Benzinli Bir Aracin Temizlenmesi
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 44
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 44 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
19-09-2007 00:22 #1
Merabalar arkadaslar
Bu makelemde sıze benzınlı bır aracın nasıl temızlendıgını yazmak ıstıyorum
Bılgınız üzere benzinli bir arac elektrikli olan araclara göre daha cok psilenmektedır bunun sebebi olarak ılk basta zengın yakıt karısımından dolayı egzozdan atılan benzın zerrecıklerının aracın arka kısmını yaglaması bu nedenlede daha cok kır ve toz bırıkmesı
Aracımızı kullandık eve geldık nasıl temızlemelıyız nelere dıkkat etmelıyız
1- ılk basta aracın kebını cıkarıp mumkunse sıcak su ve sabun ıle ıyıce temızlemelıyız ardından sabun ve tozdan dolayı matlasan kebımızı bıraz araba cılası ıle parlatabılırız
2- aracın lastıklerını sokmelıyız kesınlıkle su tutulmasını tavsiye ederım cunkı lastıgın ıcındekı sunger ıslanınca bellı bır sure sonra curume yapabılıyor
ıclerını temız bır bez ıle sıldıkten sonra kenara kaldırabılırız lastıkler ıcın cok fazla temızlık detayı uygulamanıza gerek yoktur sayet yag veya baksa bır sıvı degdırmemızde fayda var.
3- aracın elektronık aksamını soktukten sonra aracı sokebılıyorsak parca parca sokmelıyız butun parcaları dıs fırcası ve alkol yardımıyla ıyıce arındırınız.bu ıslemde dıkkat edılecek yer parca ıclerınde olan pulları ve somunları kaybetmemek yada lavobonun ıcıne dusurmemektır ayrıca yaparken oldukca nazık bır sekılde yapmalıyız.dıs fırcası dısında tel gıbı seylerle yapmamalıyız cunkı uzerı zımpara gıbı cızık cızık olabılır buna dıkkat etmelıyız.temızleme işlemı bıttıkten sonra sonra gereklı yaglama ıslemlerını yapmalıyız
ayrıca metal kısımları ve oynar parcalar ıcın gereklı olan yagları temın etmemız gereklıdır bu konuya ozellıkle dıkkat etmenızı ısterım soylekı bır dıslıyı yaglıcaksınız eger kalın yagımız yoksa ınce yagla yaglarım sorun olmaz dıye dusunmeyın merkez kac kuvvetınden dolayı ınce yagımız cabuk bır sekılde etrafa sacılacaktır vede dıslımız bellı bır sure sonunda tekrardan yagsız kalıcaktır bu yuzden gereklı yerler ıcın ınce ve kalın yagımızın olması gerklıdır
4- pekı aracı soktuk alkol ıle temızledık yagladık fakat rulmanlar ve dıfferansıyeller ne olucak rulmanlar ıcın lps denen sıvımızı kullanıyoruz bu sıvı turkıyede yapı marketlerınde yada hobby shoplarda 20-25 lıraya alabılecegınız kontak bır temızleyıcı bu temızleyıcıyı bır bardaga sıkıyoruz ardından rulmanlarımızı bardagın ıcıne atıp guzelce temızlıyorum temızledıkten sonra tamıyanın ınce rulman yagı ıle yagladıktan sonra gerı yerlerıne takıyoruz
dıfferansıyeller ıcınse kapalı kutuda ve yaglı oldukları ıcın zamanla kırlenmelerı ıclerının kucuk tas ve kumlarla dolmaları yuzunden sıyırmamalarını ıstemıyorsak bunlarıda temızlemelıyız dıffransıyellerı sokuyoruz yaglarını arındırmak ıcın alkol ıle sılmemız yeterlı yagları gıttıkten sonra tekrardan kalın yanı gres yagı ıle yagladıktan gerı takıyoruz
4- aracın dıfflerını rulmanlarını saseyı temızledık ve yagladık pekı motor.
Motor ıcın yapmamız gerekenler ıcındekı fazladan kalmıs olan benzını bosaltmak ardından after run oıl dedıgımız yagı motorun ıcıne sıkmak bu yag hem motorumuzun omrunu uzatır hemde zamanla olusan korozyonu onler.sayet evde after run oil kalmamıssa bu ıslem ıcın wd 40 ta olabılır tabı
5- butun temızlık ıslemlerı bıttıkten sonra hava fıltesını temızlemelıyız hava fıltresını soktukten sonra ya kullandıgımız benzın yada su ve sabun ıle temızledıkten sonra kurumaya bırakınız ıyıce kuruduktan sonra hava fıltresı yagı ıle yaglayınız ardından gerıye takınız
DİKKAT EDİLECEK HUSULAR
Temızlık konusunda dıkkat edılecek husular bır temızlık maddesı kullanıyorsak bunun ıcındekı sıvıların aracın plastık yerlerıne zarar vermemsı ıcın dıkkat etmelıyız
Yagı gereklı yerlerde gerektıgı kadar kullanmalıyız bol bulamac koydugumuz yaglar basımıza hep dert acıcaktır
Aracı sokerken yer yer olan pullara somunlara o-ring lere dıkkat etmelıyız
Benzınlı bır aracı temızlerken hıc bır sekılde aracın hava fıltresını sokuk bır bıcımde temızlemeye kalkmayınız sız temızlerken havada ucusan tozlar oranın ıcıne gıdebılır motorunuzu daha cabuk asındırabılır
Hava fıltresını hıc bır zaman kurumadan takmayın ve mumkunse her kullanımdan sonra yıkıyıp yaglayın
-
19-09-2007 01:27 #2
ellerine sağlık murat abi açıklayıcı bilgiler
-
19-09-2007 18:10 #3
Hmm lastikleri yikarken sungerler aklimdan gecmedi degil..
Bundan sora icini silelim ozaman. cok istiyorsak temizlenmesini nemli bezle ustunden sileriz su altina sokmayiz
Tesekkurler
-
22-09-2007 12:28 #4
Cok bilgim olmasada sunu soylemek yada sormak isterim ;
Wd40 in icinde korozyon onleyici bir madde yok. Bu sanirim motor ici icin after run oili biraz daha onemli kiliyor gibi. Nedersiniz?
-
22-09-2007 12:43 #5
Önemli ve detaylı bilgiler için teşekkürler Traxxas
-
23-09-2007 05:30 #6
korozyon bır nevı pastır yada oksıtlenmede denılebılır bu herhangı metal bır parcada olabılır oldugu zaman daha yavas calısmasını yada calısmamasını saglar wd 40 ın ıcınde bır korozyon önleyici bir madde yok ama yag zaten paslanmayı gecıktıren bır madde oldugu ıcın wd40 kullanın dıyoruz
ayrıca motorun ıcıne ben sızın yerınızde olsam after run oıl kullanırdım ama sayet yoksa wd40 sıkın
zaten motorda olusan veya olusmaya baslıyan korozyon oyle 1 yada 2 gunde olucak bır hadıse degıldır uzun süreli gerceklesen bır olaydır yanı su anda sezon kapandı onroad benzınlı araclar ıcın kısın oynıyamıcaksınız anca bahara yanı 3-4 ayınız var sımdık kıslık bakımını yaparken motorun ıcıne korozyon olmasın dıye sıkabılırısnız
-
24-09-2007 19:45 #7
Verdiğin bilgiler işe yarar bilgiler ama bundan daha kolayı olarak ben bir kutu LPS yağsız olanından sprey alıyorum ve kirlenen tüm heryerine bunu bolca sıkıyorum üzerindeki yağ kir tortu ne var ise söküp atıyor ve hava yardımı ile üzerindeki tüm pislikler çıkarıyorum araç ilk günkünde hiç bir farkı olmuyo en son olarakta parlatıcı sprey yani araba torbito parlatıcısını hafif bir şekilde sıkyorum sana zahmetsiz ve uğraşsız bir temizlik otaya çıkıyor...
Copter X 450 Pro -Trex 250-Copter X 500 SE Yolda
Zomina-Katana S-Yak 54 30cc yapım aşamasında
Spektrum 2.4Ghz DX7se Special Edition-AR7000 2.4Ghz Receiver
-
24-09-2007 22:41 #8
Hava filtresini su ve sabun ile temizlemek...?
GIVE ME FUEL / GIVE ME FIRE / MY DESIRE
KYOSHO INFERNO MP777
-
25-09-2007 06:20 #9
ben yıllardır su ve sabun ıle temızlerım
benzınle temızlemeyı hosuma gıtmıyor cunkı tam anlamıyla temızlendıgını dusunmuyorum
-
25-09-2007 07:00 #10
-
25-09-2007 20:38 #11
Çok çok iyi kurutmak lazım.
...ama hiç suyu bulaştırmamak en iyisi gibi.
Hava filtresini değiştirmek de bir seçenek.
GIVE ME FUEL / GIVE ME FIRE / MY DESIRE
KYOSHO INFERNO MP777
-
25-09-2007 23:13 #12
aracın fıltresını temızlemek yerıne degıstırmek guzelde cok pahalıya mal olmazmı
zaten arabalarla oynuyoruz eve gelıp temızlıgını yaparken en sonundada fıltreyı temızlıyoruz burada su kullnırsak zaten evdeyız oynamadıgımız ıcın kendısı sabaha kadar kurumus olucak
benım benzınle yapmamamın nedenlerı var soylekı ılk basta benzın yaglı bır karısım fıltrenın ıcıne ıslıyor kuruduktan sonra bırde ustune fıltre yagı koydugumuz zaman oranın hava akıskanlıgını bır nevı yok edıyoruz cunku orası cok yaglı oluyor
ıcınde alkol veya nitrojen olması fılrenın sungerını zamanla pul pul dokulmesıne erken eskımesıne yok acıyor ayrıca benzının temızleyıcı pek bır tarafı yok soylekı pıste cıktınız 2 depo kadar pıstte dondunuz aracın ust sasesıne az da olsa benzın dokun sonra 1 depo daha oynayın bakalım nasıl olucak
-
30-10-2007 00:22 #13
LPS nedir nereden alabilirim? Ben de her 5 depo yaktıktan sonra Buji üzerinde yokken karbüratörden WD40 sıkıyorum 1-2 fıss sonra motoru döndürüyorum bir kaç devir. WD40 sıkınca motor birden daha rahat dönmeye başlıyor ancak uzun vadede zararlı olabilir. Herneys e bunu yaptıktan sonra HPI'ın sitesinde motorun içine kesinlikle WD40 sıkmayınız diye bir yazı okudum. Bir de bu After Run Oil'ler acaba bildiğimiz ince motor yağı mı. Yani korozyonu nasıl önlüyorlar? Salçanın üzerine ayçiçek yağı dökmek gibi mi? Yoksa daha farklı bir madde mi ihtiva ediyorlar. Kanımca bir özellikleri yok yüzeyi yağlayıp oksijenle teması engelliyorlar.
Konu SARTi tarafından (30-10-2007 Saat 00:24 ) değiştirilmiştir. Sebep: imla hataları
-
30-10-2007 02:03 #14
Motora WD40 sikmayin denilmesinin sebebi WD40 karburatorlerin o-ringlerine zarar verebiliyor ve bu yuzden karburator takiliyken sikilmasi tavsiye edilmiyor.
KYOSHO INFERNO 777 SP1 COMPETITION BUGGY
KYOSHO INFERNO 777 SP1 COMPETITION RALLY
OFNA 9.5 MBX
-
25-01-2008 18:49 #15
merhaba,
benimde derdim ayni jato 3.3 aracım var. kullandığım yerler nedeniyle araç üzerinde ne ararsanız oluyor. çamur, yağ vs. daha önce aracı komple sök ve fırça ile temizleme işlemi çok zaman alıyordu.
dün ekteki resimdeki gibi bir komprösör satın aldım. yanında bir ton aparat başı var. benim işime yarayan 2 tanesininde resmini ekliyorum.
1. si tazzikli hava üfleme 2. si ise ayarlanabilir başlı yıkama adaptör ağızları.
komprösörün özellikerli şöyle...
Motor Gücü 2 Hp
Voltaj 23050 Hz
Çalışma Basıncı 8 Bar
Hava Giriş Kapasitesi 240 Lt/dak
Tank Kapasitesi 24 Litre
Ağırlık 28 kg
tazzikli hava üfleme aparatı ile tozları atıp gıcır yapıyor arabayı ( bu arada ulaşamadığı yer yok, sökıme derdim kalmadı artık).
diğer başlık olan yıkama adaptörü içinde ne gibi bir sıvı kullanabilirim ki acaba üzerinde biriken yağı arabanın plastik ve elektornik aksamına zarar vermeden götürsün ? nereden ne ne kadar satın alabilirim ?
yardımlarınız için şimdiden teşlekkür ederim.Konu emo23 tarafından (25-01-2008 Saat 19:12 ) değiştirilmiştir.
-
25-01-2008 20:32 #16
aracın uzerıne herahangı bır sıvı sııkman onermyorum ozellıklede su asla sıkma cunku senn goremedıgın yerlere gıdıp hem paslanma yapabılır hemde rulmanların bozabılır
bence sen kompressorle hava ufledıkten sonra aracın uzerıne LPS kontak sıvı dıye gecen sıvıyı sık ardından tekrardan hava puskurt tertemız olucaktır
yada herhangı bır kontak sıvıda oalbılır ama cok yaglı olmamas ozen goster otekı turlu aracın cok parlak olucaktır fakat bır doza gırdıgınde yagla toz temas edınce bulamac gıbı olur dıkkat et
-
25-01-2008 21:19 #17
M/Tlerin de en büyük sıkınıtısı bu. Biz buggyleri elektroniği söktükten sonra yıkamıca tazyikli suyla yıkıyoruz daha sonra da hava ile kuruluyoruz. Sonuç 10 dakikada harika temizlik.
-
26-01-2008 15:53 #18
Araçlarımızda kullandığımız yağların hepsinin aslında ayrı ayrı özelliklere sahip.Mesela rulman yağları asla sakızlaşmaz, diff yağlarının sıcak ve soğukta aynı yoğunlukta kalması gerekir,after run motora döküldükten sonra yanmayı engellemeyecek ve kolay atılacak bir yapıya sahiptir vs vs...Sadece su sıkarak yapılan temizlikler hem bu yağların tamamen akmasına veya yapısının bozulmasına neden olacaktır.Bana göre araçlar birkaç kullanım fırça ve bez yardımıyla temizlenmeli; yarış öncesi,sezon sonları gibi zamanlarda ise araç tamamen parçalarına ayrılıp plastik parçalar su-sabun, dişliler ve rulmanlar denatur alkol,wd40 gibi pas yapmayan maddeler ile,motor afterrun ile temizlenmelidir.
Dual stage hava filtrelerimin sabunlu su ile dış katmanını benzin ile iç katmanını temizliyorum ve sadece iç katmanını yağlıyorum.---
-
30-03-2008 17:59 #19
selam millet bu LPS kontak sıvıyı nereden temin edebiliriz. yokmu internette felan satean biri...
-
02-04-2008 17:42 #20
evet en sonunda harika bir sonuca ulaştım...
Bir arkadaşımın tavsiyesi ile Würth ün saBesto sprey ürününü 10 ytl ye satın aldım. Bunu araba tamircilerinde yada parça toptancılarından temin edebilirsiniz.
Adeta çeşme gibi sıvı atıyor ve benim Jato da komple 4 tam temizlikte bitiyor.
Bunu kullanınca gram, zerre kadar yağ kalmıyor plastik yada metal aksamda ve daha sonra metal aksamı yağlayıncada yağın tutunmaması gibi bir sorunda olmuyor.
Spreyi kullandıktan sonra yağ akıp gidiyor yere ve kalan toza benzer molekküleride http://www.hobbyrc.com/forum/showpos...3&postcount=15 ile atıyorum parçaların üzerinden.
Sonuç harika....
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)