MALATYA EKİBİ-Video fotograf ve haberler

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 6570
  •  » Bu konuyu 3 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 3 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 6570 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 329 Sayfadan 12341651101 ... SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    2007 ilkbaharında düzenlenen THK kursuyla ben de aralarına katıldım. Daha önce uçan iki arkadaş vardı ama uçtuklarından haberim yoktu. Kurs sonrasında İnönü Üniversitesi personeli ağırlıklı olmak üzere TSK mensubu arkadaşların da katılımıyla sayımız arttı. Üniversite ve ordu dışında arkadaşlarımız eklenince biraz daha kalabalık olduk.
    İki adet pistimiz var. Birisi üniversite kampüsü içinde model uçak pisti olarak planlanıp düzleştirilmiş bir alan. Henüz toprak olduğundan kışın yağmurlu havalardan sonra uçulmayacak şekilde çamur oluyor. İlerde onun da bir çaresini bulacağız umarım. Bu pistte yazın her akşam uçma fırsatımız oluyor. Mesai çıkışı uçaklarımızı alıp orada olmamız yarım saatten kısa sürüyor. Diğer pistimiz çok eskiden hava alanı olarak kullanılmış bakımsız bir pist. Her tarafını otlar kaplamıştı bize lazım olacak kadar bir bölgeyi temizletip kullanmaya başladık. Bu pist askeri bölgede olduğundan kısıtlı kullanımımıza açık. Ancak şehire yakın olması nedeniyle benim dışımdaki arkadaşların çok sevdiği bir pist.
    Malatya cetvelle çizilmiş gibi iki farklı hava durumu gösteriyor. Kampüsde rüzgar yağmur fırtınadan göz gözü görmezken şehirdeki pistte iki ufak bulut ve çok sakin bir hava oluyor. Bu da hevesimizin kursağımızda kalmaması açısından avantaj. Son iki haftadır kampüs içinde çeşitli düzlükleri pist olarak kullansam da bunları dahil etmesek daha iyi olacak.
    Son günlerde biraz yanlız kalsam da havaların düzelmesiyle artan sayıda modelle uçuşlarımızı sizinle paylaşabileceğimi umuyorum.
    Geçmiş videolarımızın bazılarına Youtube'dan Malatya RC anahtar kelimelerini kullanarak ulaşabilirsiniz.

c/z c/z - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Ziyaretci
    Alıntı atambay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İki adet pistimiz var. Birisi üniversite kampüsü içinde model uçak pisti olarak planlanıp düzleştirilmiş bir alan. Henüz toprak olduğundan kışın yağmurlu havalardan sonra uçulmayacak şekilde çamur oluyor.

Son iki haftadır kampüs içinde çeşitli düzlükleri pist olarak kullansam da bunları dahil etmesek daha iyi olacak.
    Malatya ekibine buradan selamlar...
    Yukarıda bahsettiğiniz durumlara istinaden , yedekte bir adet elektrikli model size şart oldu

Alıntı c/z Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Malatya ekibine buradan selamlar...
    Yukarıda bahsettiğiniz durumlara istinaden , yedekte bir adet elektrikli model size şart oldu
    Tesadüf bu ya az önce konuştuk bir de elektrikli denesek mi diye. Herhalde bulaşacağız biz de. Ben onu balkondan uçurup balkona indirirsem kışlık eğlencem çıktı demektir

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    Bu konuyu pek yakında fotoğraf ve videolarla dolu görmek ümidiyle Malatya ekibini selamlıyorum.
    www.gurmanbayraktar.com
    -Hobi ile saplantı arasında ince bir sınır vardır. Tahmin edin hangi taraftayım?-

Tesadüf bu ya az önce konuştuk bir de elektrikli denesek mi diye. Herhalde bulaşacağız biz de. Ben onu balkondan uçurup balkona indirirsem kışlık eğlencem çıktı demektir
    Evin penceresini açık bırakın , salona bile indirirsiniz evelallah

Ve bu gün maden buldum.
    13 yaşında Kaan bugün annesi ve babasıyla geldiler. Tanıştık.
    THK'nın yaş sınırına takılmayacağı tüm kurslarına katılmış. Okulda rehber öğretmen olmamasına rağmen bir de model uçak yapım kursu açmış. Ankara ekibi biraz üzülecek ama Eryaman'da da uçmuş. Hatta orada ilk havalanış ve trim ayarlarını yapışının vidosunu gördüm inanamadım.
    Sınav dershane okul kıskacından kurtulur kurtulmaz patlar motorlu ile tanıştıracağım.
    Videosu burada
    http://www.youtube.com/watch?v=JlKiGi9w0B4

Yemin ediyorum çok üzüldüm; ama madem ki Eryaman'da uçmuş, demek ki yine gelme olasılığı var. Mutlaka tanışır o güzel, genç elini sıkar, yüreğini kucaklarım.

Burada, forumda tanışıp haberleşme olasılığımız yok mu? (Gerçi, muhtemelen OKS kıskacındadır çok da meşgul etmeyelim)

Ona selamlarımı hatta hatta, saygılarımı iletin lütfen Sayın Atambay...

Sevgiler...
    Volkan Övün

Mar 2007
    Nereden Nereden
    Hatay
    Yaş Yaş
    36
    Dogu illerinde bu sporun yerlesmesini sevincle karsiliyorum.

Iyi ucuslar Malatya,kanadiniz ruzgarli,gokyuzunuz gunesli olsun.

Alıntı volkan_ovun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yemin ediyorum çok üzüldüm; ama madem ki Eryaman'da uçmuş, demek ki yine gelme olasılığı var. Mutlaka tanışır o güzel, genç elini sıkar, yüreğini kucaklarım.

Burada, forumda tanışıp haberleşme olasılığımız yok mu? (Gerçi, muhtemelen OKS kıskacındadır çok da meşgul etmeyelim)

Ona selamlarımı hatta hatta, saygılarımı iletin lütfen Sayın Atambay...

Sevgiler...
    Burayı gösterdim üye olacak. Ankara'ya gidip geliyorlar bildiğim kadarıyla ve sizlerle tanışmasını çok isterim. En kısa zamanda bir müsabakaya katılmasını sağlamaya çalışacağım. Tabii ki yaşı engel olmazsa.

Alıntı Boeing Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dogu illerinde bu sporun yerlesmesini sevincle karsiliyorum.

Iyi ucuslar Malatya,kanadiniz ruzgarli,gokyuzunuz gunesli olsun.
    Teşekkürler. Malzeme, usta, altyapı sorunu olsa da doğu illeri ulaşım kolaylığı ve geniz arazi olması nedeniyle oldukça elverişli. En önemlisi insanların bakış açısı. Destekleyen bir aile ve uygun çevre olduğunda zeka ve yetenekleri daha verimli kullanma şansı buluyorlar.

Ve bu gün maden buldum.
    13 yaşında Kaan bugün annesi ve babasıyla geldiler. Tanıştık.
    THK'nın yaş sınırına takılmayacağı tüm kurslarına katılmış. Okulda rehber öğretmen olmamasına rağmen bir de model uçak yapım kursu açmış. Ankara ekibi biraz üzülecek ama Eryaman'da da uçmuş. Hatta orada ilk havalanış ve trim ayarlarını yapışının vidosunu gördüm inanamadım.
    Sınav dershane okul kıskacından kurtulur kurtulmaz patlar motorlu ile tanıştıracağım.
    Videosu burada
    http://www.youtube.com/watch?v=JlKiGi9w0B4
    Malatya ekibine hayırlı olsun..
    Konu c/z tarafından (15-02-2008 Saat 20:06 ) değiştirilmiştir.

Oct 2006
    Nereden Nereden
    Malatya
    Yaş Yaş
    37
    Merhaba ben Malatya ekibinden Savaş AYDIN.Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.Kaan benide şaşırttı.Bu yaşta bu kadar hevesli olması çok güzel. Biz yeni oluşan bir ekibiz.Sitedeki paylaşımlar çok güzel gerçekten.hepinize zevkli uçuşlar.

Alıntı saydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba ben Malatya ekibinden Savaş AYDIN.Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.Kaan benide şaşırttı.Bu yaşta bu kadar hevesli olması çok güzel. Biz yeni oluşan bir ekibiz.Sitedeki paylaşımlar çok güzel gerçekten.hepinize zevkli uçuşlar.
    İşte beni zehirleyen de geldi

Alıntı saydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hoş geldiniz Savaş Bey..
  • Alıntı ile Cevapla Alıntı ile Cevapla

Oct 2006
    Nereden Nereden
    Malatya
    Yaş Yaş
    37
    Hoşbulduk Cem bey.Malatyadan sevgiler,saygılar.İyi etmişim demi Metin bey zehirlemekle.Ben vesile oldum ama maşallah Metin hocam beni geçti.

Hoşgeldiniz Savaş Bey.

Çok iyi etmişsiniz. Çok saygın, dili düzgün, seviyeli bir model uçakçı kazandırmışsınız. Yüreğinize sağlık. Sizi geçip geçmediğini bilemem o sizin takdiriniz ama "taşıyıcı" olmuş, o kesin.

Bu arada "Sayın Atambay"ın isminin Metin Bey olduğunu öğrenip sevindim. Sayın Atambay diyor, tuhafıma gidiyor, ama ismini yazmadığına göre bir bildiği vardır diyerek sormaya da utanıyordum.

Sevgiler...
    Konu volkan_ovun tarafından (16-02-2008 Saat 09:42 ) değiştirilmiştir. Sebep: Cümle ilavesi
    Volkan Övün

Teşekkürler Volkan bey. Bu işte hiç birşey gizli kalmıyor. Eninde sonunda herkes herşeyi öğreniyor. Forumlara üye olurken "metin" genellikle alınmış bir isim olduğundan arkasına sayılar ekleyerek kayıt olabiliyorum. O zaman da sayın metin1 gibi hitaplar çıkıyor. Hiç olmazsa soyadımı kullanayım nasıl olsa kimsede yoktur diye düşündüm.
    güneş açıyor bu arada piste bir baksam mı acaba?

Bugün Savaş bey ile benim malül gazi arising star'ı uçurup havadan video çekme planımız vardı. Pist çamur içinde olduğundan yine havuzun otoparkına gittik. Habire havada stop ettiğinden önce bir uçuşunu görelim dedik. Havalandı ve gazı keserkesmez yine stop etti. Neyse düzgünce indirdik. Biraz daha hassas ayarlamaya çalıştık ve tekrar havalandık. Bu sefer biraz erken gaz kestim ve böylece daha erken stop etti. Malesef düzgün inmedi. Kamera işi de yattı doğal olarak. Bu sefer farklı yakıt, farklı depo, tüm hortumlar yenilenmiş olmasına rağmen sorun gittikçe daha erken stop edecek şekilde büyüyor. Şimdi inip motoru değiştireceğim. Yedek bir GMS daha var onu takıp yarın rodaj yapayım sonra da şu havadan filim işini gerçekleştireyim diyorum. Doğru dürüst bir icraat olmadığından görüntü de almadık.
    Bu hafta forumun icraat ortalamasını Bodrum ekibi sayesinde kurtardık.

Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    Sağlık olsun Metin bey, bazen teknik işler de keyif verir. En azından bizim gibi modelsiz bir gün geçirmiyorsunuz. Son cümlenize katılıyorum, Bodrum ekibi sayesinde bu hafta da videosuz kalmadık.
    www.gurmanbayraktar.com
    -Hobi ile saplantı arasında ince bir sınır vardır. Tahmin edin hangi taraftayım?-

Doğru dürüst bir icraat olmadığından görüntü de almadık.
    Olsun. En azından evde oturan ekip yok.

Sevgiler...
    Volkan Övün

• + Konu Cevaplama Paneli
    Sayfa 1 Toplam 329 Sayfadan 12341651101 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 3 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 3 Ziyaretçi)