Hpi europe' a TR distributörleri hakkında mail attım.

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 95
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 95 adet sonuctan sayfa basi 81 ile 95 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 5 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci ... 2345

Reklam Alanı
    bence şikayet ediceğimize çözüm arayalım 3 aydır spur bekleyorum bendi gidince adamlarda sadece 47 ve 52 t spur vardı onlardanda bi tane adamları aradım F 4.1 motor için roto start dişlisi varmı dedim yok F 4.6 için var dediler ben motorun arkasındakini istedim roto shaftının sokulduğu parça adamlar bu parça seninkine uymaz dediler sonraki gün gittim ve aldım cık diyi oturdu ama bence o kadar dandik bir yer değil haftada 6 gün 7:30 a kadar açıklar fiyat pahalı olabilir karışamam ama parça bulmak için ciddi bir çözüm yolu lazım işallah onuda beraber çözeriz

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Sep 2006
    Nereden Nereden
    Istanbul
    Yaş Yaş
    32
    Burdan insanları düşük fatura sistemi ile gümrük kaçakçılığına, resmi evrakta sahteciliğe teşvik edin. Daha sonra hobby magzalarından hizmet bekleyin. Bu mantıklı bir durum degil.

Avrupanın cogu ülkesinde parakende hobby magzalarının fiyatları ülkemizden farklı değil. İstanbulda 1/16 bir tank sordum. 1000usd civarıydı. Aynı tank almanyada 800euro...

ya ben henuz araba bile alamadım distributör firmanın evo+ getirmesini hala bekliorum.yedek parca ile ilgili sorun arabam henuz olmadıgından yasamadım.

"Burdan insanları düşük fatura sistemi ile gümrük kaçakçılığına, resmi evrakta sahteciliğe teşvik edin. Daha sonra hobby magzalarından hizmet bekleyin. Bu mantıklı bir durum degil."

demişsin arkadasım fakat ben okuduklarımdan burdaki hobi sahibi arkadasların yurt dısından mal getirttikleri icin distributör firmanın ilgisiz oldugunu anlamak yerine sorumsuz bir firma yuzunden yurt dısından urun getirten insanlar goruorum.yani sonuc buysa burdaki insanları bu sonuca iten tek sey o firma.

Sep 2007
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    29
    Arkadaşlar ben ce bu durum firmaların olaya yada işlerine olan bakış açılarını göstermekte bence önemli olan rakam değil bulunurluk bu her konuda böyle yaptığım iş gereği çok popiler markaların ürünlerini satıyorum ve aynı şeyii farklı iş grubundaki distiributor olduğunu idda eden firmalardada görüyorum onlar için ver siparişi yurt dışındaki marka firmasına gelsin ürün depoya sonra, satsınlar türkiyede müşteriye, ama sattıkdan sonra hizmet Kocaman bir sıfır bu neden den ötürü pek şaşırmıyorum çünki ay sonunda oturup kaç lastik sattık diye değil kaç araç sattık diye toplantı yaparlar.

Jul 2006
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    26
    hetzer kesinlikle haklısın ama peki avrupada part time çalışan bi işçi ne kadar maaş alıyo burada ne kadar alıyor insanların gelir sevileri nelerdir onların gümrüklerinde rüşfet alınıyormu?

Konu aşırı sapmış.Ben yaptığımı söyleyeyim size.Hpi distrübutörü firmadan parça beklerseniz,çok beklersiniz.Parça numarasını google a yazın muhtemelen yabancı biryerlerde satılıyordur.Şanslıysanız Türkiye'de bile bulursunuz bulamazsanız bu da şans oluyor ama ben distrubütörden umudu baya önce kestim.

Apr 2008
    Nereden Nereden
    K.K.T.C./Ankara
    Yaş Yaş
    26
    En son 1 sene 7 ay önce konululmuş yazilmiş çizilmiş
    My Race Setup
    Serpent S411 Sanwa M11x Speed PassionGt Pro2.0\Citrix Stok/\5.5r\7.5r\13.5r
    LRP
    Pulsar3/LRP 14a Adaptör-Speed Power 5000mah 45-80c 2s

Jun 2007
    Nereden Nereden
    Eskişehir-Gaziantep
    Yaş Yaş
    23
    hotlamış konu

ben menunum dağıtıcıdan... diğer rc firmalarından daha çok yedek parça sağlıyorlar Türkiyeye

....
    Erk ER
    Team Losi LST XXL With DX3S
    LST SHOCK KILIFI ALINIR

hayır bahsedile yer battı yeni dist.ler geldi zaten
    SATILIK PROLİNE VTR REVOLVER XTR YARIŞ LASTİKLERİ!

kusura bakmayın..konuyu hortlatmak zorunda kaldım..şuanki distribütör kim..??

ben özelden yazdım. geldi mi?
    tek başına zevk vermiyor arkadaş...
    kullanmayacaksan die-cast modeller var tavsiyem olur...

Distirbütör konusuna gelince,şu anki görüşlerim,

Hpi distirbütörü aldığı herşeyi diğer mağazalara satıyor,çok parça alıyor ama elinde sadece 1-2 adet bulunuyor çünkü kalan tüm parçaları diğer hobby dükkanları dist. den temin ediyor.10 parça getiriyorsa 7-8 tanesini diğer mağazalara satıyor,kalan 3 parçayı kendinde tutuyor.Stok olarak,çoğu plastik parçalar bulunabiliyor,bulunmazsa en az 1 ay beklemeniz gerekiyor.Pahalı parçalar pek bulunmuyor,piston gömlek yada alloy parçalar gibi.

Parçaların fiyatları makul,yurtdışından getirseniz kargo yüzünden aynı fiyata gelir,hatta daha pahalıya bile gelebiliyor.Kep yurtdışında 30 dolar iken burda 40,ama yurtdışından sipariş verseniz en az 15 dolar kargoya ödeyip beklersiniz.Baja için bazı parçalar yoktu,salıncak ve spur gibi.Son aylarda ellerine geçti.Çoğunuda diğer dükkanlara sattılar.

Ayrıca turnbuckle bulamadım dist. de,bazı önemli parçalar yok,ama beklediğiniz parçaların çoğunu bulabiliyorsunuz.Geçen parça almaya gittim,baja hakkında 10-20 tane sitelerinde olmayan parça vardı,bunu belirttim onlara,site güncel değil dediler,parça stoğunu öğrenmek için onları arayıp kod numarası bilmek gerekiyormuş.

Kısacası,yedek parça konusunda parçaların yarısı bazen yarısından azı dist. de bulunuyor.Upgrade parçaların çoğu bulunmuyor.Stok az oluyor.Hızlı davranmak gerekiyor.

Kısacası,adamlar işi geterilebilecek yere kadar getirmişler.Parça getiriyorlar,müşteri yerine diğer dükkanlara satıp bazılarını tutuyorlar.Araç kar etmek,yine müşteri memnuniyeti amaçlamamışlar.

Ara sıra gittiğimde neden yurtdışı sitesinden sipariş veremiyorum diye lanet ettiğim oluyor,bazende gittiğimde parça oluyor ve alıp çıkıyorum.Şu ana kadar ihtiyaçlarımın yarışını karşılayan bir dist. var önümde.

Konu ne zaman açılmış ve hala durum geçerli.
    Kardeşim sen eğer distribütörsen bütün parçalarını stokta tutucaksın bitmiştir!!!!
    Ver siparişini yurtdışından atıyorum 5 tane sürekli stoğunda olsun 3'e düşünce hemen ver 2 tane daha.
    e10'un diferansiyeli için 3 hafta beklettiler. İlk 1 hafta sonra gümrükten çıkıyo dediler, 1 hafta sonra bu hafta çıkaramadık bu hafta çıkıcak dediler, aradan vakit geçti benim işler yoğunlaştı sonra aradım yok söyleyen size yanlış söylemiş dedi. Bela okumamak için zor tutup kapattım telefonu, e-bay'den aldım 2 hafta geçti elimdeydi.
    İşim gereği bende ithalat ile uğraşıyorum az çok çektikleri zorlukları biliyorum ama stepne yedek gibi yedek tutuyoruz müşteri aradığında abi yok demiyelim diye.
    Sen E10'un parçalarını daha stokta tutmuyacaksan ben ne anladımki bu işten.
    Benim derdim fiyatları ile değil tamam stoğa abartı mal alamadıkları için fiyatları yüksek tutmak zorunda olabilirler ama ben haftasonu bir parçam kırıldığında alıp takıp devam edemiyeceksem soğutursun beni arkadaş.
    1-2 E10 parçasına daha ihtiyacım olacak yarın eğer gene olumsuz cevap verirlerse bende HPI'ye basacam e-mail'i...

Oct 2007
    Nereden Nereden
    Ankara-Isparta
    Yaş Yaş
    22
    Burda boşuna tartışıyorsunuz ve firmayla boş yere muhatap oluyorsunuz. O an ellerinde bir parça olmayabilir, yeni bitmiştir olabilir, kabul de edilebilir ama böyle devam edemezler, ettirmememiz lazım bu işin yasal yollarıda var bunu unutmayın. Herhangi bir firma ne satıyorsa satsın şubelerinden birinde yada belirledikleri bir yerde o ürüne ait tüm yedek parçaları bulundurmak zorunda. Hpi' ın distribütörü için konuşayım, E10 mu satıyorsun, E10 a ait tüm yedek parçaları varsa bir şubede yada bir depoda bulundurmak ve bunu belgelemek zorunda, Baja mı satıyor, Baja' ya ait tüm yedek parçaları bulundurmak zorunda, bakın keyiflerine kalmış demiyorum bulundurmak zorunda.

Satış Sonrası Hizmetleri Hakkında Yönetmelik' in 12. maddesi olan Yedek Parça Stoku' un açıklamasını okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.
    GS Vision PRO Tuned Pipe, Hitec Aggressor SRX
    FG Monster Truck 4 WD, Zenoah 29cc ESP Ported, Walbro WT-990, İridyum Buji, Dominator Torque Pipe, Futaba 4PL

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)