GUPPY - modifiyeli ve köpükten

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 250
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 250 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 13 Sayfadan 1234 ... SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    2-3 günde 1 model üreten depron ve köpük canavarı arkadaşımız Murat KILBOZ'un yeni modeli 2 metre kanat açıklığı olan elektrikli bir planör. Uçuşunu gerçekten çok başarılı bulduğum bu modelin yapım aşamalarını ve detaylarını buraya yazmasını rica ediyorum kendisinden.
    http://www.youtube.com/watch?v=02PNYl-sgV4
    http://www.youtube.com/watch?v=02PNYl-sgV4
    Konu PATO tarafından (05-08-2008 Saat 20:24 ) değiştirilmiştir.
    www.gurmanbayraktar.com
    -Hobi ile saplantı arasında ince bir sınır vardır. Tahmin edin hangi taraftayım?-

vayyy bu planör şimdi deprondanmı .. :O süper gerçekten evet isteriz vallaha planı yapımı herşeyi lütfen paylaşın bizle elimde hertürlü köpük mevcuz zaten yapayım bir tane ...
    NE KESER GİBİ OL ; Hep Bana Hep Bana
    NE RENDE GİBİ OL ; Hep Sana Hep Sana
    OLURSAN TESTERE GİBİ OL ;
    Bir Sana, Bir Bana

çok başarılı, ama motor açısını aşağı vermek lazım gibi geldi. demekki depron bir planör de yapmak lazım şimdi.

murat arkadaşımız için motor açısının, elektroniğinin hiç önemi yok adam model uçak kasabı 10 dk. içinde kesip,biçip,yapıştırıp uçuyor. kanat açıklığı 4 m lik bir planör yapsam nasıl uçar diye hesaplar yapıyor. sonraki projeside kendisini uçuracak bir model düşünüyor.araştırma aşamasında

Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    KILBOZ'un araştırmaları devam ederken son buluşmamız için yine muhteşem süzülen elektrikli bir planör yapmış. 2.5 metre kanat açıklığı olan bu modelin süzülüşünü izlemek çok keyifli idi.
    Eklenen Resim Ön İzlemesi
    www.gurmanbayraktar.com
    -Hobi ile saplantı arasında ince bir sınır vardır. Tahmin edin hangi taraftayım?-

Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    Bu arada Koray da boş durmamış ve 2 metre modifiye Guppy yapmış. Defalarca başarılı uçuş gerçekleştirdi. İnişlerin çoğunda da elle yakalamayı başardı (videoları hazırlanıyor).
    Eklenen Resim Ön İzlemesi
    Konu PATO tarafından (20-05-2007 Saat 16:25 ) değiştirilmiştir.
    www.gurmanbayraktar.com

murat KILBOZ arkadaşımızın planör uçurma tecrübesini ve inişte eliyle yakalaması, planöre havada takla attırma başarısını tebrik ediyorum ve devamını bekliyoruz.
    gürman hocama ayrıca tşk. ediyorum resim ve video lar için.sabırsızlıkla bekliyoruz
    Konu koray3062 tarafından (20-05-2007 Saat 13:56 ) değiştirilmiştir.

Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    Koray'ın Guppy'si. Modeli havada yakalama konusunda çok başarılı.
    http://www.youtube.com/watch?v=9pgFIdof0J4
    http://www.youtube.com/watch?v=9pgFIdof0J4
    Konu PATO tarafından (05-08-2008 Saat 20:29 ) değiştirilmiştir.
    www.gurmanbayraktar.com

Arkadaşlar merhaba.
    Guppy nin ölçüleri nelerdir?
    gövde boyu
    kanat eni
    ağırlığı
    ve kullanılan ekipman hakkında bilgi varmı?

Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    Merhaba Mehmet abi.
    Guppy'yi modifiye ederek mantardan yapan arkadaşımız Murat KILBOZ, yeni bir Guppy daha yapacak ve planını, yapım aşamalarını fotoğrafları ile birlikte anlatacak. Şimdiye kadar biri 2.5 metre, diğerleri 2 metre olmak üzere 4 tane yaptı.
    Konu PATO tarafından (20-05-2007 Saat 18:09 ) değiştirilmiştir.
    www.gurmanbayraktar.com

Sevgili Gürman, yanıt için teşekkür ederim.
    Aslında daha önce söz etmiştim. Albatrosu deneme öncesi daha basit bir şeyler kırıp döküp Albatrosu uçuşa çıkaracaktım.
    Kafamda, kanat boyutları sizin dediğiniz ölçülere yakın , 1.80 mt 2 mt civarı çok yavaş uçabilecek modeller vardı. Bunları balsa-karbon çubuk-depron karışım tasarlıyordum. Burada sizin Guppy leri görünce işi hızlandırmayı düşünmüştüm. Amaç yavaş uçan, küçük bir motorla irtifasını koruyabilecek bir model.
    Sevgi ve saygılar.

Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    Bu modelin yapımı çok kolay ve ucuz, aleron yok, 2 servo yeterli. Çok kötü düşüşlerde bile (aslında amacı aşıp akrobasiye kalkışmadıkça kötü düşürmek de maharet ister) sahada hemen tamir edilebiliyor. Ancak KILBOZ Guppy'sinde güçlü motor ve 1800mah 3s lipo kullanıyor.
    www.gurmanbayraktar.com

Ok. Gürman bey, sağolun
    Sayın Kılboz un yapım resimlerini beklerken bende o zaman ufaktan başlayayım iri birşey yapmaya. Uzunca süredir kullamadığım bir 350 W motorum vardı onunla ve katlanır bir 9x6 pervane 1700 mah pil ile herhalde iyi bir şey çıkarırız.
    Pil biraz küçük gelir ama kısa deparlar ve ardından süzülmelere yeter sanırım.

c/z c/z - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Ziyaretci
    gercekten basit ve guzel ucuyor..
    plan ve yapim asamalari cikarsa vede malzeme listesi ben de yapayim bitane diyorum..

gürman bey elinize sağlık video ve resimler için tşk. sayın ÇULCU beni kandırmayı başardı şimdide yamaç paraşütü işine girdik. hayırlısı olsun yerden uçmak yetmedi şimdi yukarlarda uçacağız.sizin bir sözünüz vardı. " ben uçarken ayaklarım yere değmeli " düşen modellerin parçalarını toplamak kolayda, bizim kolun,bacağın,ayağın yedeğide yok

yamaç paraşütü konusunda soracaklarınız olursa bildiklerimi paylaşmak isterim.
    bu arada guppy varyantı süper. gerçek guppy ise çok zor uçurulan bir balsa uçak.

Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    İlk yamaç paraşütü denememde sağ elimin başparmağını çok fena kırmıştım. Neredeyse parmaksız kalıyordum. Dikkat derim.
    Aut dosce, aut disce, aut discede (*)

(*) Ya Öğret, Ya Öğren, Ya da Terket

tecrübe ve deneyimlerinize ihtiyacımız olacak şimdiden tşk. ediyoruz. keşke gürman beyde eşlik etse en azından bu kadar heyecan olmazdı.

tebrikler çok hoş olmuş. sabırsızlıkla bekliyoruz anlatımınızı

Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    Alıntı koray3062 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tecrübe ve deneyimlerinize ihtiyacımız olacak şimdiden tşk. ediyoruz. keşke gürman beyde eşlik etse en azından bu kadar heyecan olmazdı.
    Uçmak değil de uçurmak iyidir bana. Paraşüt farklı bir boyut. Bence sen de ÇULCU'ya uyma Koray. Hocanın dediğini yap, yaptığını yapma ki Hatay ekibi sakata gelmesin .
    www.gurmanbayraktar.com

• Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)