Anket: Bir kırım videosu görmek, aynı olay yada benzeri başınıza geldiğinde yararlı olurmu?

Uyarı: Bu bir açık Ankettir, bu Anketi bütün Üyelerimiz görebilir ve oy kullanabilirler.

Kırım Videoları...

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 231
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 231 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 3 Toplam 12 Sayfadan BirinciBirinci 123456 ... SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    c/z c/z - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Ziyaretci
    Alıntı atambay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    keşke
    Bence Dünyadaki en acıklı kelime budur.. Keşke

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    Acemilik döneminde ciddi güvenlik tehlikesi yaratan, çok ucuz atlatılan çok riskli bir kırım. Gerçi pilotun primer hatası değildi ama sonuçta sorumluluk pilotta. Alıcı pili bitti.

http://www.youtube.com/watch?v=VcYRbmHiuYs
    www.gurmanbayraktar.com
    -Hobi ile saplantı arasında ince bir sınır vardır. Tahmin edin hangi taraftayım?-

Alıntı PATO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Acemilik döneminde ciddi güvenlik tehlikesi yaratan, çok ucuz atlatılan çok riskli bir kırım.
    Gerçekten çok ucuz atlatılmış. Çok tehlikeli..!
    Model kalabalık bir yere çakılmış.!
    Patlarlı modellerde alıcı pil seviyesini gösteren göstergeler var. Bunları kullanmak gerekiyor demekki.
    Not: Ben bu sebeple ilk başlayanlara ve yanlarında deneyimli biri olmayan arkadaşlara patlarlı model önermiyorum.
    Konu c/z tarafından (16-12-2007 Saat 11:07 ) değiştirilmiştir.

Birinci Antanov 24 kazası.

http://www.youtube.com/watch?v=OX9c4RCYVTg

Antanov 24 başlığı altında kaza sebeplerini irdelemiştik fakat tamamen kontrol kaybı stall ve ardından viril. Kontrol kaybına sebep ise benim modele havada trim yapmaya çalışmam.

Bazı kırımlar yeteneklerimizin sınırları dışında işler yaptığımız için oluyor. Aynı durumda biz olmasak da daha yetenekli biri olsa uçağı kurtarabilir. Bunun tipik örneği motor susunca kırımsız indirmek. Diğer kırımların belki de tamamı önlenebilir türden. Bunları da engellemenin tek yolu uçuş öncesi uçuş sonrası ve diğer periyodik bakımlar.
    Bakım laf olsun diye yapılırsa kırım eninde sonunda bizi buluyor.
    Bir de idare eder, bişey olmaz, çalışır tarzı yaklaşımlar var. ucu kırık bir pervane, hatalı CG ayarı, aşınmış bir clevis kullanmak gibi. Yerdeki hesap hiçbir zaman havadakini tutmuyor. Aileron bağlantılarında 0.5 mm boşluk yerde idare ederken, havada titreşim nedeniyle bir yerden kırılmaya kopmaya neden oluyor.
    Diğer bir önemli konu ise dikkat. Uçuş öncesi yapılacak işlemler sırasında hem kendi yaptıklarımız hem de bize yardımcı olanların yaptıkları kontrolümüz altında olmalı. Örneğin kumandanızı tutan arkadaşınız yanlışlıkla mixtleri devreye sokan şalteri aktif hale getirmiş olabiliyor. Kontrol etmeyi unutursanız neden düştüğünü anlamak oldukça zor oluyor.
    En güzel çözüm her aşama için yapılacak kontrollerin listesini yapmak ve üşenmeden sıra atlamadan bu listeyi uygulamak.
    Yine çok uzun yazdım. Yaşarken bir anda olup bitiyor ama yazarken çok zaman alıyor.

PATO;Acemilik döneminde ciddi güvenlik tehlikesi yaratan, çok ucuz atlatılan çok riskli bir kırım. Gerçi pilotun primer hatası değildi ama sonuçta sorumluluk pilotta. Alıcı pili bitti.

bence %100 pilotaj hatası ve sorumluluğu.insanların ve trafiğin çok yoğun olduğu bölgenin üstünde değilde tam arka tarafında 2km çapında boş havaalanında uçsa hiç bukadar tehlike arz etmiyecek ve bizlerin yüreğini azgına getirmemiş olacaktı. aynı pilot ve aynı yerde 3 cü kazası normalde çekirge 2 zıplar 3 cü de yakalanır bu çekirge çok şanslı 3 kez zıpladı.
    Konu koray3062 tarafından (16-12-2007 Saat 13:59 ) değiştirilmiştir.

Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    Bu yazdığını Murat görmez inşallah Koray.
    www.gurmanbayraktar.com
    -Hobi ile saplantı arasında ince bir sınır vardır. Tahmin edin hangi taraftayım?-

Alıntı koray3062 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    PATO;Acemilik döneminde ciddi güvenlik tehlikesi yaratan, çok ucuz atlatılan çok riskli bir kırım. Gerçi pilotun primer hatası değildi ama sonuçta sorumluluk pilotta. Alıcı pili bitti.

bence %100 pilotaj hatası ve sorumluluğu.insanların ve trafiğin çok yoğun olduğu bölgenin üstünde değilde tam arka tarafında 2km çapında boş havaalanında uçsa hiç bukadar tehlike arz etmiyecek ve bizlerin yüreğini azgına getirmemiş olacaktı. aynı pilot ve aynı yerde 3 cü kazası normalde çekirge 2 zıplar 3 cü de yakalanır bu çekirge çok şanslı 3 kez zıpladı.
    Bu yazdığını Murat görmez inşallah Koray.
    Burada ciddi bir durum olduğu anlaşılıyor. Bazen dışarıdan bakanlar tehlikenin boyutunu daha iyi gözlemliyor. Biz böyle durumlarda ilk yanlışta uyarıp tekrarını engellemeye çalışıyoruz. Eğer üzücü bir sonuç olsaydı belki de valilik şu anda uçtuğunuz yerleri yasaklayıp size şehir dışında yer aratıyor olurdu. O zaman Murat bey keşke beni zamanında uyarıp engelleseydiniz diyecekti. Ankara'da hipodromda bu nedenle model uçak kullanmak yasaklandı.
    Daha sonra keşke dememek için birbirimizi uyarmak en doğru davranış.

Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    Koray'ın yazdıkları yanlış anlaşılmasın. Havaalanı sınırları dışına sadece bir kez uçak düşürdük. Bu kırımdan sonra o hava bölgesinde uçuşu kendimize yasakladık. Koray'ın kastettiği; Murat'ın dönüşleri geniş alarak pistin kuzey sınırını, yani karayolu geçen sınırını zorlaması. Örneğin bahsettiği kırımların biri yine kuzey sınırındaki Decathlon kırımı, o videoda gördüğünüz gibi kırım, alan sınırları içinde.

Bu arada merak ettim. Ankara hipodromda yasaklamaya neden olan tehlike nasıl oldu?
    www.gurmanbayraktar.com

Konya yolunda seyir halindeki araçlara çarptıklarını duydum. Detayını hatırlamıyorum ama ya kontrol edemedikleri için ya da alıcı pili sorunu gibi bir nedenle olmuş. Ankara hipodromunda ne kadar hobi faaliyeti varsa bü tür nedenlerle iptal edildi. Drag yarışları yapılıyordu. Birisi park alanında patinaj yaparken diğer arabalara çarptı. O da yasaklandı.
    Tabi uçağın düşmesi kırılması önemli değil sonuçta cebimize zarar verecek bir hasar. Ama karşı tarafın canı malı söz konusu olduğunda boyut değişiyor. Modelcilik yaygınlaştıkça kontrolü de zorlaşıyor. Bizim ülkede en iyi kontrol yöntemi yasaklama olduğu için özellikle medyaya yansıyacak ölümlü veya yaralanmalı bir kazada başımıza gelecekleri düşünmek bile istemiyorum.

Aug 2005
    Nereden Nereden
    bursa
    Yaş Yaş
    39
    bizim slow stick düştüğünde kuyruk kısmı harebeye dönmüştü neyseki başka yerinde bişey olmadı

Bu da Phoenix model Decathlon'un feci sonu. Üstten kanatlı bir model, hak ettiği şekilde uçurulmalı. Akrobasi için fazla zorlamamak lazım. (Uçuşun tamamının videosunu forumda daha önce vermiştim)
    Decathlon çok beğendiğim bir uçaktır. Aslında akrobasi yeteneği de vardır ama böyle değil..
    Çok kötü çarpmış.
    Gürman bey Bu model komple çöpe mi gitti?
    Konu c/z tarafından (24-12-2007 Saat 18:14 ) değiştirilmiştir.
  • Alıntı ile Cevapla Alıntı ile Cevapla

Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    Neyse ki çöpe gitmedi Cem bey. Model inşaatı konusunda ustamız olan Murat, Decathlon'u çok güzel onardı. Kırım sonrası ve tamir sonrası fotoğrafları:
    http://www.hobbyrc.com/forum/showthr...=16095&page=14
    www.gurmanbayraktar.com

Oct 2007
    Nereden Nereden
    Isparta
    Yaş Yaş
    22
    arkadaslar buda benden.birde bisey soracaktım .ya bu ucagın düz gitmesi gerekirken niye böyle oldu...?ben kumandadan yapmadım..
    http://www.youtube.com/watch?v=4Jsq4IvCVsw

Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    www.gurmanbayraktar.com

Pazar günkü uçuştan bir parça.......
    http://www.youtube.com/watch?v=rlge5754udI

ben hep söylüyorum bu ağaçları ve direkleri uçuş rotamıza kim dikiyor.? can beye tşk. ler beni direk konusunda yalnız bırakmamış) büyük geçmiş olsun bodrum ekibine.....

Geçmiş olsun
    Böyle direk falan görünce çarpmaya çalışıyorum ben. Daha emniyetli oluyor

Alıntı atambay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun
    Böyle direk falan görünce çarpmaya çalışıyorum ben. Daha emniyetli oluyor
    Doğru gerçekten yapmak istesen olmaz...

Ve yıllara meydan okuyan gövdeyle birlikte yıllarca düzgün çalışacak bir kumanda yapılamadığından neslinin son iki örneğinden biri olan Eagle bugün itibarıyla moleküllerine ayrılmış bulunmaktadır. Aşağıdaki fotoda uçağı veya parçalarını son kez bir arada görebilirsiniz. Oldukça yüksekte trim ayarları yaparken kumanda almaz oldu ve yerle buluştu. Şimdiye kadar en heybetli hasarım bu oldu. Depoyu bile patlattım.
    Eklenen Resim Ön İzlemesi

• + Konu Cevaplama Paneli
    Sayfa 3 Toplam 12 Sayfadan BirinciBirinci 123456 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)