OFNA PICCO .21lik Tmaxx small block motorunu test ettik

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 14
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 14 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Reklam Alanı
    Ofna Picco ortakligi ile ureten .21'luk small block tmaxx motorunu bugun rodajini yaparak test ettik, henuz arazi kosullarina cikaramadik ancak arac neredeyse on roadlara kafa tutabilecek kadar bir performans artisi gosterdi. Motor iscilik ve malzeme olarak son derece kaliteli.
    Ancak motor tmaxx'e uyumlu small block .21lik olmasina ragmen, ben tam anlamiyla adapte edebilmek icin 5-6 defa komple sokup yeniden takmak zorunda kaldim. Karburator ignesinin servo tarafindan cekilen kolu sadece bir acidan duzgun calisiyor.
    Motor .21lik olmasina ragmen tmaxxin TRX2.5 ismindeki (.15lik) stock motoru ile hemen hemen ayni duzeyde ses uretiyor.
    Kesinlikle ust sinirlardaki isi seviyelerine (130 derece) cikmiyor ve calismasi gereken isiyi muhafaza ediyor.
    Ofna tarafindan tam ayarli gonderilen motorun tmaxxdeki tum diger herseye uyumlu uretilmi olmasi ve EZ start sistem destegi sunmasi motoru kolayca monte etmenizi sagliyor.
    Motorun karburatorunun motora takilmasini siz yapiyorsunuz ancak hepsi o, sonra standart motorun ustundeki parcalari sirasiyla sokup yeni motorunuza takiyorsunuz.
    Motorun kendine ait ayagi var.
    2.9 beygir gucunde 39000 devir motor 15lik nitro ile gorenleri hayretlere sokan bir surus keyfi yasatiyor ve sadece 189 dolara. Bence tmaxx motorunuzun omru biter bitmez 60/70 dolara piston gomlek degistirmektense .21lik motora terfi etmek off roaddaki .15lik motorun yetersizligi sorununu da asmanizi sagliyacaktir, zira bilenler bilir, asfaltta gectiginiz savage'lara off road kosullarinda gecilirsiniz cunku onlar .25lik motorlari ile neredeyse 2 kat hacminde big block motorlari ile torklu araclar.
    Ama artik savage'larin arazideki etkinligi de saniyorum geride birakilabilecek ve de REVO sahipleri acaba tmaxx mi alsaydik diyecekler ) (elbette bu isin sakasi, biz amacimiz hic bir zaman hirslanip birbirimizi altetmek diil)

t-maxx, neden mi, duymamis olayim

motor pull start modullu ve de ez start kullanicaklar icin modulsuz olarak satiliyor ben pull start modulunu ayrica satarim nasilsa diye modullu aldim cunku mdulsuz versiyon kasim gibi stocklara girecekti.

pull startsiz version

pull startli version

Bu tesy için sağol mehmet abi bende bu motordan almayı düşünüyordum. Fakat senin bir de test sonuşlarını duyunca daha iyi oldu. Elime para geçer geçmez alıcam. Bu arada kullandığın nitro oranı aynı mı bu motorda? %20 mi? SAdece meraktan soruyorum
    müzik ilaçtır..

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    May 2004
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    25
    abi cok tatlı motor belli yane saten 21 lik diosun asırı bi performans wardır bi de picco girince isin icine daha bi asmıs olmustur
    © emreozsoz
    Team ProRacing
    www.rcilan.com

standart maxx motoru (trx2.5) ile %10 kullaniyordum ben ve araci gorenler bunu soyledigimde sasiriyordu. .21lik piccoda en azindan %15'e gecmek lazim diye dusunup %5lik bir artis yaptim (15lik ile rodaji yaptim ve onunla devam edicem) ama %20 de kullanilabilir. Nitro oraninin yukseltmek lazim biraz ama %30 kullanmak da gereksiz bence.

May 2004
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    24
    slm mehmet uzuun zamndır goremıyordukk senıı
    sımdıkk ılk basta motor 21 lık olması ıyıde vıteslerse problem yaratıyormuu bu motorun ayarları uzerındekıne benzıyormuu ayrıca motorun omru nedırrr
    hız oratalama kac small block dıyoruz pekı bıg block olunca sorun yaratırmıı
    cvp lar ıcın sımdııden sagalll
    son olarak ustundekı motor kac bg bılşenıınız varmııı

sımdıkk ılk basta motor 21 lık olması ıyıde vıteslerse problem yaratıyormuu
    Benim sanzimanda bir pim kirildi ama buna motor sebep olmadi cunku daha rodajin yarisinda iken oldu bu saniyorum zamanla metal yorgunlugu gostermisti. Sanziman sorun cikarmaz cunku standart sanzimana sahip NOS kiti takilmis 100-120 yapan maxxler var yurt disinda, motorun devri oyle iyi ki 1-2 metrede 2. vitese cikiyor..

bu motorun ayarları uzerındekıne benzıyormuu ayrıca motorun omru nedırrr
    Benziyor 4-3.5 benzin ayari 2 tur civari rolanti ancak motor manuel'inde low speed needle ile oynamayin diyor (dusuk hiz ya da kapis ayari)

hız oratalama kac small block dıyoruz pekı bıg block olunca sorun yaratırmıı
    80-90 km yapar saniyorum, tabiki varsayim TRX ile 60-65 yapiyorsa en az 80-85 yapar bu motorla. Big blok olmasi tmaxx'e takarken govde uzerinde diger parcalarin arasina oturmasini engeller ve de sasiyi degistirmek zorunda kalabilirsin.

cvp lar ıcın sımdııden sagalll
    son olarak ustundekı motor kac bg bılşenıınız varmııı
    Uzerindeki motorun hic bir sitede kac beygir olduguna dair bir bilgi goremedim ben. Ancak en fazla 1.5-2 beygir civaridir kanimca. Zaten boyutuna gore asiri guclu olsa mutlaka kac bg oldugunu bir yerlerde soylerlerdi

mehmet abi ellerine sağlık vallai modifiye olayını tam manasıyla yaptın vallai hem dış görünüş hemde motor tebrik edeirm abi çok güzel olmuş t-maxx in. t-maxxi yakından görmek isterdim inşallah oda olur

May 2004
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    24
    tessekkur etttım mehmet abı sagal yardımcı oldunn

yaw bu trx motoru da nedense bi sevemiyorum mehmet abi karburatörsüz modele kendi motorumda ki karburatör olmaz mı bide daha başka motor alsam diorum biraz daha makul

pull start'siz model karburatorsuz degil Karburatorsuz motor olmaz yigit, sadece karburator motora takili gelmedigi icin motor'un fotografni cekerken takmayi atlamislar, yani sadece fotografta yok, altindaki ozellikleri okursan motorun karburatore sahip oldugunu gorursun. iki motor arasindaki tek fark sadece pull start modulu, bu motorun tek alternatifi .18lik sirio engine ancak o da standart motora gore cok farkli degildir kanimca, .3luk fark cok arti getirmez zaten beygir gucu ve fiyat olarak bu motordan iyisi yok (ofna picco en iyisi yani) .23'luk sirio var yeni cikan o da 300 dolar yani .2lik fark icin de 100 dolar vermeye gerek yok. Unutma bu motorlarin piston gomlegini bulamiyorsun ve motor bitince motoru cope atiyorsun, kullan at modeli yani cogu RC motoru. Zaten piston gomlek bulabilsende bu motora uygun olaninin fiyati 130-140 dolar civari yani motoru degistirmek en iyisi, bu da 300 dolarlik sirio'da dusundurucu bir etken

Coxlarda sanırım carburator yok Yanılıyormuyum
    Mugen Mtx-4R, Powered by Sirio, Directed by Futaba , driven by Onur KARAC.....

Alıntı amorfy Nickli Üyeden Alıntı
    Coxlarda sanırım carburator yok Yanılıyormuyum
    Yanilmiyorsun da konumuz coxlar diil Ofna picco .21lik motor ve alternatif Tmaxx uyumlu motorlar. Yani cox'lara benim bildigim tmaxx'in EZ start modulu ve de manifoldu da uyumlu degil
    Amorf hic gulecegim yoktu. Iyi oldu bu hatayi duzelttigin HAHHHAHHAA

Siz carburotorsuz motor olurmu demişsiniz bende sanırım var dedim ondan sonra tmaxxe uyumunu sormussun coxlarda ne gaz ayarı var kucuk bır depo devamlı son g az ucak kalkana kadar son gazda kaldırır sonra allaha emanet alaycı bir tavır üzüldüm yani..
    Mugen Mtx-4R, Powered by Sirio, Directed by Futaba , driven by Onur KARAC.....

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)