Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 14
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 14 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
04-03-2008 13:42 #1
Academynin ucuz sayılabilecek kitlerinden birisi… Kapağındaki resme hayran kaldım. Kutusu çok küçük gelse de parçaların sayısı gayet yeterli. İçine ayrıca bir pilot figürü de iliştirmeyi unutmamışlar buda beni çok memnun etti… Kitin kutusunu açınca içindeki kağıtta uçağın tamamen siyaha boyanmış resmini gördüm ve beni çok etkiledi ayrıca aklımda nezamandır bir eskimiş uçak yapma isteği vardı… İşte dedim bu kit bu iş için çok uygun. Öyle bir uçak yapacaktım ki adeta pislik havuzundan çıkmış gibi olacaktı. Bu nedenle biraz abartmış olabilirim şimdiden uyarayım…

Uçağın motor bölmesini açık yapmak istedim. Buda işe biraz daha detay ve heyecan katacaktı. Önce motorun bulunduğu yerde olması muhtemel bir yerden paneli kurşun kalemle işaretledim. Sonra ısıttığım neşter yardımı ile kestim…

Sonra panelin içine sığacak şekilde mukavva kestim ve buralara piston görüntüsü vermek için kestiğim kürdanları yapıştırdım. Ardından ufak tel parçalarıyla biraz detaylandırma yaptım. (gerçekte p40 motoru nasıldır hiç bilmiyorum o yüzden biraz sallama çalışması oldu)

Daha sonra uçağın genel parçalarını birleştirip genel tesviyesini yaptım fakat alt taraftaki kanadın uzantısı şeklindeki bölüm bana sorun çıkardı bende orayı kendi tasarım anlayışıma göre yeniden yorumladım…

Daha sonra uçağa rasgele alüminyum boya attım...

Ve uçağın üstüne rasgele maskelemeler yaptıktan sonra üst tarafa siyah alt tarafa beyaz boya attım… ardından maket bıçağıyla panellerin eskimesi muhtemel yerlerini kazıyarak alttaki alüminyum boyayı ortaya çıkardım… (sağ kanatta uygulanmış solda uygulanmamış hali)

Dekalleri uygulayıp 2 kat sprey vernikle güçlendirdikten sonra onlara da aynı şekilde eskitme uyguladım…

Şekilde görülen adi turuncu akrilik boyayı uçağın her tarafına sürdüm ve kuruduktan sonra kolonyalı mendille hava akışı yönünde sildim… böylece paslanmış havasını yakaladım.

Daha sonra şekildeki yağlıboya ile modelin her yerine eskimişlik havasını aynen akrilik boyada uyguladığım taktikle verdim…

Böylece gövdenin genel olarak işi bitmiş oldu şimdi sıra geldi diğer çalışmalara… yukarıdaki eskitme işlemlerini aynen yakıt deposuna uyguladım.

Isıttığım neşterin üzerine tekerleri bastırarak ağırlık altında ezilmişlik havası katmaya çalıştım. Ve iniş takımının hidroliklerine de alüminyum folyo uyguladım.

Hepsinin son montajını yapmadan önce şu motorun kapağını tansaş yoğurdun kutusunu kesip arkasını siyaha boyayıp önünü alüminyum folyo ile kapatarak modele iliştirdim.

Böylece son montaja geldik model hakkındaki genel izlenimim vasat. Parçalar iyi uyum gösterse de bazı yerler daha detaylı olabilirdi ama fiyatı gayet uygundu. İçindeki pilot ta cabası
İşte modelin genel görüntüleri… şimdilik benden bukadar…

-
04-03-2008 16:25 #2
Çok güzel bir maket ve güzel bir çalışma ama bir Amerikan uçağı neden bu kadar paslanır onu anlamadım.?? Eskitme hakikaten biraz mübala olmuş.
Eline sağlık.Aut dosce, aut disce, aut discede (*)
(*) Ya Öğret, Ya Öğren, Ya da Terket
-
05-03-2008 14:07 #3
-
05-03-2008 14:47 #4
Enewwess e öncelikle çalışmalarını güzel ve kaliteli fotoğraflarla süsleyip foruma güzel güzel büyük büyük akardığı için teşekkür ediyorum.
Eskilik hissini gayet güzel vermişsin bence.. bukadar kire,pasa,çürümeye rağmen resmen hala hayatta tek parça duruyorum diyor bu tomahawk... Güzel olmuş eline sağlık ama ne yalan söyliyim F4ün çok iyiydi bu biraz daha aceleye gelmiş sanki.Eğer istek model alıyorsan senden F100 ün parlak metalik gri versiyonunu yapmanı istiyorum
Duyduğuma göre parlak metalik griyi tutturmak çok zormuş acaba bunu söyleyenlere bir meydan okuma olarak görüp hemen bir F100'e başlar mısınki ??? 
-
05-03-2008 14:55 #5
Bir iki husus gözüme battı ama..
Birincisi spinner'dan geriye doğru akmış yağ kalıntısı efekti gerçekçi olmamış. Spinner'in önünde bu tür bir akıntıya neden olabilecek birşey yok ki..
İkincisi, asıl akıntı, kurum ve kararma efektinin eksoz çıkışlarının gerisine doğru olması gerekirken buraları es geçmişsin. Eksozlar kaybolmuş.
Üçüncüsü de tekerleklerin altını düzleştirmek iyi fikir ama keşke erittikten sonra önde kalan çıkıntıları traşlasaymışsın. Düzleşme efekti yerine eritilmiş hissi veriyor insana.
Ve de son olarak keşke lastik jantlarını siyah yapmasaymışsın.
Şeytan ayrıntıda gizlidir
Aut dosce, aut disce, aut discede (*)
(*) Ya Öğret, Ya Öğren, Ya da Terket
-
05-03-2008 15:23 #6
modexl aklında bulunsun sende kendi modellerinde, rahatlıkla kullanabilirsin, metallik gri, gümüş, aliminyum, altın sarısı, bakır, prinç ve bu renklerin tonları, enamel boyalar içinde en rahat kullanılanlarıdır
Bırak fırçayı, denedim, süngerle bile atabiliyorsun ve ton farkı diye bir problem olmuyor
-
05-03-2008 15:41 #7
-
05-03-2008 16:35 #8
enes abi vay be sende yetenek var. süper yaw hele eskitmeyi çok iyi düşünmüşün
CAUTİON: DRİFTER
TAMİYA TT 01 D Sunshine RX8
-
06-03-2008 13:59 #9
ayıp ediyosun yaparız tabii de bu aralar biraz ara veriyorum sanki...
üstad modelcilerim hepinizin dediklerini beynime yazıyorum ben daha çaylak bir modelciyim giderek gelişicem... desteklerinize ve tavsiyelerinze teşekkür ediyorum...
şuanda yapım sırası şu şekilde...
http://www.revell.de/en/products/mod...RTN=04313&sp=1
http://www.revell.de/en/products/mod...RTN=04317&sp=1
bunlardan sonra bide f 100 yaparız sonrasında çok büyük bir projem var...
belki yıllar alıcak ama 2. dünya savaşında kullanılmış tüm fighter ları 1/48 olarak yapıcam...
batucum sanada teşekkürler bu arada
-
06-03-2008 14:13 #10
P (protect & pursuit) serisi Amerikan ve Luftwaffe'nin avcılarınından bulabildiğim 1/48 leri, yavaş yavaş foruma atacağım, bakarak ol Enewwess
-
07-03-2008 10:17 #11
-
07-03-2008 10:26 #12
Birincisi, fazla uçuşma ve abartma
1/48 ölçek nispeten büyük olduğu için detayı çok güzel verir (haliyle hatayı da
İkincisi, resimdeki diorama gibi kesme biçme yapmayı düşünüyorsan eğer, Academy ile hiç uğraşma, biraz daha paraya kıy, Tamia al. Söküleybıl tüm parçaları, kendinden hazır ve çok detaylı
-
07-03-2008 10:37 #13
haklısınız... resmi sadece referans olsun diye koydum amacım diorama yapmak deil sıradan başlıyım ww2 uçaklarına da serseri mayın gibi rasgele yapmıyım bir düzen olsun istiyorum hocam... tamiyalar cep yakıyor ama iyi bir kolleksyon için ona baş vurucam gibi... bende karar vermedim daha. bakalım zamanla kafamızda şekillenir elbet...
-
31-08-2011 03:16 #14
Öncelikle çok güzel bir çalışma olmuş. Sıkıntıma gelince İstanbul Üsküdar'da oturuyorum ama hala güzel diyebileceğim bi P-40 modeli bulamadım. Üsküdar dışında olması farketmez sadece bana bir yer ismi vermeniz yeterli. Şimdiden teşekkür ederim...
ARKASINDA DÜŞMANI HİSSEDEN ÖNÜNDEKİ DÜŞMANLA SAVAŞAMAZ
Curtiss P-40 Tomahawk/Kittyhawk/Warhawk
German U-Boats
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)