Hpi europe' a TR distributörleri hakkında mail attım.
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 95
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 95 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
03-05-2007 18:13 #1
Arkadaşlar merhaba,
Meşur HPI Türkiye distributörü firma hakkında, forum kuralları gereği adını veremiyorum ama hepiniz nereden bahsettiğimi biliyorsunuz, Hpi europe a mail attım.
Konu tabiki yedek parça bulunabilirliği ve fiyatlar hakkındaydı. Son bir ay içinde o firmaya ne parça sordurduysam bulamadım. Örnek spur, motor ayakları, kayış, hatta ve hatta adamlarda benzin hortumu ve istediğim(çok basit bir model) hpi hava filtresinde hep olumsuz cevap aldım. Benim için dananın kuyruğunu koparan nokta hpi rs4 nitro racer 2 aracım için arka kayış sorduğumda(dışarıdaydım o anda part no veremedim) telefondaki arkadaş bu araçta ben kayış göremiyorum şeklindeydi.(rs4 evo 3+ a bakıyordu orda herhalde..)Neyse bu adamların nasıl distribütörlük yaptığı hakkında düşünürken aklıma hpi europe' a şikayet etmek geldi. Dün gece derdimi anlatan bir mail yazdım, Türkiyede birçok kişinin de benim gibi bu sorunlardan şikayetçi olduğunu söyledim, sağolsunlar hemen cevap yazdılar ve şikayetleri dinleyip konuyu araştıracaklarını söylediler.
Sizden ricam, bu firmayla olan sorunlarınızı buraya mümkünse ingilizce olarak yazmanız. İngilizcesi yeterli olmayanlar için sanırım buradaki arkadaşlar çeviri yapabiliriz. Ben seve seve yapabildiğim kadar yardımcı olurum. Eminimki ingilizcesi yeterli olan diğer arkadaşlarda yardımcı olacaktır.
Hpi dan görüştüğüm kişiye bu konunun linkini atıp insanların memnuniyetsizliğini göstereceğim. Kendisi şu anda linki bekliyor, birkaç kişi birşeyler yazarsa hemen göndereceğim. Zaten konu güncelleştikce bende adama mail ile tekrar göz atmasını söylerim,
Teşekkürler.
-
03-05-2007 19:27 #2
Valla ben geçen sene askere gitmeden önce iyi bir döşedim firma ile ilgili, çok sinirlendirmişlerdi beni, çünkü hem parça bulundurmuyorlardı, hem ukalalık ediyorlardı hemde bana tüketici haklarını anlatmaya kalkıyorlardı(Bana!!!! ehm azcık avukatım
) HPI bana ilgileneceklerini söyledi, ama bilmiyorum ne yaptılar. Gerek Tüketici kanunu uyarınca gerekse de Sanayi ve Ticaret Bakanlığının tebliğleri uyarınca bir ithalatçı distributor, ithal ettiği ürünün tüm yedeklerini bulundurmak ve eğer yoksa en kısa zamanda getirmek zorunda. Aksi halde tüketiciyi mağdur etmiş olur. Sadece distributor olan o malum firmadan alınması da şart değil, ta distributorden, malın alındığı son satıcıya kadar hepsi bu konuda müteselsilen sorumlu. Ama işte öyle bir noktada ki bu hobi, ne fatura veriyorlar, ne garanti belgesi. İşlerine öyle geliyor. Gerçi bu hobideki fiyatların bir gecede dolardan euroya dönmesinden anlayabiliriz mantaliteyi.
Bu konu forumda çok tartışıldı, aslında tekrar hortlatmasak iyi olur.
-
03-05-2007 20:28 #3
offf offfff bundan bende acayip rahatsızım onların yüzünden hpi dan wazgeçtim inanamayacaksınızki savage spuru bile bulamadım mt2 ye aks bajaya diferansiyelin aks çıkışı daha neler neler yani adamlar neyi sorsam yok ancak araba almaya gelince weriyolar işte oda alahtan fabrikasyon geliyo yoksa onuda bulamıcaz şaka gibi sinirimden sattım savagemide bajamıda oh olsun sizin gibi duyarlı arkadaşlarla yola gelicekler inşalaah sizi takdir ediyorum ve ayrıcada teşekkür ediyorum...
-
03-05-2007 23:14 #4
Yedek parca bulunabilirligi konusundaki sikayetler guzel,mantikli ancak fiyat politikasina HPI in karisabilmesi sozkonusu degil.Sonucta kalkip baska birisi bu ise talip olmadigi surece HPI adamlarin distributorlugunu iptal etmez.
KYOSHO INFERNO 777 SP1 COMPETITION BUGGY
KYOSHO INFERNO 777 SP1 COMPETITION RALLY
OFNA 9.5 MBX
-
04-05-2007 00:03 #5
Peşin peşin söylüyeyim darilma gücenme yok, ben sadece merak ettiğim için soruyorum, acaba siz ne işle meşkulsünüz.. Hemen kendimi söylüyeyim ben silah üretimi ve kaplama atölyelerine sahibim, yani hpi tr distiribütörüyle uzaktan yakından alakam yok..
Evet hpı kullanıcılarının genel sorunu sarf malzemelerinin ha deyince bulunamaması ama sizinki bana göre daha kişiselmiş gibi geldi, tekrar söylüyorum hiçbir şekilde tartışmaya niyetim yok...powered by DEMİ®©İ
-
04-05-2007 00:12 #6
Ben öğrenciyim, bunun yanında bir internet sitesinde part time çalışmaktayım. Herhangi bir hobby mağazası veya satıcısı ile hiçbir ticari/kişisel ilişkim bulunmamakta.
edit: Merakımı mazur görün, hpi Tr distribütörüyle kişisel bir problemimin olduğunu düşünmenize yol açan şey nedir acaba?Konu enderc tarafından (04-05-2007 Saat 00:17 ) değiştirilmiştir.
-
04-05-2007 00:50 #7
Öncelikle anlayışınız için teşekkür ederim. Sorunuza gelince umarım sizde bana hak vereceksiniz, bahsi geçen mağazanın yedek parça konusundaki tutumu zaman zaman bir çoğumuzu mağdur etti, ve etmeyede ediyor burda size katılıyorum, bu sebeptendir ki x isimli bir başka mağaza sahibi bunu bir fırsat niteliğinde değerlendirip daha önce değişik isim ve şehirler yazarak gerek buradan gerek başka yerlerden karalama çalışmalarına gitmiştir, sizinde üyelik tarihinizin yeni olması ister istemez birazda ön yargılı olarak beni böyle düşünmeye itti. Bence Bu konuyu daha fazla derinleştirmeden yüzeyde kalmaya çalışarak devam edelim bu herkez için daha iyi olur site yönetiminden gerekli açıklama gelecektir zaten.. Ve ayrıca size böyle bir ithafda bulunduğum içinde özür dilerim.
Konu demirci tarafından (04-05-2007 Saat 00:55 ) değiştirilmiştir.
powered by DEMİ®©İ
-
04-05-2007 01:53 #8
enderc e katılıyorum şimdiye kadar hiç bir ürüne var demedi üstüne üstelik siparişini versem ne zamaana gelir en erken 1 buçuk ay diyince insanın sinirini bozuyolar yok ben savagemi ordan almış olsam kıyameti koparırdım zati başlıgı görüncede tahmin ettim aynı sikeyet oldugunu benim ingilizce olsaydı gerçekten mail atardım enderc e teşekkürler.
-
04-05-2007 10:30 #9
bence bunu bitek hpi yapmıyor bi çok firma yapıyo ve fiyatlarada rahat 100 de 200 kar koydukları kesin belkide 100de 300 kar koyuyolar ya yurt dışında horizon hobi diye bi yerde 3.9 dolar a adam 4lü pal satıyo burda 9.9euroya 2 li takım satıyo aynı şeyi sen sipariş etsen 10ytlyi zor geçer nasıl bir kar oranıdır anlamadım ve kendileride toptan alıyolar savage yurt dışında 378 dolar distributörleri kaç dolar a getiriyor acaba buraya en fazla 600ytlye getiriyodur 1250ytl satış fiyat ı bu kar oranıyla sattıysan bi güzel yedek parçanıda koycaksın oraya ama yok bide garantinin olmaması çok saçma ben başka bi marka aldım sölemek istemiyorum adını ilk 1 ay teknik olan şeyi karşılıyoruz dediler gittim karşılamadıkları gibi 50 ytl işçilik istediler
-
04-05-2007 12:32 #10
-
04-05-2007 13:45 #11
at the time that i have read those words i gave up to buy a rc from hpi, thanks all friends who makes us aware. have a nice day. i hope hpi will deal with your problems.
TRAXXAS REVO 3.3 (PİCCO JL 26 MAX RED DOT- REVO VXL TAMİYA TB02 D MOD
-
04-05-2007 15:09 #12
Bu konu defalarca konusuldu.Yanlis hesap yapiyorsunuz.Horizon hobi demissin,bu adamlar dunyadaki en buyuk RC ile ilgili uretim ve pazarlama yapan gruplardan birisi.Senin 3.9 dolar dedigin palden Horizon senede binlerce satarken ayni pali Turkiyeye ithal eden ve satan adam 100 tane ithal ediyor,cunki pazar ona gore.YAda towerin 378 dolara sattigi savagedan senede kac tane satiyor biliyormusun?Cevabi;binlerce.Turkiyede ithalat yapan adam kac tane satiyor.Belki 100 tane,bilemedin 200 tane.
Bu durumda Trdeki adamin Towerin aldigi fiyata mal alabilecegi gibi bir fikre nerden kapiliyorsun? Ispanyadada normal dukkanda kitler pahali,TRye gore biraz daha ucuz ama genede internet uzerinden satis yapan yerlere gore pahali.TRye gore biraz daha ucuz cunki bu isle ilgilenen insan sayisi daha fazla.Ayrica TRye 100 € uzeri mal ithalatinda yasanan problemleri,odenmesi gereken vergileri vs unutuyorsunuz.Bunlara ek olarakta dukkanin masraflari ve cok dogal olarak kar konulmasi durumu var.Bu Turkiyede sadece RC icin egil her konuda gecerli.Neden 1/1 arac fiyatlari avrupadan cok daha yuksek?
Surekli olarak elmalarla armutlari karistirma hastaligimiz var,nedense.
Garanti konusundada herkes birseyler yazmis,yurtdisindada aldiginiz zaman garanti konusu bir yere kadar isliyor.Garanti uretimden kaynaklanan hatalari telafi etmeye yarar,kullanim dolayisiyla yasanan kirimlari,arizalari degil.Eger kutusunda aldiginiz servo bozuk cikarsa garanti isler,aksi takdirde islemez,kutusunda aldiginiz aracin parcasi kirik cikarsa isler,gidipte araci dagda tasta kullanip,tasa carptiginizda gerceklesen kirim dolayisiyla hicbir uretici firma size yeni parca vermez.Kaldiki RC isinde kullanicidan kaynaklanan kirim/ariza gibi durumlar had safhadadir.
Yorum yaparken isin bir kac farkli boyutunu dusunmeye calisin,tek tarafli dusunce sonuc vermez.Konu cem tarafından (04-05-2007 Saat 15:12 ) değiştirilmiştir.
OFNA 9.5 MBX
-
04-05-2007 15:59 #13
Tümüne katılıyorum, ancak benim özellikle üzerinde durduğum konu satıcının tavrı. Sonuçta ülkemizdeki ekonomik şartlar belli, bir Savage X parası ile yaklaşık 3 ay geçinmeye çalışan aileler var. Hal böyleyken bu kadar "lüks" sınıfına giren bir ürünü satan kişilerin, sattıktan bir kaç saat sonra, "artık sattım senide feriştahınıda tanımam" moduna girmesi, malı sattıktan sonra gerek servis(göreceli bir talep, acemi hobiciler şart bir hizmet) gerekse yedek parça desteğini sunmaması (Bu konuda bir yeri tenzih ediyorum kendimce) beni rahatsız ediyor.
Benim şahsi görüşüm Hobi Mağzacılığının gönül verilerek yapılan bir iş olduğu. Yani o dükkanı açarken öncelikli amaç para kazanmak değil, gerçekten sevdiği bir iş olan hobicilik ile uğraşmak olmalı. Türkiye' de eksik olan bu(yine tüm hoobi mağzaları için konuşmuyorum)
Garanti konusuna gelirsek, Cem %100 doğru söylüyor. Garanti kapsamı üretim hataları ile sınırlıdır. Kulanıcı hataları bu çerçevenin dışında kalır. Ama ülkemizde bazı hobi dükkanları kutudan çıkan hatalı ürünü bile değitirmekten imtina ediyor.
Son bir şey söylemek istiyorum, ülkemizdeki otomobil fiyatlarının yğksek olmasını buradan protesto ediyorum. Bazı otomobillerde araç bedelinin %150 si kadar üstüne vergi ekleniyor. Babam Gümrük Komisyoncusu , Annemde Emekli Gümrük Müdür Yardımcısı olduğu için biliyorum. En basit kendi otomobilimi satın aldığımda fiyatı 7milyar 600 milyon du. Araç Bedeli 4 milyar, kalanı ise vergilerdi. Kaybolmasa aracın faturası buraya koyardım scan edip
Neyse bu konu çok uzar arkadaşlar, ama umudumuzu yitimeyelim. Aydınlık günler bizleri bekliyor
-
04-05-2007 16:19 #14
bu konu hakkında çok konuşuldu ama bu ülkenin gerçeklerini göz ardı etmeyelim. burdaki firmanın towerın aldığı fiyattan alması için tower gibi satış rakamları olması lazım. çoğu üreticinin belirlie adet üstleri için fiyat indirimleri söz konusudur ama bunlar genelde konteynır dolduracak miktarlar olur.
bu da tek bir mağaza için arkanızda koç sabancı filan yoksa riske atılabilecke bir para değildir. diyelim ucuza aldınız ama sonuçta toplu alım ve tabiki satış amaçlı getirttiğiniz için kesinlikler ithalatını resmen yapmalısınız, öyle dışardan birer ikişer getirip gümrük maliyetsiz satayımla olmaz, ithalatı yaptığınız zaman gümrük vergisidir, malın gümrükte kaldığı süredeki ardiyesi, e tabi nakliyesi... ve birsürü şey biniyor. malı getirtiniz size iyi kötü bir maliyeti oldu ama yine iş burda bitmiyor. bir dükkan işletiyorsunuz onun kirası var diyelim eleman çalışıyorsa onun maaşı sigortası... tüm bunların üstüne kar ekleniyor ve satış fiyatı çıkar.
bu durumda tabiki çoğu kişi bu fiyata alınır mı yurt dışından kendim getittiririm dediği için de pazar büyümüyor. pazar küçük kaldığı içind e sipariş miktarını arttırıp indirim alamıyor.
ve böyle kısır döngüde kalıyor...
bunu bir firma için yazmadım yurtdışından ithalat yapan her firmanın başına gelen bişey bu.
ama tabi buradaki hobi mağazalarının kepenkleri indirmesi anlamına gelmez, önemli olan fiyatla olmasa bile başka servislerle ya da kampanyalarla yurtdışından almaya niyetli hobicileri mağazalarından almaya ikna edebilmesi.To follow the path: Look to the master, follow the master, walk with the master, see through the master, become the master.
Now, I am the master.
-
04-05-2007 16:37 #15
hala aynı şeler tower gibi satış yapabilmesi için fiyat ı onun gibi yapması lazım kuru temizlemede pantolonu 7ytlye temizlerken bu fiyat ı 3 e katlayıp 21 ytl ye temizlersem müşteri sayısı %80 azalır aynı şey model mağzası içinde geçerli bence
-
04-05-2007 17:10 #16
Tower gibi satis yapmasi Turkiye sartlarinda imkansiz.Tower fiyatina almasida imkansiz,bunu neden anlamamakta israr ediyorsun? Senin disinda bu konu altinda yazi yazan arkadaslarimiz yaslari dolayisiyla is hayatinin icindeler.Uretimde,ticarette adetler her zaman olayin boyutunu degistirir,bugun en basitinden x mali ureten ureticiye git sana 100 tane icin verecegi fiyat farkli 2000 adet icin verecegi fiyat farkli olur.Ek olarak ticarette isin icinde olan herkesin amaci yapabilecegi maksimum kari elde etmektir,eger rekabetin az oldugu bir urun satiyorsaniz bu durumda sizin lehinize isler.Bu yuzden yanlis seyleri karsilastiriyorsun ve yanlis yorumlar yapiyorsun israrla.Konustugumuz konunun hobi oldugunu ve dunyanin neresinde olunursa olunsun pahali bir hobi oldugunu unutmayalim.Kurutemizleme ornegide yanlis olmus,mahalle arasindai kucuk dukkan 5 liraya temizlerken,Jeeves(zamaninda digerlerine gore daha pahaliydi) vs gibi daha pahali yerlerin senin mantiginla is yapamamasi lazimki tam tersi yapiyor,yada neden ayni fabrikalarda uretilen benzer kalitedeki tekstil urunlerinde a markadan 5 liraya almak varken b markadan 80 liraya aliyorsun,yanlis karsilastirmalar.
Musteri servisi konusunda dedikleriniz dogru,eger yaptigin isi sevmiyorsan yapmaman lazim,ancak maalesef her zaman is hayatinda bu tip insanlar dunyanin heryerinde var.
Ayrica bahsi gecen ithalatci ile ilgili zamaninda alisveris yapmisligim var,tavirlari cogu dukkan gibi hos degil ancak bu sirket uzun yillardir bu isi yapiyor ve acikcasi TRde hobinin belirli noktalara gelmesinde payi buyuk.Ayni sey Tamiya ithalatcisi icinde gecerli,servis ve musteri hizmeti kotu ancak adamlar 20 veya daha uzun senedir bu isi yapiyorlar,kac tane ciddi ekonomik kriz gecirdi Turkiye,cogu dukkan kapanirken bu adamlar israrla ayakta kaldilar ve satis yapmaya devam ettiler.
Benim her zaman herkese onerdigim sey,alisveris yaptiginiz model dukkanina gittiginizde eger adamlarin tarzi misafirperver ve ilgili degilse,almak istediginiz seyi alin ve direk cikin,hepimiz sahip oldugumuz modellerden bahsetmeyi,onlarla ilgili konusmayi cok severiz(oldukca dogal) ancak bu herkesin hoslanmadigi ve geyigini yapmaya istekli olmadigi bir konu olabiliyor.Bu sekilde ne adamlara sinirlenirsizin,ne de keyfiniz kacar.Konu cem tarafından (04-05-2007 Saat 17:30 ) değiştirilmiştir.
OFNA 9.5 MBX
-
04-05-2007 17:31 #17
arkadaşlar konunun önceliği fiyat degil yedek parça temini olayı saptırmassak seviniriz. kimseye zorla rc sat diyen yok ama satıyosan yedek parçasını adam gibi bulundurmalısınız. arkadasımın da dedigi gibi hukukende bu boyledir. oyle olmasa ben bile yarın gider distribitörlük alırım bundan kolay ne var.
yedek parçaların hepsinden bulundurmak zorunda bu kişiler bunu yapmaları lazım bu işler böyle yürür ama bakarsan bişede diyemessin diyen de çok burası türkiye nede olsa. parçam kırılsın sonra iki ay yatim parça beklim hobby yapıp boş zamanımı eglencelimi geçirecem yoksa parça gelmiyo diye sinir stress yapıp olan keyfimi demi kaçırıcam lütfen arkadaşlar bazı şeyleri düşünelim yani. o zaman hiç yapmayalım bu işi daha iyi parça elimde kalır korkusuyla distribitor parçayı almıyosa hiçde iyi etmiyo atıyorum kazanıyosan 30 milyarlık mal satıyosan 3 milyarlık yedek parça bulunduracaksın diye düşünüyorum.
alış fiyatına amenna gümrük vs bide kazanacak tabi hayrına satsın demiyoruz ama yedek parça bulundurulmayınca işler karışır insanlara da siz neden boyle diyosunuz demeye hakkın olmasTRAXXAS REVO 3.3 (PİCCO JL 26 MAX RED DOT- REVO VXL TAMİYA TB02 D MOD
-
04-05-2007 17:59 #18
Cem abi şimdi fiyatla hiç alakası yokmu bu satışların şuan trde kaç kişi var hobiye 1200ytl bütce ayıracak çok az 600 ytl model alan çok kişi var bence off road daha çok hoşlarına gidiyo insanların ama arada 2 kat fiyat olunca herkez onroad alıyo bence konunun önceli fiyat ve yedek parça model mağzasında fiyatlar çok yüksek bu yüzden az model satılıyo az model satıldı için yedek parçası çok daha az gidiyo bu yüzden alıp depoya koymaya gerek duymuyo bu benim düşüncem
-
04-05-2007 18:33 #19
Yine tam biz Türklere göre bir tartışma olmuş. Kime sorsan hobileri arasında okumayı sayar ama gazete tirajları belii malesef. Karşı tarafı eleştirmeden önce biz üstümüze düşeni yaptık mı onu düşünmeliyiz.
Konuyu dağıtmak gibi olacak ama pist konusunda da aynı durum söz konusu herkes pist eksikliğinden şikayetçi olurken pistlerin ilgisizlikten kapanması biz hobbyiler olarak üstümüze düşeni yapmadağımızın en büyük göstergesidir.
Türkiyede bu hobby ile yaklaşık 15 yıldır ilgileniyorum. Bu sayılan sorunlarla defalarca karşılaştım. Servo ile beraber gelen servo hornların ayrı ayrı satıldığına üç liralık kitin yeni başlayanlara 13 liraya satıldığına, motor ayarları için bile abuk sabuk paralar istendiğine şahit oldum.
Zaten piyasada bu işin ticareti ile ilgilenenler belli ve çok uzun yıllardır bu piyasadalar.
Yukarda belirttiğim nedenlerden dolayı, bu hobby'e halen oyuncak muamelesi yapıldığından dolayı yeni aktörler giremiyor girse de çok kısa sürede ilgisizlikten siliniyor.
Belli markaların fiyatları Türkiyede Avrupadan bile ucuz ama onlar da ilgisizlikten nasiplerini alıyor.
Bence ilerlemeyi düşünmeden önce elimizdekileri korumayı bilmeliyiz. Eger onlar da giderse yakıt bile bulamayız.
-
04-05-2007 18:55 #20
Konunun açılış amacı %100 haklı.A firması olmuş B firması olmuş farketmez. Dist. alınca yedegini bulunduracaksın.Milleti de Tower'a mahkum etmeyeceksin. Ben dahil 5-10 dolarlık parca icin 30 dolar kargo ucreti veren cok insan var bu ülkede.Yazık.
Ayrıca tabii ki tower bu kadar basarılı olur.Musterisine verdigi degerin 10 da birini bizim türk magazalar gosterse keske!!!
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)