Profilli Kanat Kesme Aleti Yapımı
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 107
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 107 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
23-03-2008 20:03 #1
PROFİLLİ KANAT (KÖPÜK) KESME ALETİ: (Toplam maliyet yaklaşık 35 YTL, yapım süresi 1-1,5 saat)
Gerekli malzemeler:
-2 adet 1 metrelik çıta
-Biraz çivi, lastik, kablo, fiş, band, lehim ve lehim aleti.
-1mm lik 1,5 metre resiztans teli(tavsiyem yetekte alın kopabilir)
-Trafo (fotoğraflarda alığım trafoyu ve özelliklerini görebilirsiniz (maliyet 27 YTL) (elekronik ve elektrikçilerde bulunabilir)
-Serum lastiği yada germeye yarayacak o tarz bişey.
Yapılışı:
Fotoğraflardaki gibi birleştirerek profilli bir şekilde köpük kesebileceğiniz bir alete sahip olabilirsiniz.

Kulanım notları:
-Aksi taraftan taktığınız lastiklerle telin gergin olmasını sağlayın (bu çok önemli).
-Fişi prize takın,3 e kadar sayın, köpüğe tele yada teli köpüğe (tavsiyem aleti masaya sabitleyin ve köpüğü elinizle yönlendirin) seri daldırın ama sonra yavaş ilerleyin…birkaç hatalı kesimden sonra demek istediğimi anlayacaksınız.
-İlk seri daldırmada ve sonrasında tahtadan profillerinizi de kesmediğinize dikkat edin (özellikle balsa kullanıyorsanız).
-Kesimden sonra fişi çeker çekmez ıslak ve kalın bir bezle teli silin.
-Cem beyin bu konudaki çalışmaları çok güzel yapım videolarını izlemenizi de tavsiye ederim.( http://www.hobbyrc.com/forum/showthr...%F6p%FCk+kesme )
-75cm den uzun kanat kesimlerinde sistem yeterli gelmeyebilir(denemedim).
ÇOK ÖNEMLİ NOTLAR:
-ASLA ama asla alet prize takılı iken trafoya yada tele dokunmayın.
-MUTLAKA kesim yaparken yanınızda ıslak bir bez ve size yardımcı olacak birisini bulundurun.
-YANGIN ihtimaline karşı önlemlerinizi alın( aletin yakınında kolonya alkol gibi şeylerin bulunmaması, yanarsa elektrik var önce prizden çıkartıyım sonra su dökeyim gibi şeyleri düşünüp planlayın)
-DUMANI elinizden geldiğince koklamayın (çünkü zararlı) oda da bu işi yapıyorsanız mutlaka cam, kapı açın.
-ACELE ETMEYİN her zaman DİKKATLİ olun.
Herkese iyi çalışmalar…
Mak. Müh.Pilot
BURAK YAVUZER

Hydrofoam yapımı için tıklayın: http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=14235

F-5 Türkyıldızı yapımı için tıklayın: http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=24630
-
23-03-2008 23:51 #2
KKA için gerdirme lastigi,bir süre sonra gergin kalıyor ve hiçbir işe yaramıyor.Sen en iyisi 1 ytl satılan,bisiklet ve motor'da kullanılan iki ucu kancalı lastiklerden al.Tel daha gergin duruyor.
-
24-03-2008 11:18 #3
Yukarda koyduğun fotoğrafta transformatörün adını karalamışsın ama altındaki iki fotoğrafta açık bir şekilde yazıyor
Futaba 7C 2.4, .46'lik Edge 540
Exceed Forza 1/10 Nitro Buggy
Eski arttechler, cessna, geebee, wingdragon vs.
3 Ch komedi otesi indoor mini heli ve komedyen abisi AH64 Apache.
-
24-03-2008 17:49 #4
-
24-03-2008 17:50 #5
-
30-03-2008 12:35 #6
-
30-03-2008 12:38 #7
ben kanat keserken özellikle büyük parçalarda (70 cm kesebiliyor tel) bazı kesimler esnasında tel bel veriyor ve kanadım ortası dah akalın çıkıyor. nasıl kesmeli? tel gitar teli gibi gergin.
Kırdığında tamir edemeyeceğin şeyleri alma...
-
30-03-2008 12:44 #8
-
31-03-2008 02:19 #9
hocam ellerine sağlık
arkadaşlar bu düzeneği bende yaptım gerdirme tarafına zıpkın lastiği koydum çok iyi tavsiye ederim 8 ytl balık malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz...
elektrik kısmını da araba teyibinin adaptörü vardı onu kullanıyorum...Konu istanbullu tarafından (31-03-2008 Saat 02:22 ) değiştirilmiştir.
-
31-03-2008 09:01 #10
kısa parçalar kesmek istemiyorum, zımpara ile düzeltiyroum zaten ama çalışmayı sevdiğim bir malzeme değil köpük ve benzerleri. balsa gibisi yok. keşke kendi ağaçlarımı yetiştirebilsem.
Kırdığında tamir edemeyeceğin şeyleri alma...
-
07-04-2008 16:24 #11
-
23-07-2008 14:39 #12
-
02-09-2008 09:12 #13
Ayrıntılı bilgiler verdiğiniz için teşekkürler.. Emeğinize sağlık
Çok bilenin,derdi de çok olur.
-
05-11-2008 11:28 #14
gerdirme için naylon çamaşır ipi denedinizmi
ipi iki uçundan kesim aletinin boyu kadar olacak şekilde baglayın (halka oluşacak ) sonra bir tahta parcası kullanarak ipi burun be gerilme başlayacak yeterince gerilme olduğunda sopanın serbest uçunu ipi geri dönme yönü aksine kesme aletinin ortasındaki destege degecek şekilde bırakın hepsi bu ( lastik motor kurma gibi )
konu ile ilgili önlemler ve dikkat edilmesi gereken konuları Burak bey gayet güzel özetlemiş asla atlamayın uzun kanatları bir kaç parcada kesmek ve uc uca eklemek daha pratik çözüm kesim aleti büyüdükce tek başınıza kullanmanız imkansızlaşır.Modelcilikte kullandıgım yazılımlar;
DevCadCAM Pro, DevFusCAM, DevFus Foam
CNC yazılımları;
UsbCNC,SheetCAM,GMFC
http://www.ta1dr.com
-
18-11-2008 01:51 #15
Biz 2 kişi keserken şöyle bir yol izliyoruz belki sizinde işinize yarar:
kanat profillerini yanyana getirip aynı aralıklarla numaralandırıyoruz ve keserken 2mizde bu numaraları okuyup mümkün olduğunca senkronize bir şekilde kesiyoruz. 1 yıllık KKA telimiz kopunca aynısının yenisini taktık ve arada inanılmaz fark vardı, yeni taktığımız temiz olduğu için çok daha rahat ve pürüzsüz bir kesim sağlıyordu bundan sonra temizliğine çok dikkat ediyoruz hemen ıslak bezle siliyoruz sizede bunu tavsiye ederim.
Burak Bey anlatımınız ve fotoğraflarınız çok başarılı emeğiniz için sizi kutluyorum, paylaşımlarınızı uzun zamandır takip ediyorum sizin sayenizde pekçok şey öğrendik.

Ersin Gürel - İzmirli - İTÜ'lü
-
25-01-2009 15:20 #16
süper süper süper biraz geç buldum bu konuyu ama nasıl yapacağımı kafamda daha ii tasarlayabiliorum teşekkür ederiz
-
25-01-2009 17:27 #17
ya ben anlamadım galiba

tel 1 metre olarak mı kullanılıyor? ve
1 metrelik çıtaların birini ortadan ikiye keserek kenarlarına mı monte edilmiş?
orada 75 cm den fazla olan kanat sistemlerinde yeterli gelmeyebilir (denemedim) demiş.
zaten teli 1 m kullanmıyor muyuz?

-
26-01-2009 09:31 #18
100 cm örnek verilmiş bir ölçüdür. 110cm. olur 80cm olabilir. Kullandığınız telin kalınlığına bağlı bir durumdur.
İlk kesme aparatımı 1 mm. çapında ve 100 cm boyda tel kullanıyordum. Çok yavaş ve istediğim gibi sonuç alamamıştım.
Aynı transformatörü kullanıp 0.80 mm tel kullandım ve 80 cm boyda olunca 2cm/sn gibi bir hiz ve mavi ile sarı renk mantarların kesiminde iyi sonuç aldım.
Bir anlamda burada standart bir ölçü ve malzeme listesi vermek zor.
Kesme telinin:
-Alaşımı, boyu, çapı gibi faktörler kesme işinin kalitesi ve rahatlığını etkiler.
25, 30 watt veya üzerinde çıkış gücü olan bir transformatör ile temin edilecek kesme tellerinden bir iki örnek denemekte yarar var.
Telli enstrümanların uygun kalınlıktaki telinin güzel sonuçlar verdiği yazılmış, ben denemedim.
Kendi kullandığım malzeme:
Tavan spot lambası transormatörü.
Takı malzmesi satan boncukculardan alınmıs krom alaşımlı 0.80 mm. çap sert tel.
2 ad. orta boy krokodil
90 cm (1ad.) ve 40 cm (2ad.) 2x4 kalınlkta çıta.
2 ad.5 cm. boy ve 5 mm çapında civata somun ve pulları ile.
2 ad elektrik klemensi
1 ad gergi için 30 cm boy ve 3 cm çapta 2 mm telden yapılmış yay
Birkac mt. elektrik teli.Konu myssba tarafından (26-01-2009 Saat 09:34 ) değiştirilmiştir.

-
28-01-2009 00:35 #19
Ben KKA mda 12 volt 60 watt canavar gibi bir transformatör ve 0.80 mm rezinstans
teli kullanıyorum. Dün KKA mı yaptım ( saat 12 yi geçtiği için dün diyorum
).
Fakat teldeki ısınmadan dolayı bayağı genleşme oluyor buda işi zorlaştırıyor. Bu
genleşme sorunu için bi püf nokta ve öneriniz var mı?
-
28-01-2009 01:44 #20
Çıtalardan yaptığın H şeklinin bir tarafında kesme teli, diğer tarafında da şu bisikletçilerde falan satılan iki ucu kancalı lastiklerden yada yaylı germe aletinden(hani şu vücut geliştirmecilerin kullandığı iki ucu tutamaklı yaylı alet) çıkacak yaydan takarsan tel genleştikçe diğer taraf onu gerecektir.
KULEYLE KAVGALI ÇİLEKEŞ PİLOT
Geride kalan pistin, yukarıda kalan irtifanin pilota faydası yoktur.
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)