bu heliyi tavsiye edermisiniz?

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 10
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Reklam Alanı
    arkadaslar kendime e-sky lama v3 heli almayı düsünüyorum ,
    sızce nasıl bır helıdır tavsıye edermısınız?

işte almak istegim heli

http://cgi.ebay.de/E-Sky-Lama-V3-USB...QQcmdZViewItem

ben daha onceden nano heli kullandım ve cok zevklıydı kullanması ama bozuldu,bırde x-ufo aldım kendıme ve berbat bıseymıs 3 4 kullanımdan sonra bıktırtı benı ucmaktan acız cok gurultulu bıseydı.sımdı bunu almak ıstıyorum ama adi bısey olmasından korkuyorum.

saygılarımla.

:hımm:
    Ben de heli işine yeni girdim ama sizinle düşüncelerimi paylaşayım
    Öncelikle oldukça amatör bi model heliyi sadece arasıra kulanıp uçan birşey görmekten zevk alıyorsan tavsiye ederim.
    Ama şimdiki favori modeller genelde 3D modeller birazdaha prof. modeller yani ama dediğim gibi tamamen düşüncenle alakalı bi durum ben yaşantımın çoğu yerinde macerayı seven ve macerayı yaşayan birisiyim...
    Örneğin : Rc işine 1 haftada karar verip kendime HBK2 aldım düşük modelden başlama işi benim biraz tohafıma gidiyor neden derseniz sonuç olarak 3D özelliğini kullanmadığınız taktirde diğer helilerden çok farklı değil bende 1 kere alıp hem iyice öğreneyim hem kısmetse 3D uçuşlar yapayım dedim yaza doğru trex almayı düşünüyorum ...

Bu arada düşük model almayıpta iyi model alın demiyorum ama iyi bi modelden başlarsanız daha iyi olabileceği kanatindeyim sonuç olarak rc işi tamamen sabır gerektiriyo iyi bi modelde gerekli bilgiyi edinene kadar sabırla ilerlersen kırımsız yada ufak tefek kırımlarla işi öğrenmek var tabi çok daha dikkatlı olmak gerekiyor. Birde bu seçimler tabiki maddi imkanlada alakalı ...
    Benim helinin yarısını borç aldım ama ödedim sayılır bişe kalmadı
    Konu Makasci tarafından (07-03-2008 Saat 16:52 ) değiştirilmiştir.
    Üniversiteye gideceğim için Bilgisayarımı satıyorum ...

Satılık 2. El Özenle Toplanmış PC Garantisi Devam Etmekte .... Pişman Olmayın!!!

Lama 3 güzel bir heli dir. Eger biraz daha fazla butce ayirabilirsen, Lama 4 al derim. Ama mekanik olarak çok fazla fark yok aralarında.

4 kanal heli lerin düşük model olduğu görüşüne karşıyım. Bir kere ev yani kapalı ortamda da kullanmak istiyorsan, 4 kanallılar bu işe çok uygunlar. 6 Kanallı heli kapalı ortamda (özellikle evde) uçmaz mı? youtube da bunu yapanların video larını izledim. Ama çok sınırlı. Heli uçurma becerisini 3D uçmakla sınırlamak bence hatalı bir yaklaşım. 3D becerisine saygım sonsuz. Gerçekten ciddi çalışma gereken ve takdir edilecek bir beceri. Ancak bana göre değil. Orijinali ile yapılmayan hareketleri ufak modeli ile yapmak bana zevkli gelmiyor.

Diyeceksiniz sen ne yapıyorsun? Bence, bir heli ile akrobasi yapmanın yanı sıra, yapılması zor hareketleri (ki gerçek hayatta bir heli pilotu bunları yaşıyor) yapmak daha keyif verici. Misal, yaklaşık bir metrekareden daha dar bir alana (her tarafı kapalı olacak bu alanın yani çukur şeklinde) helinizi indirin. Sonrada kaldırın. Söylendiği gibi kolay değil. Özellikle kalkarken heli kendi oluşturduğu turbulanstan çok etkileniyor. Veya büyükçe bir koli alın, bunun iki yanını açın. İçinden uçarak geçin. Veya yerden yüksekçe bir yere mesela tabure üzerine konmuş ve helinin ancak durabileceği bir düzlem yapın, buna nokta iniş yapın. (en ufak kaymada yere yapışıyorsunuz). Daha buna benzer bir çok engelli uçuş düzenleyebilirsiniz. 3D uçuşu kadar olmasa da bu uçuş tarzı da heyecan veriyor ve biraz çalışma gerektiriyor.

Sonuç olarak, en azından kumandaya alışıp meleke kazanmak adına, ben Lama 3 veya Lama 4 gibi 4 kanallı bir coaxial heli ile olaya başlamanı şiddetle öneririm.

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Dec 2006
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    38
    baslangıc icin collective pitch 6ch bir heli alırsanız bu hobiden sogumanıza dahi yol acacak sonuclar doguracagı defalarca bu forumda belirtilmis.
    coaxialler hem kumandaya alısma hem de oryantasyon saglamada en uygun cozum tabi simulator kullanmak da aynı sonucu verebilir.
    lama v3 cok begendigim bir heli fiyatı da uygun tavsiye edilir fakat ev ici kullanımda daha uygun oldugunu dusundugum bir model var walkera 5g6.gecenlerde metal modlu parcalar ve 2.4ghz kumandalı modelleri cıktı fiyatı lama v3ten biraz daha yuksektir fakat paranın karsılıgını verecektir.arastırmanızı tavsiye ederim.

yazdıklarımın benim düşüncem olduğunu tekrar tekrar ifade ederim =)
    sen kutu içinden geçirmekle bende 3d yapmakla zevk alıyor olabilirm doğal ben sadece kendi yorumumu amatörce yaptım ...
    ayrıca şu an için 3d uçurabilcek düzeyde değilim ama hedefim bu ve buna uygun model aldım tavsiyem isteğini karşılayacak modeldir bahsettiğim gibi sdece göz zevki ve basit kapalı alan uçuşları ise model çok stabil ve kolay kullanıma sahip ...

herkezin düşüncesine sonsuz saygım var...
    Üniversiteye gideceğim için Bilgisayarımı satıyorum ...

Satılık 2. El Özenle Toplanmış PC Garantisi Devam Etmekte .... Pişman Olmayın!!!

Aug 2007
    Nereden Nereden
    kayseri
    Yaş Yaş
    31
    slm bende ilk başlayanların mutlaka 4 kanallı bir modelle başlamasını tavsiye ederim. hareketler 6 kanallılarda çok hassas gerçekten
    http://www.rc711.com/shop/product_in...roducts_id=504

bu sitede güzel bi paket var.bakmanı tavsiye ederim.
    tabiki hekes kendi fikrini söyler ama alacak kişide kendi fikrene göre alır ama bişe varki kullanmak ve tecrübe iyi bişey ben lamayla başladım ve ustaların niye 4 kanallıda ısrar ettiğini anladım. king 2 aldım şimdi belt var.
    herkesin düşüncesine sonsuz saygılıyım ama şuan 6 kanallı helinin hiç kullanmamış birinin kullanması oldukça zor hele helede 5 ayda 3 d ye geçerim fikri sadece youtube den bakılarak kolay zanedilmesinden başka bişe değil.

saygılar...

yazdıklarınız ıcın gercekten cok tesekkur ederım bana cok yardımcı oldunuz.degısık modeller onermenız bıraz kafamı karıstırdı o yuzden sıze bır helıden beklentılerımı yazayımda sızde bana beklentılerımı lama v3 karsılar o konuda yorum yaparsınız...

benım bır helıden beklentım: oncelıkle ewde kullanılır olmanı cunku almanyada yasıyorum ve burada ruzgarsız hava bulmak cok zor,ve kalkıslarda azamı dırek kalkan bır helı olması gercı kullandıkca bunu basarıyorum.

bırde bıkac sorum olucak bu kanal meselesı ne ıse yarıyor?
    ve 3 d modeller falan denıyor,yanı 3d model nedemek?

herkese gercekten sonsuz tesekkurlerımı sunuyorum,saygılarımla...

Aug 2007
    Nereden Nereden
    kayseri
    Yaş Yaş
    31
    Alıntı azizcan8 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yazdıklarınız ıcın gercekten cok tesekkur ederım bana cok yardımcı oldunuz.degısık modeller onermenız bıraz kafamı karıstırdı o yuzden sıze bır helıden beklentılerımı yazayımda sızde bana beklentılerımı lama v3 karsılar o konuda yorum yaparsınız...

benım bır helıden beklentım: oncelıkle ewde kullanılır olmanı cunku almanyada yasıyorum ve burada ruzgarsız hava bulmak cok zor,ve kalkıslarda azamı dırek kalkan bır helı olması gercı kullandıkca bunu basarıyorum.

bırde bıkac sorum olucak bu kanal meselesı ne ıse yarıyor?
    ve 3 d modeller falan denıyor,yanı 3d model nedemek?

herkese gercekten sonsuz tesekkurlerımı sunuyorum,saygılarımla...
    slm ilk önce kullanım açısından lama 3,lama 4 robins ve comanche aynı firmanın ve birbirine çok yakın modeller walkera var birde 4 kanallı olan onun kalitesini bilmiyorum.
    yerden direk havalanmak senin kullanma becerine bağlı alıştıkça bunu ve diğer hareketleri yaparsın.
    4kanal
    1-gaz kolu
    2-olduğu yerde dönerme kolu sağ-sol
    3-ileri -geri hareketi yapmana yarar
    4-sağa-sola yatma hareketi yapar (helikopter düz bir şekilde sağa-sola gider)
    3d helikpoterin takla atması çok değişik hareketler yapmanı sağlar
    http://www.youtube.com/watch?v=5bFLSaeoQs4 burdan nasıl yapıldığına bakabilirsin.

walkera 4ch bende var ama stabil uçuşu sağlıyamdaığım için geri paketine koydum. pil olayı -. görünüş itibariyle güzel. daha fazla bir yorum yapma şansım yok
    -----------------------
    Çoook Uzaklardan İzliyor...

Alıntı a_kajmer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bana yardım edinn bana eğitim ayakları lazımmmm satacak biri warmııı msnem kajmer_masters_cs@hotmail.com kaydedin görüşelim
    Klavyenizde koskocaman V harfi mevcut kullanmanız önemle rica olunur. Bu arada her konuya mesaj yazmanız cevap almanızı kolaylaştırmak yerine ciddi negatif sonuçlar doğurabilir sizin için. Daha önce benzeri yaklaşımlar hiç hoş karşılanmadı. Bilginize ...

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)