ANKARA EKİBİ - Buluşmalar ve videolar

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 5433
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 5433 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 40 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 2 Toplam 272 Sayfadan BirinciBirinci 123451752102 ... SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    arkadaşlar google videolarını makinamı yeniden kurduktan sonra izleyemez oldum sorun nedir acaba?

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Sep 2006
    Nereden Nereden
    Istanbul, Turkey, Turkey
    Yaş Yaş
    21
    nasıl bir sorun çıkıyor.Flash playe 9 yüklü mü?
    v1.4
    Akıl Yaşta Değil Baştadır

9 yüklü değilmiş 6 yüklüymüş. yükledim düzeldi.

Eğlenceli ve güneşli bir gündü. Menemen yiyemedik. Çay içtik. Albatrosum gayet güzel bir uçuş ve harika bir inişten sonra çalışmamaya başladı. :sad: Umuyorumki motor bozulmamış olsun... Uçuş videosu yok. Çünkü aynı uçağı görmekten insanlar sıkılmıştır diye çekmedik. Ama birkaç foto olsaydı fena olmazdı.

cessna 172
    [GOOGLEVID]-4432735285005575868[/GOOGLEVID]

sophia DLG (müzik bana ait 5 sene önce vakit geçirmek için yapmıştım)
    [GOOGLEVID]-3931835346287125481[/GOOGLEVID]

gerçek yarışma planörü (bunu işlemeyi unutmuşum idare edin)
    [GOOGLEVID]-5145120320856344510[/GOOGLEVID]

hpi buggy
    [GOOGLEVID]97364718543214928[/GOOGLEVID]

ugly stick
    [GOOGLEVID]-2335396682910444508[/GOOGLEVID]

lastik motorlu
    [GOOGLEVID]-2909830226982468178[/GOOGLEVID]

ana başlığı "Ankara buluşmaları" gibi birşeyle değiştirebilirmiyiz?

Sep 2007
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    jet model, balsa, uhu, lastik, SBF nin arka sırtı, topraklık...
    takribi 25 yıl evvelli...
    çok kopmuşum beee...
    ama özlemişim...
    en fazla 3 uçuşu var onun, sonra yolunu bulur...

Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    Ankara ekibini kutlarım. Bu ekipten bazı şeyler öğrenmeye başladık. DLG yine çok hoş uçmuş. Ayrıca Egemen bu sefer de gaz kontrolü olmayan radyo kontrollü uçuşu hatırlattı bizlere. Zoru başarmanın keyfi farklı olsa gerek.

Cessna'nın böyle bir zeminden kalkışı ve inişi etkileyici, geçen hafta olduğu gibi "kızaklı pati" şeklinde sanırım. Bir de bu modelin motor ve pervane bilgilerini verebilir misiniz?

Video bombardımanı için teşekkürler Coşku.
    www.gurmanbayraktar.com
    -Hobi ile saplantı arasında ince bir sınır vardır. Tahmin edin hangi taraftayım?-

rica ederim
    motor bilgilerini ben bilmiyroum açıkçası. sarı renkli THK motoru olabilir esky.

bu başlığın ismini değiştirebilirmisiniz?

Ankara ekibine bu güzel görüntüler için teşekkürler.

Mar 2006
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    36
    İstihbaratı aldım, geldim buraya
    Coşku iki haftadır çok güzel çekiyor videoları. Videoyu güzel çektiği gibi güzel de editliyor. Uçuşlar pek keyifli geçiyor.
    Ben de kesinlikle tel kontrollü bir uçak yapacağım. Çok hoşuma gitti uçuşu. Hayran kalmamak elde değil. Hayatımda ilk defa bir cox motor ve telli uçak gördüm, motorun minikliği ve uçağın uçuşu gözümün önünde gitmiyor. İbrahim bey bana bir cox motor hediye etti, ona bir depo ve pervane ayarlayıp uçağı yapacağım. Egemen ile yana yana iki daire olup havada iki telliyi göreceğimiz gün uzak değildir
    Konu IAMTHELAW tarafından (04-02-2008 Saat 00:06 ) değiştirilmiştir.
    Dura lex, sed lex

Oykun İLGÜN
    1975-Ankara

Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Oykun,
    Abi en kısa zamanda Combat antrenmanlarına başlıyoruz seninle di mi..

Tel kontrol olayında kendime güvenim giderek artıyor. Cumartesi günü iki tam depoyu havada bitirerek uçtum. Gerçi ilk uçuşun sonlarına doğru, "artık bitsin noolur" diye yalvarıyordum ama, ikinci uçuşta daha da rahatlamıştım.

Bir kaç çıkış daha yaptıktan sonra loop denemesine girişeceğim.

Bu arada Oykun'un tavsiye ettiği "Dynema" iplerden edinmek de çok işe yarayacak.

Ben uçurtma ipi kullanıyorum, haliyle 12 metre uzunluktaki ip, küçücük uçağa göre biraz ağır kalıyor. Özellikle yükseliş sırasında ip, bel veriyor ve sarkıyor. Daha ince ve hafif bir iple ipi biraz daha da uzatmak mümkün olacak sanırım. Böylece biraz daha irtifa kazanıp daha kolay loop denemesine girişebileceğim..

Akrobasi denemelerine girişirken bu Cadet'ten boyasız olarak 3-4 tane daha yapmayı düşünüyorum. Kır kır uçur şeklinde. Başka türlü öğrenemeyeceğiz.
    Aut dosce, aut disce, aut discede (*)

(*) Ya Öğret, Ya Öğren, Ya da Terket

köpükten lastik motorlu tel kontrollü yapalım abi

Merhaba,

Pazar günü evde olmadığım için, dün de çok sevgili bir arkadaşımı karşılayıp Ankara'da rehberlik yaptığım ve misafir ettiğim için (sizler de Kadet MarkII'sini kavak ağacına takan Tesviyeci'yi buradan tanıyorsunuz) şu ana dek yazamadım.

Cumartesi günü için herkese çok teşekkür ederim. Her zamanki gibi yine inanılmaz keyifliydi.

Cessna 182 (ha 172 ha 182 üçün beşin arkadaşlar arasında lafı mı olur? ) bu hafta kızaklı değildi. Karlı alanın araçları parkettiğimiz yerde olması, emniyetli kalkış alanında ise doğru dürüst kar olmaması nedeniyle 'kızakçıkları' çıkarıp normal tekerlekleri takmıştım. Ancak ne hikmetse bu hafta bir performans düşüklüğü vardı. Önce bataryalara yorduk ama üç bataryanın üçü de aynı etkiye neden olur mu tereddüte düştük. Sonra geçen haftaki inişlerde sıçrayan karların motor içine giriş yaptığını, üfleyip silkeleyerk çıkardığımızı hatırladım. O neden olmuş olabilir diye düşündük, bir şey sürtüyor mu acaba dedik, tam nedeni bulamadık. Eve gelince motoru yatağa bağlayan vidaları baktım, sol alt vida çeyrek tur kadar dönüp sıkıştı. Hem V8 sesine hem de performans kaybınına neden olup olmadığını, sorunun çözülüp çözülmediğini haftaya göreceğiz.

Motor Art-Tech 220W fırçasız. 28A yüklüyken çektiği akım. Kullandığım pervane 9", hatvesini bilmiyorum çünki ölçüyle değil, "Coota pervanesi" olarak satılıyor. Aslında bulabilsem 8x6 pervane Cessna'nın bu motorla kullanılışına çok uygun olacak. 3-5 pervane için de şimdilik dışarıdan bir şey sipariş etmiyorum.

Sevgiler...
    Volkan Övün

bence cessna gayet güzel uçuyor.

redfin, iki mesaj önceki lastik motorlu tel kontrollü fikri hoşunuza gitmediyse tel motorlu lastik kontrollü de olabilir. döndükçe uzar

Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Alıntı KLL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence cessna gayet güzel uçuyor.

redfin, iki mesaj önceki lastik motorlu tel kontrollü fikri hoşunuza gitmediyse tel motorlu lastik kontrollü de olabilir. döndükçe uzar
    Lastik kontrol fikrini çok tuttum ama tel motor nasıl olacak hafsalamda canlandıramadım açıkcası. Eski tel maşa saatlere benzer bir zemberek sistemi olabilir belki...

Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Alıntı volkan_ovun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Motor Art-Tech 220W fırçasız. 28A yüklüyken çektiği akım. Kullandığım pervane 9", hatvesini bilmiyorum çünki ölçüyle değil, "Coota pervanesi" olarak satılıyor. Aslında bulabilsem 8x6 pervane Cessna'nın bu motorla kullanılışına çok uygun olacak. 3-5 pervane için de şimdilik dışarıdan bir şey sipariş etmiyorum.

Sevgiler...
    Volkan Abi,

Coota'nın pervanesi "itici" tip, ters hatveli pervanedir yanlız. Çekici olarak kullanılmaz benim bildiğim. Sen geçen hafta o pervane ile mi uçuyordun?

Bende 8x6 pervane olacak fazladan, bu cumartesi getiririm gelirken.

hava böyle giderse kurur yerler

Alıntı red_fin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Volkan Abi,

Coota'nın pervanesi "itici" tip, ters hatveli pervanedir yanlız. Çekici olarak kullanılmaz benim bildiğim. Sen geçen hafta o pervane ile mi uçuyordun?

Bende 8x6 pervane olacak fazladan, bu cumartesi getiririm gelirken.
    Yani Egemen, 35 yaşında kocaman adamsın küçücük pervaneye çamur atmaya utanmıyor musun? O senin dengin mi?

Şaka bir kenara, üzerinde boy ve hatve değerleri yazmamakla birlikte pervane GWS marka, dolayısıyla orta üstü bir ürün olduğunu varsayıyorum. Ben Cessna'yı modifiye ettiğimden beri hep o pervane ile uçuyorum. Tutor'u da o pervaneyle uçurmuştum. Bir terslik olsaydı modeller baştan beri geri gitme eğilimi gösterirdi. Coota'nın orijinalini incelemedim ama, motoru saat yönünde dönüyor olmasın? Çünki pervanede anormallik yok.

Sevgiler.
    Volkan Övün

Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Abi illa birşeye çamur atmak gerek. Ya pile, ya pervaneye, ya motora, ya servoya olmadı soğuğa, o da olmadı çamurun kendisine...

Bahane çok...

Coota motorunun ve pervanesinin orjinalini hatırlamıyorum açıkcası çok zaman geçti. Ama yanlış hatırlamıyorsam ters hatveli pervaneydi. Benim orjinal pervane 3. uçuşta kırılmıştı.

Sonradan aldığım itici tip APC pervaneyi de ilk başta yanlışlıkla ters takmıştım, uçak uçuyordu uçmasına da performansı yerlerde sürünüyordu. Hem de daha güçlü motor taktığım halde.

Model geri gitmiyor ama ileri de pek gitmek istemiyor böyle olunca.

Sonra arkadaşlardan biri uyardı da pervaneyi "itici" özelliğine uygun şekilde taktım, uçak resmen şahlandı. Ordan aklıma geldi "Acaba pervaneye mi çamur atmalı" diye

Neyse dediğim gibi bende fazla 8x6 pervane olması gerek. Cumartesi getireceğim. Deneriz bi.

Eryaman Uçuşları'nın bu günkü etabı yine her zamanki gibi muhteşemdi. Katılan tüm arkadaşlara günümüze verdikleri renk ve neşe için teşekkür ederim.

Model çokluğundan, onu seyret bunu kaçırma telaşından, sohbetlerin güzelliğinden, modelimi bu gün sadece bir sorti uçurabildim. Ama ne gam! Diğer yaptığım her şey, en az model uçurmak kadar keyifliydi.

Sevgiler.
    Volkan Övün

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)