Tavsiye

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 8
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Reklam Alanı
    Merhaba

16 Ağusots 2007 tarihinde banka havalesi ile 44 küsür ytl gönderip alıcı pili siparişi verdiğim , Etiler - İstanbul'da bulunan ...tang Hobi firması , ellerinde ürünün olmadığını ve para iadesi yapacaklarını söylemelerine ve kendilerini 3 kere aramama rağmen gereken para iadesini yapmamıştır .

Ben bu ahlaksız firmayı daha fazla arayıp muhattap olmak istemiyorum . Bu konu hakkında ne yapabilirim ?

Tavsiyelerinizi bekliyorum

Teşekkürler
    Feeling the difference...

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Feb 2007
    Nereden Nereden
    Samsun, İstanbul
    Yaş Yaş
    30
    havaleyi belgeleyebilceksen hiç ugrasmadan tükoder e gidip şikayette bulunacaksın bu kadar basit.
    TRAXXAS REVO 3.3 (PİCCO JL 26 MAX RED DOT- REVO VXL TAMİYA TB02 D MOD

Apr 2004
    Nereden Nereden
    ISTANBUL
    Yaş Yaş
    36
    Model kullanıcıların bu tip konularda bir dayanışma içerisinde olmaları gerekir. Böylece kolay kolay bu tip muamelelerle karşılaşılmaz.. Bu sadece ileri düzey toplumlarda yaşanıyor sanırım

Yasal olarakda tüketici haklarına başvurmak gerekir.

May 2004
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    24
    tüketici haklarına bas vurabılırsın bunun dısında kac gun oldug bılmıyorum ama 1 ayı gecmısse avukat tarafından banka havalesını belgıleyerek dava acabılırsın

ben senın yerınde olsam elımdekı makpuzla oraya gıderım aynı konusurum aynı anda odemelerını ısterım ayrıca benı evıme gerı goturmelerınıde ısterım

Ortada ayıplı bir mal yok, doğrudan para alacağı var. O sebeple süreler farklı burada.

Alacağın doğduğu tarihten itibaren 1 yıl ve her halukarda 10 yıllık zaman aşımına tabi, yani dava edilebilir. Ancak meblağ çok ufak; masrafına değmez.

Sadece borçlar kanunu bakımından değil, tüketici kanunu bakımından da sorumlular.

Ellerinde bulunmayan ürünü varmış gibi göstermişler. Sanayi ve Ticaret bakanlığına, İl nezdindeki Bakanlık bürolarına şikayet edilebilir. Onlarda büyük bir zevkle hopur hopur hoplatırlar kendilerini. TAbi banka dekontundaki açıklama çok önemli, eğer açıklama kısmında şu ürünün bedelidir yazıyorsa iş daha kolay yürür. Bir de onların internet sitesinden gelen otomatik cevap mailleri varsa bunlarında çıktısını almakta fayda var.

Yine dolandırıcılık yaptıkları gerekçesi ile cumhuriyet savcılıklarına da başvurulabilir. Mesele parayı ödemeleri için taciz etmek.

Yada hiç bunlarla uğraşmayın, gidin yarın nöbetçi icra müdürlüğüne, açın bir "haciz yolu" ile takip, ekleyin dekontu da, gönderin. En fazla itiraz ederler, oradan da %40 haksız inkar tazminatı alırsınız.

En mantıklısı sonuncu.

Bu arada icra müdürlüğüne giderseniz orada yardımcı olurlar zaten, takip talebi ve ödeme emri örnekleri var onlarda.

Benim uzun zaman oldu fakülte biteli, yaptığımız takiplerin de meblağları bir hayli yüksek, o sebeple düşük meblağlar açısından tepkileri ne olur bilemiyorum.

Ha unutmadan mutlaka reesont faizini de ekleyin, olmazsa ben yardımcı olurum hesaplamada.

şikayet başka çare yok!
    Traxxas Slash* Rick Huseman Edit. - 27.995 mHz
    Losi Micro DT - 27.195 mHz

KAHROLSUN PKK !

İlgili firma sahibine gönderdiğim mail sonrası param 50 gün sonrası hesabıma geri yattı arkadaşlar . Firma sahibi mail ile verdiği yanıtta sorunun bankadan kaynaklandığını anlatmış .

Her gün binlerce işlem yapan bankanın 44.5 YTL'lik bir işlemde sorun yaşaması bana pek inandırıcı gelmedi ama yapacak bir şey yok . Bize denk geldi heralde

Yanıtlarınız için teşekkür ederim .
    Feeling the difference...

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)