bir kaç tavsiye

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 20
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 20 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    May 2004
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    24
    uzun yıllardır model araclarla ugrastım gecenlerde bızım ufaklıklıgın dogum gunuydu bakarken bır helıkopter gordu bende hedıye olarak aldım gercı daha ucuramıyor onun yerıne ben bıraz denemeler yapıyorum twıster yada lama ya cok benzıyor
    cift motor 2x2 pal mıx-gyro-esc bır unıtede kuyrukta bır kucuk motor daha gıbı

bıraz ucurmayı denedım ve zevklı oldugunu gordum ufak bır arastırmadan sonra
    lama v3 un bana uygun olduguna kanaat getırdım

lama yenı baslıyan ıcın mantıklı bır secımmı yada uzun donem bakarsak mantıklımı yoksa daha kalıtelı cıhazlaramı yonelmelıyım

ayrıca kafama takılan bır soru daha var normalde helıkopterlerın arakasında pervane olur helıkopter kendı eksenınde donmesın dıye fakat lama v3 te bu yok onun yerıne salınım ıcın servo koymuslar bır problem cıkarıyormu acaba
    Konu traxxas tarafından (23-12-2007 Saat 16:16 ) değiştirilmiştir.

co-axial olduğudnan kuyruk pervanesine gerek yok zaten. birbirlerini nötr lüyor ters tarafa dönen paller.

Jul 2007
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    22
    lama 3 güzeldir co axial olduğundan stabildir. tavsiye edilir. lama 4 ün bir alt modelidir.

helicopterler dediğinizi gibi kuyruk pervanesi sayesinde kendi etrafında dönmeyi sağlayan antitorku yenerler. co axiallerde bu olay ana rotorda oluyor. 2 pervanenin zıt yüne dönmesinden dolayı. tıpkı chinook yada v-22 lerdeki gibi bir mantık var. onlarda da kuyruk rotoru bulunmaz. ama co axial değillerdir. chinook "tandem" diye geçer. v-22 "transverse" diye.
    Konu GuNeSh tarafından (18-01-2008 Saat 00:58 ) değiştirilmiştir.
    Fly 3D crash proudly...
    T-Rex 600 NSP ___ T-Rex 450 SE V2 ___ CopterX 450 SE V2 ___ T-Rex 500 ESP
    Low Wing Trainer ___ P-51D Mustang ARF
    JR DSX9 Limited Edition

Dec 2006
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    38
    lama v3 cok stabil ama ev ici kullanımda zor oluyor tabi biraz da tehlikeli...
    walkera 5#6ya da bir bakın derim...

merhaba arkadaşlar, ben heli dünyasına çok küçük bir giriş yaptım 2 kanallı birkaç heli uçurdum ve artık proflaşmak istiyorum bunun için t-rex 500 cf lere baktım bana t-rex 500 cf ile ilgili bilgi verebilirmisiniz ve t-rex 500 lerden hangisini tavsiye edersiniz ama 550$ geçmesin lütfen:->

Değerli helikolik,
    T-REX 500 benim görebildiğim kadarıyla çok sık rastlanan bir model değil. Ortalıkta genelde 450 ve 600 serileri bulunuyor. İnternete baktım, evet 500 de yok değil ama sanırım 450 ile de idare edebilirsiniz.
    Ancak...
    "ama 550$ geçmesin lütfen"
    Böyle birşey pek olamaz gibi.
    Elinizde uygun kumanda seti, servolar vs varsa o paraya bir de kargo ücreti ekleyerek yurt dışından T-REX 500 kiti getirtebilirsiniz. Ama bu ek malzeme elinizde bulunmuyor ise maliyet 1000 doları geçecektir. Buna ek olarak hassas mekanik alet parkınız, elektrik-elektronik-lehim alet parkınız ve deneyiminiz var mıdır bilemiyorum ama alacağınız kiti onlar olmadan uçar hale getiremezsiniz.
    Kolay gelsin.

Jul 2007
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    22
    t-rex 500 align firmasının yeni çıkarttığı bir model. boyut özellik olarak güzel bir model. ama ara bir model yani. 1.8 motor araba gibi denebilir. ayrıca yeni model olduğundan parça bulması zor olacaktır ilk başta. birde zaten modelin kendis kit olarak 450-500 usd civarında yanına 250 usd lik bir kumanda seti aldığınızda zaten 550 yi geçiyorsunuz.

450 işinizi görür. birde 600 boyutu bir modeli elekrikli almaktansa raptor 50 almayı tercih ederim. 600 aldığınızda sık sık motor ve pil değiştirmeniz gerekecek. ve piller yaklaşık 250sd olduğu düşünülünce baya bir para yapıyor. 600 düşünürseniz ben derim raptor 50 alın. 600N yi de tavsiye pek etmem. çünkü align firması ep heli.ler de adını iyi duyurmuş firma. thunder tiger ise gp herli.lerde bu sebeple raptor 50 derim hen 600 hemde 600N yerine.
    Fly 3D crash proudly...
    JR DSX9 Limited Edition

beni aydınlattığınız için çok teşekkür ederim,benim istediğim heli http://www.trextuning.com/blog/?page_id=39 bu linkteki tüm herketleri yapabilecek bir heli bunlar için hangi heliyi önerirsiniz, 450 SE V2 buna uygunmu

Evet 450 serisi istediğiniz herşeyi yapar ama sizin yapabilmeniz için muhtemelen birkaç helikopter eskitmeniz gerekecektir. İki kanallı oyuncaklardan birden bire 3D aerobasiye geçmek pek o şekilde olmuyor çünkü iş helikopterde bitmiyor. Eğer anahtar sözcük olan "sabır"'a dikkat etmezseniz muhtemelen hayal kırıklığı yaşayacaksınız zira hareketleri helikopter kendi başına yapmaz, siz ona yaptıracaksınız.

haklısınız, peki 450 serisinden hangisini tavsiye edersiniz

Ukalalık etmiş olmak istemem ama ben (minimal deneyim düzeyimde) 450 SE V2 önermek durumundayım. Herşeye rağmen 550 USD limiti bu helikopter için de uygun değil.

Jul 2007
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    22
    Alıntı helikolik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

videodaki hareketleri 450 lerin hepsi yapabilir.

aslında tüm 3d hareketleri yapar 450ler.

versiyonlarına elince. forumda geçmişte açılmış bir konuda 450 nin tüm versiyonları hakkında detaylı bilgi mevcut. ne farklar olduğu yazıyor.
    bu konuya ulaşmak için için forumdaki aram özelliğini kullanabilirsiniz.

birde versiyonlar açısıda en son çıkan 450 se v2. se ile arasında temelde bir kaç fark var. feathering shaft kalınğılının fazla olması. gyronun aşağı monte edilmesi gibi. daha fazlası behsettiğim konuda yazıyordu. seçim konusunda kolay gelsin.
    Konu GuNeSh tarafından (20-01-2008 Saat 21:31 ) değiştirilmiştir.
    Fly 3D crash proudly...
    JR DSX9 Limited Edition

May 2004
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    24
    lama v4 aldım bıraz bıraz ucurmaya basladım sayılır ama hala hıc bılmıyorum dıyebılırım

aynı zamanda cp2 aldım 2 tane acaba mantıklı bır sey yapmısmıyım

teşekkürler.ben araştıriyim

Alıntı helikolik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeş bu kadar cabuk ucmasan diyorum bu iş sabır gerektiriyor...
    ben de yeni başladım. 3kanal atak9081 yerli. onu parçalıyayım diyom ilk .4ch siparişimide verdim malum yerli malı yurdun malı. 6ch fazla komplike ve kırımlarda pahalı. ilk once yurumeyi orenmek lazım sonra koşmak sonrada ucmak ...
    OF 'luyum çok şükür...
    lazın deli doğduğu yerden... şeytanı gören oldumu ufak 1 hesabımız vardı kaçıyor namussuz

Oct 2005
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    34
    Alıntı 450 SE V2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    600 aldığınızda sık sık motor ve pil değiştirmeniz gerekecek.
    bişey dikkatimi çekti. neden motor değiştiriyoruz. benim bildiğim fırçaszı motor bakıma en az ihtiyaç duyan bozulma aşınma riski en az olan motor.
    To follow the path: Look to the master, follow the master, walk with the master, see through the master, become the master.
    Now, I am the master.

Jul 2007
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    22
    Alıntı SwTaArRs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bişey dikkatimi çekti. neden motor değiştiriyoruz. benim bildiğim fırçaszı motor bakıma en az ihtiyaç duyan bozulma aşınma riski en az olan motor.

dediğiniz kesin doğru. da 600 ler ağır olduğundan motoru çok zorluyor diye biliyorum. ve bu yüzden de sürekli kullanımda 3-4 ay gibi bir sürede motor ların ömrü bitiyor demişti bana model dükkanından bir arkadaş. tabi bu kendi malısatmak için o şekilde söyledi şeklinde de yorumlanabilir.
    Fly 3D crash proudly...
    JR DSX9 Limited Edition

fırçasız motorun ömrü amper sınırının üzerine çıkılmadıkça bitmez. eğer çıkarsanız çok ısnıyor, teller kararıyor, tlin etrafındaki yalıtkanlar eriyor ve motor giderek verimsizleşiyor sonuçta ölüyor. Trex firması 600 ü üretirken üzerindeki motoru o heliyi zorlanmadan kaldırabilecek boyutta seçmiştir zaten.

Jun 2006
    Nereden Nereden
    Malatya
    Yaş Yaş
    22
    450 serisinin kaliteye doğru sıralanması 450X, 450XL, 450S, 450SE, 450SE V2 olarak biliyorum. tabi doğal olarakta sola doğru gidildikce fiyat artıyor. Akrobasi istiyorsanız kaliteli elektronikte şart.
    malatyarc
    T-REX 450SE
    maxwell dijital servolar
    gaui240 gyro
    2 X 2200 mah 25C lipo
    futaba 6exhp radio system

Jul 2007
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    22
    450 SA ile 450 S CF var bu modellerde

450S den sonra 450 SA sonra 450 S CF sonra 450 SE olarak sıralaıyor olması lazım.
    Fly 3D crash proudly...
    JR DSX9 Limited Edition

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)