hafta sonu yeni parti mal gelicekmiş.Açık adres isteyenler pm atsın
Arkadaşlar umarım reklam vs.vs. şeyler olmuyordur sadece sizin için söyledim bunları birçok arkadaş konularda kyoshonun bir çok opsiyonel parçasını bulamadığını dile getirmiş amacım sizlere yardımcı olmak şimdiden aranıza girebildiysem ne mutlu bana tekrar teşekkürler...Konu DeLLyCeM tarafından (12-03-2007 Saat 21:30 ) değiştirilmiştir.
-
12-03-2007 16:57 #6
yorumlar için saolun xmods evoda bu sorunla hiç karşılaşmadım ama bunu aldığım gün çalıştı birdaha geri gitmedi bir ere götürdüm birsonuç çıkaramadılar borda vs ye bakıldıu heralde geri feti sorunlu ama arabanın kumandasından ayarlarıyla oynayınca sadece geri gidip ileride gitmemme gibi birşey oluyor çözemedim birtürlü --
-
12-03-2007 17:18 #7
geri feti sorunlu ise geri gitmemesi normaldir zaten bide board in ustten bakinca 2 fet gorunuyo toplam fet sayisi 4 tur onlarin altinda da 2 tane fet var board yerinden tamamen cikartilinca gorunuyo tahminim butun fetler degistirilirse ileri geri sorunun kalmayacak fonksiyon entegresi zarar gormediyse o da sabit bir entegre oldugu icin degisimi mumkun degil 4 feti degistirin hala geri gitmiyorsa fet yakinlarindaki transistorlerde ariza olabilir geri kalan da entegreye kaliyo onun da cozumu yeni board ama fetlerle is cozulcek gibime geliyo
Tamiya TT-01D converison kit-Thunder Tiger Xb race version-FG Baja-xmods - Syma 3ch gyro heli-Tamiya DT-01-Losi rally car-Losi trail trekker Axial Wraith-home made air boat-1:10 nitro
-
12-03-2007 19:23 #8
fetler konusundaki bilgileriniz yanlış.
bir motorun ileri geri gitmesini sağlamak için 4 tane fet gerekir burası doğru. Ama bu fetler teker teker değil, her gördüünüz entegrede 2 adet fet bulunur. biri p kanal, diğeri n kanaldır fetlerin. her iki fetin çıkışı da motorun aynı ucuna bağlanır. Böylelikle akımın yönünü dolayısıyla motorun dönme yönünü kontrol edebilirsiniz.
ileri giderken 1. entegredki p kanal ile 2. entegredeki n kanal akrif durumdadır. geri giderken 1. entegredeki n kanal ile 2. entegredeki p kanal (ya da tam tersi) dolayısıyla en azından 2 entegrenin yarısı sağlam durumda. entegre zaar göre diğer kısmının çalışması zor sorunu önce başka yerlerde aramak lazım.
fetlerden ziyade kumandanızda end point ayarlarınızı kontrol etmenini öneririm. yanlış hatırlamıyorsam firelap kumandasında böyle bir ayar vardı.To follow the path: Look to the master, follow the master, walk with the master, see through the master, become the master.
Now, I am the master.
-
13-03-2007 02:44 #9
SwTaArRs dogrularimi silmekten vazgec lutfen
3. kez yaziyorum bu postu
arkadasimiz mosfet transistorlerine hala entegre diyoKonu deepdrastic tarafından (13-03-2007 Saat 02:50 ) değiştirilmiştir.
-
13-03-2007 03:00 #10
Mesajları ben siliyorum, yazdıklarınız doğru değil. Çünkü bilmediğiniz konularda yanlış bilgi vermektesiniz.
Firelap yada Mini-z üzerinde bulunan Mosfetler SMD tipi bir ENTEGRE olup içerisinde 2 adet MOSFET bulundurur. Mosfet transistörü diye birşey yoktur. Mosfet zaten Metal Oksit Alan Etkili Transistör demektir. FET, JFET, MOSFET aynı işlemi gören elemanlardır sadece üretildikleri malzemeler farklı ve serilerine göre teknik özellikleri farklıdır.
-
13-03-2007 13:09 #11
yazının ilk kısmına cevap vermiyorun, onun cevabını almışsınız.
gelelim mosfet, entegre kısmına
entegre diyorum çünkü sizin bir transistör dediğiniz kılıfın içinde iki tane mosfet var. biri p kanal biri n kanal kavram kargaşası olmasın diye entegre diyorum. made m elektronik mühensliği yapıyorsunuz anlamanız lazım. size minizlerde kullanılan o entegrelerin ya da fetlerin her ne diyorsanız datasheetlerine bakmanızı öneririm. ona bakmışken google da bir de h-bridge diye aratın.To follow the path: Look to the master, follow the master, walk with the master, see through the master, become the master.
Now, I am the master.
-
13-03-2007 14:01 #12
benim bahsetigim entegreyi ikinz de anlamamissiniz delycem de bir kez daha bole bisi yapti sanirim bu silme olayi sozunu etigim entegreyi daha fazla aciklamicam fetlerden baska bisi bilmediginiz ortada
-
13-03-2007 14:12 #13
Görmediğin bir araç üzerindeki devre hakkında yorum yapma.
Birşey bilmeyen ve onun hakkında gereksiz yorum yapan sensin.
Ben doğru bildiğimi yazarım, görmediğim yada sahip olmadığım araçlar hakkında atıp tutmam. Bu araç üzerinde senin bildiğin, bizim bilmediğimiz bir şey yok boşuna polemiğe devam etme.Gereksiz postlarına uyarılara rağmen devam etme.
-
13-03-2007 14:37 #14
xmods evo board uzerine yazdigimi anlamamisssiniz o yuzden gereksiz gelmis size elimde olmayan bir arac uzerine hayatta konusmam atip tutmam yardim severligim atip tutmak olus artik
sayenizde bidaha yardim yada sorunum var gibi konulara bakmaya bile tenezul etmicem
tesekkurler saygilarTamiya TT-01D converison kit-Thunder Tiger Xb race version-FG Baja-xmods - Syma 3ch gyro heli-Tamiya DT-01-Losi rally car-Losi trail trekker Axial Wraith-home made air boat-1:10 nitro
-
13-03-2007 14:38 #15
Konu SwTaArRs tarafından (13-03-2007 Saat 14:45 ) değiştirilmiştir.
To follow the path: Look to the master, follow the master, walk with the master, see through the master, become the master.
Now, I am the master.
-
13-03-2007 16:41 #16
ÖNCELİKLE FETLERDE DIŞTAN BİR SORUN YOK İSTERTSENİZ FORTOLARINI ATAYIM BİR KONTROL EDİN KUMANDADANDA SORUN ÇÖZÜLMÜYOR . birde xmods umunda devreleri yandı onunda sağsol dönme sorunu var nedersiniz herşeyi bozuyorum . yani net olarak fetleri değiştirmemi mi oneriyorsunuz hepiniz. resimleride en kısa zamanda atıcam bilginiize.
-
13-03-2007 16:58 #17
-
13-03-2007 17:03 #18
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)