Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 34
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 34 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
24-01-2008 18:45 #1
Herkeze merhaba,abilerimin yaptığı birbirinden güzel araçlarıgörğnce bende bir şeyler yapmak istedim.Bir ara benzin motorlu scooter yapmıştım ardından buggy yapımına başlamıştım fakat yeni taşındığımız ev apartman olunca proje yarım kaldı.Bende bu işi apartmanda rc ye uygulayabileceğimi düşündüm kısacası rc go-kart yapımına başlıyorum.Projemi çizdim alacağım malzemeler belli çoğuda hazır.Motor olarak graupner 1/6 buggy imdeki 23 cc mitsubishi motoru,aktarım sistemi,dişliler,dönüş aparatları vs. hepsini aracımdan karşılayacağım.Elektronik malzemelerim de hazır.
Dönüş için 2 adet 15 kg torklu servo kullanmayı düşünüyorum.Projeyi ekledim yorumlarınızı bekliyorum.Yarın şasi malzemelerini alıp hemen başlıyacağım.Çok konuştm kusura bakmayın
..
-
24-01-2008 19:20 #2
Sana fikir vermesi acisindan asagidaki linklerde Kyoshonun 80lerde piyasaya surmus oldugu gokartin resimleri var.
http://cgi.ebay.com/VIntage-KYOSHO-G...QQcmdZViewItem
http://cgi.ebay.com/Kyosho-R-C-Go-Ka...sid=p1638.m122KYOSHO INFERNO 777 SP1 COMPETITION BUGGY
KYOSHO INFERNO 777 SP1 COMPETITION RALLY
OFNA 9.5 MBX
-
24-01-2008 19:32 #3
Teşekkür ederim Cem abi gerçekten çok ihtiyacım olacak bu resimlere.Kullanacağım malzeme 1x1 lik profil.Şasiyi bundan yapmaya karar verdim.Yarını sabırsızlıkla bekliyorum hemen başlıycam yapımına
..
-
24-01-2008 19:45 #4
Boyutlarini iyi dusunmen lazim.
Resimdeki aracta .10-15lik motor var ve 1/4 olcekte.
Sen 23 cclik motordan bahsediyorsun,1/1 gokartata kullanilana yakin bir motor.
Gercek gokartlarda boyut olarak kucukturler.KYOSHO INFERNO 777 SP1 COMPETITION BUGGY
KYOSHO INFERNO 777 SP1 COMPETITION RALLY
OFNA 9.5 MBX
-
24-01-2008 19:56 #5
gerçektende gerçek gokartlar kaç cc? hep 9bg 6bg diye ele alıyoruz ama cc sini konuşan yok?
-
24-01-2008 20:23 #6
Bu proje başka bir go kart forumundan alıntı değilmi...? daha önce görmüştüm go kart hevesim varken.Neyse kolay gelsin inşallah yapabilirsiniz...
SATILIK SKY HONEY BEE 4 KANAL İRTİBAT MSN gorkemkevrek@hotmail.com tel 0537 853 4040
-
24-01-2008 21:01 #7
proje alıntı ama ben orjinal halini değiştirdim dikkat ettiyseniz yani normalde gerçek bir go-kart projesiydi.Boyut olayına gelince 75 cm boyunda yapıcam aracı.motoru söktüm ve yere koyup ölçtüm biçtim.Bu boy sanırım en uygunu olacak.Tabi yapım aşamalarında bu oranlar değişebilir ama şuan ki boyu bu.Sanırım 1/2 felan olucak ölçeği
..
-
24-01-2008 21:02 #8
Teşekkürler inşallah başarılı olucam.Çok hevesliyim gerçekten
..
-
24-01-2008 23:52 #9
haydi hayırlısı
güzel bir çalışma olacağa benziyor...yapılabilirliğide iyi çünkü az parça ve basit bir dizayn..başaracağına eminim
el yapımı.......başka tanımam
-
25-01-2008 01:33 #10
Projen güzel, tamamlamayı başarabilirsen tam süper olacak

aslında çok kolay görünsede oldukça zor bi iş, çünkü bu alet hafifliğine oranla biraz hızlı olacak gibi. Bunu dizginlemek için aktarma oranlarıyla oynayacaksın buseferde çok agresif bi sürüş sergileyecek. Öteyandan motorun büyüklüğü nedeniyle ağırlık merkezini çok iyi ayarlamak lazımki araç takla eğiliminden ziyade kayma eğiliminde olsun. Yani bütün hesapları ikişer kere yapmak lazım, ve cem'in söylediklerini de mutlaka dikkate almak gerekiyor.
bana sorarsan işi birazdaha abartıp gerçek go-kart lastikleri takabileceğin bi şasi tasarlayalım, böylece çıkacak olan sorunların tolere yüzdesi artar.
Umarım başarırsın. Şimdiden kolay gelsinpowered by DEMİ®©İ
-
25-01-2008 18:59 #11
Teşekkürler Ceyhun abi işin ilerleyen kısımlarında engin bilgilerinde çok fazla yararlanıcam
''demirci'' aslına bakarsanız gerçeğini zaten yarıyarıya bitirmiştim ama taşındığımız için rc ye uygulayıcam
elimde olsa ben differansiyelli fw bi buggy yapıcaktım ama malesef
.Ağırlık meselesine gelince aracınaltını krom baklava şekilli çelik ilekaplıyacağım.Ayrıca kullancağım malzemede demir profil;bence yeterli olacaktır.Ama tabiki önce deneyip görmek lazım.
..
-
25-01-2008 19:47 #12
Andaç kolay gelsin
inşallah sorunsuz bitirirsinde Arcadium'un oralarda gazlarız
-
25-01-2008 20:37 #13
Hehe inşallah ya.Zaten en az 1 ay sürer proje ozamana kadar havlarda biraz düzelmiş olur gider gazlarız hatta go-kart pistine bile gidebiliriz
..
-
25-01-2008 21:49 #14
Kertenkelebek istersen şaseyi 4mm alu'dan yap çünkü motoru demir profile baglayabilecegini düşünmüyorum.
-
27-01-2008 21:06 #15
Şasiyi demir profilden yapıp ,motor içinde aliminyum levhadan yer yapıcam.Yani orjinal go-kartlardaki gibi.Yoksa görüntüsü go-karta pek benzemeyecek,Öncelikli istediğim gerçek bir go-kart görüntüsü vermek.Önerin için teşekkürler daha iyi anlatmakiçin birde resim ekliyorum
..
-
27-01-2008 21:12 #16
..motorun konulacağı plaka sol arka tarafta
..
-
29-01-2008 19:19 #17
Evet arkadaşlar resimdeki şasinin aynısını yapıp bitirmiş durumdayım.Şuan akslar,motor,elektronik montajı bekliyor.Ancak motor konusunda pek emin değilim.Yani benim buggy i satabilme imkanım var.Onun için pek de oynamak istemiyorum,zaten aksları vs. herşeyide ben yapacağım için hiç bir şey kullanmıycam buggyden.Motor konusunda ne tavsiye edersiniz?Tırpan buldum 230ytl ye 1.7hp 40cc motoru var işe yarar gibi.Tavsiyeleri bekliyorum resimler yarın akşam bu saatlerde gelmiş olur
..
-
30-01-2008 11:02 #18
direksiyon olayını nasıl halledeceksin yön servosunu nasıl bağlamayı düşünüyorsun ?
ayrıca zincirle bağlama bence ben bağladım.Ya zincir atıyor yada kopuyor.
-
30-01-2008 14:17 #19
andaç (kertenkebelek), yaptığın aracın ölçülerini bilmediğim için net konuşamıyorum ama 40lık motor heleki tırpan motoruysa hacminden dolayı oldukça titreşimli çalışacaktır özelliklede sadece 230ytl ise
,.. bu zamanla yürürüne, aktarmana ve hatta şasiye kadar birçok yere zarar verir, eğer illa büyük hacim gerekliyse daha kaliteli motorlara yönelmeni öneriririm, yada hacmi daha düşük tutup mesela 23cc lik ama genede orta sınıf üstü motorlara bakmanı öneririm (oleo-mac, maruyama,kawasaki) gibi..
benim şahsi fikrim ise hiç uğraşma, kullanılmışda olsa bir zenoah alman en mantıklı yol olur zira bu motor bu amaç üretilmiştir ve yüksek devirlere zorlanmadan çıkabilir, buda sende motorun sadece enerji kaynağı olduğunu hatırlatır
yani motor için bir araç yapmak yerine araç için bir motor alman daha mantıklı olur
umaraım anlatabilmişimdir. ama tabi hondanında 30cclik(GX31) bi 4 zamanlı motoru varki çok güzel, 7000+ devirlere çok rahat çıkabiliyor ve tartışılmaz 4 zamanlı sesini dinletiyor..
başındada dediğim gibi aracın hakkındaki verdiğin bilgiler doğrultusunda bukadar yardımcı olabilirim, karar senin.powered by DEMİ®©İ
-
30-01-2008 15:02 #20
aslına bakarsanız tırpan motorları hakkında pek bi bilgim yok sadece ceyhun abi kullandığı için vardır bi hikmeti dedim
ama sanırım yine zenoah kullanıcaz.Bu arada direksiyon sistemi gerçek go kartlardakinin aynısı olucak.Zincire gelince onu kolay halledebileceğimi düşünüyorum zincir atması muhtemelen zincir gergisinin bulunmayışından dolayıdır bi gergi koyarsan kolayca halledilir.Kopması ise muhtemelen yanlış zincir kullanışındandır
..
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)