Balsa elektrikli planör

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 107
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 107 adet sonuctan sayfa basi 101 ile 107 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 6 Toplam 6 Sayfadan BirinciBirinci ... 3456

Reklam Alanı
    Alıntı snadboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar.Üzerinden oldukça uzun bir zaman geçmiş ama paylaşmak istediğim bir olay var sizlerle.Mehmet bey sizin yaşadığınız kırımın boşa gitmediğini söyleyebilirim zira bugün yaptığım köpük spiritin ilk uçuşunda benzer bir sorun başıma geldi. Ben genelde modelleri kendim atıyorum o yüzden de elevatör trimi veriyordum bir miktar.Gene aynısını yaptım.Modeli attım ve olduğu gibi yukarı dimdik tırmandı.Sanırım sizinb videoyu daha önce izlediğimden dolayı hiç panik yapmadan hemen gazı kapatıp modelin altına koşup burnundan tuttum.Tabi bunda en büyük şansım kumanda askımın olması ve sağ elimi bırakabilmem oldu.Sonradan düşündüm eğer tutamasaydım kanat hücum kenarı olduğu gibi kafamda olacaktı Sonrasında uçuşa devam ettim ve bir tecrübe daha ekledim eskilerin yanına.Bu sayede günü kırımsız ve tatmin olmuş bir şekilde kapattım.Babam kamera ile video çekiyordu ancak tam benim tutuş anımı kaçırmış ayaklarım çıkmış Birde kamera görüntüsünü aktarmak için tv kartımın sürücüsünü bulamadım.
    Sizin kırımınıza üzüldüm geçmiş olsun ancak sizin sayenizde ben kırım yaşamadım.Teşekkürler
    Sevgili Murat moral verici yazınız ve düşünceleriniz için teşekkür ederim.
    Benim bahanem çok.....
    İşi bilmeyen bir arkadaşımın planörü elden çok dik çıkartması ve çok ucuz kalitesiz bir elevatör servosunun kadrine uğramak bir kaç aylık emeği bir anda bitirme nedeni oldu.Neyseki model büyük hasar görnedi. Servoya kusur bulmama rağmen hala karakutusu bulunmamış kaza geciren bir uçağın akibeti gibi muğlakta kalan bir durum var. Benim radyoda sorun var gibi.
    Bahane aramak kolay, Planör küçük bir hasarla atlattı.. Basit bir onarım gerekiyor. Acele etmek istemiyorum..
    Amacım zaten uçurmaktan çok model üretmek. Fakat yakın bir gelecekte bu planör uçacak. Uçmaması için hiç bir neden yok.
    Sanırım yeni bir radyo alana kadar bekleyecek ve akabinde uçacak.
    Paylaşımların yapıcı olması oranında devamının gelmesi dileğiyle, tekrar teşekkür ederim.

İşin en güzel yanıda, minik detaylarda akıllı insanların kendince birşeyler çıkarabilmeyi becerebilmesi..
    Sevgiyle kalın.

c/z c/z - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Ziyaretci
    hiç panik yapmadan hemen gazı kapatıp modelin altına koşup burnundan tuttum.
    bu ani gormeyi cok isterdim... bravo

Bundan sonra her uçuşuma tripod ve kamera götüreceğim en azından benim uçağı attığım yerden arkaya konuşlandırıp kalkışı görmesini sağlayabilirim.Hatta belki zoom yapmadan hep o alanda uçabilirsem modelde çıkar bir nebze...

Bu arada ilk yazımda atladığım bir önerim var.Bu olaydan sonra bence kırım videolarının bulunduğu bir bölüm eklemek mantıklı olur.Nitekim benzeri olaylar birbirimizin başına geldiğinde olay anında daha kolay tepki verebiliriz.Ne dersiniz böyle bir bölüm fikrine?
    Konu snadboy tarafından (03-12-2007 Saat 17:23 ) değiştirilmiştir.

c/z c/z - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Ziyaretci
    Bu arada ilk yazımda atladığım bir önerim var.Bu olaydan sonra bence kırım videolarının bulunduğu bir bölüm eklemek mantıklı olur.Nitekim benzeri olaylar birbirimizin başına geldiğinde olay anında daha kolay tepki verebiliriz.Ne dersiniz böyle bir bölüm fikrine?
    bu fikri cok tuttum...
    hemen konu basligini sen ac..
    biz icini bos birakmayiz zaten

Merhabalar,birkaç gündür forum sayfalarında dolanıp duruyor,konuları ve konukların yazdıklarını izliyordum.Hangi konuya,neresinden girsem diye düşünürken
    Memet abinin ucagının elden "dik açıyla"çıkartılması olayı ile birinci dereceden ilgim olduğu kanısına varıp bütün rc pilotların uçuştan önce son kontrollerini dikkatlice yapmaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum.aylar süren emek ve uğraşıdan sonra uçağınız iki saniyede hurda haline gelmesin,siz siz olun kumandanızın "servo reversing"switch'lerini kontrol edin

Ayrıca videoya baktım,gayet güzel atmışım uçağı

Alıntı cess Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ayrıca videoya baktım,gayet güzel atmışım uçağı
    Cenk foyamızı açığa çıkardın. Tamam haklısında konu üstünde 1 yıl geçti.
    Kusurum hiç yok dersen intikamım acı olur.
    Not: Bu arada da kara kutu hiç bulunamadı hatırlatırım. Ve zatem kumandanın problemli olduğunu da belirttimdi. reverse switch biliyorsun neler yapıyordu.
    Konu myssba tarafından (31-10-2008 Saat 00:27 ) değiştirilmiştir.

• + Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)