GUPPY - modifiyeli ve köpükten

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 250
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 250 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 3 Toplam 13 Sayfadan BirinciBirinci 123456 ... SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Alıntı Boeing Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Degerli arkadaslarim,

Koray Bey'in yardim talebi uzerine guppy planorle ilgili detayli cizim calismalarini ben yurutuyorum.Istedim ki biraz daha modifiye ve kullanisli bir ucak olsun.
    Bu yonde cizim esnasinda fark ettigim eksiklikleri de gidermeye calisiyorum.
    Su anda is yerimde 2 projeye birden baktigim icin inanin dinlenmek icin ayirdigim 15 dakika'da bile Guppy cizimiyle ugrasiyorum.Cizimleri yaparken 3D cizimlerle de kontrol etmek zorunda oldugumdan (nasil gorundugunu gormek icin)boyle istisnai gecikmeler olabiliyor.Muhtemelen bu aksam bitirip hem CAD formatini hem de PDF formatini Sn.Hocam Gurman Bayraktar'a iletecegim.

Ilginiz ve anlayisiniz icin tesekkurler,

Murat

Gayretleriniz için teşekkürler.

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Nereden Nereden
    Hatay
    Yaş Yaş
    36
    Degerli Forum Sakini arkadaslarim.
    Elimden geldigince hizli bir sekilde en azindan hafta sonuna yetistirebilmeniz
    Adina birseyler yapmaya calistim.Ilgili modelin CAD plani Sn.Hocam Gurman Bayraktar Bey'e az once mail yoluyla iletildi.
    Ben resimleri upload ediyorum,az once Hocam ile gorusup DWG formatini eklemesini talep ettim,sanirim aksam'a hazir olur.
    Kazasiz,kirimsiz ucuslar diliyorum.

Sevgi ve saygilarimla.

Murat

Rotaniz acik,kanatlariniz ruzgarli olsun

PN.Gurman Bayraktar:Gurman hocam bu arada Istanbul-Diyarbakir seferini gerceklestiriyorum
    Su anda Ankara Cubuk ilcesinin 16 mil dogusunda 33000 feet'te 330 Knots
    suratteyim.
    Eklenen Resim Ön İzlemesi
    • Dosya tipi: jpg G1.jpg‎ (16,6 KB (Kilobyte), 214x kez indirilmiştir)
    • Dosya tipi: jpg G2.jpg‎ (27,2 KB (Kilobyte), 222x kez indirilmiştir)
    • Dosya tipi: jpg G3.jpg‎ (35,2 KB (Kilobyte), 215x kez indirilmiştir)
    • Dosya tipi: jpg G4.jpg‎ (54,8 KB (Kilobyte), 191x kez indirilmiştir)
    • Dosya tipi: jpg YESILKOY4.jpg‎ (53,4 KB (Kilobyte), 125x kez indirilmiştir)
    Konu Boeing tarafından (05-07-2007 Saat 17:08 ) değiştirilmiştir.

nerde ölçüler diye isyan ediyordu modelci arkadaşlar. şimdide bakan yok. guppy uçuran biri birdaha vazgeçemez bu modelden deneyin derim...

Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    Emeğin için teşekkürler Murat, itibarımızı kurtardın. Modifiye Guppy'nin .dwg formatındaki CAD planı: http://www.rcflight.org/pato/guppy.dwg
    Konu PATO tarafından (06-07-2007 Saat 13:52 ) değiştirilmiştir.
    www.gurmanbayraktar.com
    -Hobi ile saplantı arasında ince bir sınır vardır. Tahmin edin hangi taraftayım?-

c/z c/z - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Ziyaretci
    Alıntı koray3062 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nerde ölçüler diye isyan ediyordu modelci arkadaşlar. şimdide bakan yok. guppy uçuran biri birdaha vazgeçemez bu modelden deneyin derim...
    ben bakiyorum...
    bu modeli ucuran arkadaslardan motor esc pil uclusunu de yazmalarini rica ederim. bir sorum da aileron yok mu..
    mesela 800gr ceker bir fircasiz ve 2200 lipo iyi bir secim mi...
    yapan arkadaslardan bir de model elektroniksiz motorsuz kac gr da bitiyor..
    modelin cizimlerinin hazirlanmasinda emegi gecen arkadaslara da buradan tesekkurlerimi iletiyorum..
    selamlar saygilar..

cem bey modelde aileron yok. rudder i kullanıyoruz 800 gr çeker motor ila 1300 gr çeker arasında motorları kullanıyoruz.pil 1300 mah ila 2200 mah arası tercih sizin.esc 18 amp. ila 30 amp. arası kısaca çok arsız bir model ne takarsanız takın uçuyor zaten bu motor,pil,esc yi modeli havalandırana kadar kullanıyorsunuz sonrasında gazı kapattığınızda kendisi uçuyor.pervaneyi sorarcak olursanız ben her türlüsünü taktım yine uçtu kanadın üstünede hafif bir cep tlf. bağlarsanız istediğiniz görüntüleride alırsınız. şimdiden size kolay gelsin. sizde bu azim olduktan sonra 2 ila 3 gün içerisinde yapmış olduğunuz guppy nin resimlerini forum a koyarsınız

Alıntı PATO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emeğin için teşekkürler Murat, itibarımızı kurtardın. Modifiye Guppy'nin .dwg formatındaki planı: http://rapidshare.com/files/41223878/guppy.dwg.html
    ben bu linki acamiyorum ne yapmak lazim

cem bey modelde aileron yok. rudder i kullanıyoruz 800 gr çeker motor ila 1300 gr çeker arasında motorları kullanıyoruz.pil 1300 mah ila 2200 mah arası tercih sizin.esc 18 amp. ila 30 amp. arası kısaca çok arsız bir model ne takarsanız takın uçuyor zaten bu motor,pil,esc yi modeli havalandırana kadar kullanıyorsunuz sonrasında gazı kapattığınızda kendisi uçuyor.pervaneyi sorarcak olursanız ben her türlüsünü taktım yine uçtu kanadın üstünede hafif bir cep tlf. bağlarsanız istediğiniz görüntüleride alırsınız. şimdiden size kolay gelsin. sizde bu azim olduktan sonra 2 ila 3 gün içerisinde yapmış olduğunuz guppy nin resimlerini forum a koyarsınız
    evet yapmayi istiyorum da depoda yer kalmadi.. bir iki modeli kirip yer acayim

emeği gecen herkesin ellerine kollarına sağlık.

sımdı ındırdım ama ındırıptemı acamadınız acaba yada ındıremedınızmı?
    Konu trkdix tarafından (05-07-2007 Saat 23:37 ) değiştirilmiştir.

Alıntı trkdix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sımdı ındırdım ama ındırıptemı acamadınız acaba yada ındıremedınızmı?
    indiripte acamiyorum windows ben bunu acamiyorum gibi bisey diyor...
  • Alıntı ile Cevapla Alıntı ile Cevapla

Emeği geçen herkese teşekkürler.

Yalnız bir sorum olucak kanat profilini nasıl veriyoruz.
    Bu modeli yapan arkadaşlar, yapım aşamaları hakkındaki tecrübelerini bize aktarabilir mi?

Şimdiden teşekkürler
    Konu DejaVu_22E tarafından (06-07-2007 Saat 01:49 ) değiştirilmiştir.

1 ci resim kanatın yarısından çekilmiş bir görüntü kanat enlerinin uçlarını maket bıcağıyla kesiliyor . 2. resim motorun yeri. 3. resim gövdenin ve servoların yeri 4 cü resim kanadı tüm görüntüsünü istediğim gibi çekemediğim için copilot oğlum yardımcı oldu.
    not:DejaVu_22E arkadaşım murat bey 42 nolu msj da. plan ve ölçülerini verdi guppy nin.
    Konu koray3062 tarafından (06-07-2007 Saat 13:10 ) değiştirilmiştir.

Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    Alıntı DejaVu_22E Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ...Yalnız bir sorum olucak kanat profilini nasıl veriyoruz...
    Kanat kesme aleti (KKA) kullanarak her kanat 2 parça halinde sıcak tel ile kesilebilir veya maket bıçağı ve zımpara kullanarak yapılabilir. İdeali KKA ile kesmek ama maket bıçağı ile kesip şekillendirmek sanıldığından çok daha kolay.

Modifiye köpük Guppy ile ilgili bir not; bu modeli yapmak isteyenler görüntüye önem veriyorsa tatminkar sonuç alamayabilirler veya daha fazla uğraş gerektirir. Bizim bu modeldeki amacımız; en ucuz maaliyetle en kolay yapılabilen, tamiri çok kolay olan ve uçuşu yeni başlayan birine uygun şekilde stabil ve yavaş olan bir model olsun, varsın görüntüsü güzel olmasın dedik.
    (Şimdi Koray bu son kısıma biraz kızacak )
    Konu PATO tarafından (06-07-2007 Saat 13:34 ) değiştirilmiştir.
    www.gurmanbayraktar.com
    -Hobi ile saplantı arasında ince bir sınır vardır. Tahmin edin hangi taraftayım?-

gürman bey doğru söze ne denir.? 1 saatte yapılan bir model bu.altın servo,motor,esc de taksak aynı hatta video nun birinde murat KILBOZ arkadaşımız diyor ya " koray bu uçağı sen uçuruyorsun sanma model kendi uçuyor diye" öyle stabil güzel uçan bir model işte

Jun 2007
    Nereden Nereden
    Diyarbakır
    Yaş Yaş
    32
    Herkese kolay gelsin modelcilikte yeniyim ve 1-2 aydır siteyi takip ediyorum bu guppy nin videosunu ilk izlediğimde resmen ağzım açık kaldı ve şu anda wingdragon kullanıyorum kendimi geliştirdiğimde yapacağım ilk uçak guppy köpükler bile hazır inşallah bende yaparım ve uçurduktan sonra burada görüntülerini yayımlarım herkezin emeğine ve eline sağlık kırımsız uçuşlar..

gürman bey doğru söze ne denir.? 1 saatte yapılan bir model bu.altın servo,motor,esc de taksak aynı hatta video nun birinde murat KILBOZ arkadaşımız diyor ya " koray bu uçağı sen uçuruyorsun sanma model kendi uçuyor diye" öyle stabil güzel uçan bir model işte
    koray bey tekrar tesekkurler.. iki sey sormak istiyorum
    birincisi agirlik merkezi hucum kenarindan kac santim geride
    ikincisi kanatlari ve govdeyi karbon cubuklami destekliyorsunuz yoksa agac cita mi inislerde pervaneye bisey olmuyormu malum benim ucak ucurdugum yeri gordunuz...
    sevgi ve selamlarimla
    Konu c/z tarafından (06-07-2007 Saat 17:49 ) değiştirilmiştir.

cem bey ağırlık merkezini kanadı ileri ve geri alaraktan ayarlıyoruz.gövde ve kanadı koli bandı ile 1 tur sıkıca sardığınızda tamamen. taş gibi sağlam oluyor. pervane konusuna gelince modeli inişe geçirdiğiniz zaman gazı kapatıyorsunuz pervaneye kolay kolay birşey olmuyor ama biz yinede motorun ucuna resimde görülen prop dan takıyoruz.
    Konu koray3062 tarafından (06-07-2007 Saat 18:38 ) değiştirilmiştir.

Alıntı safran21 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu guppy nin videosunu ilk izlediğimde resmen ağzım açık kaldı ve şu anda wingdragon kullanıyorum kendimi geliştirdiğimde yapacağım ilk uçak guppy köpükler bile hazır ..
    sen başta yapacağın işi sona yapıyorsun bence. çok güzel el pratiğin ve uçuş tecrüben olur bu modelle.

Koray ve Gürman Bey ,

Cevaplarınız icin çok teşekkür ederim. Kanat profilini sormamın nedeni resim ve videolarda sanki depron (veya kapron) iki kat yapılmıs arasina balsa destek konulmuş gibi gelmişti.

En kısa sürede yapıp videolarını eklemek ümidiyle..

• + Konu Cevaplama Paneli
    Sayfa 3 Toplam 13 Sayfadan BirinciBirinci 123456 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)