+ Konu Cevaplama Paneli
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 1 2 SonuncuSonuncu
Toplam 19 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: tb-02 ta-05 tavsiye yardımı..

Standart tb-02 ta-05 tavsiye yardımı..

arkadaşlar aranızda yeniyim öncelikle kendimi tanıtayım...ismim volkan
    istanbul caddebostan barlar sokağında tattoo(kalıcı dövme) işiyle meşgulüm ..
    hafta sonları ve boş zamanlarmı değerlendirmek amaçlı rc işine merak sarmış durumdayım..ancak her arkadaşın yaşadığı başlangıç sorununu yaşıyorum..benzinli bir araçla ilgilenmenin başlangıç için zor olacağını ve beni rc işinden soğutacağını düşündüğümden elektirkli bi araçla başlamak istiyorum...daha sonra benzinliye geçerek organizasyonlara katılmak daha mantıkllı sanırım...
    forumu incelediğim kadarıyla tt-01 başlangıç tavsiye aracı ancak ileriye yönelik tatmin etmeme durumu söz konusu ...tb-02 içinde bikaç parçada yaşanacak hassasiyet sorunu var diye okudum yani vidaların yalama olması yada kırılması gibi.
    ta-05 inde gayet ii bi araç olduğu konusunda yorumlşar var...
    tabiki asıl olan ihtiyaçlar veya heveslerdir herkeste oluşabilecek hırs bendede oluşacaktır muhtemelen yani drift ve hız...her ikisini istememin mümkün olamadığını biliyorum gerekirse 2 araç yapıcam zaman içinde...elektirkli araçlar ne kadr tatmin eder pek bilemicem aama başlamaya değer bi hobi bence...
    şimdi sizlerden bana tavsiyede bulunmanızı rica ediyorum hem işin içine beni çekecek hemde olaydan zevk almamı sağlayacak..
    burda alışveriş yapacak yer öneremiyeceğinizi biliyorum özelden önerebilirseniz sevinirim...
    tavsitye edeceğiniz ararç illede bu iki araç olmaya bilir..tüm tavsiyelere açığım..yanında almam gereken parçalarla tavsiye ederseniz beni mesud edersiniz(servo,kumanda,hız kontrol vs..).....şimdiden çok teşekkürler...
    Konu nonameet tarafından (22-02-2008 Saat 16:20 ) değiştirilmiştir.

Standart Cevap: tb-02 ta-05 tavsiye yardımı..

elektrikli istersen benim görüşüm ta05ten yanadır ama ille elektrik olmayabilir dersen ben mesela ilk olarak rs4evo3le başladım

Standart --->: tb-02 ta-05 tavsiye yardımı..

elektrikli ile başlamak istediğim için sanırım bende ta 05 e yönelicem ..hala forumda yorumları okuyorum tabi bi yandanda yardım bekliyorum hafta sonu siparişi varicem ...bu arada kumanda servo ve diğerleri içinde tavsiyede bulunmanız gerekiyo onlardanda anlamadığım için seçim yapmakta zorlanıyorum...sanırım ta05 kite hepsinden lazım olucak..

ben tb02 yi oneriyorum.

her 2 araçta ball dife sahip . ball diffdeki vidalar fazla sıkınca kırılıyorlar. yani bu 2 si içinde bir sıkıntı. ayrıca ta05 kayışlı. eğer ki diff kutusunun olduğu yere bir taş parçası gelirse bu kayışı zedeler hatta kopmasına neden olur.

kumanda olarak ilerde bir monster truck kullanırım derseniz. geri vite için 3 kanallı bir kumanda tercih edebilirsiniz. eğer boyle bir dusunceniz varsa futaba 3pm diyorum.

ama yok ben bunla devam ederim satarsamda kumandayı arabayla veririm derseniz futaba 2pl alın derim. mumkunse 40 fm olsun.

2pl den 2 tanede servo çıkması lazım. yanlış hatırlamıyorsam. içinden çıkan standart servolar işinizi gorebilir.

şarj aleti de lazım olacak size. bana sorarsanız şarj aletini 1 kere alın. modelciliğin temel taşlarından birisidir. 2. el sitelerinde guzel şarj aletleri var.

kolay gelsin

aralarında çok büyük farklar yoksa tb-02 olabilir tabiki ama geleceğe yönelik düşündüğümde sanırım ta-05 pistlere geçmek içinde uygun olarak görülüyor en azından forumlarda öle okudum...kumandada çok önemli 3pm e baktım baya güzel bi kumandaya benziyo ama fiyat olarakta şu an düşündüğümün ötesinde ...ancak şöle olabilir evet ben bu işe tam anlamıyla giricem dersem onu düşünebilirim başta bu kadar pahalı bişey almak gözüm kesmiyo ...en azından ilk alacağım ikinci kumanda olarak kalır
    detaylı açıklamalı bi yardımla ta-05 ve tb 02 arasında kararı kesinleştirelim arkadaşlar lütfen ..yardıma devam...

kumanda olarak 2pl makul görünüyor daha ii bi önerisi olan yoksa tabiki...ancak benim baktığım sitede içerisinde servo bulunmamaktadır diyor ve fiyatı 214.91ytl ALİ arkadaşım çok teşekkürler..

yok arkadaşım gerek yok 214 ytl hemde servo yok. towerda am olanı ve yanında 1 servo var 70 dolar.

http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin...I=LXENN3**&P=0

ordakinden daha ucuz bulabilirsin diye düşünüyorum hatta temiz 2. el bi 2pl set de alsan 100 ytl ye işini görür.

tb-02 ta-05 üzerinde benim tecrübem olmadığı için tavsiyede bulunmiyim. Ama bişey dikkatimi çekti, yazamadan duramadım. Başlangıç olarak birden çok fazla harcama yapmamanızı tavsiye ediyorum. Ben de rc ye başladığımda herşeyi hemen alayım istemiştim ve çok büyük maliyetlerle başladım, yeri geldi daha aracın zevkini bile alamadan giden paraları görünce soğudum ws ws.. Bence Kendinize 1 tane araç alın, orta seviyelerde bi şarj aletiyle basit bi kumanda alın.
    Arkadaşlar güzel tavsiyelerde bulunmuşlarlar 3pm-2pl tarzı kumandalar güzel fakat benim tavsiyem ilk önce analog kumanda almanız. Çünkü ben aynı şeyi yaşadım, bikere alayım diye futaba 3pj aldım, kumandayı çözene kadar canım çıktı. trim ayarları, servo reverse ler gibi temel şeyleri analog kumandalarda daha rahat öğrenirsiniz. sonradan o tarz kumandalara geçersiniz. sıfırdan digital kumanda ile menülerde bol bol kaybolursunuz. Sıfırdan pro bir şarj aletinin menülerinde de aynı sıkıntı yaşanabilir. Hem de maliyetiniz azalır. Tabii bu benim kendi görüşüm...

tavsiyeler için teşekkürler..kumanda işini verdiğiniz siteden çözerim büyük ihtimalle..onun dışında çok para harcamak değil niyet en aazından geleceği olan bişey alayım çünkü benim hanımda çok meraklı bu konuda ...hehehe şanslyım yani..ama bu arada araba için net ve karşılaştırmalı bi yardım alamamakla üzgnüm...gün içinde umarım yorum ve yardımlar artar...

Standart Cevap: tb-02 ta-05 tavsiye yardımı..

valla tb02 kullanmadığım için pek anlamam ama ben hem drift için hemde pistte kullanırım yarışlara girerim diye ta05 aldım şuanda okadar rahatımki üstünde bana drift için yeten rz motor var ama büyük ihtimal birde yarışlar için brushless aldımmı herşey tamam istersen bende aldığım herşeyin şistesi ve fiyatı var istersen özelden atarım

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)