Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 11
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 11 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 11 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
29-12-2004 14:14 #1
Arkadaşlar herkese meraba...
Siteyi yaklaşık olarak 1 yıldır dönem dönem takip ediyorum...
Kaba taslak da olsa sizler sayesinde biraz bilgim oldu.
Ancak araç kalitesi ve fiyatları konusunda henüz tam bir bilgi edinemedim.
Marka olarak HPI yada TAMIYA yı düşünüyorum..
Siz olsanız hangi markayı ve hangi modelini tercih ederdiniz?Vede tabi bunu yurtiçinden temin etmekle yurtdışından temin etmem arasında nekadar bi menfaatim olur??
Bu sorularıma yanıt aldıktan sonra, aranıza katılmak için sabırsızlanıyorum...
Şimdiden teşekkürler, iyi eğlenceler....
-
29-12-2004 14:22 #2
Valla bence iki araçta güzel . İkisini de kullanıyorum ikisinden de memnunum . Kalite olarak ikiside kalite açısından sorunsuz bence . İki araçlada büyük kazalar geçirdim dayanıklılıklarına diyecek lafım yoktur
. HPI'da vites gibi donanımlarda standart . Performansıda gayet iyi . Tamiya'da ise modifiye etmek sana kalmış . Ben ikisini de tavsiye ederim ama HPI biraz daha ağır basıyor sanki . Tamiya'da Türkiye'de yedek parça sıkıntısı yasamazsın gibi geliyor . Bütün shoplar distribütörü gibi ama biraz pahalı yedek parçaları . HPI'ın yedek parçası satılıyor mu veya nerede satılıyor fiyatı nasıl pek bir bilgim yok . Yedek parça problemin olursa towerdan da getirtebilirsin . Bir eğer temizliğe önem veriyorsan şunu söyleyebilirim Tamiya'da temizlik imkanı çok rahat . Üst şaseyi söküyorsun ondan sonra istediğin gibi temizleyebilirsin . HPI'da temizlik için baya bir yeri sökmen gerekiyor . Dediğim gibi sana kalmış seçim . İki araçta gayet iyi bence .
-
29-12-2004 17:02 #3
hpı da tamıyada modelcılık dunyanın yıldız markalarıdır aynı mercedes vede bmw gıbı aralarında fazla fark yoktur sen alıcagın modellerı veya ılgını ceken modeller varsa soylersen sana daha rahat yardımcı oluruz
-
29-12-2004 17:56 #4
Teşekkürler...
Dün bi mağzada baktım yine,sadece TAMIYA vardı, model numarasını yazamadım biyere aklımdada kalmadı, ancak demonte tip, 1/10 ölçekte idi.
Bende yurt dışından HPI ın RTR-EVO 3 ünü getirmek istiyodum önümüzdeki ay çıkıcam...
Sen ne dersin?
-
29-12-2004 18:36 #5
Ben Tamiyada kullandim ve su an HPI kullaniyorum, ikiside cok iyi Markalar ama HPI agirligini koyuyor biraz..
Acaba benzinlimi yoksa elektrikli bir modell istiyorsun

-
29-12-2004 18:49 #6
Benzinli düşünüyorum, ölçek olarakta 1/10 ama 1/8 de olur diyenler var,sen nedersin? Sence TAMIYA ile başlayıp HPI LA DEVAM ETMEK DAHA AKILLICA MI OLUR?
-
29-12-2004 19:50 #7
Tamiya elektrikle agirlikli bildiyim kadariyla, benzinliye hpi ile baslasan daha iyi olur.

-
29-12-2004 19:52 #8
hpinin arabalarina burdan bakabilirsin
http://www.hpieurope.com/kits/index.php?lang=en

-
29-12-2004 20:19 #9
HPI da Tamiya da iyi markalardır. Ama marka ile şaseyi aynı kefeye koymayalım. Ne tamiyanın TG10'u ne de HPI'ın RS4'ü pistlerde tatmin edici araçlar değildir. Tamiya'ya tamiya yapan TRF415, EVO4 gibi araçlarıyken HPI için se R40, Pro4 gibi araçları düşünmek lazım. Yani mercedes bmw den bahsedip sonra da mercedes vito almış olmayalım. ONun için kullanım amacı, hedeflerin ve bütçen arasında denge kurarak seçim yapmak en iyisidir.
-
16-08-2005 22:30 #10
tabiki hpi bu soruyu soruyorsan rc arablardan hiç ama hiç anlamıyorsun demektir
VİRAJIN USTASIYIM KUMANDALI ARABA'NIN HASTASIYIM
-
16-08-2005 22:52 #11
thuya,
zaten arkadaş yeni başlayacağını söylemiş. gerilim yaratmaya gerek yok. bir de hitap ettiğin kişi senden 12 yaş büyük dikkat et.
ozan abi,
vito da güzeldir konuyu saptırmayalım şimdi
hatta tam senlik bence
dahi kardeş,
hpi rs4-3 evo ile tamiya tg-10 arasında kaldıysan ve bütçe problemi yoksa hpi daha mantıklı duruyor, ama team assocaited tc3 plus ile kyosho fw-05t modellerine de bakmanı tavsiye ederim. tamiya ile başlayıp hpi'a geçmeyi ise düşünme bence.
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)